• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaTansaniaSerengetin fly-in safari, Ngorongoro & rantaloma Sansibarilla
14 päivää

Serengetin fly-in safari, Ngorongoro & rantaloma Sansibarilla

Lennä suoraan Serengetiin, jossa sinua odottavat mahtavat eläinkokemukset. Serengetistä ajat läpi upeiden maisemien unohtumattomalle safarille Ngorongoron kraatteriin ennen lentoasi Sansibarille.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Serengetin fly-in safari, Ngorongoro & rantaloma Sansibarilla Serengetin fly-in safari, Ngorongoro & rantaloma Sansibarilla
14 päivää

Serengetin fly-in safari, Ngorongoro & rantaloma Sansibarilla

Lennä suoraan Serengetiin, jossa sinua odottavat mahtavat eläinkokemukset. Serengetistä ajat läpi upeiden maisemien unohtumattomalle safarille Ngorongoron kraatteriin ennen lentoasi Sansibarille.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Kilimanjarolle, ml. kuljetus
 • Lentomatka pienemmässä koneessa suoraan Arushasta Serengetin kansallispuistoon
 • Kuljetus kentältä Serengetin tasangolla sijaitsevaan leirimajoitukseen
 • Kuljetukset safariautolla Serengetin kansallispuistosta Ngorongoron kraatterille ja edelleen Arushaan
 • Paikallinen englantia puhuva opas/kuljettaja
 • 5 yötä Tansaniassa täysihoidolla
 • Serengetin kansallispuisto – ”The Big Fiven” jäljillä
 • Ngorongoron kraatteri – 30000:n eläimen paratiisi
 • Manyara-järven kansallispuisto – puissa kiipeäviä leijonia ja isoja norsulaumoja
 • Ikkunapaikka nelivetoisessa safariautossa ja maksuton vesipullo safariajeluilla
 • Kansallispuistomaksut
 • Lento Tansaniasta Sansibarille, ml. kuljetus
 • 6 yötä Sansibarilla Ocean Paradise Resortissa ***** puolihoidolla
 • Mahdollisuus jatkaa rantalomaa Sansibarilla
 • Lento Sansibarilta Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

 

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti:

Tällä matkalla pääset kokemaan kaksi safarielämystä, jotka kuuluvat Afrikan huikeimpien joukkoon. Olemme minimoineet kuljetuksiin käytettävän ajan, joten sekä Serengetissä että Ngorongorossa tehtäville safareille jää mahdollisimman paljon aikaa.

Lennät Arushan lentokentältä suoraan Serengetiin, missä majoitut 3 yötä autenttisessa ”wild camp” -leirissä. Leiri sijaitsee keskellä Serengetin tasankoa, ja sinun ei oikeastaan tarvitse edes astua telttasi ulkopuolelle kokeaksesi Afrikan villin luonnon eläimineen.

Mutta telttaan sinun ei todellakaan tarvitse jäädä! Seuraavien päivien aikana ohjelmassa on nimittäin jännittäviä safariajeluja Serengetin äärettömillä tasangoilla, jossa sinua odottavat ikimuistoiset eläin- ja luontoelämykset.

Serengetistä matka jatkuu edelleen kohti Ngorongoron kraatteria. Tämä osuus kuljetaan autolla, ja maisemien ansiosta matka muistuttaa lähinnä koko päivän kestävää game drive -ajelua.

Sekä Serengeti että Ngorongoro ovat UNESCO:n suojelemia luontoalueita, mutta ne ovat keskenään hyvin erilaisia. Ajomatkan aikana pääset nauttimaan maisemista, jotka muuttuvat hiljalleen Serengetin alavista ruohotasangoista Ngorongoron kraatterin vehreyteen. Kontrasti on todella vaikuttava. Myös Ngorongorossa majoitut wild camp -leirissä, jonka ympärillä vaeltavat kirahvit tulevat usein lähelle telttoja.

Matka huipentuu rantalomaan Sansibarilla. Sansibarilla voit nauttia kauniin valkoisista paratiisirannoista ja turkoosinsinisestä vedestä tai lähteä tutustumaan vehreän saaren mielenkiintoiseen kulttuuriin ja historiaan.

Miksi valita tämä matka?

 • Hämmästele Serengetin äärettömillä tasangoilla vaeltavia eläinlaumoja ja ihaile Ngorongoron kraatterin rinteitä asuttavia villieläimiä
 • Lennät suoraan Serengetiin, jolloin safarille ja villieläimille jää enemmän aikaa
 • Matkustat Serengetin äärettömiltä tasangoilta Ngorongoron kraatterin reheville rinteille – ja Sansibarin turkoosin meren syleilemille rannoille
 • Matka huipentuu rentouttavaan neljän tähden rantalomaan Sansibarin valkoisilla hiekkarannoilla

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Ensimmäisenä päivänä on edessä lento Suomesta Tansaniaan. Matkan varrella on välilaskuja.

Päivä 2: Saapuminen Kilimanjaron lentokentälle Tansaniaan

Saavut Kilimanjaron lentokentälle Tansaniaan. Jos sää on selkeä, voit nähdä Afrikan korkeimman vuoren jo ilmasta käsin.

Paikallinen edustajamme on vastassa lentokentällä ja auttaa sinua maahantulomuodollisuuksien kanssa. Lentokentältä sinut kuljetetaan Arushaan, missä majoitut yhden yön. Seuraavana aamuna matka jatkuu lennolla Serengetiin.

Majoitus:
Päivä 3: Arusha – Serengeti

Varhaisen aamiaisen jälkeen on aika siirtyä lentokentälle, joka sijaitsee aivan kaupungin ulkopuolella. Lennät Arushasta suoraan Serengetiin, joten vältyt pitkältä ajomatkalta. Lounasaikaan olet jo perillä leirissä, jossa majoitut seuraavat kolme yötä. Iltapäivällä on ohjelmassa matkan ensimmäinen game drive -ajelu.

Lue lisää ”wild camp” -leireistä täällä.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivät 4-5: Serengetin kansallispuisto

Seuraava päivä on varattu kokonaan game drive -ajeluille Serengetin kansallispuistossa.

Puiston ekosysteemiä pidetään yhtenä maailman vanhimmista. On vaikea olla tuntematta sekä hämmästystä että nöyryyttä, kun istuu landcruiserissa ja ihmettelee ympäristön antamia moninaisia vaikutelmia.

Valtavilla puuttomilla ruohotasangoilla vaeltaa laumoittain gnuuantilooppeja, seeproja, antilooppeja – ja niitä saalistavia petoeläimiä. Serengetin läntisessä käytävässä elää krokotiileja ja virtahepoja, ja Suuren eläinvaelluksen reitti kulkee tätä kautta toukokuusta heinäkuuhun.

On lähes mahdotonta sanoa, mitä kaikkea tulet kokemaan, sillä safarilla luonto määrää tahdin. Voimme kuitenkin luvata, että tulet näkemään paljon eläimiä! Game drive -ajelulle voidaan pakata mukaan eväät, jolloin voidaan kulkea kauemmas leiristä. Päivä voidaan jakaa myös kahteen osaan, jolloin ajelujen välillä nautitaan leirissä lounas. Päiväohjelma suunnitellaan yhdessä oppaan kanssa, ja reitti ja sen pituus riippuu aina säästä ja luonnonolosuhteista. Oppaat ovat taitavia ja tuntevat Serengetin kuin omat taskunsa. Heidän avullaan pääset takuulla kokemaan huikeita luontoelämyksiä!

Leiriin palataan ennen pimeän tuloa. Mikä voisi olla mukavampaa, kuin istua leirinuotion ympärillä, ihastella tähtitaivasta ja miettiä, kuinka kohta on aika käydä nukkumaan keskellä afrikkalaisten villieläinten kotia! Tosin täällä eläimiä ei ruokita eikä lukita aitauksiin. Sinä saat sen sijaan vetäytyä lukkojen taakse turvalliseen telttaasi eläinten lähtiessä yöllisille saalistusmatkoilleen.

Päivä 6: Serengetin kansallispuisto – Ngorongoron kraatteri

Tänään on tullut aika suunnata Serengetistä uusiin seikkailuihin. Edessä on mahtava ajomatka läpi Serengetin ruohotasankojen kohti Ngorongoron kraatteria. Kaikkialla näkyy eläimiä, ja vaikka matka on pitkä, maisemien ansiosta se tuntuu oikeastaan vain tavallista pidemmältä game drive -ajelulta. Nauti Naabi Hilliltä avautuvista näköaloista äärettömille tasangoille ja jätä hyvästit Serengetille tyylillä. Kansallispuiston ulkopuolelle päästyänne voit nähdä värikkäästi pukeutuneita masaita. Vaikka monet heistä elävät edelleen paimentolaiselämää, he ovat omaksuneet joitain nykyaikaisia tapoja. Ei ole harvinaista nähdä tienvieressä karjaansa vartioiva masaipaimen, jolla on toisessa kädessään paimensauva ja toisessa matkapuhelin!

Ngorongoron kraatteri on Serengetin tapaan yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista, ja syy siihen on helppo ymmärtää. Kraatteria lähestyttäessä on jännittävää seurata maisemien muuttumista. Reunalta tie kiemurtelee 600 metriä alas pitkin sammuneen tulivuoren jättämän valtavan kuopan sisäpuolta aina kraatterin 260 km²:n kokoiselle, vehreälle pohjalle. Kraatterin pohjalta löytyy niin savanneja, soita, järviä ja pieniä jokia kuin akaasiametsiä ja jopa suuri suolajärvi. Kraatterissa elää kulloinkin n. 25000-30000 eläintä, ja sen pohjaa pitkin ajaessa voi tuntea olevansa kuin ”retkellä Jurassic Parkissa”, sillä kaikkialla on eläimiä. Tällä suhteellisen pienellä alueella elää viisi leijonaperhettä, suuria puhvelilaumoja, flamingoja – ja jopa uhanalaisia pensassarvikuonoja. Kirahvi on ainoa eläin, joka ei elä täällä luonnostaan. Jyrkät kraatterinseinämät eivät nimittäin sovellu kovin hyvin kirahvin pitkille ja ohuille jaloille.

Safarin jälkeen käännetään auton nokka kohti seuraavaa majoituspaikkaa, jossa taas voit hyvällä tuurilla tavata kirahveja, jotka usein vaeltavat aivan leirin tuntumaan.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 7: Ngorongoron kraatteri – Lake Manyara – Sansibar

Ngorongorosta matka jatkuu kohti Manyara-järveä. Järvi sijaitsee kansallispuistossa, joka on kooltaan vain 330 km² ja siten yksi Tansanian pienimmistä luonnonpuistoista. Järven osuus puiston alueesta on 200 km².

Manyara-järven ja Ison hautavajoaman 600 metriä korkeiden jyrkänteiden välinen maisema koostuu aukeista ruohotasangoista, viidakkomaisista metsästä ja suoalueista.

Järvellä elää laumoittain norsuja, puhveleita ja paviaaneja, ja täällä on tavattu yli 400 eri lintulajia. Täällä voit myös päästä näkemään kuuluisia puissa kiipeileviä leijonia.

Tämän viimeisen safarielämyksen jälkeen sinut ajetaan lentokentälle. Safarimatkasi kruunaa ”hot lunch” autenttisessa safariteltassa, jonka jälkeen on edessä lento eksoottiselle Sansibarin saarelle.

Päivät 8-12: Rentoutumista ja rantaloma Sansibarilla

Päivät ovat vapaita.

Sansibar sijaitsee Intian valtameressä ja koostuu Unguja- (joka tunnetaan epävirallisesti nimellä Sansibar) ja Pemba-pääsaarista sekä lukemattomista pienemmistä saarista. Sansibarin saarelta löytyy yltäkylläisesti kaikkea – sekä kulttuuria että luonnonkauneutta. Sinua odottavat liidunvalkeat hiekkarannat, turkoosinsininen meri ja upeat koralliriutat. Lämmin ja aurinkoinen ilmasto kutsuu rentoutumaan ja nauttimaan rantalomasta ympäri vuoden.

Sansibarin dramaattinen historia vilisee arabialaisia sulttaaneja, portugalilaisia merenkulkijoita, orjakauppiaita ja eurooppalaisia tutkimusmatkailijoita, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä saarelle. Täällä sijaitsee myös Stone Town, yksi Afrikan kiehtovimmista kaupungeista, jonka arkkitehtuurissa näkyvät kiehtovan kauniit arabialaiset vaikutteet. Eikä swahilikeittiön herkullisia antimia ja saaren ystävällisiä asukkaitakaan sovi unohtaa!

Päivä 13: Lähtö Sansibarilta

Sinut noudetaan hotellilta ja kuljetetaan lentokentälle, josta kotimatkasi alkaa.

Päivä 14: Saapuminen Suomeen

Saavut takaisin Suomeen upean matkan jälkeen

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Elämyksiä Stone Townissa, 2 yötä

Jos rakastat Marrakechiä, rakastut takuulla myös Stone Towniin. Kaupungille ovat ominaisia kapeat, kiemurtelevat kadut ja kujat, jotka jalkakäytävien puutteesta huolimatta vilisevät lapsia ja aikuisia, polkupyöriä, aaseja ja kauppiaita, jotka myyvät tienvarren pikkuisissa kaupoissa kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Siellä täällä katujen muodostaman labyrintin keskellä on aukioita, joita reunustavilla ”barazoilla” (sisäänrakennettu kivipenkki) miehet istuvat nauttimassa vahvasta kahvista ja juttuseurasta samalla kun lapset potkivat palloa ja raukeat kissat venyttelevät auringon lämmössä.

Ensi silmäyksellä kaupunki vaikuttaa ränsistyneeltä, mutta tarkemmin katsoessasi et voi olla kiinnittämättä huomiota talojen oviin! Isoja, raskaita ja kauniisti koristeltuja puuovia pidetään Sansibarin suurimman kaupungin tunnusmerkkinä.

Stone Town tarjoaa markkinoita ja museoita, paljon erilaisia retkivaihtoehtoja ja eksoottista satamakaupunkitunnelmaa. Päiväsaikaan satama houkuttelee paikallisia kävelylle ja nuorukaisia kokeilemaan huikeita uimahyppyjä laiturin nokasta. Kalastaja- ja turistiveneitä saapuu ja lähtee jatkuvasti, ja illalla täällä pidetään värikkäät markkinat.

Stone Town on monella tapaa ja kaikilla aisteilla nautittava elämys. Tuoksut, äänet, makuelämykset, värit, historia ja kulttuuri – Stone Town tarjoaa kaikkea. Ei ihme, että kaupunki on valittu UNESCO:n maailmanperintökohteeksi.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1 141 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 4 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.