• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaTansaniaTansanian safari - 4 kansallispuistoa
9 päivää

Tansanian safari - 4 kansallispuistoa

Tarangiren apinanleipäpuista Serengetin äärettömille tasangoille ja edelleen Ngorongoron vehreille rinteille. Koe Tansanian upea luonto ja eläimet neljässä kiehtovassa kansallispuistossa.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Tansanian safari - 4 kansallispuistoa Tansanian safari - 4 kansallispuistoa
9 päivää

Tansanian safari - 4 kansallispuistoa

Tarangiren apinanleipäpuista Serengetin äärettömille tasangoille ja edelleen Ngorongoron vehreille rinteille. Koe Tansanian upea luonto ja eläimet neljässä kiehtovassa kansallispuistossa.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Kilimanjarolle, ml. kuljetus
 • Paikallinen englanninkielinen opas/kuljettaja
 • 6 yötä Tansaniassa täysihoidolla
 • Tarangiren kansallispuisto – satojen norsujen laumat
 • Serengetin kansallispuisto – ”viittä suurta” etsimässä
 • Vierailu masai-kylässä
 • Ngorongoron kraatteri – 30000 eläimen paratiisi
 • Manyara-järven kansallispuisto – puissa kiipeäviä leijonia ja isoja norsulaumoja
 • Ikkunapaikka nelivetoisessa safariautossa ja maksuton vesipullo safariajeluilla
 • Kansallispuistomaksut
 • Lento Kilimanjarolta Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

 

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti:

Tansania tunnetaan yhtenä maailman parhaista safarimaista ihmeellisen luontonsa ja kiehtovan, monimuotoisen eläimistönsä ansiosta.

Tämä matka vie sinut lähelle luontoa neljään tansanialaiseen kansallispuistoon, joista jokaisella on oma luonteensa. Voit nähdä kaikki Big Five -eläimet, gepardeja, hyeenoja, virtahepoja, kirahveja, paviaaneja, eri lintulajeja ja saaliseläimiä, kuten seeproja, impaloja, antilooppeja ja puhveleita. Pääset ihailemaan Tarangiren majesteettisia apinanleipä- ja akaasiapuita, Ngorongoron jylhää tulivuorikraatteria, Serengetin loputtomia tasankoja ja Manyara-järven rehevää luontoa.

Safarin aikana yövyt hotellissa ja telttaleirissä, jonka teltoissa on oikeat sängyt ja omat kylpyhuoneet ja WC:t.

Miksi valita tämä matka?

 • Koe Serengetin, Ngorongoron, Manyarajärven ja Tarangiren kansallispuistot
 • Majoitut ”wildcamp”-leireissä, joissa voit sekä kuulla että haistaa ympäröivän luonnon, mutta silti nauttia mukavasta sängystä ja omasta kylpyhuoneesta
 • Näe Tarangiren mahtavat norsulaumat ja vaikutu Serengetin ja Ngorongoron kraatterin villieläimistä
 • Näet Afrikan suuret kontrastit Serengetin äärettömiltä tasangoilta Ngorongoron kraatterin vehreään luontoon

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Tansaniaan

Ensimmäisenä päivänä on edessä lento valitulta lentokentältä Tansaniaan. Matkan varrella on välilaskuja.

Päivä 2: Highview Hotel

Lentokone laskeutuu lähelle Afrikan suurinta vuorta eli Kilimanjaroa, jonka huippu kohoaa majesteettisena 5895 metrin korkeudella savannin yllä. Vuoren huipulla kimalteleva lumi voi vaikuttaa epätodelliselta, ollaanhan kuitenkin Afrikassa!

Lentokentällä sinua on vastassa opas/kuljettaja. Kuljettaja vie sinut heti alkuun jännittävälle 200 kilometrin sightseeing-ajelulle, jonka lopuksi saavut majapaikkaasi Highview Hoteliin. Matka kulkee mm. Chinin, Kisongon, Makuyunin, Mto Wa Mbun ja Karatun kylien ohi.

Jos aikaa jää, voit käyttää iltapäivän rentoutumiseen hotellilla tai vierailuun Karatun kylässä ja paikallisilla markkinoilla.

Huomaa: tänään ajetaan yöksi Karatussa sijaitsevaan Highview Hoteliin. Näin ajomatka Tarangiren kansallispuistoon seuraavana aamuna on lyhyempi, jolloin sinulle jää enemmän aikaa ihailla Tarangiren nähtävyyksiä.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 3: Tarangiren kansallispuisto

Tänään suunnataan Tarangiren kansallispuistoon, joka on Tansanian kuudenneksi suurin kansallispuisto.

Nimensä puisto on saanut sitä halkovasta Tarangire-joesta. Kuivina kausina joki on eläinten ainoa vedenlähde.

Maisema ja kasvillisuus puistossa on uskomattoman monimuotoista. Kumpuilevilla rinteillä voit nähdä monia erilaisia kasvillisuustyyppejä, ja majesteettisten apinanleipäpuiden ja akaasioiden koristama savanni on niin vaikuttava, että se vie lähes huomion alueella elävistä lukuisista eläimistä.

Monipuolinen kasvillisuus houkuttelee paikalle suuret määrät villieläimiä. Puisto on erityisen tunnettu valtavista norsulaumoistaan. Täällä elää yksi maailman tiheimmistä norsupopulaatioista, eikä ole harvinaista nähdä jopa satojen yksilöiden laumoja. Myös gnuuantiloopit, seeprat, kudut, impalat ja gasellit viihtyvät alueella. Saaliseläimet houkuttelevat luonnollisesti paikalle saalistajia, joten voit nähdä puistossa leijonia, leopardeja ja hyeenoja – ja jopa villikoiran, jos olet onnekas.

Iltapäivällä on aika palata Highview Hoteliin rentoutumaan.

Majoitus:
Päivä 4: Ngorongoron suojelualueen kautta Serengetin kansallispuistoon

Ngorongoron suojelualueen kautta Serengetin kansallispuistoon

Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen matka jatkuu läpi Ngorongoron kumpuilevien ylänköjen, jossa värikkäästi pukeutuvat masait asuvat pyöreissä majoissaan ja laiduntavat lehmiään savannin seeprojen, gnuuantilooppien ja kirahvien lomassa. Matkan varrella nautitaan pikniklounas.

Nabi Hill Gaten kautta reitti kääntyy luoteeseen ja Serengetin loputtomille tasangoille, jossa odottavat lukemattomat eläimet: miljoonat gnuuantiloopit ja seeprat, tuhannet antiloopit ja puhvelit, sadat leijonat, norsut, leopardit, virtahevot ja krokotiilit ja kymmenet eri lintulajit. Serengetissä on mahdollista kokea maapallon hienoimpia ja ainutlaatuisimpia eläin- ja luontoelämyksiä.

Huomaa: Ikoma Wild Camp sijaitsee aivan Serengetin kaakkoisen osan ulkopuolella. Leiristä on henkeäsalpaavan kauniit näkymät Serengetin tasangoille, ja siellä on myös mahdollisuus kokea elämyksiä, jotka kansallispuiston sisällä eivät onnistuisi. Jos haluat asua itse Serengetin kansallispuistossa, voit valita majoituspaikaksesi Serengeti Wild Campin.

Päivä 5: Safari Serengetin kansallispuistossa

Kokopäiväsafari ”Big Fiven” eli leijonan, leopardin, norsun, sarvikuonon ja puhvelin jäljillä. Sinulla on kokonainen päivä aikaa nauttia luonnosta ja eläimistä mahtavassa Serengetissä.

Puiston ekosysteemiä pidetään yhtenä maailman vanhemmista. On vaikea olla tuntematta sekä hämmästystä että nöyryyttä, kun istut landcruiserissa ja sulattelet ympäristön antamia moninaisia vaikutelmia. Kuivien kausien ulkopuolella alueella esiintyy jo mainittujen eläinten lisäksi suuret määrät thomsoningaselleja, puhveleita, topiantilooppeja, grantingaselleja, hirviantilooppeja, pahkasikoja, kotkia, strutseja jne. Tänään pääset myös näkemään ja haistamaan suuret virtahevot, jotka kieriskelevät ”hippo pool” -lammissa.

Lounas on niin kutsuttu ”hot lunch”, ja se tarjoillaan joko Serengeti Wild Campissa tai Serengeti Wildebeest Campissa.

Tiedossa on huikea safaripäivä täynnä huikeita elämyksiä!

Miltä kuulostaisi nähdä auringonnousu Serengetin yllä – kuumailmapallosta käsin?

Jos haluat osallistua kuumailmapallosafarille, sinun on majoituttava Ikoma Wild Campin sijaan Serengeti Wild Campissa.

Päivä 6: Serengetin kautta Ngorongoron masai-kylään

Uudet kokemukset odottavat, kun matka suuntautuu tänään kaakkoon ja kohti Serengetiä. Mukana tuotu pikniklounas nautitaan keskipäivän aikaan luonnon helmassa.

Lounaan jälkeen matka jatkuu Ngorongoron suojelualueelle, jossa vieraillaan värikkäästi pukeutuvien masaiden luona paikallisessa kylässä. Kylävierailulla tutustut masai-kylän arkeen ja pääset myös ihastelemaan masai-naisten perinteisiä käsityötaitoja, jotka näkyvät erityisesti upeissa helmikoruissa. Masait myyvät tuotteitaan mielellään, mutta muista, että hinnasta tinkiminen kuuluu tapoihin!

Huomaa: tänään ajetaan yöksi Highview Hoteliin. Näin voit viettää mahdollisimman paljon aikaa Ngorongoron kraatterissa seuraavana aamuna. Jos haluat elämyksestäsi vielä ainutlaatuisemman, voit (lisämaksusta) viettää yön Ngorongoro Wild Campissa.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 7: Ngorongoron kraatteri

Ngorongoron kraatteri on yksi maailman suurimmista sammuneen tulivuoren jättämistä kraattereista. Tulivuori purkautui 2-3 miljoonaa vuotta sitten, ja sen romahduksesta jäi jäljelle valtaisa kuoppa. Tänä päivänä kraatterissa elää 30000 eläintä ja 350 eri lintulajia, joilla kaikilla on kraatterissa mahdollisuus saada riittävästi vettä ympäri vuoden.

Ngorongoron alueelle tultua matka jatkuu ensin läpi rehevän sademetsän, jonka jälkeen alkaa kiemurteleva alamäki kraatterin reunalta. Jännittävän ajomatkan jälkeen saavutaan 260 km² suuruisen kraatterin pohjalle. Kraatterin reuna kohoaa ympärillä 600 metrin korkeuteen. Pohjallakin olet tosiasiassa melko korkealla, sillä kraatterin reuna on 2200 metriä merenpinnan yläpuolella.

Päivä vietetään kraatteria tutkien, ja nähtävää on paljon! Leijonia, gaselleja, norsuja, gnuuantilooppeja ja seeproja on kaikkialla. Jos olet oikein onnekas, voit nähdä uhanalaisen pensassarvikuonon, joka on salametsästyksen vuoksi kuollut Afrikassa lähes sukupuuttoon. Ngorongorossa niitä suojelevat aseistetut riistanvartijat.

Lounas nautitaan kraatterin pohjan kauniissa maisemissa, ja päivän päätteeksi ajetaan takaisin hotellille.

Päivä 8: Manyara-järven kansallispuisto - kotimatka alkaa

Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen lähdetään kohti Manyara-järveä. Manyara on pinta-alaltaan 330 km², mikä tekee siitä Tansanian pienimmän kansallispuiston. Järven osuus pinta-alasta on 200 km².

Järven ja Ison hautavajoaman 600 metriä korkeiden jyrkänteiden välinen maisema koostuu aukeista ruohotasangoista, viidakkomaisista metsästä ja suoalueista.

Manyara-järvi on myös lintubongarin paratiisi, sillä siellä elää peräti 380 lintulajia. Niiden lisäksi voit nähdä laumoittain norsuja ja paviaaneja.

Lounaan jälkeen vuorossa on ajo lentokentälle, josta lähtee lento koti-Suomeen.

Päivä 9: Saapuminen Suomeen

Lento laskeutuu Suomeen aamupäivällä.

Päivä Etäisyys Noin km
Päivä 2 Kilimanjaron lentokenttä – Highview Hotel 200
Päivä 3 Highview Hotel – Tarangiren kansallispuisto 80
Päivä 4 Highview Hotel – Ngorongoron suojelualue – Ikoma Wild Camp 250
Päivä 5 Safari Serengetissä – game drive ---
Päivä 6 Serengeti – Ngorongoron suojelualue – Highview Hotel 250
Päivä7 Highview Hotel – Ngorongoron kraatteri ja takaisin 130
Päivä 8 Manyara-järvi n. 25 km – Kilimanjaron lentokenttä n. 170 km 195

Yhteensä n. 1000 km, game drive -ajelua lukuun ottamatta

Muista, että kaikki etäisyydet ja ajat ovat suuntaa-antavia ja riippuvat sää- ja tieolosuhteista.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Gorilla-tracking Ugandassa, 4 yötä

Olet varmasti nähnyt valokuvia vuorigorilloista, Ugandan Bwindi Impenetrable National Park -kansallispuistossa elävistä lempeistä jättiläisistä.

Nyt sinulla on mahdollisuus yhdistää Itä-Afrikan-matkaasi jännittävä gorillasafari Ugandassa.

Tämä viiden päivän jatkomatka vie sinut sekä gorillojen luokse että ”walking safari” -kävelysafarille Mburo-järven kansallispuistoon.

Hintaan sisältyvät luonnollisesti lennot, gorillaluvat ja täysihoito lähes koko matkan ajan.

Tämän helpommaksi gorillojen jäljitys ei tule!

Huomaa: Tämä jatkomatka järjestetään vain, kun matkustajia on väh. 2.

Jatkomatka on varattava viimeistään 70 päivää ennen lähtöä.

Masai-seikkailu Osiligilai Maasai Lodgessa, 2 yötä

Kaipaatko rentoutumista valloitettuasi Kilimanjaron huipun tai vietettyäsi tunteja safariautossa? Haluatko tutustua masaikulttuuriin ja päästä kokemaan masaiden mielenkiintoisia tapoja ja perinteitä – mukavuudesta tinkimättä? Haluatko herätä auringon noustessa Kilimanjaron ylle ja makoilla uima-altaalla, josta on näköala Afrikan korkeimmalle vuorelle? Silloin sinun kannattaa harkita matkasi jatkamista kahden yön majoituksella Osiligilai Maasai Lodgessa.

Osiligilai Maasai Lodge on autenttinen masailodge, joka sijaitsee runsaan 2 tunnin ajomatkan päässä Moshista ja tarjoaa unohtumattomia luonto- ja kulttuurielämyksiä.

Lodge sijaitsee masaille tyypillisellä ruohikkoseudulla, jonka maisemia hallitsevat aukeat tasangot ja silmänkantamattomiin jatkuvat laidunniityt. Taustalla kohoavat sekä Mount Meru että Mount Kilimanjaro. Lodgen omistavat paikalliset masait, jotka pyörittävät sitä innolla ja rakkaudella ja saavat vierailijan tuntemaan itsensä tervetulleeksi ja hemmotelluksi. Oleskelu tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia tutustua tähän mielenkiintoiseen puolipaimentolaisheimoon paremmin.

Majoitus tapahtuu perinteisessä masaihytissä, jonka yksinkertainen arkkitehtuuri pitää kuitenkin sisällään kaikki mukavuudet, kuten WC:n, sähkön ja suihkun, josta tulee lämmintä vettä. Mökit on sijoiteltu strategisesti siten, että voit aamuisin ihailla auringonnousua Kilimanjaron ylle – vuoteestasi nousematta.

Majoitukseen sisältyvät kaikki ateriat ja paljon erilaisia aktiviteetteja, kuten keihäänheittoa. Voit myös nauttia masaiden perinteisistä tanssi- ja lauluesityksistä auringon laskiessa Mount Merun taakse. Halutessasi voit varata maksullisia lisäretkiä ja muita aktiviteetteja, tai voit vain keskittyä rentoutumiseen uima-altaan reunalla kylmästä oluesta ja hyvästä kirjasta nauttien ja näköalaa ihaillen.

Haluatko tietää, millaista on majoittua Osiligilai Maasai Lodgessa? Lue Afrikka-asiantuntijamme matkakertomus.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 345 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 4 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.