• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaNamibiaAutoloma Sossusvleissa & Fish River Canyonissa
14 päivää

Autoloma Sossusvleissa & Fish River Canyonissa

Lumoudu satumaisen kauniista maisemista tällä omatoimisella autolomalla. Ihastele auringonnousua Sossusvleissa, tutustu Fish River Canyonin saloihin ja lähde jännittävälle safarille Onjalaan.

Autoloma Sossusvleissa & Fish River Canyonissa Autoloma Sossusvleissa & Fish River Canyonissa
14 päivää

Autoloma Sossusvleissa & Fish River Canyonissa

Lumoudu satumaisen kauniista maisemista tällä omatoimisella autolomalla. Ihastele auringonnousua Sossusvleissa, tutustu Fish River Canyonin saloihin ja lähde jännittävälle safarille Onjalaan.

Valitse tämä matka, koska…

Haluatko vapauden tutkia Namibiaa itsenäisesti ja ajaa omassa tahdissa suunnitellusta majoituspaikasta toiseen? Silloin tämä omatoiminen autoloma sopii sinulle. Namibia on erinomainen autolomakohde: tieverkosto on hyvä, autot ovat luotettavia ja paikalliset asukkaat ovat avuliaita.

Automatka alkaa pääkaupunki Windhoekista ja reitti kulkee maan keski- ja eteläosien läpi. Windhoekista alkaa luontoseikkailu, jonka aikana pääset näkemään joitain Namibian ainutlaatuisimmista ja vaikuttavimmista maisemista. Matkan varrella on pitkiä jokia, syviä kanjoneita, valtavia aavikoita ja korkeita punaisia hiekkadyynejä. Tulet kohtaamaan myös monia ainutlaatuisia aavikkoon sopeutuneita eläimiä.

Voit tutustua Namibian kiehtovaan historiaan erilaisissa mielenkiintoisissa kohteissa, joita ovat esimerkiksi Duwisibin linna, timanttikaivosalue ”Sperrgebiet”, aavekaupunki Kolmanskop ja rannikkokaupunki Lüderitz.

Matka huipentuu vierailuun 1700 hehtaarin kokoisella yksityisellä luonnonsuojelualueella, jota asuttavat lukuisat eläimet.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Meno- ja paluulennot Suomesta* Windhoekiin
 • Vuokra-auto 11 päiväksi Avis-autovuokraamosta, nelivetoinen Toyota Hilux tai vastaava, sis. välttämättömät vakuutukset
 • 11 yötä hyvissä hotelleissa ja lodgeissa
 • 11 x aamiainen (3.-13. päivä)
 • 10 x illallinen (3.-12. päivä)
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan
 • Lähtötakuu – matka toteutetaan, jos matkustajia on vähintään 2

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Lento lähtee Suomesta ja laskeutuu välilaskujen kautta Namibiaan.

Päivä 2: Saapuminen Windhoekiin

Saavuttuasi Windhoekin kansainväliselle lentokentälle siirryt ensin maahantulotarkastukseen, sitten noudat matkatavarasi ja jatkat tullin läpi. Seuraavaksi noudat vuokra-autosi ja ajat hotellille – ajomatka kestää noin 1 tunnin.

Windhoek on Namibian pääkaupunki ja 300000 asukkaallaan myös maan suurin kaupunki. Windhoek sijaitsee 1650 metrin korkeudella kauniissa laaksossa, joka pohjoisessa rajoittuu Eros-vuoriin ja etelässä Auas-vuoriin. Lännessä Khomasin ylänkö laskeutuu kohti Namibin aavikkoa ja Atlantin valtamerta.

Windhoek on moderni kaupunki, jonka arkkitehtuurissa näkyy selkeästi Saksan siirtomaavallan vaikutus. Täällä eurooppalaiset perinteet ja afrikkalaiset kulttuurit sulautuvat yhteen.

Kaupungin keskusta sijaitsee Independence Avenuen ympäristössä, ja siihen on helppo tutustua jalkaisin. Vilkas pääkatu alkaa etelästä Ausspannplatzilta ja jatkuu pohjoiseen Katuturan kaupunginosaan. Jos aikaa jää, suosittelemme vierailua Craft Centre -käsityökeskuksessa, jossa voit ostaa hienoja namibialaisia käsitöitä, kirjoja, valokuvia ja paikallisia herkkuja.

Päivän ajomatka: n. 45 km.

Päivä 3: Windhoek – Sesriem

Tänään matka jatkuu Sesriemiin Namibin aavikolle. Ajat läpi karun mutta viehättävän Khomas Hochlandin (1750-2000 metriä merenpinnan yläpuolella), missä jyrkät harjanteet ja kumpuilevat mäet luonnehtivat maastoa. Jatkat kohti Remhoogten solaa (1556 m mpy), jossa voit nauttia ”The Great Escarpmentin” huikaisevista näköaloista. The Great Escarpment on geologinen muodostelma. Se muodostaa selkeän rajan Namibin aavikolle, joka jatkuu 2000 kilometriä Afrikan Atlantin puoleista rannikkoa pitkin. Aavikon arvellaan olevan yli 500 miljoonaa vuotta vanha, ja se on siten maailman vanhin aavikko. Täällä voit tutustua aavikon kiehtovaan luontoon ja aavikolle sopeutuneisiin eläimiin sekä ihailla Sossusvlein kuuluisia punaisia hiekkadyynejä, jotka usean sadan metrin korkuisina kuuluvat maailman korkeimpiin dyyneihin.

Jatkat seuraavaan majoituspaikkaasi, joka on Desert Homestead Lodge. Lodge sijaitsee n. 30 kilometrin päässä Sesriemistä, joka puolestaan sijaitsee Namibian suurimman kansallispuiston Namib Naukluftin rajalla. Kansallispuiston pinta-ala on peräti 50.000 km², mikä tekee siitä suuremman kuin esimerkiksi Sveitsi tai Hollanti.

Päivän ajomatka: n. 310 km.

Päivä 4: Sossusvlei & Sesriem Canyon

Suosittelemme, että lähdet ajamaan kohti Sossusvleita jo varhain, jotta ehdit ihailla aavikon värimaailman dramaattista muutosta auringon noustessa.

Halutessasi voit aloittaa päivän myös todella ainutlaatuisella elämyksellä ja lähteä kuumailmapallolennolle Sossusvlein ylle.

Sossusvlein hiekkadyynit ovat maailman korkeimpien joukossa. Jos haluat, voit kiivetä hiekkadyynin huipulle ja ihailla ainutlaatuista näköalaa Sossusvlein ja Deadvlei-rämeen karujen maisemien yli, jossa veistosmaiset puunkarahkat venyttävät harvoja oksiaan kohti taivasta.

Tämän jälkeen voit nauttia aamiaisen akaasiapuun varjossa, jonka jälkeen matka jatkuu Sesriemin kanjoniin. Sesriem Canyon on Tsauchab-joen miljoonien vuosien saatossa kovertama rotko, joka on 30 metriä syvä ja 3 kilometriä pitkä.

Loppuiltapäivä on vapaata aikaa.

Päivän ajomatka: n. 160 km.

Päivä 5: Sesriem – Aus

Tänään ajomatkan kohteena on Aus. Matkalla voit ajaa ohi Duwisibin linnan, jonka paroni Hans Heinrich von Wolf rakennutti keskelle karua savannia. Saksalais-namibialaisen sodan jälkeen vuonna 1907 paroni von Wolf matkusti kotiin Saksaan ja meni naimisiin Yhdysvaltain konsulin tyttären Jayta Humphreysin kanssa. He päättivät asettua Lounais-Afrikkaan, ja arkkitehti Wilhelm Sander sai tehtäväkseen suunnitella linnan. Suurin osa materiaaleista tuotiin Saksasta, ja kivenhakkaajia kutsuttiin töihin Italiasta, Ruotsista ja Irlannista saakka. Linna ja sen yhteensä 22 huonetta valmistuivat vuonna 1909. Jos aikaa riittää, voit vierailla linnassa, jonka sisustus on edelleen alkuperäinen. Hyvällä onnella voit nähdä alueella laiduntavia villihevosia, joiden sanotaan polveutuvan paronin täysverihevosista.

Matka jatkuu Klein-Aus Vistaan, joka on matkan seuraava majoituspaikka ja sijaitsee tarkasti vartioidun timanttikaivosalueen rajalla. Alueen nimi on ”Die Sperrgebiet”, mikä on saksaa ja tarkoittaa kiellettyä aluetta. Saksalaiset löysivät Namib-aavikosta timantteja vuonna 1908 ja rajasivat kaivoksia varten 26.000 kmkokoisen alueen. Harvat ovat päässeet käymään alueella vuoden 1908 jälkeen. Itsenäisyyden saavuttamisen jälkeen Namibian hallitus määritti osan ”Die Sperrgebietistä” kansallispuistoksi, ja joitain vuosia sitten viranomaiset mahdollistivat opastetut kävelykierrokset alueella. Kävelyretket tehdään Namibian ympäristö- ja matkailuministeriön virallisen luonto-oppaan johdolla.

Päivän ajomatka: n. 390 km.

Päivä 6: Aus

Päivä on vapaata aikaa.

Lumoava aavikkomaisema hotellin ympärillä sopii täydellisesti kävelyretkiin, jotka voidaan tehdä merkittyjä reittejä pitkin. Hotellista on mahdollisuus ostaa lisäretki Namib Naukluftin kansallispuiston Koichab Paniin, jossa voit nähdä villihevosia Garubia ympäröivillä alueilla.

Klein-Aus Vista on myös hyvä tukikohta, jos haluat vierailla 120 kilometrin päässä sijaitsevassa satamakaupunki Lüderitzissä. Lüderitzin kohdalla karu Namib kohtaa sinisen Atlantin, ja täällä voit nähdä muun muassa pingviini- ja flamingoyhdyskuntia. Kaupungin upean sijainnin lisäksi voit ihastella siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja vierailla leipomoissa ja kahviloissa. Täältä on vain lyhyt ajomatka aavekaupunki Kolmanskopiin, joka on entinen kaivoskaupunki. Nykyään se on suosittu nähtävyys, jossa hylätyt talot ja rakennukset hiljalleen peittyvät Namibin aavikolta tuulen mukana tulevan hiekan alle. Kolmanskop sijaitsee ”Sperrgebietin” sisällä, ja siksi kylässä käymiseen tarvitaan erillinen lupa. Luvan voit ostaa kaupungin rajalta, jonka jälkeen voit osallistua opastetulle kierrokselle. Kierroksia järjestetään maanantaista lauantaihin klo. 9.30 ja klo. 11.00 sekä sunnuntaisin klo. 10.00.

Illalla voit nauttia henkeäsalpaavan kauniista auringonlaskusta hotellilla.

Päivän ajomatka: Riippuu valitsemastasi reitistä.

Päivä 7: Aus – Fish River Canyon

Tänään matka jatkuu eteläiseen Namibiaan kohti Fish River Canyonia, joka on ehdottomasti yksi reissun kohokohdista. Fish River Canyon on maailman toiseksi suurin kanjoni heti USA:n Grand Canyonin jälkeen. Kanjoni on syntynyt osittain maankuoren liikkeiden vaikutuksesta ja osittain joen uurtamana miljoonien vuosien saatossa. Valtava kanjoni on 160 km pitkä, jopa 27 km leveä ja joissain kohdissa 550 metriä syvä. Hyvä, yleisessä käytössä oleva näköalapaikka sijaitsee Hobasissa, 70 pohjoiseen Ai-Aisista. Tämä osa kanjonia kuuluu Ai Ais/Richtersveld Transfrontier -puistoon. Ai-Ais on tunnettu kuumista lähteistään. Nimi Ai-Ais on paikallista nama-kieltä ja tarkoittaa polttavaa vettä. Rikkipitoiset lähteet sijaitsevat Fish River Canyonin eteläpäässä vuoriston juurella.

Lopuksi saavut Cañon Lodgelle, jossa majoitut seuraavat kaksi yötä.

Päivän ajomatka: n. 290 km.

Päivä 8: Fish River Canyon

Tänään suosittelemme retkeä Fish River Canyoniin ja sen ympäristöön. Kokemus on yksinkertaisesti hiuksia nostattava! Täällä voit ihailla vaikuttavia geologisia muodostelmia ja maiseman rikkaita värejä monista näköalapaikoista käsin. Kanjonin pohjoispuolelta on mahdollista ajaa sen pohjalle. Sadekauden ulkopuolella voit jopa uida kanjonin pohjalla virtaavassa joessa. Fish-joessa on vettä tavallisesti vain kesäkuukausina marraskuusta helmikuuhun, ja kuivan kauden aikana se voi kuivua kokonaan.

Päivän ajomatka: n. 40 km.

Päivä 9: Fish River Canyon – Kalahari

Tänään jätät Fish River Canyonin taaksesi ja suuntaat kurssin kohti Namibian keskiosia ja kiehtovaa Kalaharia, jossa vietät kaksi yötä. Kalaharin aavikon pinta-ala on n. 900.000 km2, josta 70 % sijaitsee Botswanassa ja loput Namibiassa, Zimbabwessa ja Etelä-Afrikassa. Aavikon kasvillisuus ja eläimistö on yllättävän rikas, ja monille alueille on perustettu kansallispuistoja ja riistansuojelualueita. Täällä voit tavata myös san-kansan edustajia, jotka edelleen elävät metsästyksestä ja keräilystä.

Matkalla voit pysähtyä Quiver Tree Forest -metsässä, joka tunnetaan 250 kapinaaloe-puustaan. Busmannit käyttivät puun oksia nuolikoteloiden eli viinien valmistamiseen, mistä puu on saanut englanninkielisen, viiniä tarkoittavan nimensä. Puut ovat 200-300 vuotta vanhoja ja voivat kasvaa jopa 9 metrin korkuisiksi.

Toinen alueella sijaitseva nähtävyys on geologinen muodostelma nimeltä Giant’s Playground. Muodostelma on syntynyt 180 miljoona vuotta sitten, kun maasta purkautunut laava on jäähtynyt kiveksi. Maankuoren valtavat voimat ovat nostaneet kivet toistensa päälle toinen toistaan erikoisemmiksi muodostelmiksi.

Jos aikaa riittää, voit myös ajaa ohi Naute-padon. Patoaltaaseen mahtuu 69 miljoonaa m³ vettä, mikä tekee siitä Namibian kolmanneksi suurimman padon.

Päivän ajomatka: n. 425 km.

Päivä 10: Kalahari

Päivä on vapaata aikaa.

Voit rentoutua upeissa puitteissa tai osallista johonkin lodgen tarjoamista aktiviteeteista. Voit esimerkiksi katsella uljaita gepardeja, jotka elävät 12 hehtaarin aidoitetulla alueella lodgen yhteydessä, tai lähteä retkelle Kalaharin maagisiin maisemiin ihailemaan aavikon korkeita punaisia dyynejä, avaria laaksoja ja vihreitä akaasiapuita. Luonnonkauniissa maisemassa voit nähdä antilooppeja, keihäsantilooppeja, kirahveja ja strutseja.

Päivä 11: Kalahari – Onjala Lodgen yksityinen luonnonsuojelualue

Tänään kohteena on Onjala Lodgen yksityinen luonnonsuojelualue, joka sijaitsee noin 40 minuutin ajomatkan päässä pääkaupunki Windhoekista.

Luonnonsuojelualue käsittää 1700 hehtaaria savannia, ja voit nähdä siellä monia eri eläimiä, muun muassa kirahveja, valkohäntägnuita, pahkasikoja, seeproja, keihäsantilooppeja pitkine ja suorine sarvineen sekä hyvällä onnella myös leopardeja.

Päivän ajomatka: n. 310 km.

Päivä 12: Onjala Lodgen yksityinen luonnonsuojelualue
Päivä 13: Kotimatka alkaa

Tänään ajat Windhoekin lentokentälle, jossa luovutat vuokra-auton ja lennät kohti Suomea välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 14: Paluu Suomeen

Saavut takaisin Suomeen jännittävän ja tapahtumarikkaan loman jälkeen.

Pidennä matkaasi

Choben kansallispuisto, 3 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 1050 €
Per lapsi (alle 12 v.): + 675 €
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: + 340 €

Jos haluat varmistaa näkeväsi matkallasi norsuja, sinun kannattaa valita kohteeksi Choben kansallispuisto Botswanassa. Täällä voit nimittäin nähdä enemmän norsuja kuin missään muualla Afrikan mantereella. Chobessa elää vähintään 50000 norsua – joidenkin mukaan peräti 120000 yksilöä. Lisäksi voit nähdä laumoittain puhveleita, gnuuantilooppeja, seeproja, kirahveja, antilooppeja, leijonia, virtahepoja ja krokotiileja sekä lukuisia eri lintuja, kuten esimerkiksi haikaroita, mehiläissyöjiä ja korppikotkia. Ei ole myöskään harvinaista bongata hyeenoja, leopardeja tai jopa villikoiria. Botswanaa ei suotta pidetä yhtenä Afrikan parhaista safarikohteista!

Choben kansallispuisto tarjoaa ainutlaatuisen ja monipuolisen safarielämyksen, johon kuuluvat niin perinteiset gamedrive-ajelut kuin erilaiset aktiviteetit elämää kuhisevalla Chobe-joella.

Tämä neljän päivän jatkosafari Chobessa tarjoaa parasta, mitä kansallispuistolla on tarjottavanaan niin maalla kuin vesilläkin. Olemme lisänneet ohjelmaan myös yhden vapaan päivän, jolloin voit lisämaksusta osallistua retkelle esimerkiksi majesteetillisille Victorian putouksille tai ylimääräiselle jokiristeilylle tai safariajelulle. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea Botswanan parhaat puolet matkallasi Afrikassa.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 400 €
Suosittelemme, että varaat hyvissä ajoin varmistaaksesi paikkasi matkalla.

Kysy lisätietoja lapsihinnoista.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Arvostelut
Matkakertomuksia
Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@afrikkasafari.fi

Soita:
09 424 15 833

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa.

Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Afrikkasafarin uudistuneille kotisivuille

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.