• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen

Käytännön tietoa Sansibarista

Näille sivuille olemme koonneet tärkeää tietoa matkustamisesta Sansibarille. Sivuilta löytyy tietoa mm. säästä, viisumeista ja rokotuksista.

Käytännön tietoa Sansibarista

Käytännön tietoa Sansibarista

Näille sivuille olemme koonneet tärkeää tietoa matkustamisesta Sansibarille. Sivuilta löytyy tietoa mm. säästä, viisumeista ja rokotuksista.

1. Sansibarin ilmasto

Sansibar sijaitsee aivan päiväntasaajan tuntumassa, joten siellä on lämmintä ympäri vuoden. Aurinko paistaa keskimäärin 7-8 tuntia joka päivä. Kun Suomessa on talvi, Sansibarilla on lämpimintä – kesä ja talvi ovat päinvastoin kuin meillä. Sansibarilla on ihanteellinen lomasää ympäri vuoden. Kesän kuumuutta lieventävät mereltä tulevat lempeät tuulet. Merivesi on myös lämmintä vuoden ympäri. Itärannikolla vuoroveden vaikutus on suuri.
Sadekausi on maaliskuun lopusta toukokuun puoliväliin sekä marraskuusta joulukuuhun.

Säätilastot
Tammi
Helmi
Maalis
Huhti
Touko
Kesä
Heinä
Elo
Syys
Loka
Marras
Joulu
Keskilämpötila
28
28
28
27
25
25
24
25
25
26
27
27
Sademäärä keskimäärin mm
89
56
153
401
255
68
48
47
50
97
226
194
Yölämpötila
25
25
24
23
22
20
19
19
19
21
22
24
Veden lämpötila
Tammi
Helmi
Maalis
Huhti
Touko
Kesä
Heinä
Elo
Syys
Loka
Marras
Joulu
Keskilämpötila
27
28
27
27
26
25
24
24
24
25
25
26
Säätilastot

Keskilämpötila

Sademäärä keskimäärin mm Yölämpötila
JAN 28 5 25
FEB 28 5 25
MAR 28 8 24
APR 27 11 23
MAJ 25 10 22
JUN 25 4 20
JUL 24 2 19
AUG 25 2 19
SEP 25 3 19
OKT 26 4 21
NOV 27 9 22
DEC 27 8 24
Veden lämpötila Keskilämpötila
JAN 27
FEB 28
MAR 27
APR 27
MAJ 26
JUN 25
JUL 24
AUG 24
SEP 24
OKT 25
NOV 25
DEC 26
2. Vuorovesi Sansibarilla

Sansibarilla vuorovesi on olennainen osa luontoa. Erityisesti Sansibarin itärannikolla voit kokea tämän kiehtovan luonnonilmiön. Nousuveden aikaan vesi ulottuu aivan hotellin edessä olevalle suojavyöhykkeelle, ja laskuveden aikaan on mahdollista kävellä merenpohjaa pitkin jopa 500-800 metriä rannasta merelle päin ja nähdä Sansibarin kauniit hiekkarannat kaikessa loistossaan.
Nousu- ja laskuveden välillä olevan 12 tunnin aikana voit uida upeassa Intian valtameressä.  Jos olet onnekas ja laskuvesi osuu ilta-aikaan, hotelli järjestää säännöllisesti illallisia ulkona rannalla, ja ateria avoimen taivaan alla on kerta kaikkiaan unohtumaton elämys! Ranta-illallista ei voida kuitenkaan taata juuri sinun lomasi aikana, koska sen järjestäminen riippuu luonnon oikuista.

Pohjoisrannikolla vuorovedet ovat myös voimakkaita, mutta eivät aivan samalla tasolla kuin itärannikolla. Siellä on tyydyttävä vähemmän vaikuttavaan mutta kuitenkin mielenkiintoiseen näkyyn. Tämä tarkoittaa myös, että vesi syvenee rannoilla nopeasti, mikä on syytä pitää mielessä uimaretkillä – etenkin lasten kanssa. Myös pohjoisrannikon rannat tarjoavat ihania uintikokemuksia.

3. Matkaehdot

Tutustu huolellisesti matkaehtoihimme, sillä nämä muodostavat osan www.afrikkasafari.fi-valmismatkoja koskevista sopimusehdoista. Meiltä ostetut matkat kuuluvat Valmismatkalain piiriin.
Klikkaa tästä lukeaksesi matkaehtomme.

4. Apua matkavakuutuksen hankkimiseen

Löydät kaiken tarvitsemasi tiedon vakuutuksia käsitteleviltä sivuiltamme.
Klikkaa tästä siirtyäksesi vakuutussivuillemme.

5. Rokotukset

Suosittelemme, että otat yhteyttä rokotuksiin erikoistuneeseen lääkäriin, omaan lääkäriisi tai valtuutettuun rokotusklinikkaan. Voit myös lukea lisää matkalle suositeltavista rokotuksista Matkailijan terveysoppaasta.

Suosittelemme, että otat yhteyttä rokotuksiin erikoistuneeseen lääkäriin, omaan lääkäriisi tai valtuutettuun rokotusklinikkaan.

Ota huomioon keltakuumetta koskevat säännöt – etenkin, jos matkustat maahan jonkin toisen Afrikan maan kautta.

Huomaa, että sinun tulee ottaa rokotustodistukset mukaasi matkustaessasi Tansaniaan.

6. Viisumi

Suomen kansalaiset tarvitsevat voimassa olevan viisumin Tansaniaan. Viisumihakemus täytetään verkossa. Linkki hakemuslomakkeeseen:  https://eservices.immigration.go.tz/visa/

Ennen viisumin hakemista suosittelemme, että käyt hakemusoppaan huolellisesti läpi vaihe vaiheelta. Opas löytyy täältä.

Varaa seuraavat asiat valmiiksi ennen hakemusprosessin aloittamista:

 • Passi
 • Digitaalinen passikuva. Passikuvan on oltava jpg- tai png-tiedostomuodossa ja se saa olla kooltaan enint. 300 kB
 • Kopio passista. Kopion on oltava jpg- tai png-tiedostomuodossa ja se saa olla kooltaan enint. 300 kB
 • Kopio matkasuunnitelmasta (huomaa, että Sansibarin lentokenttä on nimeltään Abeid Amani Karume International Airport)

Haettava viisumi on ”ordinary visa (single entry visa)”.

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen maastapoistumispäivästä lukien. Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja varten.

Viisumihakemuksen käsittely voi kestää jopa 14 päivää. Suosittelemme, että tarkistat hakemuksesi tilanteen yllä olevalla sivustolla usein, koska et välttämättä saa sähköpostitse tietoa hyväksytystä viisumista. Kun viisumisi on hyväksytty, tulosta viisumi ja ota se mukaasi Tansaniaan.

Voit myös hakea viisumia vasta Tansaniaan saapuessasi, mutta suosittelemme hankkimaan viisumin etukäteen, jolloin säästyt lentokentällä jonottelulta.

Viisumin hinta on 50 USD riippumatta siitä, haetko viisumia verkossa tai vasta Tansaniaan saavuttuasi.

Huomaa, että vaikka hakisit viisumin etukäteen, sinun on täytettävä maahantulo- ja maastapoistumiskortit, joita on saatavilla lentokentillä.

Lapsilla, jotka matkustavat yksin tai muun aikuisen kuin vanhempansa kanssa, on oltava mukanaan vanhemman allekirjoittama suostumus sekä lapsen syntymätodistus (englanniksi).

Voit tarkistaa viisumia koskevat säännöt ja maahantulomääräykset ottamalla yhteyttä kohdemaan edustustoon.

Suosittelemme, että tarkistat edellä mainitut viisumia koskevat säännöt ennen matkaa, sillä säännöt voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä Tansanian suurlähetystöön Tukholmassa.

Jos matka on yhdistelmämatka, jonka aikana käydään sekä Tansaniassa että Keniassa, Suomen kansalaisena tarvitset viisumin sekä Tansaniaan että Keniaan. Viisumia Keniaan voidaan hakea ennen matkaa tai vasta maahan saapumisen yhteydessä. Muista, että tarvitset viisumia varten 50 Yhdysvaltain dollaria käteistä rahaa.

7. Lentovaraukset ja lentoliput

Lähetämme lentovarauksesi sinulle heti, kun varaat matkan. Matkasuunnitelmasta näet ajat ja matkareitit. On erittäin tärkeää, että tarkistat nimesi kirjoitusvirheiden varalta. Varauksessa olevan nimen on oltava tismalleen sama kuin passissa olevan nimen. Jos huomaat virheitä nimissä, ota meihin välittömästi yhteyttä.

Nykyään käytetään ainoastaan sähköisiä lentolippuja (e-lippuja), joten et saa fyysistä lentolippua. Lentoaseman lähtöselvityksessä käytetään passia ja varausnumeroa. Varausnumero näkyy matkasuunnitelmassasi.

8. Tietokirje

Kun olet varannut matkasi meiltä, lähetämme sinulle ennen matkaa tietokirjeen. Tietokirje sisältää tärkeää tietoa esimerkiksi online-lähtöselvityksestä, toimenpiteistä mahdollisen myöhästymisen yhteydessä, juomarahoja koskevia ohjeita jne. Sen lisäksi kirje sisältää tärkeitä puhelinnumeroita, kuten paikallisten edustajiemme numerot sekä oman hätänumeromme.

Tästä syystä on tärkeää, että tulostat tietokirjeen ja otat sen mukaasi matkalle.

9. Paikkavaraus, matkustusluokan korotus ja ylimääräinen jalkatila

Lentoyhtiö antaa sinulle istumapaikan lennolle lähtöselvityksen yhteydessä. Mikäli sinulla on erityisiä toiveita, voit lentoyhtiön sivustolla suorittaa istumapaikan varaamisen etukäteen. Useimmilla lentoyhtiöillä on verkkosivuillaan valikossa kohta ”manage my booking”. Huomioithan, että useat lentoyhtiöt perivät maksun istumapaikan varaamisesta, joten on hyvä pitää maksukortti esillä varausta tehdessään. Se, milloin lentoyhtiö aukaisee lennon istumapaikkojen varaamisen vaihtelee, mutta yleissääntönä voit varata istumapaikan varaushetkestä 48 tuntiin ennen lähtöä.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat usein lisäksi mahdollisuuden lentoluokan korotukselle, esim. lisää jalkatilaa tai muita mukavuuksia. Esimerkkeinä Economy Comfort KLM:n lennoilla ja Premium Voyageur Air France:n lennoilla. Tämän korotuksen pystyy tekemään lentoyhtiön sivuilla, maksua vastaan.

Huomioithan myös, että lentoyhtiöllä on täysi pääsy kaikkien paikkojen hallintaan ja heillä on siitä johtuen aina oikeus tehdä muutoksia varauksiin.
Jos et tee istumapaikan varausta ennen lähtöä, antaa lentoyhtiö lähtöselvityksen yhteydessä sinulle paikan.

10. Kuljetukset lentokentältä ja lentokentälle

Kun saavut Sansibarin lentokentälle, vastassasi on paikallinen edustajamme.
Sinut kuljetetaan lentokentälle myös lähtöpäivänä.

11. Kuljetukset

Paikallisia busseja kutsutaan nimellä Dala Dala. Ne ovat pieniä kuorma-autoja, joissa istutaan puupenkeillä ja joiden katot on usein lastattu kukkuroilleen tavaraa. Bussilla liikkuminen on halpaa (1-2 US-dollaria), mutta niissä istutaan kuin sillit purkissa. Busseissa pääset niin lähelle paikallisväestöä kuin mahdollista! Joillekin kokemus on enemmänkin koettelemus, toisille taas jännittävä elämys.

Taksi voi olla monille miellyttävämpi vaihtoehto. Retki Stone Towniin aamulla ja paluu iltapäivällä maksaa noin 40-50 US-dollaria.

12. Ateriat ja juomat

Aamiainen ja illallinen sisältyvät hintaan, jollei toisin ole sovittu. Juomat eivät sisälly.

Huomaa, että 1. heinäkuuta 2015 alkaen hotellit veloittavat hotelliveron, joka on USD 1 per henki per päivä. Summa maksetaan uloskirjautumisen yhteydessä.

13. Sansibarin valuutta

Tansanian valuutta on Tansanian shillinki (TZS). Googlen suuntaa-antava valuuttakurssi löytyy täältä. Tansanian valuuttaa ei saa tuoda maahan eikä viedä maasta. Voit vaihtaa dollareita shillingeiksi, ja parhaan kurssin saat lentokentältä. Varmista, että sinulla on pieniä seteleitä (1-5 dollarin), sillä niitä käytetään yleisesti markkinoilla, juomarahoina ja vastaavissa tilanteissa. Pankkiautomaateista voit nostaa rahaa Visa- ja Mastercard-korteilla, ja joissain paikoissa kortit käyvät myös maksuvälineinä. Voit käyttää maksuvälineinä USA:n dollareita (yleisimmin hyväksytty), euroja ja Englannin puntia Tansaniassa.

14. Pankkiautomaatit Sansibarilla

Pankkiautomaatteja on vain Stone Townissa, jossa on kolme pankkia ja pankkiautomaattia, joissa käyvät kansainväliset Mastercard- ja Visa-kortit. Kannattaa aina pitää mukana jonkin verran dollareita. Hotellilasku on mahdollista maksaa kansainvälisillä Visa- ja Mastercard-korteilla, mutta kortilla maksamisesta veloitetaan lisämaksu.

15. Juomarahat

Tansanian tapojen mukaista on antaa oppaille, tarjoilijoille ja muille palveluhenkilöille juomarahaa.
Juomarahaa odotetaan, mutta on tietenkin sinun päätettävissäsi, kuinka paljon haluat antaa.
Anna juomaraha henkilökohtaisesti ja varmista, että lompakossasi on aina pieniä seteleitä juomarahoja varten.

Nyrkkisääntö on:

 • 5-10 USD per henki per päivä oppaalle
 • 1 USD matkatavaroitasi kuljettavalle kantajalle
 • 10 % baareissa ja ravintoloissa
 • 1 USD päivässä kerrossiivoojalle

Ikävä kyllä on ihmisiä, jotka käyttävät juomarahatapaa epärehellisesti hyväkseen. Lentokentällä jotkut työntekijät voivat pyytää juomarahaa esimerkiksi laukkujen nostamisesta läpivalaisulaitteen hihnalle tai laukkujen punnitsemisesta. Tällaisista palveluksista EI tule antaa juomarahaa.

Suosittelemme, että annat juomarahan oppaalle/kuljettajalle matkan päätteeksi – ja mieluiten suljetussa kirjekuoressa.

16. Aikaero Sansibarin ja Suomen välillä

Kun Suomessa on talviaika, Sansibar on 1 tunnin edellä.
Kesäaikana Suomen ja Sansibarin välillä ei ole aikaeroa.

17. Sansibarin kielet

Sansibarilla on kaksi virallista kieltä, swahili ja arabia. Monet puhuvat englantia, ja kaikki puhuvat sansibaria, joka on yksi swahilin murteista. Kaikki saarelaiset ovat avoimia ja ystävällisiä ja tervehtivät myös tuntemattomia mielellään. Seuraavista sanoista voi olla hyötyä:

Jambo – Yleinen tervehdys, joka vastaa suurin piirtein sanaa ”hei” tai ”päivää”
Hakuna matata – Okei – Ei huolta
Karibu – Tervetuloa
Pole pole – Ota rennosti
Mambo – Miten menee
Salam Aleikum – Rauha sinulle
Dalla dalla – Minibussi
Nzuri – Hyvä
Ndiyo – Kyllä
Hapana – Ei
Sawa – Okei
Bei Gani – Kuinka paljon se maksaa?
Asante – Kiitos

18. Sähkö

Jännite on 240 V ja pistorasiat hotellissa ovat samanlaiset kuin Suomessa. Huomaa kuitenkin, että Sansibarilla sähköt katkaistaan määräajaksi joka päivä. Hotellit käyttävät omia generaattoreitaan, joten et välttämättä huomaa, että sähkö on katkaistu.

19. Matkapuhelinten yms. lataaminen

Jännite on 240 V ja tavalliset pistorasiat ovat kolmipinnisille pistokkeille. Hotellien vastaanotoista voi usein lainata adapteria.

20. Oman matkapuhelimen käyttö

Voit soittaa Sansibarilta kotiin omalla matkapuhelimellasi. Jos soittelet usein pitkiä puheluja, voit myös ostaa paikallisen prepaid-SIM-kortin. Muista kuitenkin, että ne toimivat vain siinä tapauksessa, että matkapuhelinoperaattorisi on avannut SIM-lukituksen.

21. Hyttyset

Sansibarilla on hyttysiä, mutta koska hotelli sijaitsee lähellä merta, niistä ei ole kovin suurta haittaa. Hyttyset tulevat esiin auringon laskiessa. Huoneissa on hyttysverkot. On hyvä ottaa mukaan myös hyttyskarkotetta – esim. AUTAN – ja kutinaa lievittävää voidetta.

22. Juhlapäivät

Juhlapäivien vietto ja perinteisiin tutustuminen ulkomailla on aina mielenkiintoinen kokemus. Alle olemme koonneet listan pyhäpäivistä, juhlapäivistä, festivaaleista ja muista merkittävistä päivistä.

Huomaa, että jotkut museot ja nähtävyydet voivat olla suljettuina tällaisina päivinä.

23. Koralliriutat

Sansibarin ympärillä oleva koralliriutta on syntynyt pienten korallieläinten vaikutuksesta miljoonien vuosien aikana, ja riutan ympäristössä elää yli 600 erilaista korallieläintä sekä tuhansia kalalajeja ja muita merieläimiä. Kun korallieläin kuolee, jäljelle jää tyhjä kalkkirunko. Jäänteet kasautuvat vuosisatojen kuluessa liejukalkin kanssa muodostaen yhtenäisen rakennelman. Kuolleiden korallieläinten kalkkirunkojen päälle kiinnittyy uusia korallieläimiä, ja terve koralliriutta voi siten kasvaa 4-5 cm vuodessa.

24. Elämyksiä vedessä

Syvänmerenkalastus – lähde pyytämään sinimarliineja, mustamarliineja, miekkakaloja, purjekaloja ja monia isoja hailajeja. Parhaat sesongit ovat elokuu–maaliskuu ja kesäkuu–syyskuu.

Sukellus – Sansibar on yksi maailman parhaista sukelluskohteista, jossa pääset ihastelemaan koralliriuttoja ja upean värikkäitä kaloja. Näkyvyys on 20 – 65 metriä ja veden lämpötila on noin 26 astetta. Voit sukeltaa koralliriutoilla käyttämällä joko snorkkelia tai sukelluslaitteita (scuba diving). Viimeksi mainittua voit opetella tai harjoitella paikallisissa sukelluskouluissa.

Purjeveneily – Voit opetella purjehtimaan perinteisillä dhow-veneillä ja kokeilla samalla, miten kalojen ja kalmarien pyytäminen onnistuu.

Veneretki Prison Island -saarelle – Saari sijaitsee vain 15 minuutin venematkan päässä Stone Townista. Pikkuriikkisellä saarella elää valtavan kokoisia kilpikonnia, joista jotkut ovat jopa 200 vuotta vanhoja. Täällä on myös kauniita rantoja ja hyviä snorklausmahdollisuuksia. Toteutetaan tavallisesti puolipäiväretkenä.

Merisafari – koe Menai-lahden henkeäsalpaava kauneus – myös snorklaamalla.

Menai Bay – Menai Bay -lahdesta tehtiin suojelualue vuonna 1997 sen ainutlaatuisen luonnon ansiosta. Hiekkasärkät ja asumattomat pikkusaaret tekevät siitä täydellisen retkikohteen.

Ui delfiinien kanssa – Delfiinejä tavataan rannikolla paljon, ja niiden lähelle pääseminen on unohtumaton kokemus. Erityisesti Kizimkazissa voit päästä lähelle delfiinejä, jotka pitävät ihmisten kanssa uimisesta ja joiden ääntely on kiehtovaa kuultavaa.

Uimakengät? Kannattaa varustautua hyvillä uimakengillä merisiilien, korallien ja terävien simpukankuorien varalta.

25. Elämyksiä rannalla

Paikalliset järjestävät usein rannalla juhlia, joissa poltetaan nuotiota, soitetaan rumpuja, lauletaan ja tanssitaan ja pidetään muuten vain hauskaa. Voit ottaa osaa hauskanpitoon tai vain katsella ja nauttia tunnelmasta.

26. Elämyksiä luonnossa

Jozani-metsä – sademetsä, joka on kuulu palmuistaan ja upeasta luonnostaan. Täällä elävistä apinoista maininnan arvoisia ovat sansibaringueretsat, joita tavataan vain Sansibarilla. Sademetsä on osa suojeluprojektia, jonka oppaina toimivat paikalliset kyläläiset.

Zanzibar Land Animals Park (Zala) – idyllisellä paikalla sijaitseva eläintarha, joka keskittyy matelijoihin ja on etenkin lasten suosima kohde, koska siellä pääsee hyvin lähelle käärmeitä.

Maustefarmit – Sansibar tuottaa valtavat määrät kaikenlaisia mausteita, joista tärkeimpiin kuuluvat ehkäpä maailman parhaat neilikat. Vierailun maustefarmille tulisi siis kuulua jokaisen turistin matkaohjelmaan.

Mangapwani – Tässä kylässä voit tutustua suuriin maanalaisiin luoliin, joissa pidettiin mantereelta Sansibarille tuotuja orjia ennen heidän kuljettamistaan muualle myytäväksi.

27. Tärkeät matkatavarat
 • Kevyet kesävaatteet
 • Siistimmät vaatteet illaksi, esim. pitkät housut ja pitkähihaiset paidat, jotka suojaavat hyttysiltä auringonlaskun jälkeen ja tarvittaessa myös auringon paahteelta päiväsaikaan
 • Kesäjalkineet (esim. sandaalit, urheilukengät ja puuvillasukat). Vältä paljain säärin/jaloin oleskelua iltaisin hyttysten takia
 • Hattu, joka suojaa auringolta
 • Aurinkovoide ja huulirasva suojakertoimella
 • uimakengät, joita voidaan käyttää rannalla matalan veden aikaan

Huomaa, että tavallisten, ruokakaupoista tuttujen muovipussien käyttö, tuonti ja tuotanto on Sansibarilla kiellettyä.

Suosittelemme siksi, että vältät muovipussien käyttöä pakatessasi matkatavaroitasi. Käytä niiden sijasta kangaskasseja tai muusta vedenpitävästä materiaalista valmistettuja kasseja. Jos kuljetat esimerkiksi Sansibarille saapuessasi käsimatkatavaroita näkyvästi muovipussissa, voit joutua luovuttamaan kassin viranomaisille. Tämä koskee myös tax free -kaupasta saatuja kasseja.

28. Tärkeät käsimatkatavarat
 • Passi, rahat, liput
 • Kansainväliset maksukortit (MasterCard, Visa ym.)
 • Aurinkolasit
 • Välttämättömät lääkkeet
 • Käsikauppalääkkeet: kipulääkkeet, allergiatabletit, ripulilääke (esim. Imodium), malariatabletit, laastarit ja desinfioivat käsipyyhkeet
 • Kamera ja muistikortti + laturi
 • Tukevalla hihnalla ja vetoketjulla varustettu olkalaukku tai vyölaukku/kaulalaukku tai suljettavat povitaskut
 • Kaksi valokopiota henkilökohtaisista asiakirjoista: passi, viisumi, lentoliput, matkavakuutus ja rokotustodistus (säilytä mieluiten erillään alkuperäisistä asiakirjoista)
 • puhelinnumeroluettelo, jossa vakuutusyhtiön, pankin ym. numerot
 • Postiosoitteet ja sähköpostiosoitteet, joita tarvitset lähettääksesi lomaterveisiä postitse tai sähköpostitse
 • Muistikirja ja kyniä
 • Hyvä kirja tai pari
 • matkasanakirja
29. Mitä matkalla kannattaa välttää
 • Älä juo vesijohtovettä – osta vetesi pulloissa
 • Älä syö tuoreita hedelmiä tai vihanneksia, paitsi jos olet itse huuhdellut ne huolellisesti
 • Pysyttele loitolla ihmisistä, jotka yskivät tai niiskuttavat
 • Älä koskaan ota lääkkeitä, joita et ole itse tuonut mukanasi. Älä osta lääkkeitä Tansaniassa – vaikka ostaisit lääkkeitä reseptillä apteekista, et voi olla varma niiden sisällöstä, vaikka nimi ja pakkaus olisivatkin tuttuja
 • Jos joudut jostain syystä esim. sairaalaan, älä anna kenenkään pistää sinua neulalla (jotkut turistit ottavat varmuuden vuoksi kotimaasta mukaan steriilejä neuloja)
 • Vältä mahdollisuuksien mukaan hammaslääkärissä käymistä
 • Älä koskaan kulje yksin. Pysyttele yhdessä muiden kanssa ja mieluiten oppaan kanssa
30. Liikuntarajoitteiset matkustajat

Huomioithan, että matkamme eivät yleisesti ottaen sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa omien erityistarpeidesi mukaisista mahdollisuuksista.

Suosituimmat matkamme
Muut matkustavat tänne

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.