• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaNamibiaAutoloma Etoshan kansallispuistossa & Sossusvleissa
18 päivää

Autoloma Etoshan kansallispuistossa & Sossusvleissa

Aja itse ja nauti vapaudesta. Näe Etoshan suolapannun eläimet ja Okonjiman saalistajat, nauti auringonnoususta Sossusvlein dyyneillä ja koe viehättävä saksalainen rannikkokaupunki Swakopmund.

Autoloma Etoshan kansallispuistossa & Sossusvleissa Autoloma Etoshan kansallispuistossa & Sossusvleissa
18 päivää

Autoloma Etoshan kansallispuistossa & Sossusvleissa

Aja itse ja nauti vapaudesta. Näe Etoshan suolapannun eläimet ja Okonjiman saalistajat, nauti auringonnoususta Sossusvlein dyyneillä ja koe viehättävä saksalainen rannikkokaupunki Swakopmund.

Valitse tämä matka, koska…

Haluatko vapauden tutkia Namibiaa itsenäisesti ja ajaa omassa tahdissa suunnitellusta majoituspaikasta toiseen?
Silloin tämä omatoiminen autoloma sopii sinulle. Namibia on erinomainen autolomakohde: tieverkosto on hyvä ja autot ovat luotettavia.

Tämä matka vie sinut Namibian keskisiin ja pohjoisiin osiin. Vierailet viehättävässä Swakopmundin rannikkokaupungissa, joka sijaitsee Atlantin valtameren ja Namibin aavikon välissä. Yksi matkan kohokohdista on kuuluisa Etoshan kansallispuisto, joka eläinten lisäksi tunnetaan suuresta suolatasangostaan. Suolapannu on niin suuri, että sen voi nähdä avaruudesta. Sossusvleissa voit ihailla satoja metrejä korkeita, punaisia hiekkadyynejä ja Deadvlein kuivunutta rämettä. Vain lyhyen matkan päässä Tsauchab-joelta sijaitsee 30 metriä syvä Sesriem Canyon, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Jos pidät kävelyretkistä, Fransfonteinin ja Erongon vuoristojen luonnonsuojelualueilla riittää mielenkiintoisia kävelyreittejä. Matka huipentuu pääkaupunki Windhoekiin.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Meno- ja paluulennot Suomesta* Windhoekiin
 • Vuokra-auto 15 päiväksi Avis-autovuokraamosta, nelivetoinen Toyota Hilux tai vastaava, sis. välttämättömät vakuutukset
 • 15 yötä hyvissä majataloissa ja lodgeissa
 • 15 x aamiainen (3.-17. päivä)
 • 11 x illallinen (3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 14. ja 15. päivä)
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan
 • Lähtötakuu – matka toteutetaan, jos matkustajia on vähintään 2
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Lento lähtee Suomesta ja laskeutuu välilaskujen kautta Namibiaan.

Päivä 2: Saapuminen Windhoekiin

Saavuttuasi Windhoekin kansainväliselle lentokentälle siirryt ensin maahantulotarkastukseen, sitten noudat matkatavarasi ja jatkat tullin läpi. Seuraavaksi noudat vuokra-autosi ja ajat hotellille – ajomatka kestää noin 1 tunnin.

Windhoek on Namibian pääkaupunki ja 300000 asukkaallaan myös maan suurin kaupunki. Windhoek sijaitsee 1650 metrin korkeudella kauniissa laaksossa, joka pohjoisessa rajoittuu Eros-vuoriin ja etelässä Auas-vuoriin. Lännessä Khomasin ylänkö laskeutuu kohti Namibin aavikkoa ja Atlantin valtamerta.

Windhoek on moderni kaupunki, jonka arkkitehtuurissa näkyy selkeästi Saksan siirtomaavallan vaikutus. Täällä eurooppalaiset perinteet ja afrikkalaiset kulttuurit sulautuvat yhteen.

Kaupungin keskusta sijaitsee Independence Avenuen ympäristössä, ja siihen on helppo tutustua jalkaisin. Vilkas pääkatu alkaa etelästä Ausspannplatzilta ja jatkuu pohjoiseen Katuturan kaupunginosaan. Jos aikaa jää, suosittelemme vierailua Craft Centre -käsityökeskuksessa, jossa voit ostaa hienoja namibialaisia käsitöitä, kirjoja, valokuvia ja paikallisia herkkuja.

Päivän ajomatka: n. 45 km.

Päivä 3: Windhoek – Okonjiman luonnonsuojelualue

Suuntaat kohti pohjoista ja ajat Okahandjan laakson läpi Okonjiman luonnonsuojelualueelle. Matkalla ohitat muutaman maatilan ja voit nauttia upeista näköaloista äärettömän savannin yli.

Päivän ajomatka: n. 230 km.

Päivä 4: Okonjiman luonnonsuojelualue

Päivä on vapaata aikaa.

Okonjima tunnetaan Africat Foundationin kotipaikkana. Africat on suojelualue ja kuntoutuskeskus, jossa hoidetaan Afrikan isoja petoeläimiä. Petoeläimet voivat liikkua vapaasti aidatun suojelualueen sisällä yhdessä muiden villieläinten kanssa, ja niille pyritään luomaan edellytykset saalistaa oma ruokansa.

Voit osallistua eri aktiviteetteihin, kuten game drive -ajeluun tai bushman walk -kävelysafarille. Bushman walk on patikkaretki, jota vetää aito busmanni, joka kertoo retken aikana busmannien elämästä ja elinkeinoista.

Voit tutkia ympäristöä myös omin neuvoin seuraamalla jopa 8 kilometrin pituisia merkittyjä reittejä. Alueella elää muun muassa yli 250 eri lintulajia.

Päivä 5: Okonjima – Etoshan kansallispuisto

Tänään vuorossa on ajomatka Etoshan kansallispuistoon Tsumebin kaivoskaupungin kautta.

Etosha on yksi Afrikan erikoisimmista kansallispuistoista. Puiston erikoisuus on 5000 km² kokoinen suolapannu Etosha Pan, joka on niin suuri, että sen voi nähdä avaruudesta. Tämä valtava aukea alue jää jäljelle kuivana aikana haihtuvasta järvestä, ja suolatasangon valkoinen äärettömyys on ainutlaatuinen ja jopa surrealistinen näky.

Äärimmäisistä olosuhteista huolimatta puistossa on rikas eläimistö, ja sitä pidetäänkin yhtenä parhaista paikoista eläinten tarkkailuun koko Afrikassa. Eläimet kerääntyvät erityisesti juomapaikkojen ympärille, ja ne houkuttelevat myös pesiviä muuttolintuja.

Päivän ajomatka: n. 340 km.

Päivä 6: Etoshan kansallispuisto

Tänään on vuorossa omatoiminen game drive -ajelu Etoshan kansallispuistossa, jossa voit nähdä tuttuja afrikkalaisia eläimiä, kuten kirahveja, strutseja, gnuuantilooppeja, seeproja, norsuja ja leijonia etsimässä ruokaa tai vettä – tai vain makoilemassa puun varjossa. Leijonia voi olla vaikea havaita, sillä ne sulautuvat ympäröivään ruohikkoon, kun taas kirahvit seisovat korkealla kuivan kasvillisuuden yläpuolella. Tarkkasilmäisimmät voivat huomata, että monet norsut ovat suurempia kuin muualla Afrikassa tavattavat norsut. Tämän uskotaan johtuvan Etoshan kansallispuiston vitamiini- ja ravinnepitoisesta maaperästä.

Päivä 7: Etoshan kansallispuisto

Tänään sinua odottaa jälleen uusi safariseikkailu Etoshan kansallispuistossa. Voit nähdä harvinaisempia ja uhanalaisia eläinlajeja, kuten hirviantilooppeja (yksi suurimmista antiloopeista), Damara Dik-Dik -antilooppeja (yksi pienimmistä antiloopeista), keihäsantilooppeja, pensassarvikuonoja ja leopardeja.

Jos vierailet Etoshan kansallispuistossa sadekauden aikana (marraskuusta huhtikuuhun), sinulla on erinomainen mahdollisuus nähdä monia puiston yli 340 lintulajista. Voimakkaiden sateiden jälkeen suolatasanko täyttyy vedellä. Vesi houkuttelee lintuja, kuten flamingoja, mehiläissyöjiä ja kuningastrappeja, joka on maailman painavin lentokykyinen lintulaji.

Auringonlaskun aikaan suuntaat puiston eteläpuolelle Andersson Gatelle, jossa lodgesi sijaitsee.

Päivä 8: Etosha – Fransfontein-vuoristo

Tänään kohteena on Gelukspoort Guestfarm, jonka nimi tarkoittaa suomeksi ”Onnen porttia”. Maatila sijaitsee loistavalla paikalla Fransfontein-vuoristossa ja sen 5000 hehtaarin alueella on hyvät mahdollisuudet nähdä villieläimiä. Tilan isäntäpari Christa ja Frank Glöditzsch toivottavat sinut tervetulleeksi saapuessasi.

Päivän ajomatka: n. 160 km.

Päivä 9: Fransfontein-vuoristo

Päivä on vapaasti käytettävissäsi, ja voit esimerkiksi rentoutua uima-altaalla, nauttia kauniista puutarhasta ja ihailla alueen monipuolista ja värikästä linnustoa. Voit myös tutkia ympäristöä jollain monista kävelyreiteistä ja ihailla eläimiä joko kävellen tai autosta käsin. Isäntäpari kertoo mielellään lisää alueesta.

Iltapäivää kohti tultaessa monet eläimet hakeutuvat juomapaikoille, ja kun aurinko laskee, voit itse hakeutua nauttimaan sundownerista näköalaterassilla, josta on huikaisevat näkymät Fransfonteinin vuorille ja auringon punahehkuiseksi värjäämään horisonttiin.

Päivä 10: Fransfontein-vuoristo – Erongo-vuoristo

Tänään ajat kohti Erongo-vuoria Omajeten ja Omarurun kautta. Seuraavat kaksi yötä majoitut kauniissa ympäristössä Erongo Wilderness Lodgessa.

Päivän ajomatka: n. 220 km.

Päivä 11: Erongo-vuoristo

Päivä on vapaata aikaa.

Voit rentoutua ja nauttia ympäristöstä, viettää päivän uima-altaalla hyvän kirjan kanssa tai osallistua johonkin lodgen tarjoamista aktiviteeteista, kuten patikkaretkelle vuoristoisessa maisemassa. Vuorilla sijaitsee esimerkiksi Paula Cave, joka on yksi kuudesta paikasta Namibiassa, jossa voit ihailla kalliopiirroksia. Nämä ikivanhat luolamaalaukset rauhoitettiin jo vuonna 1951.

Iltapäivällä voit nauttia virkistävän ”sundownerin” ihastellessasi lumoavaa auringonlaskua Erongon ja Brandgeberin yllä.

Päivä 12: Erongo-vuoristo – Swakopmund

Tänään ajat kohti rannikkoa Karibibin ja Usakosin kautta Swakopmundin kaupunkiin.

Swakopmundissa on 42000 asukasta, ja se on Namibian suurin rannikkokaupunki ja suosittu lomakohde. Kaupungin saksalainen siirtomaahistoria näkyy selvästi sen kauniissa arkkitehtuurissa.

Asut keskeisellä paikalla hotellissa, joka sijaitsee lähellä rantaa ja kuuluisaa Jetty 1905 -kalaravintolaa.

Päivän ajomatka: n. 240 km.

Päivä 13: Swakopmund

Päivä on vapaata aikaa. Voit myös ostaa erilaisia lisäretkiä. Voit vierailla esimerkiksi Swakopmundin museossa, Kristall Galerie -kristalligalleriassa tai Namibian kansallisessa meriakvaariossa. Tai ehkä lähdet mieluummin huikaisevalle lentoretkelle aavikon yli tai kokeilemaan sandboardingia hiekkadyyneillä. Voit myös osallistua delfiinisafarille Walvis Bayssa. Safarilla voit seurata delfiinien leikkejä lahden vesissä ja nähdä suloisia afrikanmerikarhuja, jotka voivat jopa innostua hyppäämään katamaraanin perälle!

Lisäretket
Päivä 14: Swakopmund – Tsauchab River

Ennen kuin jatkat matkaa Tsauchab-joelle, voit käydä ihastelemassa kuuluisaa kuumaisemaa Swakopmundin ulkopuolella, jossa voit nähdä myös ikilehtiä, Namibian erikoisia kansalliskasveja.

Jatkat läpi Kuisebin kanjonin upeiden maisemien kohti Namib Naukluftin kansallispuistoa. Kansallispuiston pinta-ala on peräti 50000 km², mikä tekee siitä suuremman kuin esimerkiksi Sveitsi tai Hollanti. Namib Naukluftin kansallispuisto on osa 50 miljoonan vuoden ikäistä Namibin aavikkoa, jonka uskotaan olevan maailman vanhin aavikko. Täällä voit tutustua aavikon kiehtovaan luontoon ja aavikolle sopeutuneisiin eläimiin sekä ihailla Sossusvlein kuuluisia punaisia hiekkadyynejä, jotka usean sadan metrin korkuisina kuuluvat maailman korkeimpiin dyyneihin.

Lopuksi saavut lodgellesi, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Sesriemistä.

Päivän ajomatka: n. 370 km.

Päivä 15: Sossusvlei – Sesriem Canyon

Suosittelemme, että lähdet ajamaan kohti Sossusvleita jo varhain, jotta ehdit ihailla aavikon värimaailman dramaattista muutosta auringon noustessa.

Sossusvlein hiekkadyynit ovat maailman korkeimpien joukossa. Jos haluat, voit kiivetä hiekkadyynin huipulle ja ihailla ainutlaatuista näköalaa Sossusvlein ja Deadvlei-rämeen karujen maisemien yli, jossa veistosmaiset puunkarahkat venyttävät harvoja oksiaan kohti taivasta. Parkkipaikalta tasangolle ajetaan nelivetoautossa.

Tämän jälkeen vieraillaan Sesriemin kanjonissa. Sesriem Canyon on Tsauchab-joen miljoonien vuosien saatossa kovertama rotko, joka on 30 metriä syvä ja 3 kilometriä pitkä.

Loppuiltapäivä on vapaata aikaa. Voit osallistua esimerkiksi johonkin lodgen tarjoamista aktiviteeteista tai vain rentoutua uima-altaalla.

Päivän ajomatka: n. 160 km.

Päivä 16: Sossusvlei – Windhoek

Halutessasi voit aloittaa päivän ainutlaatuisella elämyksellä ja lähteä kuumailmapallolennolle Sossusvlein ylle.

Tänään reitti kulkee koilliseen läpi historiallisen Rehobothin kaupungin Windhoekiin, jossa vietät matkan viimeisen yön.

Rehobothissa asuu noin 35000 basteria, jotka polveutuvat hollantilaisista siirtomaalaisista ja paikallisista afrikkalaisista. Basterit asettuivat Rehobothiin vuonna 1871 ja elivät oman lainsäädäntönsä mukaan, kunnes Namibiasta tuli Saksan vallan alainen vuonna 1884. Jos aikaa riittää, voit vierailla kaupunginmuseossa, joka on avoinna arkisin klo. 9-12 ja 14-16 sekä lauantaisin klo. 9-12.

Rehobothin länsipuolella sijaitsee mahtava Oanobin pato, joka valmistui vuonna 1990 eli samana vuonna, kun Namibia itsenäistyi. Rehobothin asukkaat saavat vetensä Oanobin padosta, jonka kapasiteetti on jopa 34.505.000 m³. Pato sijaitsee Oanob-joessa. Sekä pato että patoallas on nimetty joen mukaan.

Saavut Windhoekiin iltapäivällä.

Päivän ajomatka: n. 380 km.

Päivä 17: Kotimatka alkaa

Tänään ajat Windhoekin lentokentälle, jossa luovutat vuokra-auton ja lennät kohti Suomea välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 18: Paluu Suomeen

Saavut takaisin Suomeen jännittävän ja tapahtumarikkaan matkan jälkeen.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 400 €
Suosittelemme, että varaat hyvissä ajoin varmistaaksesi paikkasi matkalla.

Kysy lisätietoja lapsihinnoista.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Arvostelut
Matkakertomuksia
Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@afrikkasafari.fi

Soita:
09 424 15 833

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa.

Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Afrikkasafarin uudistuneille kotisivuille

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.