• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaUgandaUgandan safari & gorillajäljitys
10 päivää

Ugandan safari & gorillajäljitys

Koe Ugandan parhaat palat: Maailman toiseksi suurin makean veden järvi Lake Victoria, päiväntasaaja ja kolme kansallispuistoa: Kuningatar Elisabetin, Bwindin ja Mburo-järven kansallispuistot.

Ugandan safari & gorillajäljitys Ugandan safari & gorillajäljitys
10 päivää

Ugandan safari & gorillajäljitys

Koe Ugandan parhaat palat: Maailman toiseksi suurin makean veden järvi Lake Victoria, päiväntasaaja ja kolme kansallispuistoa: Kuningatar Elisabetin, Bwindin ja Mburo-järven kansallispuistot.

Valitse tämä matka, koska…

Uganda on usein unohdettu matkakohde. Se on kuitenkin ehdottomasti yksi Afrikan kauneimmista maista, jonka sijainti päiväntasaajan kupeessa on ainutlaatuinen. Myös Winston Churchill ihastui maahan vierailunsa aikana, ja kutsui sitä ”Afrikan helmeksi”. Ugandan luonto on monipuolinen sekoitus sademetsää, järviä, jokia ja kauniita savanneja, joita pitää kotinaan moninainen ja ainutlaatuinen eläimistö.

Tämä matka näyttää sinulle Ugandan parhaat puolet: Victoriajärven, joka on maailman toiseksi suurin makean veden järvi, päiväntasaajan, Kuningatar Elisabetin kansallispuiston, Bwindin kansallispuiston ja Mburo-järven. Täällä voit kohdata monia Afrikan legendaarisia eläimiä, kuten norsuja, leijonia, leopardeja, virtahepoja, krokotiilejä, puhveleita sekä simpansseja ja gorilloja vehreiden sademetsien syvyyksissä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Entebben lentokentälle, ml. kuljetus
 • Paikallinen englanninkielinen opas/kuljettaja
 • 7 yötä Ugandassa sis. aamiainen päivä 2 ja täysihoito päivät 3-9
 • Päiväntasaajan ylitys
 • Aamusafari ja veneretki Kuningatar Elisabetin kansallispuistossa
 • Simpanssien jäljitys – ml. jäljityslupa (arvo 150 USD)
 • Ishasha – safari puissa kiipeilevien leijonien jäljillä
 • Gorillojen jäljitys – ml. jäljityslupa (arvo 600 USD)
 • Mburo-järven kansallispuisto – safari hämärän laskeuduttua ja kävelysafari seeprojen keskellä
 • Kansallispuistomaksut
 • Lento Entebben kentältä Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lentomatka Ugandaan

Lähtöpäivä. Matka alkaa lennolla Entebbeen välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 2: Saapuminen Ugandan Entebbeen

Lentokentällä sinua on vastassa paikallinen oppaamme, joka vie sinut hotelliisi.

Entebbe on vehreä kaupunki, jolla on oma ainutlaatuinen viehätyksensä. Kaupunki sijaitsee aivan Afrikan suurimman järven eli Victoriajärven rannalla. Rannalta löytyy myös hienoja hiekkarantoja, jotka sopivat hyvin uimiseen.

Majoitut Entebbessä yhden yön.

Päivä 3: Päiväntasaaja ja Kuningatar Elisabetin kansallispuisto

Aamiaisen jälkeen on edessä ajomatka länteen kohti Kuningatar Elisabetin kansallispuistoa. Kuningatar Elisabetin kansallispuisto on Ugandan suosituin safarikohde, jonka monipuoliseen luontoon kuuluvat niin savannit kuin metsät ja suoalueet. Vaihtelevat maisemat houkuttelevat luonnollisesti paljon erilaisia eläimiä, ja puisto onkin todellinen lintuharrastajan paratiisi. Puistoa pitää kotinaan 95 eri nisäkäslajia ja peräti 600 eri lintulajia, joten nähtävää riittää!

Upeita maisemia riittää ihasteltavaksi jo matkalla kansallispuistoon. Matkalla saat hyvän yleiskuvan Ison hautavajoaman läntisestä osasta, Lake George- ja Lake Edward -järvistä sekä kuuvuorista ja Kyamburan rotkosta. Reitti kulkee ohi Katwen, joka on suolapitoinen kraatterijärvi. Täällä pääset näkemään, miten paikalliset valmistavat suolaa edelleen perinteisin menetelmin. Matkan varrella pysähdytään päiväntasaajalla ja Mbararassa, jossa pidetään lounastauko Igongo Cultural Centressä.

Perillä on aika kirjautua hotelliin, jossa majoitut seuraavat kaksi yötä.

Päivä 4: Game drive -ajelu aamulla ja veneretki iltapäivällä

Päivä alkaa aikaisella aamusafarilla Kuningatar Elisabetin kansallispuistossa. Näkymät ovat takuulla varhaisen herätyksen arvoisia, sillä auringonnousut puiston pohjoisosassa sijaitsevalla Kasenyin alueella ovat uskomattoman kauniita. Alueella elää paljon antilooppeja, jotka luonnollisesti houkuttelevat paikalle myös saalistajia, ja aamun varhaisimpina tunteina sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä seuraamaan isojen kissojen päivittäistä jahtia. Ajat läpi savannin ja ohi kraatterijärvien leopardien, leijonien, hyeenojen, antilooppien ja muiden eläinten jäljillä. Ajelun jälkeen palaat takaisin hotellille, jossa odottaa tukeva aamiainen. Keskipäivän kuumimmat tunnit voit viettää vaikka uima-altaalla rentoutuen.

Iltapäivällä on ohjelmassa veneretki Kazinga-kanavassa, joka yhdistää George- ja Edward-järvet. 32 kilometriä pitkä kanava houkuttelee paljon eläimiä, ja retken aikana voit nähdä esimerkiksi krokotiileja, virtahepoja ja monia muita eläimiä viilentäytymässä kanavan raikkaassa vedessä. Kanavan varrella voit puolestaan bongata norsuja ja puhveleita ja ehkä myös eurooppalaisia muuttolintuja, jotka kokoontuvat tänne suurina parvina.

Päivä 5: Simpanssien jäljitys – puihin kiipeävät leijonat Ishashassa

Simpanssi on ihmisen lähin nykyään elävä sukulainen – ihmisen ja simpanssin geenit eroavat toisistaan vain muutama prosentilla. Simpanssit kuuluvat älykkäimpien kädellisten joukkoon, ja ne käyttävät esimerkiksi työkaluja päivittäisissä askareissaan ja nukkuvat yönsä pesissä, jotka ne rakentavat oksista ja lehdistä. Näiden lähisukulaisten kohtaaminen niiden luonnollisessa ympäristössä on yksinkertaisesti ainutlaatuinen elämys, joten tänään on ohjelmassa kävelysafari Kyamburan rotkossa elävien simpanssien jäljillä. Retki tehdään pätevän oppaan johdolla, joka tuntee hyvin juuri sen simpanssiryhmän, jonka luokse retki suuntautuu. Apinat ovat sekä luonteeltaan että kokemuksensa opettamina hyvin arkoja ja pelokkaita, ja niiden totuttaminen ihmisiin on hidas ja kärsivällisyyttä vaativa prosessi. Vaikka retken tavoitteena on päästä simpanssien luokse, älä unohda nauttia myös muusta luonnosta ja eläimistä matkan aikana. Rotkon maisemat ovat erittäin vaikuttavia, ja sitä pitää kotinaan suuri määrä erilaisia nisäkkäitä ja lintuja. Simpanssien luona vietetään enintään tunti, jonka jälkeen noustaan rotkosta nauttimaan lounasta.

Iltapäivällä matka jatkuu etelään kohti Ishashaa, joka tunnetaan puihin kiipeävistä leijonistaan. Joko samana iltapäivänä tai seuraavana aamupäivänä on ohjelmassa game drive -ajelu, jonka aikana etsitään muun muassa kuuluisia puissa kiipeileviä leijonia. Leijonat kiipeävät puihin päästäkseen eroon niitä häiritsevistä kärpäsistä ja saadakseen suojaa paahtavalta auringolta. Puissa kiipeily ei kuulu leijonien normaaliin käytökseen, mutta tällaisia ”sääntöjä rikkovia” leijonia esiintyy joissain Tansanian kansallispuistoissa ja Ugandassa.

Päivä 6: Ishasha – Bwindin kansallispuisto
Päivä 7: Gorillojen jäljitys Bwindin kansallispuistossa

Tänään on vihdoin koittanut päivä, joka on varmasti monen Ugandan-matkan ehdoton kohokohta. Vuorossa on nimittäin patikkaretki Bwindin kansallispuistossa kiehtovien vuorigorillojen jäljillä. Maailmassa on enää noin 800 luonnonvaraista vuorigorillaa, joista puolet elävät Ugandassa, muun muassa Bwindin kansallispuistossa.

Tänään on aikainen herätys ja suosittelemme, että aloitat päiväsi tukevalla aamiaisella ennen ajomatkaa kansallispuiston ranger-keskukseen. Tarvitset nimittäin paljon energiaa saadaksesi kaiken irti edessä olevista seikkailuista! Etukäteen ei ole tietoa siitä, minkä vuorigorillaryhmän luokse retki suuntautuu, joten on mahdotonta sanoa, kuinka pitkä kävelymatka on edessä. Samalla, kun osallistujat rekisteröityvät ja tutustuvat retkisuunnitelmaan, tiedustelijat lähtevät edeltä etsimään gorilloja. Sinun ei siis tarvitse kulkea koko metsää ristiin rastiin eläimiä etsien. Tiedustelijoiden ansiosta mahdollisuudet gorillojen löytämiseen ovat huomattavasti paremmat.

Ranger-keskuksesta lähdetään matkaan oppaiden johdolla paksuista köynnöskasveista ja tiheästä aluskasvillisuudesta muodostuvan viidakon läpi. Sademetsä on erittäin tiheäkasvuista, mutta sitä halkovat monet eläinten tallaamat polut, joiden kautta pääsee hyvin kulkemaan. Muista nauttia vaelluksesta ja pidä silmät auki myös muiden eläinten ja lintujen varalta.

”Omien” gorillojen luokse päästyäsi sinulla on kokonainen tunti aikaa tutustua laumaan. Vaikka et voi itse mennä ihan lähelle eläimiä, ei ole harvinaista, että ne ujuttautuvat sinun lähellesi. Silloin on vain istuttava aivan hiljaa paikallaan. Eläimet ovat vaarattomia, mutta ne ovat isoja, vahvoja ja painavia! On ihmeellinen kokemus istua metsän keskellä aivan rauhallisen gorillalauman läheisyydessä, valokuvata eläimiä ja kuunnella, kun ne murahtelevat ja ääntelehtivät toisilleen. Näiden kauniiden mutta uhanalaisten olentojen tarkkailu niiden luonnollisessa ympäristössä on jotain aivan ainutlaatuista.

Gorillojen luota palataan takaisin metsän läpi ja ajetaan lodgelle. Loppupäivä on vapaata aikaa sulatella kokemuksia ja käydä vaikka läpi kameran kuvasatoa.

Päivä 8: Mburo-järven kansallispuisto

Tänään on aika jättää hyvästit Bwindille. Sunnaksi otetaan jälleen itä, ja päivän etappi on Mburo-järven kansallispuisto. Mburo-järven kansallispuisto on Ugandan toiseksi pienin, mutta sen 260km2 alue tarjoaa sekä kaunista luontoa että paljon erilaisia eläimiä. Iltapäivän voit käyttää rentoutumiseen, sillä illalla on vuorossa hieman erilaisempi safarielämys. Ohjelmassa on nimittäin ”night game drive”, jonka aikana pääset näkemään yöaikaan aktiivisia eläimiä, joita et näe päiväsafareilla.

Päivä 9: Kotimatka

Mburo-järven kansallispuisto on yksi harvoista ugandalaisista kansallispuistoista, joissa on mahdollista käydä kävelysafarilla, joten tänään käytät luonnollisesti tätä tilaisuutta hyväksesi. Jalkaisin tehtävä safari on aivan ainutlaatuinen kokemus, sillä sen aikana keskitytään eläinten jälkien tunnistamiseen, tuoksuihin ja erilaisiin kasveihin eläinten etsimisen sijasta. Sinulla on kuitenkin hyvät mahdollisuudet nähdä myös eläimiä, sillä kävelysafarilla kuljetaan usein esimerkiksi laiduntavien seeprojen ohi.

Mburo-järveltä palataan takaisin Entebbeen, jossa voit käydä kylvyssä ja vaihtaa vaatteita ennen illallista oppaan kanssa. Illallisen jälkeen saat kyydin lentokentälle, josta alkaa paluumatka koti-Suomea kohti.

Päivä 10: Saapuminen Suomeen

Lento laskeutuu Suomeen aamupäivällä.

Päivä Etäisyys Noin km
Päivä 2 Lentokentältä hotelliin 5
Päivä 3 Entebbe – Kuningatar Elisabetin kansallispuisto 600
Päivä 4 Game drive Kuningatar Elisabetin kansallispuistossa ja veneretki ---
Päivä 5 Kuningatar Elisabetin kansallispuisto – Ishasha 95
Päivä 6 Ishasha – Bwindi 55
Päivä 7 Gorillajäljitys ---
Päivä 8 Bwindi – Mburo-järven kansallispuisto 300
Päivä 9 Kuljetus lentokentälle 250

Ajomatka yhteensä n. 1305 km

Muista, että kaikki etäisyydet ja ajat ovat suuntaa-antavia ja riippuvat sää- ja tieolosuhteista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta (kaksi matkustajaa tai enemmän): 500 €
Lisämaksu yhden hengen huoneesta (yksi matkustaja): 970 €
Alennus suuremmille ryhmille
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Arvostelut
Matkakertomuksia
Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@afrikkasafari.fi

Soita:
09 424 15 833

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa.

Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Afrikkasafarin uudistuneille kotisivuille

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.