• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen

Käytännön tietoa Tansaniasta

Näiltä sivuilta löydät vastauksia käytännön kysymyksiin, jotka koskevat matkustamista Tansaniaan. Täältä löydät tietoa säästä, rokotuksista, viisumista, valuutasta ja paljon muuta.

Käytännön tietoa Tansaniasta

Käytännön tietoa Tansaniasta

Näiltä sivuilta löydät vastauksia käytännön kysymyksiin, jotka koskevat matkustamista Tansaniaan. Täältä löydät tietoa säästä, rokotuksista, viisumista, valuutasta ja paljon muuta.

1. Tansanian sää ja eläimistö kuukausi kuukaudelta

Tansaniaan on mahdollista matkustaa safarille ympäri vuoden.

Tammikuu
Lyhyen sadekauden jälkeen ilma on ihanan raikas. Gnuuantiloopit oleskelevat nyt Serengetin eteläosissa, joskus jopa niin etelässä, että niitä ei pääse näkemään. Kaikki muut eläimet ovat kuitenkin täällä, joten nähtävää riittää.

Helmikuu ja maaliskuu
Tämä on paras ajankohta vierailla Serengetissä, sillä tähän aikaan gnuuantiloopit saavat poikasia.

Huhtikuu ja toukokuun ensimmäinen puolisko
Normaalisti tähän aikaan on ”suuri” sadekausi, mutta se ei estä safariajeluja. Sateet eivät ole samanlaista surkeaa, loputonta ropinaa kuin Suomessa, vaan nyt puhutaan massiivisista rankkasadekuuroista, jotka kestävät kerrallaan vain muutaman tunnin – ja luonto tuntuu sateen jälkeen vain raikkaammalta.

Toukokuun jälkimmäinen puolisko, kesäkuu ja heinäkuu
Ruoho ei ole vielä kasvanut kovin korkeaksi, joten jos haluat nähdä eläimiä mahdollisimman helposti, tämä on hyvä aika matkustaa.

Elokuu ja syyskuu
Ruoho alkaa olla jo korkeaa. Ensimmäiset seepralaumat alkavat palata pohjoisesta nautiskelemaan tuoreesta ruohosta, ennen kuin gnuuantiloopit ehtivät osingoille.

Lokakuu ja marraskuun ensimmäinen puolisko
Suuret gnuuantilooppilaumat alkavat saapua takaisin Serengetiin pohjoiselta vaellukseltaan, joten tiedossa on runsaasti ”actionia”. Leijonilla, gepardeilla ja sakaaleilla riittää saalistettavaa.

Marraskuun jälkimmäinen puolisko ja joulukuu
Tähän aikaan on tavallisesti pieni sadekausi, joka antaa uutta elämää ruohikkoalueille. Ngorongoron kraatteri täyttyy eläimistä, jotka saapuvat paikalle mineraalirikkaan ruohon houkuttelemana.

Säätilastot
Tammi
Helmi
Maalis
Huhti
Touko
Kesä
Heinä
Elo
Syys
Loka
Marras
Joulu
Päivälämpötila
27
28
27
25
23
23
22
23
25
27
26
26
Yölämpötila
14
13
15
16
15
13
12
13
13
14
15
14
Sademäärä mm
71
68
151
289
122
27
11
13
12
33
149
106
Säätilastot Päivälämpötila Yölämpötila Sademäärä mm
Tammi 27 14 71
Helmi 28 13 68
Maalis 27 15 151
Huhti 25 16 289
Touko 23 15 122
Kesä 23 13 27
Heinä 22 12 11
Elo 23 13 13
Syys 25 13 12
Loka 27 14 33
Marras 26 15 149
Joulu 26 14 106
2. Matkaehdot

Tutustu huolellisesti matkaehtoihimme, sillä nämä muodostavat osan Afrikkasafarin valmismatkoja koskevista sopimusehdoista. Meiltä ostetut matkat kuuluvat Valmismatkalain piiriin.
Klikkaa tästä lukeaksesi matkaehtomme.

3. Apua matkavakuutuksen hankkimiseen

Löydät kaiken tarvitsemasi tiedon vakuutuksia käsitteleviltä sivuiltamme.
Klikkaa tästä siirtyäksesi vakuutussivuillemme.

4. Rokotukset

Suosittelemme, että otat yhteyttä rokotuksiin erikoistuneeseen lääkäriin, omaan lääkäriisi tai valtuutettuun rokotusklinikkaan. Voit myös lukea lisää matkalle suositeltavista rokotuksista Matkailijan terveysoppaasta.

Ota huomioon keltakuumetta koskevat säännöt – etenkin, jos matkustat maahan jonkin toisen Afrikan maan kautta.

Huomaa, että sinun tulee ottaa rokotustodistukset mukaasi matkustaessasi Tansaniaan.

5. Viisumi

Suomen kansalaiset tarvitsevat voimassa olevan viisumin Tansaniaan. Viisumihakemus täytetään verkossa. Linkki hakemuslomakkeeseen:  https://eservices.immigration.go.tz/visa/

Ennen viisumin hakemista suosittelemme, että käyt hakemusoppaan huolellisesti läpi vaihe vaiheelta. Opas löytyy täältä.

Varaa seuraavat asiat valmiiksi ennen hakemusprosessin aloittamista:

 • Passi
 • Digitaalinen passikuva. Passikuvan on oltava jpg- tai png-tiedostomuodossa ja se saa olla kooltaan enint. 300 kB
 • Kopio passista. Kopion on oltava jpg- tai png-tiedostomuodossa ja se saa olla kooltaan enint. 300 kB
 • Kopio matkasuunnitelmasta

Haettava viisumi on ”ordinary visa (single entry visa)”.

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen maastapoistumispäivästä lukien. Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja varten.

Viisumihakemuksen käsittely voi kestää jopa 14 päivää. Suosittelemme, että tarkistat hakemuksesi tilanteen yllä olevalla sivustolla usein, koska et välttämättä saa sähköpostitse tietoa hyväksytystä viisumista. Kun viisumisi on hyväksytty, tulosta viisumi ja ota se mukaasi Tansaniaan.

Voit myös hakea viisumia vasta Tansaniaan saapuessasi, mutta suosittelemme hankkimaan viisumin etukäteen, jolloin säästyt lentokentällä jonottelulta.

Viisumin hinta on 50 USD riippumatta siitä, haetko viisumia verkossa tai vasta Tansaniaan saavuttuasi.

Huomaa, että vaikka hakisit viisumin etukäteen, sinun on täytettävä maahantulo- ja maastapoistumiskortit, joita on saatavilla lentokentillä.

Lapsilla, jotka matkustavat yksin tai muun aikuisen kuin vanhempansa kanssa, on oltava mukanaan vanhemman allekirjoittama suostumus sekä lapsen syntymätodistus (englanniksi).

Voit tarkistaa viisumia koskevat säännöt ja maahantulomääräykset ottamalla yhteyttä kohdemaan edustustoon.

Suosittelemme, että tarkistat edellä mainitut viisumia koskevat säännöt ennen matkaa, sillä säännöt voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä Tansanian suurlähetystöön Tukholmassa.

Jos matka on yhdistelmämatka, jonka aikana käydään sekä Tansaniassa että Keniassa, tarvitset Suomen kansalaisena viisumin sekä Tansaniaan että Keniaan. Käytännön tietoa -sivulta löydät ajankohtaiset tiedot viisumin hakemisesta Keniaan.

Keniaan haettava viisumi on nk. ”single entry” -viisumi, joka on voimassa myös palatessasi takaisin Keniaan.

6. Lentovaraukset ja lentoliput

Lähetämme lentovarauksesi sinulle heti, kun varaat matkan. Matkasuunnitelmasta voit nähdä ajat ja matkareitit. On erittäin tärkeää, että tarkistat nimesi kirjoitusvirheiden varalta. Varauksessa olevan nimen on oltava tismalleen sama kuin passissa olevan nimen. Jos huomaat virheitä nimissä, ota meihin välittömästi yhteyttä.

Nykyään käytetään ainoastaan sähköisiä lentolippuja (e-lippuja), joten et saa fyysistä lentolippua. Lentoaseman lähtöselvityksessä käytetään passia ja varausnumeroa. Varausnumero näkyy matkasuunnitelmassasi.

7. Tietokirje

Kun olet varannut matkasi meiltä, lähetämme sinulle ennen matkaa tietokirjeen. Tietokirje sisältää tärkeää tietoa esimerkiksi online-lähtöselvityksestä, ohjeita toimenpiteistä mahdollisen myöhästymisen varalta, juomarahoja koskevia ohjeita jne. Sen lisäksi kirje sisältää tärkeitä puhelinnumeroita, kuten paikallisten edustajiemme numerot sekä oman hätänumeromme.

Tästä syystä on tärkeää, että tulostat tietokirjeen ja otat sen mukaasi matkalle.

8. Paikkavaraus, matkustusluokan korotus ja ylimääräinen jalkatila

Lentoyhtiö antaa sinulle istumapaikan lennolle lähtöselvityksen yhteydessä. Mikäli sinulla on erityisiä toiveita, voit lentoyhtiön sivustolla suorittaa istumapaikan varaamisen etukäteen. Useimmilla lentoyhtiöillä on verkkosivuillaan valikossa kohta ”manage my booking”. Huomioithan, että useat lentoyhtiöt perivät maksun istumapaikan varaamisesta, joten on hyvä pitää maksukortti esillä varausta tehdessään. Se, milloin lentoyhtiö aukaisee lennon istumapaikkojen varaamisen vaihtelee, mutta yleissääntönä voit varata istumapaikan varaushetkestä 48 tuntiin ennen lähtöä.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat usein lisäksi mahdollisuuden lentoluokan korotukselle, esim. lisää jalkatilaa tai muita mukavuuksia. Esimerkkeinä Economy Comfort KLM:n lennoilla ja Premium Voyageur Air France:n lennoilla. Tämän korotuksen pystyy tekemään lentoyhtiön sivuilla, maksua vastaan.

Huomioithan myös, että lentoyhtiöllä on täysi pääsy kaikkien paikkojen hallintaan ja heillä on siitä johtuen aina oikeus tehdä muutoksia varauksiin.
Jos et tee istumapaikan varausta ennen lähtöä, antaa lentoyhtiö lähtöselvityksen yhteydessä sinulle paikan.

9. Matkatavarat

Käytämme monia eri lentoyhtiöitä matkoillamme Tansaniaan, joten sallitun matkatavaran määrä voi vaihdella sekä lähtöselvitettyjen matkalaukkujen että käsimatkatavaran osalta. Matkatavaroita koskevat tiedot löytyvät lentolipusta. Voit myös ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää matkatavaroista.

Suosittelemme, että käytät safarimatkoilla pehmeitä matkalaukkuja. Pehmeiden laukkujen pakkaaminen safariautoon on huomattavasti helpompaa kuin kovien matkalaukkujen. Erityisesti hard case -laukut vievät paljon tilaa safariautossa. Vältä siis kovareunaisia matkalaukkuja.

Varmista myös, että pakkaat kaikkein välttämättömimmät tavarat käsimatkatavaroihin. Tällaisia tavaroita ovat esim. passi, viisumi, vakuutusasiakirjat, luottokortti, rahat ja kamera sekä mahdolliset terveystiedot ja elintärkeät lääkkeet.

Ilmastoinnin vuoksi lentokoneessa voi tulla kylmä, joten ota esimerkiksi tuulitakki ja safarihattu mukaan käsimatkatavaroihin.

Huomaa, muovipussien käyttö, tuonti ja tuotanto on Tansaniassa kiellettyä.

Suosittelemme siksi, että vältät muovipussien käyttöä pakatessasi matkatavaroitasi. Käytä niiden sijasta kangaskasseja tai muusta vedenpitävästä materiaalista valmistettuja kasseja. Jos kuljetat esimerkiksi Tansaniaan saapuessasi käsimatkatavaroita näkyvästi muovipussissa, voit joutua luovuttamaan kassin viranomaisille. Tämä koskee myös esimerkiksi tax free -kaupasta saatuja kasseja. Poikkeus sääntöön on uudelleensuljettava muovipussi, johon pakataan käsimatkatavaroissa kuljetettavat nesteet. Niitä saa edelleen käyttää.

10. Kuljetukset lentokentältä ja lentokentälle

Kun saavut Kilimanjaron lentokentälle, vastassasi on paikallinen edustajamme.
Sinut kuljetetaan lentokentälle myös lähtöpäivänä.

11. Kuljetukset Tansaniassa

Osaava ja asiantunteva kuljettaja-oppaamme noutaa sinut Kilimanjaro International Airport -lentokentältä Tansaniassa ja on mukanasi päiväsaikaan koko matkan ajan. Hän ajaa sinut hotellille, safariajeluille, nähtävyyksien luo ja matkan viimeisenä päivänä lentokentälle.

12. Ajoetäisyydet safarilla

Kilimanjaron lentokenttä – Tarangiren kansallispuisto: n. 190 km, n. 4-5 tuntia (pl. safari)

Tarangiren kansallispuisto – Highview Hotel/Highview Coffee Lodge: n. 125 km, n. 2-3 tuntia (pl. safari)

Kilimanjaron lentokenttä – Highview Hotel/Highview Coffee Lodge: n. 190 km, n. 4-5 tuntia

Kilimanjaron lentokenttä – Arusha: n. 60 km, n. 1-2 tuntia

Springlands Hotel – Tarangiren kansallispuisto: n. 225 km, n. 4-5 tuntia (pl. safari)

Springlands Hotel – Highview Hotel/Highview Coffee Lodge: n. 225 km, n. 4-5 tuntia

Highview Hotel/Highview Coffee Lodge – Ngorongoron suojelualue – Serengeti: n. 185 km, n. 6 tuntia (pl. safari)

Serengeti – Ngorongoro Wild Camp/Ngorongoro Safari Lodge: n. 140 km, n. 2-3 tuntia (pl. safari)

Serengeti – Ngorongoron suojelualue – Highview Hotel/Highview Coffee Lodge: n. 185 km, n. 6 tuntia (pl. safari)

Highview Hotel/Highview Coffee Lodge – Ngorongoron kraatteri: n. 100 km, n. 2-3 tuntia (pl. safari)

Highview Hotel/Highview Coffee Lodge – Manyarajärvi – Kilimanjaron lentokenttä: n. 250 km, n. 4-5 tuntia (pl. safari)

Huomaa, että kaikki etäisyydet ja ajat ovat suuntaa-antavia ja riippuvat sää- ja tieolosuhteista. Huomaa, että teiden kuntoa Tansaniassa ei voi verrata eurooppalaisiin tiestandardeihin.

13. Safariautot

Safareilla ajamme nelivetoautoilla, joissa on tilaa 7 henkilölle. Kaikissa autoissa on mahdollisuus avata katto safarin aikana.
Lisämaksusta voit varata käyttöösi myös oman safariauton. Ota meihin yhteyttä, jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta.

14. Sosiaalinen vastuu

Meille on tärkeää kantaa kortemme kekoon ja tarjota vastavuoroisesti apuamme Afrikan maanosalle ja ihmisille, jotka joka päivä antavat meille ja asiakkaillemme monia upeita kokemuksia. Haluamme olla mukana parantamassa sekä ihmisten että eläinten elinolosuhteita.

Siksi työskentelemme eri puolilla Afrikkaa eri järjestöjen kanssa, jotka toimivat eri tavoin muun muassa ympäristön, elinolojen ja työehtojen parantamiseksi. Valitsemme yhteistyökumppanimme usein sen perusteella, miten aktiivisesti ne toimivat yhteiskunnallisten olojen parantamiseksi ja ympäristön suojelemiseksi omalla alueellaan. Jotkut niistä järjestävät roskankeruukampanjoita rannikkoseuduilla, toiset tukevat paikallisia orpokoteja ja toiset istuttavat puita, rakentavat kouluja tai toimivat aktiivisesti uhanalaisten eläinten tai kasvien hyväksi.

Monissa kohteissa sinulla on mahdollisuus itse osallistua tällaiseen toimintaan. Hankkeiden tukeminen on luonnollisesti täysin vapaaehtoista.

Lue lisää tukemistamme hankkeista täällä.

15. Ateriat ja juomat

Kaikki ateriat sisältyvät safarin hintaan. Juomat eivät sisälly.

16. Tansanian valuutta

Tansanian valuutta on Tansanian shillinki (TZS), mutta myös dollareita (USD), euroja ja Englannin puntia voidaan käyttää maksuvälineenä. Näistä dollaria käytetään eniten.
Suosittelemme safarilla maksuvälineeksi USA:n dollareita. Varmista, että sinulla on pieniä seteleitä (1-5 dollarin), sillä niitä käytetään yleisesti markkinoilla, juomarahoina ja vastaavissa tilanteissa.
Pankkiautomaatteja on harvassa, joten kannattaa vaihtaa dollareita jo kotimaassa.
Sansibarissa voit maksaa hotellissa kortilla. Tämä koskee myös mahdollisia retkiä.
Lentokentän tuloaulassa on pankkiautomaatti, samoin Stone Townissa.

17. Juomarahat

Tansanian tapojen mukaista on antaa oppaille, tarjoilijoille ja muille palveluhenkilöille juomarahaa.
Juomarahaa siis odotetaan, mutta on tietenkin sinun päätettävissäsi, kuinka paljon haluat antaa.
Anna juomaraha henkilökohtaisesti ja varmista, että lompakossasi on aina pieniä seteleitä juomarahoja varten.

Nyrkkisääntö on:

 • 5-10 USD per henki per päivä oppaalle
 • 1 USD matkatavaroitasi kuljettavalle kantajalle
 • 10 % baareissa ja ravintoloissa
 • 1 USD päivässä kerrossiivoojalle

Ikävä kyllä on ihmisiä, jotka käyttävät juomarahatapaa epärehellisesti hyväkseen. Lentokentällä jotkut työntekijät voivat pyytää juomarahaa esimerkiksi laukkujen nostamisesta läpivalaisulaitteen hihnalle tai laukkujen punnitsemisesta. Tällaisista palveluksista EI tule antaa juomarahaa.

Suosittelemme, että annat juomarahan oppaalle/kuljettajalle matkan päätteeksi – ja mieluiten suljetussa kirjekuoressa.

18. Aikaero Tansanian ja Suomen välillä

Tansanian aika on GMT+3. Aikaero suomeen on siis yksi tunti, ja kesällä aikaeroa ei ole ollenkaan.

19. Hyttysverkko

Hyttyset tulevat esiin, kun aurinko laskee ja lämpötila viilenee. Ne pistävät useimmiten pimeän aikaan, joten on hyvä pukeutua pitkiin housuihin ja ehkä myös pitkähihaiseen paitaan. Sen lisäksi on huolehdittava hyttyssuihkeen suihkuttamisesta myös nilkkoihin, ranteisiin, käsiin, kaulaan ja niskaan.

Sinun ei tarvitse ottaa mukaan omaa hyttysverkkoa. Useimmissa majoituspaikoissa on vuoteiden yläpuolella hyönteisverkot. Jos verkkoja ei ole, huoneet käsitellään hyönteissuihkeella sillä aikaa, kun itse olet safariajelulla.

20. Juhlapäivät

Juhlapäivien vietto ja perinteisiin tutustuminen ulkomailla on aina mielenkiintoinen kokemus. Alle olemme koonneet listan pyhäpäivistä, juhlapäivistä, festivaaleista ja muista merkittävistä päivistä.

Huomaa, että jotkut museot ja nähtävyydet voivat olla suljettuina tällaisina päivinä.

21. Tansanian kielet

Tansanian pääkielet ovat swahili ja englanti. Ne luovat yhteisen identiteetin tälle lähes miljoonan neliökilometrin kokoiselle maalle, jonka 38 miljoonaa asukasta jakautuu 130 heimoon ja puhuu lähes yhtä monta eri kieltä.

22. Matkapuhelinten yms. lataaminen

Useimmat hotellit ja lodget tuottavat sähkönsä omilla generaattoreillaan, jotka tavallisesti sammutetaan keskiyön tienoilla. Muista siis ottaa mukaan pieni taskulamppu. Jännite on 240 volttia ja pistokkeet ovat kolmipinnisiä, eli erilaisia kuin mitä Suomessa käytetään. Hotellien vastaanotoista voi usein lainata adapteria.

23. Sisään- ja uloskirjautuminen hotelleissa

Tervetulotoivotusten jälkeen sinun on täytettävä hotellin vastaanotossa matkustajakortti, jonka jälkeen saat avaimesi. Sisäänkirjautuminen on alkaen klo. 11.00 ja uloskirjautuminen viimeistään klo. 10.00. Uloskirjautumisen yhteydessä maksetaan lasku mahdollisista baarissa ja ravintolassa nautituista juomista jne.

Huomaa, että hotellit pyytävät lähes aina valokopiota passistasi. Tämä on kansallisen matkailuviranomaisen edellyttämä vaatimus.

24. Pesulapalvelujen hinnat Highview Hotelissa

Alla on Highview Hotelin pesulapalvelujen suuntaa-antava hinnasto. Hinnat ovat US-dollareissa.

Vaate Hinta/kpl
Puku 3 $
Takki 3 $
Housut 1 $
Safaripuku 1 $
Sortsit 1 $
Pusero 1 $
Pyjama 1 $
Jalkineet 3 $
Alushousut 2 $
Sukat 2 $
Pyyhe 2 $
Nenäliina 1 $
T-paita 1 $
Reppu 3 $
Säärystimet 1 $
Urheilukassi 4 $
Hattu 1 $
Mekko 2 $
Pusero 1 $
Yöpaita 1 $
Pikkuhousut 1 $
Rintaliivit 2 $
Sukkahousut 2 $
25. Tärkeät matkatavarat
 • Vaaleat kesävaatteet safariajelulle (voimakkaat värit voivat houkutella tsetsekärpäsiä, joita esiintyy vain joillain alueilla).
 • Siistimmät vaatteet illaksi hotelliin tai lodgeen, esim. pitkät housut ja pitkähihaiset paidat, jotka suojaavat hyttysiltä auringonlaskun jälkeen ja tarvittaessa myös paahtavalta auringolta päiväsaikaan.
 • Tuulitakki, koska aamulla ja illalla voi olla viileää.
 • Kesäjalkineet (esim. urheilukengät ja puuvillasukat). Vältä paljain jaloin oleskelua iltaisin hyttysten takia.
 • Adapteri 3-4 liitännällä – näin voit käyttää vaikkapa parranajokonetta, trimmeriä ja  sähköhammasharjaa samalla kun lataat esimerkiksi matkapuhelinta.
 • Pieni taskulamppu ja muutama ylimääräinen paristo.
 • Hattu, joka suojaa auringolta
 • Aurinkovoide ja huulirasva
 • Hyttyskarkote, esim Autan (karkottaa hyttyset ja lievittää kutinaa)
 • Kynsileikkuri ja -viila
26. Tärkeät käsimatkatavarat
 • Passi, rahat, liput
 • Aurinkolasit
 • Säännöllisesti käyttämäsi reseptilääkkeet (aina käsimatkatavaroihin siltä varalta, että matkalaukku katoaa!)
 • Käsikauppalääkkeet: kipulääkkeet, allergiatabletit, vatsalääkkeet (kuten Imodium), malariatabletit, laastarit ja desinfioivat käsipyyhkeet.
 • Kiikarit (joilla voit nähdä kaukaisimmissakin puissa loikoilevat leopardit)
 • Kamera ja useampi muistikortti, kuin mitä suunnittelet tarvitsevasi + laturi.
 • Olkalaukku, jossa on tukeva hihna ja vetoketju tai vyölaukku/kaulalaukku tai suljettavat povitaskut.
 • Muutama valokopio kaikista henkilökohtaisista asiakirjoista, kuten passista, viisumista, lentolipuista, matkavakuutuksesta, rokotuskortista, kansainvälisistä maksukorteista (Mastercard, Visa), ajokortista ja oikeastaan kaikesta lompakon sisällöstä – yksi kopiosetti kuhunkin laukkuun.
 • Lista tärkeistä puhelinnumeroista, mm. vakuutusyhtiön numero ja numero, johon voidaan ilmoittaa kadonneesta maksukortista.
 • Postiosoitteet, joihin haluat lähettää postikortin, ja sähköpostiosoitteet niille, joille haluat lähettää lomaterveisiä sähköpostitse. Highview Hotelissa on internet-yhteys
 • Muistikirja ja kyniä
 • Hyvä kirja – tai useampi – pitkille lentomatkoille
 • Mahdollisesti englanti/suomi – suomi/englanti-taskusanakirja
27. Liikuntarajoitteiset matkustajat

Huomioithan, että matkamme eivät yleisesti ottaen sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa omien erityistarpeidesi mukaisista mahdollisuuksista.

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.