• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaTansaniaSerengetin ja Ngorongoron safari
7 päivää

Serengetin ja Ngorongoron safari

Haaveiletko safarista, mutta aikasi on kortilla? Silloin tämä matka on täydellinen valinta. Matkan aikana majoitut telttaleirissä Serengetissä ja pääset lähelle Afrikan upeaa luontoa ja eläimiä.

Serengetin ja Ngorongoron safari Serengetin ja Ngorongoron safari
7 päivää

Serengetin ja Ngorongoron safari

Haaveiletko safarista, mutta aikasi on kortilla? Silloin tämä matka on täydellinen valinta. Matkan aikana majoitut telttaleirissä Serengetissä ja pääset lähelle Afrikan upeaa luontoa ja eläimiä.

Valitse tämä matka, koska…

Tämä matka vie sinut tansanialaisen safarin tärkeimpiin kohteisiin: Serengetin kansallispuistoon, Ngorongoron kraatteriin, Ngorongoron suojelualueelle ja Manyara-järven kansallispuistoon. Tällä matkalla sinulla on mahdollisuus nähdä kaikki Afrikan legendaarisimmat eläimet suhteellisen lyhyen ja kompaktin safarimatkan aikana. Pääset yöpymään sekä hotellissa että telttaleirissä, jossa pääset lähelle Afrikan upeaa luontoa. Teltoissa on oikeat sängyt ja omat kylpyhuoneet ja WC:t. Majoituksesta tulee yksi matkasi kohokohdista.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Kilimanjarolle, ml. kuljetus
 • Paikallinen englanninkielinen opas/kuljettaja
 • 4 yötä täysihoidolla
 • Serengetin kansallispuisto – safariajelu ”viiden suuren” jäljillä
 • Vierailu masai-kylässä
 • Ngorongoron kraatteri – safari 30000 eläimen paratiisissa
 • Manyara-järven kansallispuisto – puissa kiipeäviä leijonia ja isoja norsulaumoja
 • Ikkunapaikka nelivetoisessa safariautossa ja maksuton vesipullo safariajeluilla
 • Kansallispuistomaksut
 • Lento Kilimanjarolta Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan
 • Lähtötakuu – matka toteutetaan, jos matkustajia on vähintään 2

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Tansaniaan

Ensimmäisenä päivänä on edessä lento valitulta lentokentältä Tansaniaan. Matkan varrella on välilaskuja.

Päivä 2: Highview Hotel, Karatu

Laskeudut Kilimanjaron lentokentälle, joka sijaitsee lähellä Kilimanjaroa, Afrikan korkeinta vuorta. Kartion muotoinen Kilimanjaro on 5895 metriä korkea ja sijaitsee henkeäsalpaavan kauniilla ylängöllä Tansanian ja Kenian välisellä rajalla.

Kilimanjaron lentokentällä sinua on vastassa opas/kuljettaja, joka ajaa sinut Highview Hoteliin. 200 kilometrin pituinen reitti vie monien nähtävyyksien, kuten Chinin, Kisongon, Makuyunin ja Mto Wa Mbun kylien ohi Karatun mäkisiin maisemiin, jossa Highview Hotel sijaitsee.

Highview Hotelissa sinut toivottaa tervetulleeksi hotellin henkilökunta, joka koostuu perinteisiin asuihin pukeutuneista masaista. Hotelli sijaitsee kukkulan rinteellä, josta on kaunis panoraamanäköala värikkääseen laaksoon ja sen lukemattomien pienten viljelysalueiden ja kahviplantaasien yli. Maanviljelijät käyttävät monenlaisia keinoja, kuten chilikasveista muodostettavia pensasaitoja pitääkseen norsut ja muut eläimet poissa satonsa kimpusta.

Hotelliin saapumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa.

Huomaa: tänään ajetaan yöksi Highview Hoteliin. Näin ajomatka Serengetiin on lyhyempi kuin jos yöpyisit esim. Springlands Hotelissa Moshissa.

Päivä 3: Ngorongoron suojelualue ja Serengetin kansallispuisto

Aamiaisen jälkeen on edessä uloskirjautuminen hotellista, jonka jälkeen ajetaan kukkulaisen ylängön halki Ngorongoron suojelualueen läpi kohti Serengetin kansallispuistoa.

Ngorongoron suojelualueella vieraillaan värikkäästi pukeutuvien masaiden luona paikallisessa kylässä. Masait ovat paimentolaiskansa, ja heidän rikkautensa koostuvat karjasta ja vuohista. Masait elävät kylissä, joissa pienet, pyöreät majat on sijoiteltu ympyrän muotoon. Talot rakennetaan oksista, savesta ja lehmänlannasta. Rakennustyylillä ja majojen pienellä koolla on syynsä: kun ruoho loppuu yhdestä paikasta, koko yhteisö voi helposti muuttaa uudelle alueelle, jossa lehmien tarvitsemat laidunmaat ovat vihreämpiä. Kylävierailulla voit nähdä, millaista masai-kylän arki on. Pääset myös ihastelemaan masai-naisten perinteisiä käsityötaitoja, jotka näkyvät erityisesti upeissa helmikoruissa. Masait myyvät tuotteitaan mielellään, mutta muista, että hinnasta tinkiminen kuuluu tapoihin.

Vierailun jälkeen matka jatkuu Serengetin majesteettiseen savannimaisemaan. Serengetin kansallispuistoon ajetaan puiston luoteisosassa sijaitsevan Nabi Hill Gate -sisäänkäynnin kautta.

Serengeti on Tansanian vanhin kansallispuisto, ja sen pinta-ala on peräti 14.500 km². Äärettömiltä tuntuvia tasankoja rikkovat pienet järvet ja harvat purot, ja puiston alueella elävät käytännöllisesti katsoen kaikki legendaariset Afrikan eläimet: norsut, virtahevot, sarvikuonot, kirahvit, puhvelit, gnuuantiloopit, seeprat, leijonat, leopardit, gepardit ja strutsit, vain muutamia mainitaksemme. Serengeti pitää hallussaan eläinmäärän maailmanennätystä, ja Serengeti toimii myös suuren eläinvaelluksen näyttämönä. Suuri eläinvaellus – the great migration – on yksi maailman suurimmista eläimiin liittyvästä luonnonilmiöstä, ja se saa vuosittain sadat tuhannet gnuuantiloopit, seeprat ja gasellit vaeltamaan paikasta toiseen tuoreen ruohon perässä.

Safariajelun aikana siirrytään samalla lähemmäksi seuraavaa majoituspaikkaa, joka on Serengeti Wild Camp tai Serengeti Wildebeest Camp*. Täällä majoitutaan kaksi yötä.

*Serengeti Wildebeest Camp on suljettu 1. huhtikuuta – 31. toukokuuta 2018 välisenä aikana remontin takia. Tänä aikana asutaan Serengeti Wild Campissa tai vastaavassa.

Päivä 4: Safari Serengetin kansallispuistossa

Aamiainen nautitaan suuressa yhteisteltassa, josta on kauniit näkymät savannille. Tämän jälkeen on aika lähteä koko päivän safarille Serengetin kansallispuistoon. Tavoitteena on metsästää ”Big Five” eli leijona, leopardi, norsu, sarvikuono ja puhveli – tosin vain kameralla. Savannilla voit nähdä myös lukemattomia gnuuantilooppeja, thomsoningaselleja, grantingaselleja, impaloja, topiantilooppeja, hirviantilooppeja, pahkasikoja ja paljon erilaisia lintuja, kuten liitokotkia, sihteerejä, helmikanoja, sininärhiä ja etelänkruunukurkia. Voit myös nähdä (ja haistaa) virtahepoja, jotka kokoontuvat niin kutsutuissa ”hippo-pool” -lammissa, joissa jopa 50 yksilöä elää yhdessä ryhmässä.

Koko päivän pituisen safarin ja piknik-lounaan jälkeen on aika palata Serengetin savanneilta takaisin Serengeti Wild Campiin. Täällä sinua odottaa maukas illallinen, jonka jälkeen on mukava nukahtaa kirkkaan tähtitaivaan alla savannin ääniä kuunnellen.

Päivä 5: Serengeti ja Ngorongoron kraatteri

Tänään sinua odottavat jälleen uudet ja jännittävät safarikokemukset. Ajomatka suuntautuu tällä kertaa Serengeti Wild Campista kaakkoon kohti Ngorongoron kraatteria. Matkan varrella vastaan tulee masai-kyliä toisensa jälkeen. Masait ovat aina pitäneet Serengetiä kotinaan, eikä tämä ole muuttunut, vaikka Serengetin alue tänä päivänä onkin kansallispuisto. Aamupäivän loppupuolella saavutaan Ngorongoroon. Kraatteria kohti ajettaessa voit huomata, kuinka kasvillisuus pikkuhiljaa muuttuu. Kraatterin reunalta tie kiemurtelee 600 metriä alas pitkin sammuneen tulivuoren jättämän valtavan kuopan sisäpuolta aina kraatterin 260 km²:n kokoiselle, vehreälle pohjalle. Kraatterin pohjalta löytyy niin savanneja, soita, järviä ja pieniä jokia kuin akaasiametsiä ja suuri suolajärvi. Kraatterissa elää jopa 25000-30000 eläintä. Kraatterin pohjaa pitkin ajaessa voi tuntea olevansa kuin ”retkellä Jurassic Parkissa”, sillä kaikkialla on eläimiä. Tällä suhteellisen pienellä alueella elää viisi leijonaperhettä, suuria puhvelilaumoja, flamingoja – ja jopa uhanalaisia pensassarvikuonoja. Ainoa eläin, jota et voi täällä tavata, on kirahvi, joka ei koskaan ole löytänyt tietään Serengetiltä Ngorongoron kraatteriin asti.

Safarin aikana nautitaan piknik-lounas valitussa paikassa kraatterin pohjalla.

Myöhään iltapäivällä on aika nousta kraatterin reunalle ja ajaa takaisin Highview Hoteliin, jossa yövytään yksi yö. Jos haluat elämyksestäsi vielä ainutlaatuisemman, voit (lisämaksusta) viettää yön Ngorongoro Wild Campissa.

Päivä 6: Manyara-järvi – kotimatka

Aamulla on aikainen uloskirjautuminen Highway Hotelista, jonka jälkeen ajetaan kohti yhtä Tansanian pienimmistä kansallispuistoista, Manyara-järven kansallispuistoa. Puiston pinta-ala on vain 330 km², josta itse järven osuus on 200 km². Järven ja Ison hautavajoaman 600 metriä korkeiden jyrkänteiden välinen maisema on rehevä, ja se koostuu aukeista ruohotasangoista, viidakkomaisesta metsästä ja suoaluesta. Paikka on todellinen lintubongarin paratiisi, ja Manyara-järvi tunnetaankin maailmalla parhaiten juuri lukemattomista vaaleanpunaisista flamingoistaan. Järvialueella elää myös virtahepoja, norsuja, seeproja ja paviaaneja.

Lounaan jälkeen matka jatkuu Kilimanjaron lentokentälle, josta lähtee lento koti-Suomeen.

Päivä 7: Kotiinpaluu

Saavut Suomeen koettuasi upean ja intensiivisen safarimatkan, jonka tulet muistamaan loppuelämäsi.

Pidennä matkaasi

Tutustu masaikulttuuriin Osiligilai Maasai Lodgessa, 2 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 336 €
Per lapsi (alle 12 v.): + 234 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 210 €

Kaipaatko rentoutumista valloitettuasi Kilimanjaron huipun tai vietettyäsi tunteja safariautossa? Haluatko tutustua masaikulttuuriin ja päästä kokemaan masaiden mielenkiintoisia tapoja ja perinteitä – mukavuudesta tinkimättä? Haluatko herätä auringon noustessa Kilimanjaron ylle ja makoilla uima-altaalla, josta on näköala Afrikan korkeimmalle vuorelle? Silloin sinun kannattaa harkita matkasi jatkamista kahden yön majoituksella Osiligilai Maasai Lodgessa.

Osiligilai Maasai Lodge on autenttinen masailodge, joka sijaitsee runsaan 2 tunnin ajomatkan päässä Moshista ja tarjoaa unohtumattomia luonto- ja kulttuurielämyksiä.

Lodge sijaitsee masaille tyypillisellä ruohikkoseudulla, jonka maisemia hallitsevat aukeat tasangot ja silmänkantamattomiin jatkuvat laidunniityt. Taustalla kohoavat sekä Mount Meru että Mount Kilimanjaro. Lodgen omistavat paikalliset masait, jotka pyörittävät sitä innolla ja rakkaudella ja saavat vierailijan tuntemaan itsensä tervetulleeksi ja hemmotelluksi. Oleskelu tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia tutustua tähän mielenkiintoiseen puolipaimentolaisheimoon paremmin.

Majoitus tapahtuu perinteisessä masaihytissä, jonka yksinkertainen arkkitehtuuri pitää kuitenkin sisällään kaikki mukavuudet, kuten WC:n, sähkön ja suihkun, josta tulee lämmintä vettä. Mökit on sijoiteltu strategisesti siten, että voit aamuisin ihailla auringonnousua Kilimanjaron ylle – vuoteestasi nousematta.

Majoitukseen sisältyvät kaikki ateriat ja paljon erilaisia aktiviteetteja, kuten keihäänheittoa. Voit myös nauttia masaiden perinteisistä tanssi- ja lauluesityksistä auringon laskiessa Mount Merun taakse. Halutessasi voit varata maksullisia lisäretkiä ja muita aktiviteetteja, tai voit vain keskittyä rentoutumiseen uima-altaan reunalla kylmästä oluesta ja hyvästä kirjasta nauttien ja näköalaa ihaillen.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 250 €
Alennus suuremmille ryhmille
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Arvostelut
Matkakertomuksia
Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@afrikkasafari.fi

Soita:
09 424 15 833

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa.

Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Afrikkasafarin uudistuneille kotisivuille

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.