• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
  • Omistautuneet matka-asiantuntijat
  • Testatut laatumatkat
  • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
  • Hintatakuu
  • 24/7 apu
  • Matkatakuurahaston jäsen
KotiSosiaalinen vastuu

Sosiaalinen vastuu

Sosiaalinen vastuu

Autamme Afrikkaa – niin voit sinäkin!

Sosiaalinen vastuu on yksi ydinarvoistamme, ja siksi meille on tärkeää kantaa kortemme kekoon ja tarjota vastavuoroisesti apua Afrikan maanosalle ja sen ihmisille, jotka joka päivä antavat meille ja asiakkaillemme monia upeita kokemuksia. Uskomme, että työmme Afrikassa voi parantaa sekä eläinten että paikallisten ihmisten elinoloja.

Työskentelemme eri puolilla Afrikkaa eri järjestöjen kanssa, jotka toimivat eri tavoin ympäristön hyväksi ja ihmisten elinolojen tai työehtojen parantamiseksi ym. Valitsemme yhteistyökumppanimme usein sen perusteella, miten aktiivisesti ne toimivat yhteiskunnallisten olojen ja parantamiseksi ja ympäristön suojelemiseksi omalla alueellaan. Jotkut niistä järjestävät roskankeruukampanjoita rannikkoseuduilla, toiset tukevat paikallisia orpokoteja ja toiset istuttavat puita, rakentavat kouluja tai toimivat aktiivisesti uhanalaisten eläinten tai kasvien hyväksi.

Monissa kohteissa voit myös halutessasi itse osallistua tällaisiin aktiviteetteihin. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Yrityksenä tuemme useita eri projekteja sekä suorilla että epäsuorilla lahjoituksilla, ja haluamme tarjota myös sinulle mahdollisuuden auttaa, jos haluat.

Sekä projektit, joita itse tuemme rahallisesti, että projektit, joille sinä voit tehdä lahjoituksen, ovat hankkeita, joissa vieraillemme itse säännöllisesti ja joissa myös asiakkaamme voivat vierailla matkansa aikana. Haluamme varmistaa, että tarjoamamme avustukset menevät oikeisiin taskuihin ja oikeille ihmisille ja että ne käytetään kokonaisuudessaan jatkuvaan ja kehittyvään avustustyöhön.

Suorilla lahjoituksilla tuettavien projektien kohdalla on ilmoitettu kyseisen hankkeen tilitiedot. Näin varmistamme, että lahjoitukset menevät suoraan ja lyhentämättöminä oikeille vastaanottajille. Lahjoitukset talletetaan tilille, joka kuuluu kyseiselle projektille. Tilin käyttöoikeus on vain henkilöillä, jotka tunnemme ja joihin luotamme täydellisesti. Näin tiedämme, että rahat menevät oikeaan kohteeseen ja että ne käytetään tarkoituksenmukaisesti. Jos haluat tukea tiettyä projektia, linkki tai tilinumero löytyy kunkin projektin alta.

Haluamme korostaa, että lahjoituksesi menee suoraan ja lyhentämättömänä haluamallesi projektille. Afrikkasafari ei koske lahjoitukseesi. Lahjoittamasi summa siirretään siis suoraan yhteistyökumppanillemme, joka varmistaa, että rahat käytetään juuri siihen, mihin ne on tarkoitettu.

Osalla matkoistamme on myös mahdollista käydä itse tutustumassa eri projekteihin. Näistä hankkeista ja monista muista projekteista, joissa olemme itse mukana tai joihin yhteistyökumppanimme osallistuvat, on enemmän tietoa alla.

Tukihankkeemme Tansaniassa

Oppaiden ja kantajien työolosuhteet

Ammattitaitoiset oppaat ja kantajat ovat erittäin tärkeässä roolissa Afrikan korkeimman vuoren huipulle pääsemisessä. Myös tästä syystä meille on tärkeää, että oppaiden ja kantajien työolosuhteet ja -ehdot ovat asianmukaiset.

On olemassa useita eri järjestöjä, joiden tehtävänä on varmistaa, että kantajilla on asianmukaiset työolosuhteet. Yksittäiset matkanjärjestäjät valitsevat itse, minkä järjestön kanssa he tekevät yhteistyötä. Suurimpia järjestöjä ovat Tanzania Porters Organization, Kilimanjaro Porter Assistance Project ja Mount Kilimanjaro Porters Society.

Tansanialainen yhteistyökumppanimme on KIATO – Kilimanjaro Association Of Tour Operators -järjestön ja Mount Kilimanjaro Porters Society (MKPS) -järjestön jäsen. Mount Kilimanjaro Porters Society on yksi Tansanian vanhimmista ja suurimmista kantajien ammattijärjestöistä. Tämä tarkoittaa, että kaikki Kilimanjarolla käyttämämme kantajat ovat MKPS:n jäseniä.

MKPS on kantajien itsensä perustama riippumaton järjestö, jonka tavoitteena on parantaa oppaiden ja kantajien työehtoja ja -oloja.

Tansanian lain mukaisesti Kilimanjaron kantajat saavat vähintään minimipalkan, ja MKPS:n jäsenyys varmistaa, että kantajan saama todellinen palkkio on suurempi kuin minimipalkka. MKPS:n ansiosta kaikki kantajat saavat myös päivittäin kolme ateriaa, asianmukaiset vaatteet (takit, kengät, käsineet ym.), teltat, makuupussit, makuualustat jne. Lisäksi järjestö on sopinut yksittäisen kantajan kantamuksen enimmäispainosta ja järjestänyt kaikille kantajille sairausvakuutuksen. Kantajat saavat myös ensiapukoulutusta, englannin kielen opetusta ja opastusta esim. pankkitilin avaamiseen. MKPS:n kantajat puolestaan sitoutuvat keräämään roskia Kilimanjaron reittien varsilta kaksi kertaa vuodessa. MKPS on 100 % tansanialainen.

Koska MKPS on kansalaisjärjestö, se rahoittaa toimintansa pääasiassa lahjoituksin, mutta MKPS pyörittää Moshissa myös muun muassa autopesulaa, jonka voitot käytetään järjestön hyväksi.

Juomarahoja koskevat sääntömme on neuvoteltu yhdessä MKPS:n kanssa. Juomaraha on luonnollinen osa palkkaa Tansaniassa – se kuuluu kulttuuriin samaan tapaan kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa. Kantajamme (ja oppaamme!) saavat siis palkkaa JA juomarahaa, ja jotta rahat jaettaisiin tasapuolisesti, olemme laatineet juomarahoja koskevat sääntömme yhteistyössä MKPS:n kanssa.

Olemme tehneet sopimuksen, jonka mukaan asiakkaamme maksavat juomarahan oppaille ja kantajille kiinteänä 250 USD:n summana per asiakas. Tämä koskee kaikkia reittejä Kilimanjarolle.

Juomaraha pannaan kirjekuoreen ja jätetään Springlands Hotelin vastaanottoon. Kirjoita osoitteeksi Nur, Joram, Linda tai Frank, jotka huolehtivat juomarahojen jakamisesta oppaiden ja kantajien kesken.

Juomarahoja koskevat sääntömme on laadittu yhdessä yhteistyökumppaneidemme ja MKPS:n kanssa. MKPS toimii aktiivisesti oppaiden ja kantajien hyväksi ja varmistaa, että oppaat ja kantajat saavat riittävän korvauksen työstään. Noudatamme myös kaikkia muita sääntöjä, suosituksia ja ohjeita, jotka koskevat palkkoja ja työolosuhteita (mukaan lukien ateriat, majoitus, palkka ja yleinen hyvinvointi).

Masai Pre-School, Ngorongoro Conservation Area

Afrikkasafari on ollut mukana perustamassa Ngorongoro Masai Pre-School -esikoulua yhdessä tansanialaisen Zara Charity -kansalaisjärjestön kanssa. Esikoulu sijaitsee Ngorongoron suojelualueella, joka on koti tuhansille Masai-kansan jäsenille ja jossa sijaitsee myös Ngorongoron kraatteri, joka kuuluu safariohjelmaamme Tansaniassa.

Afrikkasafari on lahjoittanut esikoulun rakentamiseen 30000 USD ja on yhdessä muiden sponsorien kanssa mahdollistanut esikoulun perustamisen. Esikoulu toimii tietynlaisena ”koulunkäyntikouluna”, jossa 3-6 vuoden ikäiset masailapset opettelevat koulunkäyntiä ja valmistautuvat ”oikeaa” koulua varten, jonne he siirtyvät noin 7 vuoden iässä. Koulu avattiin vuonna 2015, ja tänä päivänä sitä käy noin 40 masailasta, jotka myös asuvat esikoulun yhteydessä olevan oppilaitoksen asuntolassa.

Esikoulun toiminta on riippuvainen jatkuvista lahjoituksista, joilla maksetaan opettajien palkat ja koulumateriaalit sekä lasten ateriat. Yksi vuosi koulussa maksaa yhden lapsen osalta noin 850 USD.

Jos haluat tukea Maasai Pre-School -esikoulua lahjoituksella, klikkaa tästä.

Muista kirjoittaa: ”Masai Pre-School” kohtaan ”Description”

Ngorongoro Pre-School, Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Pre-School – kuten Masai Pre-School – sijaitsee myös Ngorongoron suojelualueella, tosin vastakkaisella puolella kraatteria. Koulu perustettiin huhtikuussa 2019, ja myös sen toimintaa pyörittää Zara Charity. Koulussa on paikka 52 lapselle, jotka ovat iältään 3-6. Aamupäivällä lapset auttavat kotitöissä, ja iltapäivän he viettävät koulussa. Koulupäivä alkaa tukevalla aterialla, jotta lapset jaksaisivat keskittyä opetukseen. Kun lapset aloittavat koulussa, he puhuvat tyypillisesti ainoastaan paikallista masai-kieltä. Siksi lapset aloittavat ensimmäiseksi swahilin opiskelun ja alkavat myöhemmin harjoitella myös englantia (molemmat ovat Tansanian virallisia kieliä) ennen kuin he voivat aloittaa lukemisen opettelun.

Afrikkasafari on lahjoittanut koulun keittiörakennuksen, minkä lisäksi annamme koululle kuukausittaisen lahjoituksen koulupukuja, koulutarvikkeita ja ruokahuoltoa varten.

Jos aika antaa myöten ja kaikki autossa mukana olevat ovat halukkaita, koulussa on mahdollista vierailla aina matkan viidentenä päivänä:

Koulun toiminta on riippuvainen jatkuvista lahjoituksista, joilla maksetaan opettajien palkat ja koulumateriaalit sekä lasten ateriat. Yksi vuosi koulussa maksaa yhden lapsen osalta noin 850 USD.

Jos haluat tukea Ngorongoro Pre-School -koulua lahjoituksella, klikkaa tästä.

Muista kirjoittaa: ”Ngorongoro Pre-School” kohtaan ”Description”

Istuta puu, Moshi

Jos majoitut Tansanian-matkallasi Springlands Hotelissa Moshissa (esim. Kilimanjarolle kiipeämisen yhteydessä), voit halutessasi istuttaa puun (tai useamman) yhteistyössä Zara Charity -hyväntekeväisyysjärjestön kanssa. Puut istutetaan ensin taimitarhaan, ja kun ne ovat kasvaneet riittävän suuriksi, taimet siirretään lähialueilla sijaitseviin kohteisiin: Kilimanjaro National Forest Reserveen, Pasua Primary Schoolin alueelle tai johonkin muuhun Moshin kaupungin hallitsemaan paikkaan. Näin Zara Charity voi varmistaa, että puut istutetaan paikkaan, jossa niitä hoidetaan asianmukaisesti eikä niitä tulevaisuudessa tulla kaatamaan. Zara Charity opettaa myös paikallisille, miksi heidän lähiseuduilleen istutettavat puut ovat tärkeitä ja miksi niistä kannattaa pitää hyvää huolta.

Yhden puun istuttaminen maksaa 15 USD, ja rahat käytetään puiden hoitoon. Jos haluat istuttaa puun, voit tehdä sen majoittuessasi Springlands Hotelissa Moshissa.

Muoviprojekti

1. kesäkuuta 2019 alkaen muovipussien tuonti ja tuotanto on Tansaniassa kiellettyä.

Muovia löytyy tietenkin muualtakin kuin kasseista ja pusseista.

Tansanialaiset yhteistyökumppanimme pyrkivät vähentämään muovin käyttöä, ja tätä tarkoitusta varten he myös keräävät ja kierrättävät muovituotteita.

Monissa käyttämissämme tansanialaisissa leireissä ja hotelleissa esim. muovipullot kerätään ja viedään Arushaan, jossa niistä valmistetaan muun muassa huonekaluja (https://www.duniadesigns.org/).

Yhteistyökumppanimme järjestävät myös useita kertoja vuodessa Zara Charityn ja MKPS:n kanssa ”Ocean Clean-up Project” -kampanjoita, joissa vapaaehtoiset keräävät muoviroskia Tansanian rannikolta. Zara Charity ja MKPS järjestävät myös kaksi kertaa vuodessa roskankeruukampanjan Kilimanjarolla.

Jos haluat tukea Ocean Clean-up Project -hanketta lahjoituksella, klikkaa tästä.

Muista kirjoittaa: ”Ocean Clean-up Project” kohtaan ”Description”

Tukihankkeemme Etelä-Afrikassa

Loving God Pre-School, Jeppes Reef

Yksi Pestana Kruger Lodgen entisistä työntekijöistä perusti Loving God Pre-Schoolin vuonna 2001. Afrikkasafari on vuosien mittaan tukenut lahjoituksin esikoulun erilaisia hankkeita.

Tänä päivänä koulun johtajana toimii Shadra Maseko, joka tekee paljon työtä pitääkseen koulun avoinna keräämällä lahjoituksia ja pieniä koulumaksuja.

Jos haluat vierailla koulussa majoittuessasi Pestana Kruger Lodgessa, Afrikkasafari kustantaa kuljetukset, jolloin visiitti on sinulle täysin maksuton. Voit tietenkin halutessasi tuoda mukanasi pienen lahjoituksen koululle. Lahjoitus voi koostua esimerkiksi vaatteista, leluista ja muista vastaavista tarvikkeista, jotka tuot mukanasi kotoa, tai voit pysähtyä matkan varrella ostamassa tuomisia. Voit mieluusti ottaa yhteyttä, jos haluat lisätietoja, tai voit kysyä lisää matkaoppaalta Pestana Kruger Lodgessa.

Lapset ovat iältään 3-5-vuotiaita. He rakastavat vieraita ja palkitsevat taatusti lahjoitukset iloisilla hymyillä ja halauksilla.

Asiakkaamme ovat vierailleet esikoulussa säännöllisesti jo vuodesta 2010, ja vuosien mittaan saaduilla lahjoituksilla koulua on paranneltu huomattavasti. Lahjoitusten ansiosta lapset ovat saaneet mm. uuden koulurakennuksen, WC-rakennuksen, jääkaapin, uudet laatta- ja maalipinnat, katoksen, vesipumpun ja -säiliön sekä paljon ruokaa, vaatteita ja leluja.

Voit seurata koulua Facebook-ryhmässä: Loving God Pre-School, South Africa

Voit tukea projektia lahjoittamalla haluamasi summan seuraavalle tilille:

Standard Bank Malelane

Tilinumero: 081 48 60 73

Pankkikoodi: 053252

SWIFT-numero: SB ZA ZA JJ

(Huomaa, että Etelä-Afrikassa ei käytetä IBAN-tilinumeroita)

HUOMAA: Jos päätät tukea tätä projektia, ole ystävällinen ja kerro asiasta meille sähköpostitse (info@afrikkasafari.fi) tehtyäsi tilisiirron. Näin voimme kertoa koululle etukäteen tulossa olevasta lahjoituksesta.

Tukihankkeemme Keniassa

Pack for a Purpose

Yhteistyökumppanimme Keniassa toimii yhteistyössä Pack for a Purpose -järjestön kanssa. Järjestö toimii monien orpokotien, koulujen, lastentarhojen ja muiden vastaavien tahojen kanssa kaikkialla maailmassa. Järjestön kautta voit lahjoittaa eri kohteille erilaisia tarpeellisia tavaroita, kuten leluja, kyniä, vaatteita, jalkapalloja jne. Hankkeen verkkosivuilta löydät ajankohtaista tietoa siitä, mitä missäkin tarvitaan – näin et turhaan hanki kymmentä jalkapalloa kylään tai kouluun, jossa tarvitaan enemmän pyyhekumeja.

Afrikkasafarin ja sen yhteistyökumppaneiden kautta sinulla on mahdollisuus tukea kolmea eri hanketta Keniassa riippuen siitä, mille Kenian-matkoistamme osallistut.

Kaikki kolme hanketta ottavat mielellään vastaan seuraavia tuotteita:

Koulutarvikkeita:
Lyijykyniä, kuulakärkikyniä, värikyniä, liimapuikkoja, penaaleja, pyyhekumeja, viivoittimia, teroittimia

Liikuntavarusteita:
Ilmapumppuja, palloja (jalkapalloja, tennispalloja, koripalloja jne.), jalkapallovaatteita, pillejä

Keittiövarusteita:
Patoja ja kattiloita, kulhoja, muovikuppeja ja -lautasia (ei kertakäyttöisiä)

Hygieniatarvikkeita:
Siteitä ja tamponeja

 

Voit tukea näitä hankkeita seuraavilla matkoilla:

Tällä matkalla voit tukea koulua, joka sijaitsee Voin kaupungissa lähellä Tsavon kansallispuistoa:

Edellä mainittujen lisäksi koulu tarvitsee:
Lastenvaatteita ja -kenkiä, aurinkokennolaskimia, saksia, koulureppuja

 

Näillä neljällä matkalla voit tukea Emalin kaupungissa sijaitsevaa lastentarhaa/koulua:

Edellä mainittujen lisäksi lastentarha/koulu tarvitsee:
Liituja, aurinkokennolaskimia, puutarhanhoitoa käsitteleviä kirjoja (englanninkielisiä)

 

Näillä matkoilla voit tukea lastenkotia, joka sijaitsee n. tunnin ajomatkan päässä Nairobista:

Edellä mainittujen lisäksi lastenkoti tarvitsee:
Koulureppuja, palapelejä, ompelutarvikkeita, koristehelmiä, lastenvaatteita ja -kenkiä, hyttysverkkoja, vuodevaatteita, mattoja, tyynyjä, pyyhkeitä, hiusharjoja, saippuaa, hiuspinnejä ja hiuslenkkejä, hammasharjoja, käsivoidetta, hammastahnaa, lukulaseja

 

Jos haluat tukea jotain näistä hankkeista matkallasi Keniassa, mainitse tästä matkaa varatessasi, niin järjestämme vierailun, jolloin voit itse toimittaa lahjoituksesi paikan päälle!

Suosituimmat matkamme
Muut matkustavat tänne

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.