• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaKilimanjaroMachame-reitti, safari & rantaloma Sansibarilla
17 päivää

Machame-reitti, safari & rantaloma Sansibarilla

Yhdistä Tansanian 3 parasta nähtävyyttä. Kiipeä Kilimanjarolle Machame-reittiä pitkin, lähde safarille Afrikan eksoottiseen luontoon ja rentoudu Sansibarin hohtavan valkoisilla hiekkarannoilla.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Machame-reitti, safari & rantaloma Sansibarilla Machame-reitti, safari & rantaloma Sansibarilla
17 päivää

Machame-reitti, safari & rantaloma Sansibarilla

Yhdistä Tansanian 3 parasta nähtävyyttä. Kiipeä Kilimanjarolle Machame-reittiä pitkin, lähde safarille Afrikan eksoottiseen luontoon ja rentoudu Sansibarin hohtavan valkoisilla hiekkarannoilla.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Kilimanjarolle, ml. kuljetus
 • Paikallinen englanninkielinen opas/kuljettaja
 • 2 yötä Springlands Hotelissa Moshissa (yksi yö ennen nousua ja yksi yö nousun jälkeen), sis. täysihoito
 • Nousu Kilimanjarolle Machame-reittiä pitkin (Whiskey-reitti)
 • Ammattioppaat ja kantajat koko matkan ajan
 • 5 yötä teltassa Kilimanjarolla täysihoidolla
 • Kaikki ateriat paikallisen kokin valmistamina
 • Upeita visuaalisia elämyksiä
 • 1 yö Karatussa Highview Hotelissa täysihoidolla
 • Safari Manyara-järven kansallispuistossa
 • Safari Tarangiren kansallispuistossa
 • Ikkunapaikka nelivetoisessa safariautossa ja maksuton vesipullo safariajeluilla
 • Kansallispuistomaksut
 • Lento Tansaniasta Sansibarille, ml. kuljetus
 • 6 yötä Sansibarilla: Spice Island Hotel & Resort ****, sis. puolihoito
 • Mahdollisuus pidentää rantalomaa Sansibarilla
 • Lento Sansibarilta Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

 

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti:

Jos rakastat haasteita ja janoat seikkailuja, tämä matka sopii sinulle.

Tansanian savannin ympäröimä Kilimanjaro on Afrikan korkein vuori, jonka huippu kohoaa 5895 metriä merenpinnan yläpuolelle. Tavoitteena on saavuttaa vuoren korkein kohta eli Uhuru Peak. Sinun ei tarvitse olla vuorikiipeilijä valloittaaksesi tämän majesteettisen vuoren. Riittää, että sinulla on hyvä yleiskunto, asialliset varusteet ja rautainen tahto. Usein motivaatioksi riittää jo se, että voit reissun jälkeen kehuskella kiivenneesi Afrikan korkeimmalle vuorelle.

Vuoren huipulle kuljetaan vaihtelevien maisemien läpi, jotka koostuvat rehevästä sademetsästä, nummimaisemista, karuista kallioista ja alppiylängöstä. Shiran tasangolta on huikaisevat näköalat kohti Western Breachin jäätiköitä, ja auringonnousu Stella Pointissa on legendaarinen näky. Vaellus on rankka ja vaativa, mutta saavutettuasi Uhuru Peakin noin 6 kilometrin korkeudessa sinut palkitaan huikaisevilla näköaloilla. Vuoren valloittaminen on yksinkertaisesti ainutlaatuinen kokemus!

Tämän jälkeen sinua odottaa jännittävä safari Tarangiren ja Manyara-järven kansallispuistoissa, jonka aikana pääset lähelle Afrikan ainutlaatuisia ja legendaarisia villieläimiä.

Afrikan korkeimman vuoren valloittamisen ja kiehtovan safariseikkailun jälkeen voit rentoutua ja sulatella kaikkea kokemaasi ansaitulla rantalomalla Sansibarin valkohiekkaisilla rannoilla.

Miksi valita tämä matka?

 • Koe kolme unohtumatonta elämystä yhdellä matkalla: Kiipeä Kilimanjarolle, lähde safarille ja nauti rantalomasta Sansibarilla
 • Machame-reitti on luonnonkaunis ja erittäin suosittu reitti, jonka onnistumisprosentti on suuri
 • Reitti on teknisesti helppo, mutta pitkät päivät ja rankat nousut tekevät siitä muuten suhteellisen vaativan
 • Matka huipentuu rantalomaan Sansibarin valkoisilla hiekkarannoilla

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Suomesta Kilimanjarolle

Lento Suomesta Kilimanjarolle välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 2: Saapuminen Kilimanjarolle – Moshi

Saavut Kilimanjaron kansainväliselle lentokentälle. Kentällä sinua on vastassa opas, joka kuljettaa sinut pienessä Moshin kaupungissa sijaitsevaan Springlands Hoteliin. Ajomatka kestää noin tunnin. Moshissa saat ensimmäisen silmäyksen Kilimanjaron lumipeitteisestä huipusta. Kaupunki huokuu afrikkalaista kulttuuria ja tarjoaa monia eksoottisia elämyksiä, joista pääset nauttimaan esimerkiksi paikallisilla markkinoilla ja lukuisissa pikkuputiikeissa.

Iltapäivällä on tervetulotilaisuus, jonka aikana opas käy läpi varusteet ja seuraavan päivän vaellusosuuden kohti huippua.

Puut istutetaan yhteistyössä Zara Charityn kanssa. Lue lisää täällä.

Korkeudet: Moshi: 915 m mpy

Majoitus:
Päivä 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp

Aamiaisen jälkeen ajetaan Moshista Machamen kylään. Ajomatka kestää n. 50 minuuttia. Täällä tapaat tiimisi, joka koostuu oppaista, kokeista ja kantajista, jotka valmistelevat ja pakkaavat varusteesi. Tämän jälkeen matka jatkuu Machame Gate -portille, joka on Kilimanjaron kansallispuiston lounaan puoleinen sisäänkäynti. Täällä on vuorossa sisäänkirjautuminen ja rekisteröinti, jonka jälkeen vaellus sademetsän läpi Kilimanjaron huipulle alkaa tosissaan. Kilimanjaro koostuu kolmesta sammuneesta tulivuoresta, jotka ovat Kibo, jonka korkein huippu on Uhuru (5895 metriä merenpinnan yläpuolella), Mawenzi (5149 m mpy) ja Shira (3962 m mpy).

Nousun ensimmäinen osuus on matalammalla, joten olosuhteet voivat olla kosteat ja mutaiset. Vaellat kauniita polkuja pitkin tiheän sademetsän läpi, jossa voit hyvällä tuurilla nähdä vilauksen eläimistä, kuten kauniista ja harvinaisista mustavalkoisista gueretsoista. Kantajat kulkevat edeltä, jolloin teltat ja varusteet ovat jo paikallaan siinä vaiheessa, kun saavut Machame Campin leirille.

Korkeudet: Moshi: 315 m mpy, Machame Gate: 1 634 m mpy, Machame Camp: 2 834 m mpy

Korkeusero Moshin ja leirin välillä: 1 919 m

Matkan pituus: 10 km

Vaellusaika: 7-8 tuntia

Päivä 4: Machame Camp - Shira 2 Camp

Tänään on vuorossa viimeinen sademetsäosuus. Sademetsän jälkeen edessäsi aukeavat nummimaisemat, ja polut alkavat olla kivisempiä. Vaellat Shiran tasangon yli, josta on upeat näkymät Kilimanjaron läntisen puolen kraatterin reunalle ja sen vaikuttavalle jäätikölle. Olet nyt sammuneen Kibon tulivuoren länsipuolella vastakkaisella puolella Marangu-reittiä. Vaellettuasi vähän matkaa länteen päin saavut Shira 2 -leiriin.

Korkeudet: Machame Camp: 2 834 m mpy, Shira 2 Camp: 3 840 m mpy

Korkeusero leirien välillä: 1 006 m

Matkan pituus: 6 km

Vaellusaika: 7 tuntia

Päivä 5: Shira 2 Camp – Lava Tower - Barranco Camp

Tänään vaelletaan kohti itää. Mitä korkeammalle nouset, sitä kuivemmaksi, karummaksi ja kivisemmäksi maisema muuttuu. Matkalla voit nauttia kauniista näkymistä Kibon ja Meru-vuoren huipuille, joka kohoaa takanasi kohti taivasta. Parin tunnin vaelluksen jälkeen saavut kuuluisalle Lava Tower -kukkulalle, joka on muodostunut muinaisen tulivuoren toiminnan seurauksena.

Lounas nautitaan Lava Towerin juurella, jonka jälkeen jatketaan nousua kohti Barranco Camp -leiriä, joka sijaitsee laaksossa Great Barranco Wall -seinämän kupeessa. Hyvällä säällä voit nauttia upeasta auringonlaskusta Barranco Campissa. Täältä on myös uskomattomat näkymät Kilimanjaron huipulle ja alas laaksoon vuoren rinnettä pitkin sekä idässä kohoavalle, 300 metriä korkealle Great Barranco Wallille.

Päivän reitti on haastava sekä maaston että nousun suhteen, joten muista ottaa rauhallisesti ja kuunnella kehoasi. Vaikka päivän lopussa ollaan ”vain” 110 korkeusmetriä korkeammalla edelliseen leiriin verrattuna, reitin aikana käydään kuitenkin 790 korkeusmetriä korkeammalla sijaitsevalla Lava Towerilla ennen laskeutumista Barranco Campiin.  Tässä vaiheessa monet alkavat huomata ensimmäisiä vuoristotaudin oireita, joten seuraa kehosi antamia pienimpiäkin merkkejä ja kerro niistä oppaallesi.

Korkeudet: Shira 2 Camp: 3840 m mpy, Lava Tower: 4630 m mpy, Barranco Camp: 3 950 m mpy

Korkeusero leirien välillä: 110 m

Matkan pituus: 5 km

Vaellusaika: 5 tuntia

Päivä 6: Barranco Camp – Karanga Valley - Barafu Camp

Vaikuttavan Great Barranco Wallin kupeessa vietetyn yön jälkeen nautitaan tukeva aamiainen ja lähdetään nousemaan tätä kuuluisaa jyrkännettä. Kaikeksi onneksi jylhän jyrkänteen kiipeäminen on helpompaa kuin miltä näyttää. Verhomaisen Heim-jäätikön alta Kilimanjaron henkeäsalpaava maisema avautuu koko komeudessaan.

Reitti jatkuu kohti Karangan laaksoa ja yhdistyy Mweka-reittiin, jota seurataan loppumatka aina Kilimanjaron huipulle saakka. Tunnin pituisen vaelluksen jälkeen saavutaan Barafu Camp -leiriin. Barafu Camp sijaitsee harjulla. Maasto on kivikkoista, ja tuuli puhaltaa usein kovaa. Varmista, että tutustut leiriin ja sen ympäristöön ennen pimeän laskeutumista. Näin voit valmistautua huiputukseen, joka alkaa vähän keskiyön jälkeen.

Valmistele tarvittavat varusteet ja lämpimät vaatteet seuraavan päivän nousua varten. Pakkaa myös juomavettä termoskannuun, jotta se ei jäädy yön aikana. Tänään on paras mennä aikaisin yöpuulle ja ladata akkuja Kilimanjaron valloittamista varten.

Korkeudet: Barranco Camp: 3950 m mpy, Barafu Camp: 4 600 m mpy

Korkeusero leirien välillä: 650 m

Matkan pituus: 8 km

Vaellusaika: 6-8 tuntia

Päivä 7: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Kevyen välipalan jälkeen on edessä nousun viimeinen osuus ja Kilimanjaron huippu. Maasto on haastavaa, ja monet kokevat n. 6 tunnin vaelluksen Stella Pointille koko nousun vaikeimmaksi osuudeksi. Tavoitteena on saavuttaa Stella Point pian auringonnousun jälkeen. Auringon hidas nousu punertavasta horisontista juuri Stella Pointista katsottuna on yksi matkan vaikuttavimpia näkyjä. Levähdystauko ei ole pitkä, koska muuten uudelleen liikkeelle pääsemisestä tulisi lähes ylivoimaista kylmyyden ja väsymyksen takia. Matka jatkuu kraatterinreunaa pitkin, ja viimeinen osuus on tasaisesti nousevaa maastoa. Matkalla Uhuru Peakille – Kilimanjaron ja koko Afrikan korkeimmalle kohdalle – voi vuodenajasta riippuen sataa lunta. Kun viimein saavutat 5895 metrin korkeudessa häämöttävän huipun, voit onnitella itseäsi, nauttia henkeäsalpaavista näköaloista ja ottaa selfien Uhuru Peak -kyltin kanssa muistoksi urakastasi.

Tämän jälkeen alkaa laskeutuminen kohti Barafu Campia, joka kestää noin 3 tuntia. Lyhyen lepotauon jälkeen jatketaan matkaa kivikkoista polkua pitkin alas Mweka Campiin saakka, jossa sinua odottavat ansaitut yöunet. Leiri sijaitsee sademetsän reunamilla, joten alueella on usein sumusta ja myöhään iltapäivällä myös sateista. Täällä sinua odottaa myös lämmin vesi ja lämmin ateria.

Korkeudet: Barafu Camp: 4600 m mpy, Uhuru Peak: 5895 m mpy, Mweka Camp: 3 100 m mpy

Korkeusero leirien välillä: 1 500 m

Matkan pituus: 5 km ylös ja 12 km alas

Vaellusaika: 6-7 tuntia ylös, 7 tuntia alas

Päivä 8: Mweka Camp – Moshi

Vaelluksen viimeinen etappi on Mweka Gate, jonne patikoidaan 3 helppoa tuntia kansallispuiston läpi. Uloskirjautumisen jälkeen sinut kuljetetaan takaisin Moshin kylään. Hotellissa sinua odottaa maukas lounas sekä ihana – ja varmasti kaivattu – kuuma kylpy. Kaikki vuorelle nousseet saavat diplomin muistoksi urakastaan.

Korkeudet: Mweka Camp: 3 100 m mpy, Mweka Gate: 1 850 m mpy, Moshi: 915 m mpy

Korkeusero leirin ja Moshin välillä: 2 185 m

Matkan pituus: 10 km

Vaellusaika: 3 tuntia

Majoitus:
Päivä 9: Tarangiren kansallispuisto

Opas noutaa sinut hotelli, josta matka jatkuu safarille Tarangiren kansallispuistoon. Tarangiren kansallispuisto (2600 km2) muodostaa valtavan panoraamamaiseman, johon mahtuu peräti yhdeksän erilaista kasvillisuusvyöhykettä. Ääretön savanni ja sen majesteettiset akaasiat ja apinanleipäpuut ovat vähällä varastaa huomion siellä eläviltä eläimiltä.

Maisemaa halkoo eläinten kannalta elintärkeä Tarangire-joki, joka ei koskaan kuivu. Täällä voit nähdä suuria puhvelilaumoja ja yhden maailman tiheimmistä norsupopulaatioista. Norsulaumat ovat valtavia, ja hyvällä onnella voit nähdä jopa satoja yksilöitä yhdellä kertaa. Täällä voit nähdä myös gepardeja, leopardeja, leijonia, hyeenoja, puussa kiemurtelevia pytonkäärmeitä ja monia saaliseläimiä, kuten kuduja, impaloja ja gaselleja jne.

Majoitus:
Päivä 10: Manyara-järven kansallispuisto – Sansibar

Aikaisin aamulla on vuorossa uloskirjautuminen hotellista, jonka jälkeen suunnataan Manyara-järven kansallispuistoon. Manyara on pinta-alaltaan 330 km², mikä tekee siitä Tansanian pienimmän kansallispuiston. Järven osuus pinta-alasta on 200 km². Järven ja Ison hautavajoaman 600 metriä korkeiden jyrkänteiden välinen maisema koostuu aukeista ruohotasangoista, viidakkomaisista metsästä ja suoalueesta. Manyara-järvi on myös lintubongarin paratiisi, sillä siellä elää peräti 380 lintulajia. Niiden lisäksi voit nähdä laumoittain norsuja ja paviaaneja.

Lounaan jälkeen on vuorossa kuljetus lentokentälle, josta lennät edelleen eksoottiselle Sansibarille.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivät 11-15: Rentoutumista ja elämyksiä Sansibarilla

Päivät ovat vapaita.

Sansibar sijaitsee Intian valtameressä ja koostuu Unguja- (joka tunnetaan epävirallisesti nimellä Sansibar) ja Pemba-pääsaarista sekä lukemattomista pienemmistä saarista. Sansibarin saarelta löytyy yltäkylläisesti sekä kulttuuria että luonnonkauneutta. Liidunvalkeat hiekkarannat, turkoosinsininen meri ja upeat koralliriutat. Lämmin ja aurinkoinen ilmasto ympäri vuoden. Dramaattinen historia, joka vilisee arabialaisia sulttaaneja, portugalilaisia merenkulkijoita, orjakauppiaita ja eurooppalaisia tutkimusmatkailijoita, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä saarelle. Ja yksi Afrikan kiehtovimmista kaupungeista, jonka arkkitehtuurissa näkyvät arabialaiset vaikutteet. Swahilikeittiön herkullisia antimia ja saaren ystävällisiä asukkaita unohtamatta.

Päivä 16: Kotimatka alkaa

Sinut noudetaan hotellilta ja kuljetetaan lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Päivä 17: Paluu Suomeen

Saavut takaisin Suomeen monta kokemusta rikkaampana.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 580 €
Ylimääräinen sopeutumispäivä: 266 €
Alennus suuremmille ryhmille.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.