TURVATAKUU - Lue lisää
KotiBlogiParhaat matkakohteet 2024

Parhaat matkakohteet 2024

12.11.2023
Näytä kaikki

Nainen kävelee torilla Perun Cuscossa

Uusi vuosi tarjoaa uusia mahdollisuuksia matkustaa ja kiertää maailmaa.

Mutta minne kannattaa matkustaa vuonna 2024?

Kysyimme asiantuntijoiltamme suosituksia tulevan vuoden tärpeistä ja kokosimme tähän oppaaseen 10 parasta matkakohdetta 2024!

Brasilia

Kaunis Teatro Amazonas Brasilian Manausissa

Haluatko rastittaa vuonna 2024 toivelistaltasi kaikkein suurimmat matkaelämykset? Siinä tapauksessa sinun kannattaa suunnata Etelä-Amerikan suurimpaan maahan eli Brasiliaan. Brasiliassa voit kokea monia koko maailmankin mittakaavassa massiivisia nähtävyyksiä, kuten yhden maailman suurimmista vesiputouksista, maailman suurimman sademetsän, maailman suurimman trooppisen kosteikkoalueen ja tietenkin maailman suurimman karnevaalin. Maa tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän kaunista luontoa ja kiehtovia villieläimiä, mielenkiintoista historiaa ja värikästä kulttuuria – Brasilia on elämys, jonka pitäisi löytyä jokaiselta lusikkalistalta.

Nämä on koettava: MManaus, Amazonin suurin kaupunki, joka sijaitsee mustan Rio Negron ja hiekanvärisen Rio Solimõesin yhtymäkohdassa. Manaus on portti jännittäviin seikkailuihin Amazonin rehevässä sademetsässä, ja kaupungissa ollessasi kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa kauniin vaaleanpunaista teatteria ja oopperataloa Teatro Amazonasia. Kaiken lisäksi kaupunki on tänä vuonna päässyt Lonely Planetin ”Best in Travel 2024” -listalle!

Sri Lanka

Punavihreä lisko Sinharajan sademetsässä Sri Lankassa

Meillä on tapana sanoa “pieni maa – suuria kokemuksia”, ja juuri sellaisia on tiedossa yllin kyllin matkustaessasi Sri Lankaan. Tämä pieni, trooppinen saari hurmaa vierailijat vihreillä teeviljelmillään, historiallisilla temppeleillään ja raunioillaan, valloittavilla villieläimillään ja ennen kaikkea erittäin ystävällisillä asukkaillaan, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi tervetulleeksi vieraaksi. Ja Mirissan, Trincomaleen ja Negombon kultaiset hiekkarannat ovat kuin kirsikka lomakakun päällä! Myös Malediivit ovat vain lyhyen lentomatkan päässä, jos haaveissasi on ultimaattinen hemmotteluloma vitivalkoisilla hiekkarannoilla.

Nämä on koettava: Sinharajan sademetsä on yksi Sri Lankan parhaiten varjelluista salaisuuksista. Vehreä viidakko kätkee sisäänsä kiehtovia tarinoita ja peräti 50 prosenttia Sri Lankan kotoperäisistä eläinlajeista.

Peru ja Ecuador

Nainen kävelee sateenkaarivuorilla Perussa

Haaveiletko matkasta Etelä-Amerikkaan vuonna 2024 ja haluat rastittaa kertaheitolla useamman kuin yhden maan lusikkalistaltasi? Siinä tapauksessa on hyvä idea valita yhdistelmämatka, johon sisältyy useita maita, kuten Peru ja Ecuador. Matkan aikana tutkit Perun muinaisia raunioita ja ihastelet kaupunkien upeaa arkkitehtuuria, näet Ecuadorin manneralueiden ainutlaatuisen luonnon, majesteettiset Andit ja vaikuttavat tulivuoret ja lopuksi seikkailet lumoavilla Galápagossaarilla, joiden eläimistö on vertaansa vailla.

Nämä on koettava: Patikkaretki lähes 5 000 metrin korkeudessa Perun taianomaisella sateenkaarivuorella (Palcoyo), jonka ainutlaatuinen väriyhdistelmä muodostaa silmiinpistävän kontrastin kaukaisuudessa siintävien lumihuippuisten Andien kanssa.

Botswana

Teltta iltahämärässä Okavangon suistossa Botswanassa

Safarilla Botswanassa voit vierailla Afrikan koskemattomimmissa kansallispuistoissa, joissa et joudu jakamaan kokemusta kovin monen muun kävijän kanssa, ja samalla nähdä lähes kaikki Afrikan tunnetut eläinlajit. Jos olet todella seikkailunhaluinen, suuntaa Okavangon suistoon ja vietä muutama päivä leirissä, jossa yövytään aidoissa safariteltoissa. Miltä kuulostaisi maata peiton alla ja kuunnella norsujen, impalojen, leijonien ja monien muiden eläinten ääniä telttakankaan läpi? Tämän lähemmäksi luontoa tuskin pääset – ja tämän seikkailun muistat taatusti koko loppuikäsi!

Nämä on koettava: Yö teltassa Okavangon suistossa. Toistamme itseämme, mutta telttamajoitus on todella ainutlaatuinen kokemus!

Australia

Kaksi kengurua rannalla Kangaroo Islandilla

Äärettömät aavikot maan sisäosissa, kosmopoliittiset suurkaupungit rannikoilla, lumoavat luontoelämykset kaikkialla – ja yksi maailman vieraanvaraisimmista kansoista. Kuulostaako matkalta, jonka haluaisit kokea vuonna 2024? Siinä tapauksessa sinun kannattaa matkata kokonaan toiselle puolelle maapalloa katsomaan, mitä kaikkea Australialla on tarjottavanaan. Tämä valtava maa on ehtymätön elämysten aarrearkku, joka vain odottaa avaamista. Hyvää matkaa!

Nämä on koettava: Etelä-Australiassa sijaitseva Kangaroo Island, jonne on vain lyhyt lentomatka Adelaidesta. Se on Australian kolmanneksi suurin saari, joka tunnetaan upeista rannikkomaisemistaan, valloittavista villieläimistään ja ihanista hiekkarannoistaan.

Etelä-Afrikka

Gepardi puussa Sabi Sands Game Reservessä Etelä-Afrikassa

Pääse ihan lähelle Etelä-Afrikan villiä viehätystä maan upeissa kansallispuistoissa ja yksityisillä riistansuojelualueilla, vehreän viinialueen kumpuilevissa maisemissa, ainutlaatuisella rannikkoreitillä ja Kapkaupungissa, joka on yksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Lähde safarille Etelä-Afrikkaan vuonna 2024 ja tutustu ihmeelliseen eläinmaailmaan, joka on yksi Afrikan monipuolisimmista. Voit helposti yhdistää safarimatkaasi lukemattomia muita elämyksiä, joita maalla on tarjottavanaan.

Nämä on koettava: Sabi Sabi Private Game Reserve on nappivalinta, jos haaveilet ultimaattisesta luksuselämyksestä ja olet valmis maksamaan siitä. Täällä koet yhden Etelä-Afrikan parhaista safarialueista, ja kaikki sisältyy hintaan!

Jaava

Auringonnousu Bromo-vuorella Jaavalla Indonesiassa

Indonesian kiertelemiseen voisi helposti käyttää useita kuukausia, mutta jos sinulla on vain muutama viikko lomaa vuonna 2024, matka Jaavalle tarjoaa pienen, mutta mieleenpainuvan maistiaisen Indonesian kulttuurisesta rikkaudesta. Jaava sijaitsee Indonesian “tulirenkaalla”, joka on maailman aktiivisimpien tulivuorten muodostama alue. Matka vie sinut lumoaviin maisemiin, joissa lähes hohtavan vihreitä riisipeltoja reunustavat ikoniset tulivuoret. Kun huipennat matkan rantalomaan toisella Indonesian saarella eli Balilla, matkastasi tulee täydellinen kokonaisuus.

Nämä on koettava: Auringonnousu aktiivisella Mount Bromo -tulivuorella, joka on Jaavan tunnetuin tulivuori. Uskallamme luvata, että kyseessä on yksi maailman kauneimmista auringonnousuista.

Tansania

Leijona rentoutumassa Nyereren kansallispuistossa Tansaniassa

Tansaniaa kutsutaan usein ultimaattiseksi safarikohteeksi, ja maa tarjoaakin runsaasti henkeäsalpaavan upeita elämyksiä luonnonihmeistä ainutlaatuiseen afrikkalaiseen eläimistöön: Ngorongoron kraatteri kertoo tarinaansa muinaisista tulivuorista, suuri eläinvaellus saa miljoonat eläimet vaeltamaan tuoreen ruohon perässä, ja fantastisessa Serengetin kansallispuistossa savanni tuntuu jatkuvan äärettömiin ja eläimiä vilisee kaikkialla. Ja sitten on Sansibar. Ainutlaatuinen Sansibar, joka kutsuu rentoutumaan palmujen alla valkoisilla hiekkarannoilla.

Nämä on koettava: Safari Tansanian suurimmassa kansallispuistossa Nyereressä, joka on yli kaksi kertaa Serengetin kokoinen ja tarjoaa autenttisia ja monipuolisia safarielämyksiä, joita sinun ei tarvitse jakaa juuri muiden kuin puistossa elävien eläinten kanssa.

Kolumbia

Isla Grande Kolumbiassa

Kolumbia pitää sisällään joitakin Etelä-Amerikan parhaiten varjeltuja salaisuuksia. Täällä voit kokea suuria kontrasteja Karibianmeren hiekkarannoilta lumihuippuisille Andeille, karuille aavikoille ja Amazonin sademetsiin.  Jos haluat nauttia Kolumbian upeimmista kulttuuri- ja kulinaarielämyksistä, vieraile vehreillä kahviviljelmillä tai viehättävissä siirtomaa-ajan kaupungeissa, joissa maan ihmeellinen luonto ja kiehtova historia pääsevät oikeuksiinsa. Täällä voit kokea matkaelämyksiä, joita et muualta löydä. Olisiko sinunkin aika vihkiytyä tämän jännittävän Etelä-Amerikan maan salaisuuksiin vuonna 2024?

Nämä on koettava: Rosario ja San Bernardon kansallispuisto, joka tunnetaan värikkäistä kaloistaan ja vedenalaisesta elämästään, on loistava snorklauskohde. Kansallispuisto sijaitsee vain lyhyen venematkan päässä viehättävästä Cartagenasta.

Japani

Ryokan Ichinoyu Honkan Japanin Hakonessa

Onko 2024 vihdoin se vuosi, jolloin koet Aasian huikeat vastakohdat modernin teknologian ja muinaisten perinteiden välillä? Silloin matka Japaniin on oikea valinta. Täällä Kioton kaltaiset perinteikkäät kaupungit ovat vain lyhyen junamatkan päässä Tokion neonvalaistuilta kaduilta. Jos matkustat kevätkaudella, voit päästä kokemaan Sakuran eli kirsikankukan kukinnan, kun taas syksyllä voit ihastella Koyoa eli syksyn viehättävää ruskaa. Japanista puheen ollen on pakko mainita myös ruoka, sillä japanilainen keittiö on vertaansa vailla. Japani tarjoaa kohokohtia joka lähtöön!

Nämä on koettava: Yöpyminen ryokanissa, perinteisessä japanilaisessa majatalossa, jossa koet vanhat japanilaiset perinteet ja nautit ainutlaatuisesta tunnelmasta. Ryokanissa sinulla on myös mahdollisuus kylpeä perinteisessä onsen-kylpylässä.