• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaTansaniaTansanian safari & rantaloma Sansibarilla
15 päivää

Tansanian safari & rantaloma Sansibarilla

Tällä safarimatkalla näet Tansanian upean luonnon ja laumoittain eläimiä maan neljässä legendaarisessa kansallispuistossa. Matka huipentuu rantalomaan Sansibarin valkoisilla hiekkarannoilla.

Tansanian safari & rantaloma Sansibarilla Tansanian safari & rantaloma Sansibarilla
15 päivää

Tansanian safari & rantaloma Sansibarilla

Tällä safarimatkalla näet Tansanian upean luonnon ja laumoittain eläimiä maan neljässä legendaarisessa kansallispuistossa. Matka huipentuu rantalomaan Sansibarin valkoisilla hiekkarannoilla.

Miksi valita tämä matka?

 • Täydellinen yhdistelmä maailmanluokan safarielämyksiä ja rentouttavaa rantalomailua
 • Koe Serengetin, Ngorongoron, Manyarajärven ja Tarangiren kansallispuistojen upea luonto ja monipuolinen eläimistö
 • Ihmettele savannien valtavia gnuulaumoja ja tunne perhoset vatsassasi, kun leijonat, norsut ja kirahvit vaeltavat aivan Land Cruiserin vierestä
 • Huipenna matka neljän tähden rantalomaan eksoottisella Sansibarilla, sis. puolihoito

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset

Matka lyhyesti:

Tansania tunnetaan yhtenä maailman parhaista safarimaista ihmeellisen luontonsa ja kiehtovan, monimuotoisen eläimistönsä ansiosta.

Tämä matka vie sinut lähelle luontoa neljään tansanialaiseen kansallispuistoon, joista jokaisella on oma luonteensa. Voit nähdä kaikki Big Five -eläimet, gepardeja, hyeenoja, virtahepoja, kirahveja, paviaaneja, eri lintulajeja ja saaliseläimiä, kuten seeproja, impaloja, antilooppeja ja puhveleita. Pääset ihailemaan Tarangiren majesteettisia apinanleipä- ja akaasiapuita, Ngorongoron jylhää tulivuorikraatteria, Serengetin loputtomia tasankoja ja Manyara-järven rehevää luontoa.

Safarin aikana yövyt hotellissa ja telttaleirissä, jonka teltoissa on oikeat sängyt ja omat kylpyhuoneet ja WC:t.

Unohtumattomien safarielämysten jälkeen matka jatkuu eksoottiselle Sansibarille. Täällä voit rentoutua liidunvalkeilla hiekkarannoilla, tutustua Stone Townin historialliseen kaupunkiin, maistella saaressa tuotettuja mausteita ja eksoottisia hedelmiä, purjehtia perinteisessä dhowissa tai tutkia Jozani Chwaka Bayn kansallispuiston luonnonihmeitä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Kilimanjarolle, ml. kuljetus
 • Paikallinen englanninkielinen opas/kuljettaja
 • 6 yötä Tansaniassa täysihoidolla
 • Tarangiren kansallispuisto – satojen norsujen laumat
 • Serengetin kansallispuisto – ”viittä suurta” etsimässä
 • Vierailu masai-kylässä
 • Ngorongoron kraatteri – 30000 eläimen paratiisi
 • Manyara-järven kansallispuisto – puissa kiipeäviä leijonia ja isoja norsulaumoja
 • Ikkunapaikka nelivetoisessa safariautossa ja maksuton vesipullo safariajeluilla
 • Kansallispuistomaksut
 • Lento Tansaniasta Sansibarille, ml. kuljetus
 • 6 yötä Sansibarilla: Sultan Sands**** / Bluebay Beach Resort*****, sis. puolihoito
 • Mahdollisuus pidentää rantalomaa Sansibarilla
 • Lento Sansibarilta Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Tansaniaan

Ensimmäisenä päivänä on edessä lento valitulta lentokentältä Tansaniaan. Matkan varrella on välilaskuja.

Päivä 2: Highview Hotel

Lentokone laskeutuu lähelle Afrikan suurinta vuorta eli Kilimanjaroa, jonka huippu kohoaa majesteettisena 5895 metrin korkeudella savannin yllä. Vuoren huipulla kimalteleva lumi voi vaikuttaa epätodelliselta, ollaanhan kuitenkin Afrikassa!

Lentokentällä sinua on vastassa opas/kuljettaja. Kuljettaja vie sinut heti alkuun jännittävälle 200 kilometrin sightseeing-ajelulle, jonka lopuksi saavut majapaikkaasi Highview Hoteliin. Matka kulkee mm. Chinin, Kisongon, Makuyunin, Mto Wa Mbun ja Karatun kylien ohi.

Jos aikaa jää, voit käyttää iltapäivän rentoutumiseen hotellilla tai vierailuun Karatun kylässä ja paikallisilla markkinoilla.

Huomaa: tänään ajetaan yöksi Karatussa sijaitsevaan Highview Hoteliin. Näin ajomatka Tarangiren kansallispuistoon seuraavana aamuna on lyhyempi, jolloin sinulle jää enemmän aikaa ihailla Tarangiren nähtävyyksiä.

Päivä 3: Tarangiren kansallispuisto

Tänään suunnataan Tarangiren kansallispuistoon, joka on Tansanian kuudenneksi suurin kansallispuisto.

Nimensä puisto on saanut sitä halkovasta Tarangire-joesta. Kuivina kausina joki on eläinten ainoa vedenlähde.

Maisema ja kasvillisuus puistossa on uskomattoman monimuotoista. Kumpuilevilla rinteillä voit nähdä monia erilaisia kasvillisuustyyppejä, ja majesteettisten apinanleipäpuiden ja akaasioiden koristama savanni on niin vaikuttava, että se vie lähes huomion alueella elävistä lukuisista eläimistä.

Monipuolinen kasvillisuus houkuttelee paikalle suuret määrät villieläimiä. Puisto on erityisen tunnettu valtavista norsulaumoistaan. Täällä elää yksi maailman tiheimmistä norsupopulaatioista, eikä ole harvinaista nähdä jopa satojen yksilöiden laumoja. Myös gnuuantiloopit, seeprat, kudut, impalat ja gasellit viihtyvät alueella. Saaliseläimet houkuttelevat luonnollisesti paikalle saalistajia, joten voit nähdä puistossa leijonia, leopardeja ja hyeenoja – ja jopa villikoiran, jos olet onnekas.

Iltapäivällä on aika palata Highview Hoteliin rentoutumaan.

Päivä 4: Ngorongoron suojelualueen kautta Serengetin kansallispuistoon

Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen matka jatkuu läpi Ngorongoron kumpuilevien ylänköjen, jossa värikkäästi pukeutuvat masait asuvat pyöreissä majoissaan ja laiduntavat lehmiään savannin seeprojen, gnuuantilooppien ja kirahvien lomassa. Matkan varrella nautitaan pikniklounas.

Nabi Hill Gaten kautta reitti kääntyy luoteeseen ja Serengetin loputtomille tasangoille, jossa odottavat lukemattomat eläimet: miljoonat gnuuantiloopit ja seeprat, tuhannet antiloopit ja puhvelit, sadat leijonat, norsut, leopardit, virtahevot ja krokotiilit ja kymmenet eri lintulajit. Serengetissä on mahdollista kokea maapallon hienoimpia ja ainutlaatuisimpia eläin- ja luontoelämyksiä.

Huomaa: Ikoma Wild Camp sijaitsee aivan Serengetin kaakkoisen osan ulkopuolella. Leiristä on henkeäsalpaavan kauniit näkymät Serengetin tasangoille, ja siellä on myös mahdollisuus kokea elämyksiä, jotka kansallispuiston sisällä eivät onnistuisi. Jos haluat asua itse Serengetin kansallispuistossa, voit valita majoituspaikaksesi Serengeti Wild Campin.

Päivä 5: Safari Serengetin kansallispuistossa

Kokopäiväsafari ”Big Fiven” eli leijonan, leopardin, norsun, sarvikuonon ja puhvelin jäljillä. Sinulla on kokonainen päivä aikaa nauttia luonnosta ja eläimistä mahtavassa Serengetissä.

Puiston ekosysteemiä pidetään yhtenä maailman vanhemmista. On vaikea olla tuntematta sekä hämmästystä että nöyryyttä, kun istut landcruiserissa ja sulattelet ympäristön antamia moninaisia vaikutelmia. Kuivien kausien ulkopuolella alueella esiintyy jo mainittujen eläinten lisäksi suuret määrät thomsoningaselleja, puhveleita, topiantilooppeja, grantingaselleja, hirviantilooppeja, pahkasikoja, kotkia, strutseja jne. Tänään pääset myös näkemään ja haistamaan suuret virtahevot, jotka kieriskelevät ”hippo pool” -lammissa.

Lounas on niin kutsuttu ”hot lunch”, ja se tarjoillaan joko Serengeti Wild Campissa tai Serengeti Wildebeest Campissa.

Tiedossa on huikea safaripäivä täynnä huikeita elämyksiä!

Lisäretket

Miltä kuulostaisi nähdä auringonnousu Serengetin yllä – kuumailmapallosta käsin?

Jos haluat osallistua kuumailmapallosafarille, sinun on majoituttava Ikoma Wild Campin sijaan Serengeti Wild Campissa.

Päivä 6: Serengetin kautta Ngorongoron masai-kylään

Uudet kokemukset odottavat, kun matka suuntautuu tänään kaakkoon ja kohti Serengetiä. Mukana tuotu pikniklounas nautitaan keskipäivän aikaan luonnon helmassa.

Lounaan jälkeen matka jatkuu Ngorongoron suojelualueelle, jossa vieraillaan värikkäästi pukeutuvien masaiden luona paikallisessa kylässä. Kylävierailulla tutustut masai-kylän arkeen ja pääset myös ihastelemaan masai-naisten perinteisiä käsityötaitoja, jotka näkyvät erityisesti upeissa helmikoruissa. Masait myyvät tuotteitaan mielellään, mutta muista, että hinnasta tinkiminen kuuluu tapoihin!

Huomaa: tänään ajetaan yöksi Highview Hoteliin. Näin voit viettää mahdollisimman paljon aikaa Ngorongoron kraatterissa seuraavana aamuna. Jos haluat elämyksestäsi vielä ainutlaatuisemman, voit (lisämaksusta) viettää yön Ngorongoro Wild Campissa.

Päivä 7: Ngorongoron kraatteri

Ngorongoron kraatteri on yksi maailman suurimmista sammuneen tulivuoren jättämistä kraattereista. Tulivuori purkautui 2-3 miljoonaa vuotta sitten, ja sen romahduksesta jäi jäljelle valtaisa kuoppa. Tänä päivänä kraatterissa elää 30000 eläintä ja 350 eri lintulajia, joilla kaikilla on kraatterissa mahdollisuus saada riittävästi vettä ympäri vuoden.

Ngorongoron alueelle tultua matka jatkuu ensin läpi rehevän sademetsän, jonka jälkeen alkaa kiemurteleva alamäki kraatterin reunalta. Jännittävän ajomatkan jälkeen saavutaan 260 km² suuruisen kraatterin pohjalle. Kraatterin reuna kohoaa ympärillä 600 metrin korkeuteen. Pohjallakin olet tosiasiassa melko korkealla, sillä kraatterin reuna on 2200 metriä merenpinnan yläpuolella.

Päivä vietetään kraatteria tutkien, ja nähtävää on paljon! Leijonia, gaselleja, norsuja, gnuuantilooppeja ja seeproja on kaikkialla. Jos olet oikein onnekas, voit nähdä uhanalaisen pensassarvikuonon, joka on salametsästyksen vuoksi kuollut Afrikassa lähes sukupuuttoon. Ngorongorossa niitä suojelevat aseistetut riistanvartijat.

Lounas nautitaan kraatterin pohjan kauniissa maisemissa, ja päivän päätteeksi ajetaan takaisin hotellille.

Päivä 8: Manyara-järven kansallispuisto

Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen lähdetään kohti Manyara-järveä. Manyara on pinta-alaltaan 330 km², mikä tekee siitä Tansanian pienimmän kansallispuiston. Järven osuus pinta-alasta on 200 km².

Järven ja Ison hautavajoaman 600 metriä korkeiden jyrkänteiden välinen maisema koostuu aukeista ruohotasangoista, viidakkomaisista metsästä ja suoalueista.

Manyara-järvellä elää laumoittain norsuja, puhveleita ja paviaaneja, ja täällä on tavattu yli 400 eri lintulajia. Täällä voit myös päästä näkemään kuuluisia puissa kiipeileviä leijonia.

Tämän viimeisen safarielämyksen jälkeen sinut ajetaan lentokentälle. Safarimatkasi kruunaa vielä yksi ”hot lunch” autenttisessa safariteltassa, jonka jälkeen on edessä lento eksoottiselle Sansibarin saarelle.

Mahdollisuus huonetason korotukseen
Päivät 9-13: Rentoutumista ja elämyksiä Sansibarilla

Päivät ovat vapaita.

Sansibar sijaitsee Intian valtamerellä ja koostuu Unguja- (joka tunnetaan epävirallisesti nimellä Sansibar) ja Pemba-pääsaarista sekä lukemattomista pienemmistä saarista. Sansibarin saarelta löytyy yltäkylläisesti sekä kulttuuria että luonnonkauneutta. Sinua odottavat liidunvalkeat hiekkarannat, turkoosinsininen meri ja upeat koralliriutat. Lämmin ja aurinkoinen ilmasto kutsuu rentoutumaan ja nauttimaan rantalomasta ympäri vuoden.

Sansibarin dramaattinen historia vilisee arabialaisia sulttaaneja, portugalilaisia merenkulkijoita, orjakauppiaita ja eurooppalaisia tutkimusmatkailijoita, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä saarelle. Täällä sijaitsee myös yksi Afrikan kiehtovimmista kaupungeista, jonka arkkitehtuurissa näkyvät arabialaiset vaikutteet. Eikä pidä unohtaa swahilikeittiön herkullisia antimia ja saaren ystävällisiä asukkaita!

Päivä 14: Kotimatka alkaa

Sinut noudetaan hotellilta ja kuljetetaan lentokentälle, josta kotimatkasi alkaa.

Päivä 15: Kotiinpaluu

Saavut Suomeen unohtumattoman upean matkan jälkeen.

Päivä Etäisyys Noin km
Päivä 2 Kilimanjaron lentokenttä – Highview Hotel 200
Päivä 3 Highview Hotel – Tarangiren kansallispuisto 80
Päivä 4 Highview Hotel – Ngorongoron suojelualue – Ikoma Wild Camp 250
Päivä 5 Safari Serengetissä – game drive ---
Päivä 6 Serengeti – Ngorongoron suojelualue – Highview Hotel 250
Päivä 7 Highview Hotel – Ngorongoron kraatteri ja takaisin 130
Päivä 8 Manyara-järvi n. 25 km – Kilimanjaron lentokenttä n. 170 km 195

I alt ca 1000 km kørsel uden gamedrive

Husk alle afstande er ca og tiderne ligeså, med forbehold for vejr-og føreforhold.

Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Yhdistä matkaan

Tutustu Stone Towniin, 2 yötä

Jos rakastat Marrakechiä, rakastut takuulla myös Stone Towniin. Kaupungille ovat ominaisia kapeat, kiemurtelevat kadut ja kujat, jotka jalkakäytävien puutteesta huolimatta vilisevät lapsia ja aikuisia, polkupyöriä, aaseja ja kauppiaita, jotka myyvät tienvarren pikkuisissa kaupoissa kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Siellä täällä katujen muodostaman labyrintin keskellä on aukioita, joita reunustavilla ”barazoilla” (sisäänrakennettu kivipenkki) miehet istuvat nauttimassa vahvasta kahvista ja juttuseurasta samalla kun lapset potkivat palloa ja raukeat kissat venyttelevät auringon lämmössä.

Ensi silmäyksellä kaupunki vaikuttaa ränsistyneeltä, mutta tarkemmin katsoessasi et voi olla kiinnittämättä huomiota talojen oviin! Isoja, raskaita ja kauniisti koristeltuja puuovia pidetään Sansibarin suurimman kaupungin tunnusmerkkinä.

Stone Town tarjoaa markkinoita ja museoita, paljon erilaisia retkivaihtoehtoja ja eksoottista satamakaupunkitunnelmaa. Päiväsaikaan satama houkuttelee paikallisia kävelylle ja nuorukaisia kokeilemaan huikeita uimahyppyjä laiturin nokasta. Kalastaja- ja turistiveneitä saapuu ja lähtee jatkuvasti, ja illalla täällä pidetään värikkäät markkinat.

Stone Town on monella tapaa ja kaikilla aisteilla nautittava elämys. Tuoksut, äänet, makuelämykset, värit, historia ja kulttuuri – Stone Town tarjoaa kaikkea. Ei ihme, että kaupunki on valittu UNESCO:n maailmanperintökohteeksi.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 720 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 4 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Arvostelut
Matkakertomuksia
Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@afrikkasafari.fi

Soita:
09 424 15 833

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa.

Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Afrikkasafarin uudistuneille kotisivuille

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.