• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
  • Omistautuneet matka-asiantuntijat
  • Testatut laatumatkat
  • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
  • Hintatakuu
  • 24/7 apu
  • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakertomukset

Matkakertomukset

Afrikkasafari kuuluu yritykseen Aclass A/S, joka on aloittanut toimintansa jo yli 12 vuotta sitten Tanskassa. Tällä sivulla voit lukea matkakertomuksia, joita asiakkaamme ovat jättäneet meille palattuaan kotiin yhdeltä matkoistamme Afrikassa.

Voit lukea myös arvosteluja Afrikkasafarin asiakkailta Trustpilot -sivustolla.

Arvosteluja löytyy lisäksi englanniksi ja ruotsiksi.

Ei voi muuta sanoa kuin: wow!

Kirjoittaja: Carsten E.

20 vuotta. Niin kauan piti odottaa, ennen kuin unelmamatkasta tuli vihdoin totta. Krügerin kansallispuiston upea luonto ja avarat maisemat tekivät vaikutuksen. Kaikkein hienointa oli kuitenkin nähdä isot, uljaat eläimet luonnollisessa elinympäristössään. Esimerkiksi silloin, kun istuttiin ihan hiljaa jeepissä ja katsottiin tonnin painoista norsua syvälle silmiin vain 2 metrin etäisyydeltä. Näiden valtavien eläinten näkeminen omassa elinympäristössään, jossa me olemme vain vieraisilla, on tietyllä tavalla kunnioitusta herättävää. Sama koskee tietenkin kaikkia muitakin kiehtovia villieläimiä. Kuten aamusafarilla, jossa pysähdyimme neljän leijonan viereen, jotka makoilivat ja rentoutuivat saalistettuaan – ja aterioituaan – koko pitkän yön. Eläimiä nähdäkseen ei kuitenkaan tarvinnut lähteä ajelulle. Aivan Pestana Lodgen lähettyvillä elää nimittäin lukemattomia krokotiileja ja virtahepoja ja paljon erilaisia lintuja, jollaisia en ollut koskaan aiemmin nähnyt. Mikä sen parempaa kuin istua nauttimaan aamiaista ja katsella samalla Crocodile Riverin ja Krügerin kansallispuiston maisemia. Ei voi muuta sanoa kuin: wow!!! Kokemus oli vielä monin verroin parempi kiitos mahtavien oppaidemme, sekä tanskalaisten että paikallisten. Anne, Lasse, Zippo ja Johan tekivät matkasta unohtumattoman, ja heidän ansiostaan tulemme muistelemaan reissua vielä pitkään hymy huulilla. Sama koskee Lodgen ystävällistä ja aina avuliasta henkilökuntaa. Hyvä palvelu alkoi jo ennen matkaa. Vibyn-toimiston asiantuntevat ja erittäin palveluhenkiset matkaneuvojat olivat todella avuliaita ja vastasivat kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin. He kaikki ansaitsevat suuret kiitokset siitä, että matkastamme tuli niin hieno.

Vielä on pakko mainita, että pääsimme näkemään myös erittäin harvinaisen pensassarvikuonon savannilla, jossa niiden bongaaminen on kuulemma erityisen harvinainen ja ainutlaatuinen kokemus. Oli mahtava katsella paikallisen oppaan ilmettä, kun hän huomasi sarvikuonon. Opas ei ollut nimittäin nähnyt pensassarvikuonoa sitten syyskuun 2015 eli yli puoli vuotta aiemmin. Hänen reaktiostaan saatoimme heti nähdä, että meillä oli käynyt todella hyvä tuuri. Pensasarvikuono on vaikuttava eläin – vaikka onkin kooltaan puolet pienempi isosarvikuonoa :)

Tämä ei taatusti ole viimeinen kerta, kun matkustan Krügerin kansallispuistoon, sillä siellä ei koe kahta samanlaista päivää. Ja vaikka otin 900 valokuvaa, niitä ei silti ole yhtään liikaa :) Paras neuvo, jonka voin antaa kaikille luontoa ja eläimiä rakastaville on: lähde safarille!!

Kaikki toimi paremmin kuin hyvin

Kirjoittaja: Helle Søgaard

Haluamme kiittää erinomaisesta safarimatkasta Pestana Kruger Lodgessa 24.2 – 4.3.2015. Meitä matkusti kolme sukupolvea yhdessä: äiti, tytär ja isoäiti, mikä oli jännittävää myös siksi, että isoäiti ei ole tottunut matkailija. Kaikki kuitenkin toimi paremmin kuin hyvin. Lodge on todella hieno ja ruoka herkullista, minkä lisäksi olimme onnekkaita saadessamme asua upeassa Rhino-sviitissä.

Kaikille riitti nähtävää ja koettavaa, ja matkasta tekivät hienon niin monet eläimet kuin kaikkitietävä oppaamme Amanda, joka on todella ammattitaitoinen.

Paikan päällä palvelevat Anne ja Pernille olivat myös erittäin mukavia ja avuliaita.

Fantastinen lomaelämys

Kirjoittaja: Leila og Per Frandsen, Næstved

Vaimoni ja minä palasimme 2.3.2014 kotiin aivan valtavan hienolta Afrikkasafarin lomalta Etelä-Afrikasta, tarkemmin sanottuna Pestana Kruger Lodgesta, joka sijaitsee Krügerin kansallispuiston vieressä lähellä pientä Melalanen kylää.

Olimme jo pitkään haaveilleet matkasta, mutta koska suhteeni pitkiin lentomatkoihin on aavistuksen klaustrofobinen, emme koskaan päässeet suunnitteluastetta pidemmälle. Onneksi ongelmaan löytyi ratkaisu, joten matkasta tuli viimein totta.
Tutkimme hieman markkinoilla olevaa tarjontaa ja päätimme valita Afrikkasafarin, koska tunsimme saavamme sieltä rehellistä ja hyvää palvelua.
Tuntemuksemme osoittautuivat oikeiksi: noin 10 päivää ennen lähtöä saimme mukavan tervetuliaistoivotuksen ja paljon hyödyllistä käytännön tietoa matkakohteestamme ja odotettavissa olevista elämyksistä Afrikkasafarin aina yhtä mukavalta oppaalta Anne Jenseniltä, joka on itse asunut neljä vuotta paikan päällä.

Varauksen yhteydessä meille suositeltiin huonetason korottamista pieneen lisähintaan. Tämän ansiosta saimme huoneen, josta oli suora näköala Crocodile River -joelle ja pääsimme tarkkailemaan vain 150 metrin päässä oleskelevia villieläimiä. Lisäksi huoneesta oli hienot näkymät Krügerin kansallispuistoon ja vain lyhyt matka ravintolaan ja lodgen vastaanottoon. Suosittelemme huonetason korottamista muillekin.
Saimme koko matkan ajan erittäin ystävällistä palvelua, siivoushenkilökunnasta vastaanottohenkilökuntaan. Anne, hänen oppaansa Christian ja todella taitavat kuljettajat, jotka veivät meidät huikeasta kokemuksesta toiseen, tekivät kaikkensa varmistaakseen, että kaikki vieraat saisivat parhaan mahdollisen matkaelämyksen.

Matkakokemuksemme kruunasi se, että jokainen päivä alkoi herkullisella aamiaisbuffetilla, jossa oli kaikkea mitä toivoa saattoi, ja päättyi yhtä herkulliseen illallisbuffettiin. Illallisen kyytipojaksi oli tarjolla hyviä viinejä edulliseen hintaan.
Jos muistaa alusta alkaen huomioida henkilökunnan hyvän palvelun pienillä juomarahoilla ja suurilla kiitoksilla, sen saa takuulla kymmenkertaisena takaisin.

Hyvä esimerkki palvelusta oli eräs ilta, jolloin valmistauduimme illallisen jälkeen kävelemään n. 300 metrin matkan takaisin huoneeseemme kaatosateessa. Pyysimme lainaksi sateenvarjoa, mutta sen sijaan saimme kuulla, että meitä odotti oven ulkopuolella autokyyti takaisin huoneeseen. Tämä jos mikä kertoo kaiken tarvittavan palvelutasosta!!!
Ja muista – ”kohtele muita, niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan”, niin kokemuksesi on taatusti paras mahdollinen.

Paras matkakokemukseni ikinä

Kirjoittaja: Jacob Poul Skoubo

Lokakuussa 2013 matkustin safarille Etelä-Afrikkaan, jonka aikana majoituin aluksi Krugerin kansallispuistossa Pestana Kruger Lodgessa ja lopuksi jatkoin tutkimaan Kapkaupungin kulttuurielämää. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun matkustin Euroopan ulkopuolelle, joten ilmassa oli jännitystä. Vieraista huolehdittiin todella hyvin heti matkan alkumetreiltä asti, jolloin pystyimme nopeasti rentoutumaan ja nauttimaan lomasta täysin rinnoin.

Rakastan valokuvaamista, joten olin varannut huoneen, josta oli näköala Crocodile River -joelle. Maksoin huoneesta DKK 2000 lisämaksun, ja se todellakin kannatti: saatoin nähdä virtahepoja, norsuja, monenlaisia lintuja ja krokotiileja suoraan omalta parvekkeeltani. Suosittelen huonetason korottamista muillekin. Voit katsella myös kauempana oleskelevia eläimiä, ja jos haluat vielä paremman näköalan, voit kävellä lähellä olevalle Krugerin kansallispuistoon johtavalle sillalle ja ihastella sieltä käsin eläimiä kaikessa komeudessaan.

Pestana Kruger Lodgessa oleskelun aikana kävimme aikaisin aamulla kävelysafarilla ”erämaassa”, minkä lisäksi teimme kokopäiväretken Krugerin kansallispuistoon. Vietimme puistossa 10-11 tuntia, ja sinä aikana näimme peräti 25 eri eläinlajia ja monia upeita eläimiä, kuten sarvikuonoja, norsuja ja kirahveja. Yhtenä iltana kävimme myös game drive -ajelulla Mjejane Game Reservessä, joka sijaitsee Krugerin yhteydessä. Kun pysähdyimme nauttimaan auringonlaskusta, kylmästä valkoviinistä ja pikkupurtavasta, saimme seuraksemme myös joukon uteliaita virtahepoja. Ne tekivät selväksi, ettemme olleet tervetulleita heidän alueelleen, joten kiirehdimme pian pois alta. Myöhemmin pimeän laskeuduttua saimme kokea ainutlaatuisen elämyksen, kun valtava lauma puhveleita vaelsi edessämme tien yli. Se oli huikea kokemus.

Eläinten lisäksi pääsimme ihastelemaan kauniita luontomaisemia Panorama Routella eli panoraamareitillä, jossa nähtävyydet seurasivat toinen toistaan. Pysähdykset olivat ehkä hieman lyhyitä, mutta kaikkialla oli kaunista.
Lopuksi teimme vielä yhden retken Mjejaneen, jossa näimme kirahveja, villisikoja ja paljon muita eläimiä – ja ”bonuksena” komean urosleijonan, josta tulikin viimeinen Krugerissa/Mjejanessa näkemäni eläin. Ilta huipentui herkulliseen bush dinner -illalliseen.

Seuraavana päivänä ajoimme Swazimaata kohti, ja matkan varrella pysähdyimme eteläafrikkalaisessa koulussa, jonka 50 iloista oppilasta jakoivat kaikki saman luokkahuoneen. Oli koskettava kokemus nähdä, kuinka iloisia lapset olivat riippumatta olosuhteista, joita tanskalaisten standardien mukaan voisi pitää vaatimattomina. Tämän jälkeen saavuimme Swazimaahan ja ajoimme maan läntisen osan läpi. Maisemat olivat siellä vuoristoisia ja mäkisiä ja paljon enemmän näkemisen arvoisia, kuin mitä olin odottanut. Vierailimme aidossa afrikkalaisessa kylässä heimopäälliköineen ja pyöreine savimajoineen. Se oli jälleen kerran unohtumaton elämys.

Lopuksi jatkoin matkaa omatoimiloman merkeissä Kapkaupungissa. Krugerissa ollessani sain kuulla tanskalaisilta oppailta erilaisista retkistä, joita oli mahdollista varata. Kun olin tehnyt valintani, kerroin yhdelle oppaista, joka saman tien teki kaikki tarvittavat järjestelyt. Saapuessani Kapkaupunkiin minua tosiaan odotti kuljettaja, joka vei minut hotelliin ja antoi lopuksi käteeni kirjekuoren, joka sisälsi liput kaikille varaamilleni retkille. Kerrassaan loistavaa palvelua! :)
Kapkaupungissa vierailin Robben Islandilla, jota voin todellakin suositella. Saari oli paljon mielenkiintoisempi kuin odotin. Viimeisen päivän vietin valassafarilla, joka oli aika kylmä kokemus, mutta saimme kuitenkin nähdä valaita.

Yhtä asiaa haluaisin korostaa molempien kohteiden osalta: kaikki oppaat (tanskalaiset ja paikalliset) ja kaikki hotellihenkilökunnan edustajat olivat uskomattoman ystävällisiä ja palveluhenkisiä tavalla, johon Euroopassa ei olla totuttu, ja kaiken lisäksi todella asiantuntevia, minkä ansiosta tunsimme olevamme hyvässä seurassa koko matkan ajan ja lisäksi opimme paljon luonnosta, eläimistä, kulttuurista ja paikallisista asukkaista.

Tämä oli kerta kaikkiaan paras matkakokemukseni ikinä – kiitos Afrikkasafarin!

Uutta väriä elämään

Kirjoittaja: Helene, Birgit og Erik, Mie og Kristian, Else og Poul

7 tomeraa ja hyväntuulista jyllantilaista sai uutta väriä elämään.
Kunniamaininta verrattomille oppaille.
Suurkiitokset Annelle ja Sofielle.

Näitä elämyksiä muistelemme vielä pitkään

Kirjoittaja: Tove og Knud-Erik Bæk - Safari i Sydafrika

Halusimme vain kertoa, että lomamme Etelä-Afrikassa oli aivan loistava. Alku oli hieman kaoottinen, kun aikuiset lapsemme myöhästyivät koneestaan Münchenistä Johannesburgiin ja joutuivat odottamaan matkansa alkamista yhden ylimääräisen päivän. Onneksi minulla oli Afrikkasafarin puhelinnumero ja sain sieltä kiinni Henrikin. Olimme hieman peloissamme, koska emme saaneet yhteyttä lapsiimme. Onneksi he saivat kuitenkin todella hyvää palvelua, ja sunnuntaina 28. marraskuuta pääsimme vihdoin koko perhe kokoontumaan Pestanassa.

Matkan aikana näimme paljon odotuksiamme enemmän eläimiä, ja varaamamme huoneet olivat todellakin lisämaksun arvoisia. Oli hienoa nähdä maisemat ja eläimet heti aamulla herättyä. Sano terveisiä, jos lähetät sähköpostia Jennylle, Annelle, Sippolle tai Clintille. He olivat hyviä tyyppejä, ja meillä oli oikein hauskaa ja viihtyisää. Vierailimme Thandananissa, jossa näimme kaksi pensassarvikuonoa ja söimme todella herkullisen illallisen hyvässä seurassa. Kaikki Big Five -eläimet näimme kahden päivän kuluessa, ja lisäksi näimme suuret määrät muita eläimiä. Oppaat saivat siirrettyä retkiä siten, että lapsemme eivät missanneet kokopäiväsafaria Krugerin kansallispuistossa.

Safarilla ryhmässämme olivat me neljä ja ruotsalainen aviopari, jonka kanssa pidämme edelleen yhteyttä, joten meillä kävi hyvä tuuri. Koimme elämyksiä, joita muistelemme vielä pitkään. Matkan aikana 5.12. täytin 60 vuotta, ja sain sen kunniaksi samppanjaa ja hedelmälautasen. Kiitos siitä. Voimme suositella Afrika-Safaria lämpimästi, ja nyt alamme itsekin säästää uutta matkaa varten.

Oli vaikea palata kotiin ja kylmään pohjoiseen. Matkalla lämpötilat olivat 30-40 astetta. Saimme myös sadetta, mutta se oli vain mukavan viilentävää.

Unohtumattomia elämyksiä

Kirjoittaja: Else-Marie og Henrik - Safari i Sydafrika

Pestana Kruger Lodgessa on ihana terassi, josta on näkymät Crocodile River -joelle, jota pitkin kulkee Krugerin kansallispuiston raja. Siellä oli ehkä reikä aidassa, koska me näimme todella paljon eläimiä joessa.

Yhtenä päivänä jokiuomaa pitkin marssi 35 norsua, niin isoja kuin pieniä, ja kuin käskystä ne pysähtyivät meidän kohdallemme pitämään hauskaa. Pikkuiset leikkivät vedessä, kun aikuiset keskittyivät pitämään krokotiilit poissa. Joki on nimensä veroinen, sillä me laskimme yhtenä päivänä 300 metrin matkalla 17 krokotiilia.

Joella vieraili aina vain uusia eläimiä – puhveleita, virtahepoja, antilooppeja, paviaaneja ja kauniita lintuja, ja Pestanan hienon puiston puissa leikkivät pienet apinat.

Ihmeellinen Kruger
Krugerin kansallispuistossa pääsimme yllättävän lähelle eläimiä. Esimerkiksi erästä jokea ylittäessämme saimme nähdä toisella puolella pensassarvikuonon ja toisella puolella lauman norsuja. Ehdimme jo pelästyä, kun suuri urosnorsu ryntäsi meitä kohti korvat lepattaen, kärsä heiluen ja maa tömisten. Yhtäkkiä suuri krokotiili nousi ruohikosta ja liukui jokeen, mikä sai norsun rauhoittumaan. Se halusi vain suojella norsunpoikasiaan krokotiilinpuremalta kärsään!

Näimme jo aikaisessa vaiheessa Big Five -eläimet. Onnistuimme löytämään leopardin, koska oppaat tiedottivat näkemästään toisilleen radiopuhelimilla. Harmiksemme emme nähneet yhtään gepardia.

Villiä tanssia 
Matsamo Cultural Villagessa vierailimme heimopäällikkö Babe Maziyan ja hänen kahden vaimonsa ja 25 lapsensa luona. Babella oli yllään lannevaate, meillä safarivarusteet. Saimme opastetun kierroksen kylään, jossa hän asuu äitinsä kanssa. Kummallakin vaimolla on oma majansa. Lopuksi meidät kutsuttiin katsomaan perinteisiä tansseja ja kuuntelemaan lauluja. Esiintyjät olivat kauniita ja tanssivat ja lauloivat upeasti. Villeimmäksi meno yltyi, kun miehet alkoivat tanssia tömistelytanssiaan kiihtyvän rummutuksen tahdissa. Yhtäkkiä meidät vedettiin mukaan tanssimaan. Meno oli todella villiä!

Voi sanoa, että matka täytti kaikki odotuksemme. Suuri kiitos kuuluu matkatoimistollemme Afrikkassafarille ja erityismaininta oppaallemme Ovelle, joka antoi unohtumattoman kokemuksen meille ja kolmelle pojallemme, joista kaksi on vielä pieniä ja yksi vähän vanhempi.

The Big Five – uudelleen ja uudelleen

Kirjoittaja: Nina og Palle Jensen

Kävimme Krugerin kansallispuistossa yhteensä neljä kertaa. Ensimmäisenä aamuna näimme norsuja, sarvikuonon, leijonia ja puhveleita lähietäisyydeltä jo ensimmäisen puolen tunnin aikana. Meiltä puuttui Big Five -eläimistä enää leopardi. Lupasimme oppaallemme ylimääräiset 100 randia, jos se onnistuisi. Tuntia myöhemmin seteli vaihtoi omistajaa.

Ostimme lisäksi retken Swazimaahan, joka on kaunis kuin Sveitsi pienoiskoossa. Pieni kuningaskunta vaikuttaa siistiltä ja toimivalta, ja tieverkosto oli hyvä. Toki maa on köyhä, mutta ei mikään slummi.

Pestana Kruger on 4 tähden lodge, joka ansaitsisi vähintään 5 tähteä. Huoneet ovat tilavia ja ne on varustettu tallelokerolla, jääkaapilla, televisiolla ja vedenkeittimellä, jolla onnistuu teen, kahvin tai kaakaon valmistus. Kaikkialla on siistiä ja puhdasta, sisällä ja ulkona. Nautimme viihtyisästä uima-altaasta ja sen kauniista ympäristöstä. Lodge sijaitsee aivan Crocodile River -joen rannalla, jossa on aina jotain nähtävää: puhveleita, virtahepoja, krokotiileja, antilooppeja ja kauniita lintuja. Ateriat olivat oma lukunsa, ja ruoka oli maukasta ja monipuolista.

Pestanan palvelutaso on erittäin korkea, ja työntekijät ovat iloisia, hymyileväisiä ja palvelualttiita.

Suuri kiitos Afrikkasafari-matkatoimistolle, joka täytti kaikki odotuksemme. Erityiskiitos tanskalaiselle oppaallemme Ovelle, joka teki erinomaista töitä täyttääkseen kaikki toiveemme, ja osaksi hänen ansiostaan matkastamme tuli unohtumaton kokemus.

Pääsimme ihan lähelle villieläimiä

Kirjoittaja: Dagny og Karl Henry Madsen

Tulimme näkemään villieläimiä niiden luonnollisessa elinympäristössä, ja niitä me myös näimme. Krugerin kansallispuisto on upea, emmekä saaneet tarpeeksemme siitä. Ajoimme kaksi kokonaista päivää avoimessa safariautossa ja näimme kaikki viisi Big Five -eläintä: leijonia, leopardin, sarvikuonon, norsuja ja puhveleita sekä monia muita eläimiä. Pääsimme ihan lähelle suurinta osaa eläimiä – tai sitten ne tulivat lähelle meitä.

Aamuisella kävelysafarilla kohtasimme sarvikuonon, ja iltasafariajelulla automme rinnalle tupsahti yhtäkkiä tusina leikkivää leijonaa. Myös nämä elämykset koimme Krugerissa.

Moholoholo Rehabilitation Centressä saimme taputtaa kahta sarvikuononpoikasta selästä, rapsuttaa punanokkaista liitokotkaa korvan takaa ja ruokkia käsin suurta kirjokorppikotkaa, kunhan ensin olimme varustautuneet pitkillä ja paksuilla käsineillä, ettei kotka vahingossa nappaisi paria sormea ruokansa mukana. Pääsimme vain muutaman sentin päähän suurimmista leijonista, mitä koskaan olimme nähneet, ja ihan yhtä lähelle leopardia, hyeenoja, villikoiria, gepardeja ja valtavia kotkia. Välissämme oli toki vankka metalliverkko, mutta kokemus oli silti vaikuttava.

Erityiskiitos oppaallemme Ovelle, joka sekä tulkkasi että täydensi kuulemaamme omilla tiedoillaan. Opimme siis paljon – ja vielä vähän lisää kaupan päälle. Haluamme lähettää myös positiivisia ajatuksia aina iloiselle kuljettajallemme Stevenille. Ja kiitos Afrikkasafari-matkatoimistolle valmismatkasta, josta tuli todellinen elämys.

Upeita elämyksiä maalla, vesillä ja ilmassa

Kirjoittaja: Else Munk og Jørgen Brage

Ensinnäkin oli mukavaa, että meidän ei tarvinnut pakata matkalaukkuja kuin yhden kerran 12 päivän safarimatkamme aikana Etelä-Afrikassa. Pestana Kruger Lodge on todellinen keidas, jossa meillä oli oma mökkimme. Hienot elämykset seurasivat toisiaan: panoraamaretki vesiputouksille, punavihreät Lohikäärmevuoret ja huikeat näköalapaikat sekä isot ja pienet kanjonit.

Kävimme Krugerin kansallispuistossa yhteensä kolme kertaa, ja jokainen kerta toi tullessaan upeita kokemuksia. Varhain aamulla olimme kävelysafarilla yhdessä aseistettujen metsänvartijoiden kanssa, kun meidät yllätti pensaan takaa ilmaantunut pensassarvikuono. Iltasafarilla avoimessa safariautossa kohtasimme kolme leijonanaarasta ja puoli tusinaa leijonanpentua, jotka leikkivät tiellä edessämme.

Vierailimme Swazimaan kuningaskunnassa ja ajoimme pitkin ainutlaatuista paratiisireittiä Magugan padon ympäri. Nousimme korkealle vuoristoon, jossa oli niin kaunista, että koko ajan oli pakko pysähtyä valokuvaamaan. Näimme joukon köyhiä maanviljelijöitä, jotka tekivät kovasti töitä neljän härän kanssa saadakseen ne kyntämään pientä maapalstaa pyöreiden majojensa edustalla. Siitäkin oli saatava kuva.

He tulivat luoksemme ja kiittivät meitä siitä, että olimme pysähtyneet heidän kotinsa luona. He olisivat mielellään jatkaneet juttua ja esitelleet meille asuinpaikkaansa. Se oli jätettävä seuraavaan kertaan. Mukana tuomamme aamiaisen nautimme tuoreen kahvin kanssa Maguga View Point Restaurantissa, josta on näköala tyynelle, silkkiselle järvelle. Sitä retkeä voimme suositella kenelle tahansa.

Yhtenä päivänä päätimme myös ottaa ilmaa siipien alle ja lensimme molemmat puolen tunnin ajan savannin yllä microlight-lentokoneessa jopa 1000 metrin korkeudessa. Siitä tuli viimeinen kaikista huikaisevista kokemuksistamme hienolla lomallamme kauniissa Etelä-Afrikassa.

Unohtumaton matka

Kirjoittaja: Inga og Erik

Matka: 13 päivää: Karibu Kenia & Dubai

Haluamme antaa suuret kiitokset teille unohtumattomasta matkasta, jonka teimme yhdessä lastemme, lastemme puolisoiden ja lastenlastemme kanssa.  Koimme sekä Keniassa että Dubaissa monia unohtumattomia elämyksiä.

Kaksi kuljettaja-opastamme olivat todella taitavia ja avuliaita. Kuljettajien nimet olivat Philip ja Jorhts, ja etenkin J. teki suuren työn auttaakseen meitä, kun lastenlastemme matkalaukut eivät tulleet samalla lennolla. Saimme laukut kahden päivän kuluttua, kun matkustimme taas Nairobin läpi, ja J. soitti lentokentälle asiaa hoitaessaan monta kertaa. Kaksi opastamme olivat erittäin hyviä löytämään eläimiä (näimme etenkin paljon leijonia).

Haluamme myös kiittää hienosta HÄÄKAKUSTA, joka meille tarjoiltiin kultahääpäivämme kunniaksi.

Hotelissa Dubaissa oli muuten mukavaa, paitsi että vastaanotossa oli luvattu, että saisimme pitää kaikki huoneet koko viimeisen päivän ajan. Itse päivänä hotellin henkilökunta kuitenkin lukitsi meidät ulos kahdesta huoneesta ja pyysi meitä maksamaan lisämaksun. Saimme kuitenkin matkatavaramme ulos ilman lisämaksua.

Kiitos vielä kerran unohtumattomasta matkasta.

Huippuhyvä matka, jota voimme suositella kaikille

Kirjoittaja: Af Elin & Thorkild Frederiksen

Palasimme viime sunnuntaina kotiin safarimatkalta Keniasta. Se oli huippuhyvä matka, jota voimme suositella kaikille. Haluamme kiittää kuljettajaamme ja opastamme Johnia, jonka veikeä luonne ja kyky löytää eläimiä tekivät reissusta täydellisen.

Sweet-waterissa tapasimme Michael Markussenin, jonka seurasta oli meille paljon iloa koko retken ajan. Saatoimme pyytää iltaisin Michaelia selventämään jotain, joka Johnin englanninkielisistä kertomuksista jäi meillä päivällä ymmärtämättä. Jos olet nyt lähdössä matkalle, olet onnekas, sillä Michael on oppaana vielä elokuuhun. Hän on oikein miellyttävä ja asiantunteva kaveri, joka voi vastata kaikkiin kysymyksiin eläimistä ja linnuista. Pääsimme näkemään kaikki Big 5 -eläimet ja monta muuta.

Näimme leijonat parittelemassa. Gepardeja, jotka yrittivät kiivetä puihin. Norsulauman poikasineen. Sweet-waterin juomapaikalla sarvikuonon, joka ajoi takaa puhveleita. Ja paljon, paljon muuta.

Majoituspaikkamme olivat hienoja, siistejä ja puhtaita. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi.

Reissu oli kerta kaikkiaan hurmaava.

Kaikki meni nappiin

Kirjoittaja: Grethe Hansen

Hei Cille!

Olemme juuri palanneet kotiin järjestämältänne matkalta, ja haluamme kiittää teitä aivan huikeasta ja elämystentäyteisestä safarimatkasta sekä ihanasta rantalomasta Mombasassa.

Kaikki meni täysin nappiin ja kuljettajamme safarilla – George – oli aivan uskomaton. Hän teki kaikkensa, jotta pääsisimme näkemään mahdollisimman paljon eläimiä mahdollisimman läheltä. Näimme jopa naarasleijonan, joka jahtasi ja sai myös kiinni puhvelinvasikan. Oli aivan uskomaton kokemus nähdä valtavat aukeat tasangot ja lukemattomat villieläimet niiden oikeassa ympäristössä.

Voimme suositella tätä matkaa kaikille, ja haluamme erityisesti korostaa toimistonne erinomaisia järjestelyjä.
Suuret kiitokset aina niin positiivisista vastauksistanne moniin tyhmiin kysymyksiini ennen matkaa. Lähdimme luottavaisina reissuun ja palasimme kotiin monta kokemusta rikkaampana.

Afrikkasafari voi olla ylpeä tuotteestaan

Kirjoittaja: Af Sus Nordby og John L. Hansen

Sus Nordby matkusti ensimmäisen kerran ja John Lau Hansen kolmannen kerran Keniaan 18. tammikuuta. Jomo Kenyattan lentokentällä vastassa oli Albert, erinomaisen pätevä kuljettaja ja kokenut ”gamedriver”, jolla oli ”safariautona” Toyota Hiace. 5 päivän ajan hän kuljetti meitä Nairobista Karen Blixenin kahvitilalle, Amboseliin, Naivasha-järvelle, Nakuru-järvelle, Masai Maraan ja takaisin Nairobiin. Ja kyydissä olimme ainoastaan me! Se tuntui todella ylelliseltä.

Kohtasimme monta samanlaista safariautoa kuin ”meidän” automme, joissa oli 6 tai 8 matkustajaa kuljettajan lisäksi. Monet niistä olivat suurten ja maineikkaiden matkan- ja safarinjärjestäjien. Tämän suhteen AFRIKKASAFARIN konsepti on omaa luokkaansa. JATKAKAA SAMALLA LINJALLA.

Kun on kerran matkustanut näin kauas ja seisoo keskellä MASAI MARAA, on 2500 kruunua kuumailmapallolennosta pieni raha. Auringonnousu savannin yllä on näky, joka jää mieleen, ja lento oli myös ensiluokkainen kokemus. Kukapa ei haluaisi kokea samppanjabrunssia savannilla antilooppien, gasellien, seeprojen ja gnuuantilooppien laiduntaessa ympärillä, puhumattakaan skoolaavista ja nauravista ”ilmapallolentäjistä”. Viimeinen viikko Nyali Beachilla Mombasassa oli puhdasta rentoutumista kauniissa ympäristössä, jossa palvelu oli poikkeuksellisen ystävällistä ja vieraanvaraisia. Se loi loistavat puitteet sulatella kokemuksia ja vaikutelmia safarireissun jälkeen. Afrikkasafari voi olla ylpeä tuotteestaan.

Haluamme suositella Afrikkasafaria kaikille

Kirjoittaja: Karin Mikkelsen

Tämä on vain lyhyt palaute matkastamme Keniaan ja Sansibarille. Palasimme kotiin lauantaina, ja matkamme oli paras ikinä. Kaikki oli mahtavaa ja matka oli kaikin puolin upea elämys. Oppaamme Josef oli loistava.

Haluamme suositella Afrika-safaria ihan kaikille.

Välinpitämättömät leijonat ja sukellustodistus

Kirjoittaja: Mehrnaz Amiri fra Gøteborg

Matkustimme lokakuussa mieheni kanssa Afrikkasafarin matkalle, jonka kesto oli 14 päivää. Matka oli syntymäpäivälahja miehelleni, joka oli jo pitkään haaveilut safarista.

Lähdimme Ruotsista kohti Amsterdamia ja sieltä edelleen Nairobiin, jossa meillä oli edessä kaksi viikkoa ja monta kokemusta!

Monet parhaista kokemuksista saimme Amboselin kansallispuistossa, jonne matkustimme vietettyämme Afrikassa kolme päivää ja vierailtuamme Karen Blixenin tilalla. Amboselissa näimme muun muassa leopardin, ja käsitykseni on, että sellaisen näkeminen ei safarillakaan ole ihan tavallista.

Retki Amboseliin oli vaikuttava kokemus. Se oli ensimmäinen kansallispuisto, jossa vierailimme matkallamme, ja kaikki oli uutta ja jännittävää.

Paras safarielämykseni, jota en varmasti tule koskaan unohtamaan, oli kun ajoimme safariautollamme savannille.

Meitä oli yhteensä kahdeksan autoa, jotka ajoimme ohi todella läheltä kahta leijonaa. Ihmiset ottivat leijonista kuvia, mutta ne eivät välittäneet meistä pätkääkään – ne eivät edes liikahtaneet kertaakaan!

Upean viikon ja monien kokemusten jälkeen oli mukava matkustaa Mombasaan. Minä ja mieheni osallistuimme viimeisen viikon aikana Mombasassa sukelluskurssille, josta saamamme todistus on voimassa kaikkialla maailmassa.
Kaiken kaikkiaan matka oli todella hieno – ja onnistunut syntymäpäivälahja miehelleni.

Ensin leijonien maa, sitten turkoosinsininen meri

Kirjoittaja: Stine og Kenneth

Safarimme Keniassa oli onnistunut kaikilla mittapuilla, kiitos muun muassa loistavan ja kaikkialle ehtivän oppaamme Raffin. Elämykset seurasivat toisiaan, ohjelma oli todella hyvin suunniteltu ja kaikki majoituspaikat olivat viihtyisiä ja vieraanvaraisia.

Olimme erityisen vaikuttuneita siitä, kuinka lähelle pääsimme eläimiä, ja kuinka uskomattomissa tilanteissa näimme niitä. Yksi esimerkki oli kirahvi, joka taivutti itsensä lähes spagaattiin pyrkiessään juomaan, näki sitten itsensä veden pinnalla ja pelästyi peilikuvaansa niin, että lähti saman tien käpälämäkeen. Jopa oppaat peittivät silmänsä, kun saimme lähietäisyydeltä seurata, miten joukko urosnorsuja opetti toisilleen pariutumisrituaaleja, joissa kokemattomin norsu oli aina alimmaisena.

Pääsimme myös näkemään kaikki Big Five -eläimet: norsun, leijonan, leopardin, puhvelin ja sekä pensassarvikuonon että isosarvikuonon.
Kaikki kansallispuistot olivat uskomattoman hienoja, ja jokaisella oli omat erityisominaisuutensa. Koimme jotain uutta ja ainutlaatuista kaikissa kansallispuistoissa, joissa kävimme.

Erityisesti Masai Mara oli vehreä ja täynnä eläimiä, jotka olivat vaeltaneet sinne vuosittaiseen tapaansa pakoon etelässä sijaitsevan Serengetin kuivaa kautta. Oli todella vaikuttava kokemus päästä näkemään valtavat laumat gnuuantilooppeja, seeproja, gaselleja, antilooppeja, norsuja, kirahveja ja muita kasvinsyöjiä sekä tietenkin useita leijonaperheitä, hyeenoja, gepardeja ja leopardeja. Masai Marassa majoituimme lisäksi luksusteltassa, josta käsin näimme puhvelilauman vaeltamassa kohti lähistöllä sijaitsevaa juomapaikkaa. Näin saimme kokea hienoja elämyksiä silloinkin, kun rentouduimme terassilla pitkän savannin eläinten kanssa vietetyn päivän jälkeen.

Safarin jälkeen suuntasimme Keniasta neljän päivän rentouttavalle rantalomalle Sansibarille. Asuimme uudessa neljän tähden hotellissa, jonka huoneet olivat upeita ja ruoat todella herkullisia ja josta oli mahtava näköala yli Intian valtameren. Purjehdimme dhow’lla, kolmionmuotoisella purjeella varustetulla paikallisella veneellä pikkuriikkiselle hiekkasaarelle, jossa kävimme vedenalaisella safarilla snorkkelit suussa. Sen jälkeen nautimme aamiaista suurten päivänvarjojen alla ja kokeilimme kaikenlaisia paikallisia erikoisuuksia. Sansibar on todellinen paratiisi, joka pärjää kilpailussa Karibian saarten kanssa.

Ikävä kyllä kotiinlähdön hetki koitti liian pian…

Kilimanjaro veti jalat alta

Kirjoittaja: Line Røge og Christian Andreasen

Minä ja poikaystäväni Christian olimme jo pitkään puhuneet, että haluaisimme käydä Afrikassa ja kiivetä Kilimanjarolle. Haaveestamme tuli totta viime vuoden heinäkuussa, ja kokemus oli uskomaton.

Olimme varanneet Afrikkasafarilta valmismatkan, johon kuului vaellus vuoren huipulle sekä safari useammassa Tansanian kansallispuistossa. Aloitimme nousun Kilimanjarolle jo seuraavana päivänä Tansaniaan saapumisemme jälkeen.

Vuoren juurella kaikki ympärillämme oli vihreää ja rehevää kuin viidakossa. Puista riippui jopa liaaneja, ihan kuin elokuvissa. Ensimmäinen osuus oli melko tasainen eikä kovinkaan haastava.

Ryhmäämme kuului kolme muuta tanskalaista, minkä lisäksi meillä oli kaksi opasta ja 10-12 kantajaa, mukaan lukien kokki. Oli hämmästyttävää nähdä, miten nämä miehet kiskaisivat 25 kilon kantamukset selkäänsä ja nousivat vuorelle niin kuin ei mitään!
Olin erittäin tyytyväinen afrikkalaisten meille tarjoamaan palveluun nousun aikana. He valmistivat meille maukkaat ateriat aamulla, päivällä ja illalla, kantoivat tavaramme ja huolehtivat muutenkin, että meillä oli kaikki hyvin. Se sai meidät tuntemaan itsemme todellisiksi ”vip-vaeltajiksi”!

Sitä mukaa kun nousimme korkeammalle, ympäristö alkoi muuttua. Puita oli vähemmän ja luonto oli muutenkin erilainen. Sen myötä saimme myös paljon paremman näköalan, joka vain parani, kun jatkoimme nousuamme.

Kun olimme Christianin kanssa saavuttaneet 4200 metrin korkeuden, meidän oli luovuttava huiputuksesta. Christian oli sairastunut ohuesta ilmasta johtuvaan vuoristotautiin.

Päätimme siksi laskeutua alas vuorelta. Positiivinen puoli siinä, ettemme päässeetkään huipulle asti, oli mahdollisuus ylimääräiseen safaripäivään – ja sitä päivää en unohda koskaan!
Villieläinten ja luonnon kokeminen oli jotain, joka jäi meille päällimmäisenä mieleen.
Yhtenä safaripäivänä saimme nähdä, kuinka joukko leijonia jahtasi gasellilaumaa.

On ainutlaatuinen kokemus nähdä eläimet luonnollisessa elinympäristössään. Varsinkin, kun kotona Tanskassa niitä näkee vain eläintarhassa! Täällä kokemus oli ihan erilainen.

Meillä oli myös onni nähdä harvinainen pensassarvikuono, mistä olen erittäin iloinen.
Olimme todella tyytyväisiä matkan aikana saamamme hyvään palveluun. Kun matkasta on puhuttu pitkään ja sitä varten on säästetty, on todella hienoa, että kaikki menee juuri niin kuin pitääkin. Palvelu oli todella huippuluokkaa. On vaikea pukea sanoiksi tuttaville kotimaassa, kuinka hieno kokemus oli. Se on kerta kaikkiaan koettava itse. Ja yksi asia on varma! Christian ja minä palaamme vielä Afrikkaan ja huiputamme sen vuoren!

Palasimme juuri Tansaniasta/Sansibarilta

Kirjoittaja: Marianne S.

Viime lokakuussa varasin unelmieni matkan ja samalla syntymäpäivämatkani Øksenhallenin messuilla, jossa minä ja tyttäreni koimme todella tulevamme kuulluiksi ja saimme juuri sellaisen matkan, jota toivoimmekin. Nyt on kulunut vuosi, ja olemme juuri palanneet kotiin huippumatkalta.

Kuljettajamme oli mahtava Jeremia Shayo, joka tiesi kaiken linnuista ja eläimistä, jakoi ilomme, antoi meidän tarkkailla eläimiä omassa tahdissamme ja teki kaikkensa, että saisimme nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Näimme myös big fiven, mikä oli hienoa. Olimme onnekkaita saadessamme Jeremian kaltaisen kuljettajan, joka teki reissustamme loistokokemuksen. Huumorintajumme sopivat yhteen, joten retkillä naurettiin myös monet naurut.

Kaikki hotellit olivat hyviä, ja oli myös elämys asua teltassa ihan lähellä eläimiä, ja yöaikaan kuulimmekin monien eläinten ääniä :). Meille suositeltiin Ngorongoron leiriä, mihin olin tyytyväinen, ja siellä kohtasimme myös kirahvin silmiemme korkeudella.

Sansibarilla asuimme Sultan Sandsissa – hieno hotelli – ja rentouduimme kiireisen ja jännittävän safariviikon päätteeksi.  Kävimme tutustumassa Stone Towniin ja Prison Islandiin, jossa pääsimme myös snorklaamaan. Retki oli jännittävä ja opimme paljon historiasta.

Syntymäpäivästäni tuli unohtumaton, mistä voin kiittää sekä perhettäni että hotellin henkilökuntaa. Jo aamiaispöytää juhlistivat henkilökunnalta saamani hienot punaiset ja valkoiset kukat. Illalla meillä oli tarkoitus olla yksityinen illallinen rannalla, mutta tuulta oli sen verran paljon, että meille tarjottiin myös hyvin yksityistä pöytää tuulen suojasta talon sisältä. Reipas tarjoilijamme Eduvard tarjoili seafood-aterian, joka oli todella herkullinen. Illallisen jälkeen henkilökunta tarjoili täytekakun laulujen säestämänä, ja sikäläiset rakastavat laulamista niin paljon, että minulle laulettiin loppujen lopuksi kokonaiset 15 minuuttia. Hieno kokemus, jota en heti unohda.

Kaiken kaikkiaan meillä oli huippuhyvä matka, joka ylitti kaikki odotuksemme, joten suurkiitokset teille ja afrikkalaisille työntekijöillenne.

Perheloma Tansaniassa

Kirjoittaja: Hilsen fra gruppen på 18 – børn og børnebørn og bedsteforældre

Safari oli suurmenestys. Elämysten monipuolisuus oli valtava – Tarangiren kansallispuiston jättiläismäisistä apinanleipäpuista ja suurista norsulaumoista Manyara-järven reheviin jokimetsiin ja Ngorongoron rinteiden vuoristosademetsiin, ’dirt road’ -teiden tuntumasta loputtomiin lakeuksiin ja huimaavan korkeaan taivaaseen Serengetin äärettömillä tasangoilla. Lajiluettelo käsitti kaikki ”big five” -eläimistä (norsu, puhveli, sarvikuono, leijona, leopardi) servaaleihin, hyeenoihin ja gepardeihin, minkä lisäksi näimme lähes kaikki gasellit, antilooppeja, seeproja, vaeltavia gnuulaumoja, vaanivia krokotiileja jokien rannoilla, kirahveja, villisikoja ja satoja virtaheponaaraita, joita yksi taisteluvalmis uros paimensi, ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä pensassarvikuonon.  Lintupuolen listasta tuli myös kohtuullisen pitkä, ja sen kohokohtia olivat savannikotka, arokotka, liitokotka, töyhtökotka, kiljumerikotka, muuttohaukka, sääksi, arovarpushaukka, trappi, korppikotka, sihteeri, luonnollisesti strutsi ja moni muu. Sängyn alla havaitsimme myös yhden yksinäisen lintuhämähäkin ja yhden siimaskorpionin…

”Oletteko kouluryhmä opintoretkellä?”, meiltä kysyttiin, ja koska meitä oli 3 isoa safariautoa, 9 lasta, jotka olivat iältään 6-16 vuotiaita, ja 9 aikuista, saatoimme tosiaan näyttää koululaisryhmältä. Oikeasti olemme isovanhempia, jotka olivat kutsuneet koko perheen safarille. Kolme perheenjäsentä matkusti USA:sta asti.

Saimme kolme loistavaa kuljettajaa, joista ainakin yksi oli erittäin asiantunteva – häntä kutsuimme ”johtoautoksi”.  Majoituspaikat olivat täydellisiä. Tosin perheet joutuivat jonkin verran jakamaan, sillä kaikissa paikoissa ei ollut tilaa kahdelle aikuiselle ja 2-3 lapselle samassa huoneessa, mutta emme ottaneet siitä stressiä. Joskus huomasimme sisäänkirjautumisen jälkeen, että hanasta ei tullut vettä. Silloin saimme vastauksena kuulla ”pole pole (take it easy), tankkiauto tuo vettä parin tunnin kuluttua”. Sekin oli vain osa paikan viehätystä – ’Hakuna Matata’ (no problem).

Kysyimme Afrikkasafarilta, olisiko meidän mahdollista vierailla paikallisessa koulussa. Sitä ei ikävä kyllä voitu järjestää, mutta orpokodissa käynti onnistui. Vierailu orpokodissa Karatussa oli vaikuttava kokemus. Orpokodissa asui 68 lasta, ja tapasimme heistä noin puolet. Lapsia oli vain kaksi, kun heidän ”äitinsä” perusti kodin vuonna 2003. Lapset vaikuttivat olevan iloisia ja tyytyväisiä, ja omat 9 lastamme tulivat pian juttuun heidän kanssaan: he tanssivat, pelasivat jalkapalloa, hyppivät narua, tuijottivat iPhonen ruutua yhdessä jne. Toimme lahjaksi riisiä ja öljyä. Kiersimme katsomassa orpokodin ’mukavuuksia’, jotka koostuivat kanoista ja 2 lehmästä, jotka lypsettiin perinteiseen tapaan, nykyaikaisesta pyykkikoneesta, joka ei toiminut (vaatteet pestiin käsin), makuuhuoneesta, itse tuotetusta biokaasusta kaasupolttimessa jne. Annoimme myös kotoa tuomamme tuliaiset. Ne vietiin ”varastohuoneeseen”, jossa näkyi olevan paljon muutakin. Epäilemättä hyvä strategia, sillä niin lapset saavat tavarat käyttöönsä vähän kerrallaan. Olimme varanneet lahjaksi myös ilmapalloja. Retki oli menestys.

Isovanhempina halusimme, että lapset ja lapsenlapset pääsisivät näkemään villieläimiä niiden luonnollisessa elinympäristössä. Ja niitä olikin kaikkialla – mukaan lukien pensassarvikuono, jonka tapasimme Ngorongoron kraatterissa matkan viimeisenä päivänä. Kotona olimme miettineet, olisiko lasten mielestä liian tylsää tai yksitoikkoista katsella eläimiä joka päivä, mutta sellaista ongelmaa ei tullut. He olivat koko ajan varpaillaan, kiikarit ja kamerat valmiudessa. Valokuvia tuli otettua monen monta, ja luonnollisesti kolmen automme välillä syntyi kilpailua siitä, kuka sai parhaan kuvan puussa makoilevasta leopardista, ja näkyikö puun juurella yksi vai kaksi gepardia. Sitä väittelyä ei ole vieläkään saatu päätökseen! Opimme varmasti jokaisen näkemämme linnun, eläimen, puun ja kasvin nimen. Mukanamme oli ’professori’, joka tunsi biologiansa, ja hyvän lisän tarjosi myös ’kuljettajaopas’. Oliko tämä gaselli thomsonin vai grantin? Ajammeko nyt savannilla vai arolla? Mikä on trappilintu? Makkarapuu? Ja niin edelleen…

Suuret kiitokset Afrikkasafarille, joka koko suunnitteluprosessin ajan toimi hyvänä sparraajana ja osoitti sekä joustavuutta että loistavaa asiakaspalvelua. Kiitos hienosta matkasta.

Huikea kokemus

Kirjoittaja: Anni og Henrik B

Afrikkasafarille

Olemme juuri palanneet kotiin huikealta lomalta Tansaniassa ja Sansibarilla.

Tansania:

Palasimme kotiin eilen, ja sulattelemme vieläkin kaikkia niitä vaikutelmia ja elämyksiä, jotka koimme matkallamme Afrikassa.

Olimme aina haaveilleet safarimatkasta Afrikkaan ja Afrikan fantastisen luonnon ja kiehtovien villieläinten näkemisestä. Ensimmäisen viikon aikana kävimme neljässä kansallispuistossa ja saimme nähdä kaikki viisi ”Big Five” -eläintä. Meille oli kuitenkin yhtä tärkeää nähdä myös kaikki muut eläimet luonnollisessa elinympäristössään. Se oli huikaiseva kokemus, jonka muistamme lopun elämäämme.

Meillä oli hyvä opas koko viikon, hyvä ja tilava auto, todella hyvät hotellit/lodget ja kaikin puolin mukava henkilökunta.

Sansibar:

Olimme valinneet majoituspaikaksi Sultan Sandsin merinäköalalla, emmekä koskaan ole yöpyneet paikassa, josta olisi paremmat näköalat. Intian valtamereen oli matkaa vain n. 30 metriä. Viikko Sansibarilla meni pääasiassa rentoutumisen merkeissä, ja se olikin loistava paikka rentoutua viikon pituisen safarin jälkeen. Sultan Sandsin ruoka oli herkullista ja palvelu erinomaista kaikkialla. Ja mikä ranta ja meri! Parempaa rantaa emme ole nähneet.

Päätimme käydä retkellä ”vain” Stone Townissa (päinvastoin kuin tavallisesti matkoillamme), koska ensimmäinen viikko oli ollut niin tapahtumarikas. Retki Stone Towniin oli hyvä ja näytti meille mielenkiintoisen osan Afrikkaa, kuten vilkkaan lihatorin kuhinan jne. sekä pikkukatujen rennon elämäntyylin…ja osoitti myös selkeän kontrastin oloihimme Tanskassa, mistä on aina välillä hyvä muistuttaa itseään… :)

Yhteenvetona:

Meillä oli todella upea loma, ja olimme erittäin tyytyväisiä matkaamme.

Haluamme kiittää Afrikkasafaria hyvistä järjestelyistä ja siitä, että saimme erinomaista vastinetta rahallemme.

Huikea matka Tansaniaan ja Sansibarille

Kirjoittaja: Hanne og Flemming

Haluamme kiittää ja kertoa, kuinka tyytyväisiä olemme aivan loistavaan matkaamme Tansaniassa ja Sansibarilla. Onnistuitte järjestämään kaiken parhaalla mahdollisella tavalla ja täytitte kaikki odotuksemme. Vaikka olisimme kokeneet vain puolet matkan elämyksistä, olisimme silti monta kokemusta rikkaampia.
Kansallispuistot – savannit – kraatterinreunat ja kraatterinpohja, ja visiitti masaiden luona. Villieläimiä vailla vertaa – kaikki oli ilahduttavaa. Lisäksi tasokkaat ja jännittävät majoituspaikat, etenkin yöpyminen wild camp -leirissä.

Vierailu Sansibarille täytti myös kaikki odotuksemme. Langi Langi Beach Hotel oli haaveidemme täyttymys. Vain vähän muita vieraita – superhieno huone merinäköalalla – erittäin palvelualtis henkilökunta, joissain ravintoiloissa söimme useamman kerran, koska ruoka (kala ja äyriäiset) oli niin herkullista ja tarjoilu pelasi – kaiken kaikkiaan loistava tapa ”sulatella” kaikkia niitä monia ja ihmeellisiä elämyksiä, jotka olimme kokeneet Tansaniassa.

Olemme erittäin vaikuttuneita siitä, kuinka ammattimaisesti hoiditte järjestelyt.

Ystävällisin terveisin,
Safarilaiset Flemming ja Hanne

Ammattimaisesti hoidetut järjestelyt tekivät suuren vaikutuksen

Kirjoittaja: Karin og Henrik

Olemme palanneet kotiin ja takaisin arkeen aivan loistavalta, huikean jännittävältä matkalta Tansaniaan ja Sansibarille 17 -31. maaliskuuta 2014.
Haluan kiittää Afrikkasafaria hienosta työstä. Hoiditte kaiken puolestamme parhaalla mahdollisella tavalla – ja kiitos myös, että saitte meidät sijoittamaan kuumailmapallolentoon ja safariin omassa autossa, ne olivat todellakin hintansa arvoiset.
Oli hienoa jättää kaikki ammattilaisten huomaan.

Haluamme kiittää erityisesti opastamme Peteriä, joka oli meitä vastassa Kilimanjaron lentokentällä ja vietti kanssamme koko viikon. Hän on loistava opas, huippuhyvä havaitsemaan eläimiä ja lämmin ja miellyttävä persoona – ja me viihdyimme toistemme seurassa. Kaikki matkan majoituspaikat olivat loistavia, eikä vähiten Serengeti Wild Camp, jossa leijonat seisoskelivat aivan teltan ulkopuolella! Näimme kaikki ’big five’- ja ’big nine’ -eläimet, mutta kaikkein hienoin kokemus oli kuitenkin se, kun ajoimme suoraan suuren eläinvaelluksen läpi: oli ainutlaatuinen elämys olla keskellä tuhansien gnuuantilooppien laumaa.

Loma Sansibarilla – oli hienoa, että olitte järjestäneet meille parhaan huoneen merinäköalalla Sultan Sandsissa, joka on pieni paratiisi maan päällä. Yhteyshenkilönne Rama oli informatiivinen ja mukava ja varmisti, että saimme hienon kokemuksen retkellämme punaisten apinoiden luo ja Stone Towniin – yhteistyökumppaninne osoittautuivat jälleen erittäin ammattitaitoisiksi. Hyvä kuljettaja ja loistava opas – ja nyt tunnemme Sansibarin historian.

Ammattimaisesti hoitamanne järjestelyt, hyvät majoituspaikat ja osaavat yhteyshenkilöt tekivät meihin suuren vaikutuksen. Lentomatka sujui hyvin ja ongelmitta.

Suuret kiitokset Afrikkasafarille siitä, että lomamme oli täynnä ainutlaatuisia elämyksiä.

Leijona tupsahti tielle

Kirjoittaja: Agnete og Henrik Hjorth

Vietimme loistavan safariviikon Tansaniassa, jossa kävimme neljässä hyvin erilaisessa kansallispuistossa: Manyara-järvellä, Ngorongorossa kraattereineen sekä Serengetissä ja Tarangiressa.

Manyara-järveltä ajoimme joka puolella seisoskelevien paviaanien ja sademetsän läpi kohti vuoristoa, joka toimii tämän pienen, vain 330 km² kokoisen kansallispuiston rajana. Kolmasosa puistosta on järveä. Sen ansiosta alueella on monipuolinen ja lukuisa linnusto. Näimme tuhansittain pelikaaneja sekä haikaroita, korppikotkia ja monia muita lintulajeja.

Ensimmäisenä safaripäivänä näimme myös norsuja poikasineen, kirahveja ja kaksi laiskaa leijonaa, jotka vain nukkuivat, niin kuin ne muutenkin tekevät 20 tuntia vuorokaudesta. Pysähdyimme hippo poolin luona, joka on suuri vesilammikko, jossa ilakoi puolen sataa virtahepoa. Saatoimme haistaa ne jo kaukaa. Ei herkkänenäisille, mutta mahtava kokemus joka tapauksessa. Safari oli jo täydessä vauhdissa, vaikka se oli vasta alkanut.

Yövyimme Highview Hotellissa, joka sijaitsee viehättävällä paikalla syrjäisellä kukkulalla, josta on upeat näkymät alas kauniiseen laaksoon. Paikalliset masait pitivät meistä hyvää huolta.

Punapukuisten masaiden luona
Seuraavaksi vuorossa oli retki Ngorongoroon, punapukuisten masaiden maahan ja kansallispuiston vuoristoiseen, savanninvihreään luontoon. Vierailimme paikallisessa kylässä ja kuulimme, että naiset hoitavat siellä kaikki työt, kun taas miehet pitävät vain hauskaa. Heimon päälliköllä on 70 lasta ja 22 vaimoa, jotka asuvat yhtä monessa majassa, joissa kaikissa on aina sijattu vuode valmiina päällikköä varten. Ja miehet eivät muka tee töitä? Masait esittivät meille lauluja ja tansseja. Hieno kokemus.

Ngorongorosta ajoimme Serengetin loputtomille tasangoille, jossa elää valtavat määrät villieläimiä – mukaan lukien 1,3 miljoonaa gnuuantilooppia, parisataa tuhatta seepraa sekä kirahveja, impaloita ja muita antilooppeja, joiden perässä vaanivat nälkäiset leijonat, gepardit, hyeenat ja sakaalit. Kaikkialla ympärillämme näkyi villejä eläimiä.

Leijona tupsahti eteemme tielle. Se istahti keskelle tietä, ja kesti vähän aikaa, ennen kuin se lähti taas liikkeelle.

Kahtena yönä majoituimme aivan kansallispuiston ulkopuolella wild campissa, joka koostui kahden hengen mökeistä, joissa oli kylpyhuoneet ja WC:t. Nukuimme erämaan rauhoittavassa hiljaisuudessa – jota rikkoivat vain eläinten karjaisut.

Vain 10 metrin päässä leopardista
Seuraavana päivänä näimme mm. lauman norsuja, ja yhtäkkiä näimme sen, joka monelta safarituristilta jää Big Fivesta näkemättä: leopardin. Se söi vasta kaatamaansa saalista vain 10 metrin päässä tieltä. Se oli hieno päivä.

Ngorongoron kraatteri oli huikaiseva kokemus, eikä vähiten siksi, että ajoimme puolitoista tuntia pitkin kiemurtelevaa, epätasaista tietä kraatterinrinteen sademetsän läpi ennen kuin saavuimme alas 250 km² kokoiselle kraatterinpohjalle. Kraatterin läpi virtaa joki, jossa on aina vettä, ja sitä käyttävät hyväkseen alueella ”vakituisesti asuvat” 30000 eläintä. Näihin kuuluvat myös pensassarvikuonot ja isosarvikuonot, joita aseistetut metsänvartijat suojelevat salametsästäjiltä.
Viimeisenä safaripäivänä suuntasimme Tarangiren kansallispuistoon ja sen yhdeksälle eri kasvillisuusvyöhykkeelle. Näimme suuria norsulaumoja ja melkein yhtä monta valtavaa apinanleipäpuuta, joista paksuinta halaamaan tarvittaisiin yhteensä 57 aikuista ihmistä!

Rantaloma Sansibarilla
Huikeiden safarielämysten jälkeen – joita voimme suositella kenelle tahansa – matkamme jatkui Sansibarille viettämään rantalomaa, rentoutumaan ja olemaan hemmoteltavana ylellisessä 5 tähden hotellissa aivan turkoosinsinisen Intian valtameren rannalla. Ystävällistä, huomaavaista palvelua ja erinomaisen herkullista ruokaa. Vaikka mieli ei tehnyt lähteä pois niin ihanasta paikasta, kävimme kuitenkin retkellä Stone Townin sokkeloisilla kaduilla ja vilkkailla markkinapaikoilla. Kävimme myös Prison Islandilla katsomassa jättiläiskilpikonnia. Kaksi hienoa kokemusta.
Suuri kiitos Afrikkasafari -matkatoimistolle todella upeasta valmismatkasta, joka vastasi täysin kaikkia odotuksiamme. Pääsimme näkemään kaiken, mitä halusimmekin – ja saimme rentoutua kaikin tavoin.

Rakastuin Afrikkaan

Kirjoittaja: Cecilie Korsgaard Berg

Tansania on kaikin puolin upea maa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun sain nähdä villieläimiä luonnollisessa elinympäristössään, ja yllätyin siitä, kuinka lähelle pääsimme. Serengetin valtavalla tasangolla pääsimme vain muutaman metrin päähän viidestä leijonasta, jotka ottivat rennosti iltapäivän auringossa. Ne eivät piitanneet meistä, mutta antoivat silti elämyksen, jollaista ei eläintarhassa saa.

Maa on 21 kertaa suurempi kuin Tanska, ja Serengetin loputtomilla tasangoilla Afrikan villien eläinten ympäröimänä todella tunsin itseni pieneksi. Tulin kokonaan toisesta maailmasta ja toisesta ajasta, mutta tulin nopeasti sinuiksi ympäristöni kanssa. Rakastuin Afrikkaan.

Koskettavin kokemus oli vierailu orpolasten luona lähistöllä sijaitsevassa orpokodissa. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta ei hymystä ja naurusta ollut puutetta.

Kaikki tuntuu Tansaniassa niin yksinkertaiselta. Sen tunsin erityisesti silloin, kun ajoimme Ngorongoron kansallispuiston läpi, jossa punapukuiset masait asuvat ja paimentavat karjaansa leijonien ja hyeenojen keskellä, vain pitkillä keihäillä aseistettuina. Niin he elivät myös tuhat vuotta sitten. He ovat aina asuneet pyöreissä majoissa, jotka on rakennettu savesta ja lehmänlannasta. Heille aika on pysähtynyt, ja heidän luonaan se pysähtyy myös meille. Itse olen kotoisin jatkuvasti muuttuvasta maailmasta, joten tunsin oloni turvalliseksi paikassa, jossa aika oli pysähtynyt.

Kaikkialla minua ympäröivät hymyilevät, avuliaat ihmiset. Toki alueella on köyhää, mutta ajan viettäminen yhdessä paikallisten kanssa oli hämmästyttävän rikastuttavaa. Se on kokemisen arvoista.

”Vierailu pienten, orpojen lasten luona oli sekä koskettavaa että ajatuksia herättävää.” 

Sansibar, aurinko ja hiekkaranta

Kirjoittaja: Carsten Billund

Lapsuuden Kuvitettuja klassikkoja -sarjakuvissa tutustuin ensimmäistä kertaa kahteen historialliseen, kiehtovaan nimeen: Livingstone, jonka kaikki muistavat matkastaan Afrikkaan etsimään Niilin alkulähteitä, ja Stanley, joka vuorostaan löysi Livingstonen. Matkan lähtöpisteenä oli saari, jolla oli kiehtova historia ja taianomainen nimi – Sansibar. Saaren historia kietoutuu läheisesti siirtomaa-aikaan. Orjakauppaa, sulttaaneja ja mukaansatempaavia myyttejä.

Päätimme viettää siellä luksusloman, rentoutua kauniissa ympäristössä ja saada eri retkien kautta käsityksen paikallisväestön elinolosuhteista. Viiden tähden Bluebay Resort enemmän kuin vastasi odotuksiamme. Hotellissa oli suuret huoneet ja upea näköala Intian valtamerelle, josta nautimme aamukahvin kanssa auringon noustessa. Sen jälkeen kävelimme poikkeuksellisen kauniissa ja hyvin hoidetussa puutarhassa, jonka temppelikukat, hibiskukset ja ihmeköynnökset tuoksuivat taivaalliselta, kunnes oli aika päivän ensimmäiselle pulahdukselle. Sitten olikin jo aika siirtyä notkuvan aamiaispöydän ääreen, josta varmasti sai riittävästi kaloreita päivän touhuja varten. Iltaisin meitä odotti runsas buffet Aladdinin luolassa, jossa tarjolla oli muun muassa mereneläviä sekä arabialaisia, intialaisia ja afrikkalaisia erikoisuuksia. Palvelu oli huippuluokkaa, ja tunsimme itsemme sulttaaneiksi tässä upeassa lomakeskuksessa.

Pole pole – ota rennosti, ja niin me todellakin teimme, mutta onneksi aikaa jäi vielä kiehtovassa Stone Townissa vierailuun, retkeen mausteplantaaseille, visiittiin punaisten apinoiden ja jättiläiskilpikonnien luona ja dhow-purjehdukseen koralliriutalle, jossa snorklasimme eksoottisten kalaparvien väriloiston keskellä. Itärannikolla on myös paikallisia kyliä, ja vaikka asuimmekin lomakeskuksessa, meitä pyydettiin vierailulle ja pääsimme näkemään paikallista elämää lähietäisyydeltä. Saimme muun muassa nähdä opetusta paikallisessa Koraanikoulussa. Pienissä asumuksissa saimme jalkahierontaa ja hienot hennatatuoinnit.

Sansibar – todellinen elämys perheen kahdelle aikuiselle ja kahdelle 13- ja 15-vuotiaalle lapselle.

Suosituimmat matkamme
Muut matkustavat tänne

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.