• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaTansaniaSerengetin ja Ngorongoron safari & rantaloma Sansibarilla
12 päivää

Serengetin ja Ngorongoron safari & rantaloma Sansibarilla

Näe Afrikan upeat eläimet ja luonto tällä kompaktilla safarimatkalla. Pääset lähelle luontoa ja nukut mukavassa teltassa safarileirissä Serengetissä. Matka huipentuu rantalomaan Sansibarilla.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Serengetin ja Ngorongoron safari & rantaloma Sansibarilla Serengetin ja Ngorongoron safari & rantaloma Sansibarilla
12 päivää

Serengetin ja Ngorongoron safari & rantaloma Sansibarilla

Näe Afrikan upeat eläimet ja luonto tällä kompaktilla safarimatkalla. Pääset lähelle luontoa ja nukut mukavassa teltassa safarileirissä Serengetissä. Matka huipentuu rantalomaan Sansibarilla.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta Kilimanjarolle, ml. kuljetus
 • Paikallinen englanninkielinen opas/kuljettaja
 • 4 yötä Tansaniassa täysihoidolla
 • Vierailu masai-kylässä
 • Serengetin kansallispuisto – safariajelu ”viiden suuren” jäljillä
 • Ngorongoron kraatteri – 30000 eläimen paratiisi
 • Manyara-järven kansallispuisto – puissa kiipeäviä leijonia ja isoja norsulaumoja
 • Ikkunapaikka nelivetoisessa safariautossa ja maksuton vesipullo safariajeluilla
 • Kansallispuistomaksut
 • Lento Tansaniasta Sansibarille, ml. kuljetus
 • 5 yötä Sansibarilla; Sultan Sands**** / Bluebay Beach Resort***** puolihoidolla
 • Mahdollisuus pidentää rantalomaa Sansibarilla
 • Lento Sansibarilta Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka toteutetaan, jos matkustajia on vähintään 2

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti:

Tämä matka vie sinut tansanialaisen safarin tärkeimpiin kohteisiin: Serengetin kansallispuistoon, Ngorongoron kraatteriin, Ngorongoron suojelualueelle ja Manyara-järven kansallispuistoon. Tällä matkalla sinulla on mahdollisuus nähdä kaikki Afrikan legendaarisimmat eläimet suhteellisen lyhyen ja kompaktin safarimatkan aikana. Pääset yöpymään sekä hotellissa että telttaleirissä, jossa pääset lähelle Afrikan upeaa luontoa. Teltoissa on oikeat sängyt ja omat kylpyhuoneet ja WC:t. Majoituksesta tulee yksi matkasi kohokohdista.

Matka huipentuu rantalomaan eksoottisella Sansibarilla, jossa voit nauttia auringosta, uida Intian valtameren kristallinkirkkaissa vesissä tai vain rentoutua uima-altaalla.

Miksi valita tämä matka?

 • Nauti autenttisista safarielämyksistä Serengetissä ja Ngorongoron kraatterissa ja huipenna matka rantalomaan Sansibarilla
 • Näe norsuja, puhveleita, gnuuantilooppeja, kirahveja, seeproja – ja leijonia
 • Matka huipentuu ihanaan rantalomaan eksoottisella Sansibarilla
 • Voit jatkaa matkaa muutamalla rantapäivällä tai seikkailla Stone Townin kiemurtelevilla kaduilla ja kujilla

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Tansaniaan

Ensimmäisenä päivänä on edessä lento valitulta lentokentältä Tansaniaan. Matkan varrella on välilaskuja.

Päivä 2: Highview Hotel, Karatu

Laskeudut Kilimanjaron lentokentälle, joka sijaitsee lähellä Kilimanjaroa, Afrikan korkeinta vuorta. Kartion muotoinen Kilimanjaro on 5895 metriä korkea ja sijaitsee henkeäsalpaavan kauniilla ylängöllä Tansanian ja Kenian välisellä rajalla.

Kilimanjaron lentokentällä sinua on vastassa opas/kuljettaja, joka ajaa sinut Highview Hoteliin. 200 kilometrin pituinen reitti vie monien nähtävyyksien, kuten Chinin, Kisongon, Makuyunin ja Mto Wa Mbun kylien ohi Karatun mäkisiin maisemiin, jossa Highview Hotel sijaitsee.

Highview Hotelissa sinut toivottaa tervetulleeksi hotellin henkilökunta, joka koostuu perinteisiin asuihin pukeutuneista masaista. Hotelli sijaitsee kukkulan rinteellä, josta on kaunis panoraamanäköala värikkääseen laaksoon ja sen lukemattomien pienten viljelysalueiden ja kahviplantaasien yli. Maanviljelijät käyttävät monenlaisia keinoja, kuten chilikasveista muodostettavia pensasaitoja pitääkseen norsut ja muut eläimet poissa satonsa kimpusta.

Hotelliin saapumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa.

Huomaa: tänään ajetaan yöksi Highview Hoteliin. Näin ajomatka Serengetiin on lyhyempi kuin jos yöpyisit esim. Springlands Hotelissa Moshissa.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 3: Ngorongoron suojelualue ja Serengetin kansallispuisto

Aamiaisen jälkeen kirjaudutaan ulos hotellista ja ajetaan kukkulaisen ylängön halki Ngorongoron suojelualueen läpi kohti Serengetin kansallispuistoa.

Ngorongoron suojelualueella vieraillaan värikkäästi pukeutuvien masaiden luona paikallisessa kylässä. Masait ovat paimentolaiskansa, ja heidän rikkautensa koostuvat karjasta ja vuohista. Masait elävät kylissä, joissa pienet, pyöreät majat on sijoiteltu ympyrän muotoon. Majat rakennetaan oksista, savesta ja lehmänlannasta. Rakennustyylillä ja majojen pienellä koolla on syynsä: kun ruoho loppuu yhdestä paikasta, koko yhteisö voi helposti muuttaa uudelle alueelle, jossa lehmien tarvitsemat laidunmaat ovat vihreämpiä. Kylävierailulla voit nähdä, millaista masai-kylän arki on. Pääset myös ihastelemaan masai-naisten perinteisiä käsityötaitoja, jotka näkyvät erityisesti upeissa helmikoruissa. Masait myyvät tuotteitaan mielellään, mutta muista, että hinnasta tinkiminen kuuluu tapoihin.

Vierailun jälkeen matka jatkuu Serengetin majesteettiseen savannimaisemaan. Serengetin kansallispuistoon ajetaan puiston luoteisosassa sijaitsevan Nabi Hill Gate -sisäänkäynnin kautta.

Serengeti on Tansanian vanhin kansallispuisto, ja sen pinta-ala on peräti 14500 km². Äärettömiltä tuntuvia tasankoja rikkovat pienet järvet ja harvat purot, ja puiston alueella elävät käytännöllisesti katsoen kaikki legendaariset afrikkalaiset eläimet: norsut, virtahevot, sarvikuonot, kirahvit, puhvelit, gnuuantiloopit, seeprat, leijonat, leopardit, gepardit ja strutsit, vain muutamia mainitaksemme. Serengeti pitää hallussaan eläinmäärän maailmanennätystä, ja Serengeti toimii myös suuren eläinvaelluksen näyttämönä. Suuri eläinvaellus – the great migration – on yksi maailman suurimmista eläimiin liittyvästä luonnonilmiöstä, ja se saa vuosittain sadat tuhannet gnuuantiloopit, seeprat ja gasellit vaeltamaan paikasta toiseen tuoreen ruohon perässä.

Safariajelun aikana siirrytään samalla lähemmäksi seuraavaa majoituspaikkaa, joka on Serengeti Wild Camp tai Serengeti Wildebeest Camp*. Täällä majoitutaan kaksi yötä.

*Serengeti Wildebeest Camp on suljettu 1. huhtikuuta – 31. toukokuuta 2018 välisenä aikana remontin takia. Tänä aikana asutaan Serengeti Wild Campissa tai vastaavassa.

Päivä 4: Safari Serengetin kansallispuistossa

Aamiainen nautitaan suuressa yhteisteltassa, josta on kauniit näkymät savannille. Tämän jälkeen on aika lähteä koko päivän safarille Serengetin kansallispuistoon. Tavoitteena on metsästää ”Big Five” eli leijona, leopardi, norsu, sarvikuono ja puhveli – tosin vain kameralla. Savannilla voit nähdä myös lukemattomia gnuuantilooppeja, thomsoningaselleja, grantingaselleja, impaloja, topiantilooppeja, hirviantilooppeja, pahkasikoja ja paljon erilaisia lintuja, kuten liitokotkia, sihteerejä, helmikanoja, sininärhiä ja etelänkruunukurkia. Voit myös nähdä (ja haistaa) virtahepoja, jotka kokoontuvat niin kutsutuissa ”hippo-pool” -lammissa, joissa jopa 50 yksilöä elää yhdessä ryhmässä.

Koko päivän pituisen safarin ja piknik-lounaan jälkeen on aika palata Serengetin savanneilta takaisin Serengeti Wild Campiin. Täällä sinua odottaa maukas illallinen, jonka jälkeen on mukava nukahtaa kirkkaan tähtitaivaan alla savannin ääniä kuunnellen.

Päivä 5: Safari Serengetissä ja Ngorongoron kraatteri

Tänään sinua odottavat jälleen uudet ja jännittävät safarikokemukset. Ajomatka suuntautuu tällä kertaa Serengeti Wild Campista kaakkoon kohti Ngorongoron kraatteria. Matkan varrella vastaan tulee masai-kyliä toisensa jälkeen. Masait ovat aina pitäneet Serengetiä kotinaan, eikä tämä ole muuttunut, vaikka Serengetin alue tänä päivänä onkin kansallispuisto. Aamupäivän loppupuolella saavutaan Ngorongoroon. Kraatteria kohti ajettaessa voit huomata, kuinka kasvillisuus pikkuhiljaa muuttuu. Kraatterin reunalta tie kiemurtelee 600 metriä alas pitkin sammuneen tulivuoren jättämän valtavan kuopan sisäpuolta aina kraatterin 260 km²:n kokoiselle, vehreälle pohjalle. Kraatterin pohjalta löytyy niin savanneja, soita, järviä ja pieniä jokia kuin akaasiametsiä ja suuri suolajärvi. Kraatterissa elää jopa 25000-30000 eläintä. Kraatterin pohjaa pitkin ajaessa voi tuntea olevansa kuin ”retkellä Jurassic Parkissa”, sillä kaikkialla on eläimiä. Tällä suhteellisen pienellä alueella elää viisi leijonaperhettä, suuria puhvelilaumoja, flamingoja – ja jopa uhanalaisia pensassarvikuonoja. Ainoa eläin, jota et voi täällä tavata, on kirahvi, joka ei koskaan ole löytänyt tietään Serengetiltä Ngorongoron kraatteriin asti.

Safarin aikana nautitaan piknik-lounas valitussa paikassa kraatterin pohjalla.

Myöhään iltapäivällä on aika nousta kraatterin reunalle ja ajaa takaisin Highview Hoteliin, jossa yövytään yksi yö. Jos haluat elämyksestäsi vielä ainutlaatuisemman, voit (lisämaksusta) viettää yön Ngorongoro Wild Campissa.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 6: Manyara-järvi, matka Sansibarille

Aamulla on edessä aikainen uloskirjautuminen Highway Hotelista, jonka jälkeen ajetaan kohti yhtä Tansanian pienimmistä kansallispuistoista, Manyara-järven kansallispuistoa. Puiston pinta-ala on vain 330 km², ja itse järvi on kooltaan 200 km². Järven ja Ison hautavajoaman 600 metriä korkeiden jyrkänteiden välinen maisema on rehevä, ja se koostuu aukeista ruohotasangoista, viidakkomaisesta metsästä ja suoalueista. Paikka on todellinen lintubongarin paratiisi, ja Manyara-järvi tunnetaankin maailmalla parhaiten juuri lukemattomista vaaleanpunaisista flamingoistaan. Järvialueella elää myös virtahepoja, norsuja, seeproja ja paviaaneja.

Tämän viimeisen safarielämyksen jälkeen sinut ajetaan lentokentälle. Safarimatkasi kruunaa vielä yksi ”hot lunch” autenttisessa safariteltassa, jonka jälkeen on edessä lento eksoottiselle Sansibarin saarelle.

Päivät 7-10: Rantaloma, rentoutumista ja elämyksiä Sansibarilla

Sansibarilla päivät ovat vapaita.

Sansibar sijaitsee Intian valtamerellä ja koostuu Unguja- (joka tunnetaan epävirallisesti nimellä Sansibar) ja Pemba-pääsaarista sekä lukemattomista pienemmistä saarista. Sansibarin saarelta löytyy yltäkylläisesti kaikkea, sekä kulttuuria että luonnonkauneutta. Liidunvalkeat hiekkarannat, turkoosinsininen meri ja upeat koralliriutat. Lämmin ja aurinkoinen ilmasto ympäri vuoden. Dramaattinen historia, joka vilisee arabialaisia sulttaaneja, portugalilaisia merenkulkijoita, orjakauppiaita ja eurooppalaisia tutkimusmatkailijoita, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä saarelle. Ja yksi Afrikan kiehtovimmista kaupungeista, jonka arkkitehtuurissa näkyvät arabialaiset vaikutteet. Swahilikeittiön herkullisia antimia ja ystävällisiä ihmisiä unohtamatta.

Päivä 11: Kotimatka alkaa

Päivä on vapaasti käytössäsi lentokenttäkuljetukseen asti. Lähtöselvityksen jälkeen alkaa lento muutaman välilaskun kautta takaisin Suomeen.

Päivä 12: Kotiinpaluu

Saavut Suomeen koettuasi upean ja intensiivisen safarimatkan, jonka tulet muistamaan loppuelämäsi.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Elämyksiä Stone Townissa, 2 yötä

Jos rakastat Marrakechiä, rakastut takuulla myös Stone Towniin. Kaupungille ovat ominaisia kapeat, kiemurtelevat kadut ja kujat, jotka jalkakäytävien puutteesta huolimatta vilisevät lapsia ja aikuisia, polkupyöriä, aaseja ja kauppiaita, jotka myyvät tienvarren pikkuisissa kaupoissa kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Siellä täällä katujen muodostaman labyrintin keskellä on aukioita, joita reunustavilla ”barazoilla” (sisäänrakennettu kivipenkki) miehet istuvat nauttimassa vahvasta kahvista ja juttuseurasta samalla kun lapset potkivat palloa ja raukeat kissat venyttelevät auringon lämmössä.

Ensi silmäyksellä kaupunki vaikuttaa ränsistyneeltä, mutta tarkemmin katsoessasi et voi olla kiinnittämättä huomiota talojen oviin! Isoja, raskaita ja kauniisti koristeltuja puuovia pidetään Sansibarin suurimman kaupungin tunnusmerkkinä.

Stone Town tarjoaa markkinoita ja museoita, paljon erilaisia retkivaihtoehtoja ja eksoottista satamakaupunkitunnelmaa. Päiväsaikaan satama houkuttelee paikallisia kävelylle ja nuorukaisia kokeilemaan huikeita uimahyppyjä laiturin nokasta. Kalastaja- ja turistiveneitä saapuu ja lähtee jatkuvasti, ja illalla täällä pidetään värikkäät markkinat.

Stone Town on monella tapaa ja kaikilla aisteilla nautittava elämys. Tuoksut, äänet, makuelämykset, värit, historia ja kulttuuri – Stone Town tarjoaa kaikkea. Ei ihme, että kaupunki on valittu UNESCO:n maailmanperintökohteeksi.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 661 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 4 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.