• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
12 päivää

Lemosho-reitti

Lemosho on erityisen suosittu reitti osaksi kauneutensa ja osaksi syrjäisen sijaintinsa ansiosta – ja myös siksi, että reitin varrella on hyvät mahdollisuudet nähdä Afrikan upeita eläimiä.

Lemosho-reitti Lemosho-reitti
12 päivää

Lemosho-reitti

Lemosho on erityisen suosittu reitti osaksi kauneutensa ja osaksi syrjäisen sijaintinsa ansiosta – ja myös siksi, että reitin varrella on hyvät mahdollisuudet nähdä Afrikan upeita eläimiä.

Valitse tämä matka, koska…

Lemosho-reitti on sekä yksi kauneimmista että yksi uusimmista Kilimanjaron huipulle vievistä reiteistä. Se on myös reiteistä pisin. Lemosho-reitti alkaa Londorossi Gate -portilta, joka on Kilimanjaron kansallispuiston lännen puoleinen sisäänkäynti. Reitti kulkee aluksi metsän ja tiheän sademetsän läpi. Lemosho Gladesin alueella on myös hyvät mahdollisuudet nähdä eläimiä. Metsän jälkeen aukeaa nummimaisema, ja matka jatkuu yli Shiran tasangon. Mitä korkeammalle nouset, sitä kivisemmäksi maasto muuttuu. Kuljet ohi kuuluisan Lava Towerin ja kiipeät Great Barranco Wallin jyrkän seinämän huipulle, josta matka jatkuu Karangan laakson eteläiseen osaan. Viimeinen ponnistus huippua kohti tapahtuu idän suunnasta, ja vuorelta laskeudutaan Mweka-reittiä pitkin kohti etelää. Lemosho on tällä hetkellä yksi suosituimmista reiteistä, osaksi kauneutensa ja osaksi syrjäisen sijaintinsa ansiosta – ja myös siksi, että reitin varrella on hyvät mahdollisuudet nähdä Afrikan upeita eläimiä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Kilimanjarolle, ml. kuljetus
 • Paikallinen englanninkielinen opas/kuljettaja
 • 2 yötä Springlands Hotellissa Moshissa, sis. täysihoito (yksi yö ennen nousua ja yksi yö nousun jälkeen)
 • Nousu Kilimanjarolle Lemosho-reittiä pitkin
 • 7 yötä teltassa Kilimanjarolla täysihoidolla
 • Kaikki ateriat paikallisen kokin valmistamina
 • Ammattioppaat ja kantajat koko matkan ajan
 • Lento Kilimanjarolta Suomeen, ml. kuljetus
 • Mahdollisuus pidentää matkaa lisämaksusta safarilla tai rantalomalla nousun jälkeen.
 • Valinnainen lähtöpäivä ja mahdollisuus kiipeämiseen ympäri vuoden
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Suomesta Kilimanjarolle

Lento Suomesta Kilimanjarolle välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 2: Saapuminen Kilimanjarolle – Moshi

Saavut Kilimanjaron kansainväliselle lentokentälle. Kentällä sinua on vastassa opas, joka kuljettaa sinut pienessä Moshin kaupungissa sijaitsevaan Springlands Hoteliin. Ajomatka kestää noin tunnin. Moshissa saat ensimmäisen silmäyksen Kilimanjaron lumipeitteisestä huipusta. Kaupunki huokuu afrikkalaista kulttuuria ja tarjoaa monia eksoottisia elämyksiä, joista pääset nauttimaan esimerkiksi paikallisilla markkinoilla ja lukuisissa pikkuputiikeissa.

Iltapäivällä on vuorossa tervetulotilaisuus, jonka aikana opas käy läpi varusteet ja seuraavan päivän vaellusreitin.

Korkeudet: Moshi: 915 m mpy

Päivä 3: Moshi - Londorossi Gate – Mti Mkubwa Camp

Matka jatkuu Moshista Londorossi Gate -portille, joka on Kilimanjaron kansallispuiston lännen puoleinen sisäänkäynti. Ajomatka kestää noin 3 tuntia. Londorossi-portilla on vuorossa sisäänkirjautuminen ja rekisteröinti. Täällä tapaat myös oppaista, kokista ja kantajista koostuvan tiimisi. Rekisteröinnin jälkeen ajetaan edelleen jeepillä n. 45 minuuttia Lemosho Gladesiin asti. Matka kohti Kilimanjaron huippua voi alkaa.

Kilimanjaro koostuu kolmesta sammuneesta tulivuoresta, jotka ovat Kibo, jonka korkein huippu on Uhuru (5895 metriä merenpinnan yläpuolella), Mawenzi (5149 m mpy) ja Shira (3962 m mpy). Reitti kulkee metsän ja sademetsän läpi, jossa voit hyvällä onnella nähdä myös vilauksen mustavalkoisesta gueretsa-apinasta tai muista metsän lukuisista eläimistä. Kantajat kulkevat edeltä, jolloin teltat ja varusteet ovat jo paikallaan siinä vaiheessa, kun saavut Mti Mkubwa Camp -leirille.

Korkeudet: Moshi: 915 m mpy, Londorossi Gate: 2250 m mpy, Lemosho Glades: 2000 m mpy, Mti Mkubwa Camp: 2 750 m mpy

Etäisyys: 10 km

Vaellusaika: 3-4 tuntia

Päivä 4: Mti Mkubwa Camp - Shira 1 Camp

Päivän reitti vie metsän läpi nummimaisemaan, jota luonnehtivat kanervat, villikukat ja kivikkoiset polut. Tänään vaellat Shiran tasangon yli, ja matkan aikana voit nauttia upeista näköaloista kohti Kiboa ja Meru- vuorta. Shira 1 Camp -leiristä on upeat näkymät Kilimanjaro Western Breachille eli Kilimanjaron läntisen puolen kraatterin reunalle ja sen vaikuttavalle jäätikölle.

Korkeudet: Mti Mkubwa Camp: 2 750 m mpy, Shira 1 Camp: 3 500 m mpy

Etäisyys: 8 km

Vaellusaika: 5-6 tuntia

Päivä 5: Shira 1 Camp - Shira 2 Camp

Nousu jatkuu tasangon halki kohti Shira 2 Camp -leiriä. Vaihtoehtoisia reittejä on useita, minkä ansiosta tämä on erinomainen sopeutumispäivä. Päivän vaelluksen aikana voit ihastella valtavaa Kibon massiivia ja nähdä myös pilviä silmiesi korkeudella.

Korkeudet: Shira Camp 1: 3 500 m mpy, Shira 2 Camp: 3 840 m mpy

Etäisyys: 12 km

Vaellusaika: 6-7 tuntia

Päivä 6: Shira Camp 2 – Lava Tower - Barranco Camp

Tänään vaelletaan kohti itää. Mitä korkeammalle nouset, sitä kuivemmaksi, karummaksi ja kivisemmäksi maisema muuttuu. Matkalla voit nauttia kauniista näkymistä Kibon ja Meru-vuoren huipuille, joka kohoaa takanasi kohti taivasta. Parin tunnin vaelluksen jälkeen saavut kuuluisalle Lava Tower -kukkulalle, joka on muodostunut muinaisen tulivuoren toiminnan seurauksena.

Lounas nautitaan Lava Towerin juurella, jonka jälkeen jatketaan nousua kohti Barranco Camp -leiriä, joka sijaitsee laaksossa Great Barranco Wall -seinämän kupeessa. Hyvällä säällä voit nauttia upeasta auringonlaskusta Barranco Campissa. Täältä on myös uskomattomat näkymät Kilimanjaron huipulle ja alas laaksoon vuoren rinnettä pitkin sekä idässä kohoavalle, 300 metriä korkealle Great Barranco Wallille.
Päivän reitti on haastava sekä maaston että nousun suhteen, joten muista ottaa rauhallisesti ja kuunnella kehoasi. Vaikka päivän lopussa ollaan ”vain” 110 korkeusmetriä korkeammalla edelliseen leiriin verrattuna, reitin aikana käydään kuitenkin 790 korkeusmetriä korkeammalla sijaitsevalla Lava Towerilla ennen laskeutumista Barranco Campiin.  Tässä vaiheessa monet alkavat huomata ensimmäisiä vuoristotaudin oireita, joten seuraa kehosi antamia pienimpiäkin merkkejä ja kerro niistä oppaallesi.

Korkeudet: Shira 2 Camp: 3840 m mpy, Lava Tower: 4630 m mpy, Barranco Camp: 3 950 m mpy

Etäisyys: 6 km

Vaellusaika: 5 tuntia

Päivä 7: Barranco Camp - Karanga Camp

Vaikuttavan Great Barranco Wallin kupeessa vietetyn yön jälkeen nautitaan tukeva aamiainen ja lähdetään nousemaan tätä kuuluisaa jyrkännettä. Kaikeksi onneksi jylhän jyrkänteen kiipeäminen on helpompaa kuin miltä näyttää. Verhomaisen Heim-jäätikön alta Kilimanjaron henkeäsalpaava maisema avautuu koko komeudessaan.

Reitti jatkuu alas kohti Karangan laaksoa, jossa sijaitsee seuraava leiri eli Karanga Camp. Täältä voit ihailla Mawenzi-vuoren rosoisia huippuja, jotka kohoavat kohti Afrikan sinistä taivasta.

Loppupäivä on tärkeä ottaa rennosti, sillä Uhuru Peakin huiputtamisen hetki alkaa lähestyä.

Korkeudet: Barranco Camp: 3950 m mpy, Karanga Camp: 4 200 m mpy

Etäisyys: 4 km

Vaellusaika: 3½ tuntia

Päivä 8: Karanga Camp - Barafu Camp

Päivän etappi on Barafu Camp. Reitti kulkee dramaattisen ja vaikuttavan maiseman läpi, joka koostuu pienistä ja isoista vulkaanisista kivistä, jotka muistuttavat tuhansia vuosia sitten aktiivisesta tulivuoresta. Viimeinen osuus Barafu Campiin kulkee Mweke-reittiä pitkin. Matkan varrella voit nauttia upeista näkymistä Kibolle ja Mawenzille.

Barafu Camp sijaitsee harjulla. Maasto on kivikkoista, ja tuuli puhaltaa usein kovaa. Varmista, että tutustut leiriin ja sen ympäristöön ennen pimeän laskeutumista. Näin voit valmistautua huiputukseen, joka alkaa vähän keskiyön jälkeen.

Valmistele tarvittavat varusteet ja lämpimät vaatteet seuraavan päivän nousua varten. Pakkaa myös juomavettä termoskannuun, jotta se ei jäädy yön aikana.

Tänään on paras mennä aikaisin yöpuulle ja ladata akkuja Kilimanjaron valloittamista varten.

Korkeudet: Karanga Camp: 4 200 m mpy, Barafu Camp: 4 550 m mpy

Etäisyys: 4 km

Vaellusaika: 3½ tuntia

Päivä 9: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Keskiyöllä on aika herätä. Kevyen aamiaisen jälkeen on edessä nousun viimeinen osuus ja Kilimanjaron huippu. Maasto on haastavaa, etenkin pimeässä, ja monet kokevat n. 6 tunnin vaelluksen Stella Pointille koko nousun vaikeimmaksi osuudeksi. Tavoitteena on saavuttaa Stella Point pian auringonnousun jälkeen. Stella Pointissa pidetään lyhyt levähdystauko ja nautitaan auringonnousun kauneudesta. Levähdystauko ei ole pitkä, koska muuten uudelleen liikkeelle pääsemisestä tulisi lähes ylivoimaista kylmyyden ja väsymyksen takia. Matka jatkuu kraatterinreunaa pitkin, ja viimeinen osuus on tasaisesti nousevaa maastoa. Matkalla Uhuru Peakille – Kilimanjaron ja koko Afrikan korkeimmalle kohdalle – voi vuodenajasta riippuen sataa lunta. Kun viimein saavutat 5895 metrin korkeudessa häämöttävän huipun, voit onnitella itseäsi, nauttia henkeäsalpaavista näköaloista ja ottaa selfien Uhuru Peak -kyltin kanssa muistoksi urakastasi.

Tämän jälkeen on aika laskeutua Barafu Campiin. Lyhyen lepotauon jälkeen jatketaan matkaa kivikkoista polkua pitkin alas Mweka Campiin saakka, jossa sinua odottavat ansaitut yöunet.

Korkeudet: Barafu Camp: 4 550 m mpy, Uhuru Peak: 5895 m mpy, Mweka Camp: 3 100 m mpy

Etäisyys: 5 km ylös ja 12 km alas

Vaellusaika: 6-7 tuntia ylös ja 7 tuntia alas

Päivä 10: Mweka Camp – Moshi

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Mweka-portille. Uloskirjautumisen jälkeen sinut noudetaan portilta ja kuljetetaan takaisin hotellille Moshiin. Hotellissa sinua odottaa herkullinen lounas. Kaikki vuorelle nousseet saavat diplomin muistoksi urakastaan.

Korkeudet: Mweka Gate: 1 850 m mpy, Moshi: 915 m mpy

Etäisyys: 10 km

Vaellusaika: 3 tuntia

Päivä 11: Kotimatka alkaa

Tänään on vuorossa uloskirjautuminen, jonka jälkeen sinut kuljetetaan lentokentälle ja kotimatka voi alkaa.

Päivä 12: Kotiinpaluu

Saavut takaisin Suomeen monta kokemusta rikkaampana.

Pidennä matkaasi

Tutustu masaikulttuuriin Osiligilai Maasai Lodgessa, 2 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 336 €
Per lapsi (alle 12 v.): + 234 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 210 €

Kaipaatko rentoutumista valloitettuasi Kilimanjaron huipun tai vietettyäsi tunteja safariautossa? Haluatko tutustua masaikulttuuriin ja päästä kokemaan masaiden mielenkiintoisia tapoja ja perinteitä – mukavuudesta tinkimättä? Haluatko herätä auringon noustessa Kilimanjaron ylle ja makoilla uima-altaalla, josta on näköala Afrikan korkeimmalle vuorelle? Silloin sinun kannattaa harkita matkasi jatkamista kahden yön majoituksella Osiligilai Maasai Lodgessa.

Osiligilai Maasai Lodge on autenttinen masailodge, joka sijaitsee runsaan 2 tunnin ajomatkan päässä Moshista ja tarjoaa unohtumattomia luonto- ja kulttuurielämyksiä.

Lodge sijaitsee masaille tyypillisellä ruohikkoseudulla, jonka maisemia hallitsevat aukeat tasangot ja silmänkantamattomiin jatkuvat laidunniityt. Taustalla kohoavat sekä Mount Meru että Mount Kilimanjaro. Lodgen omistavat paikalliset masait, jotka pyörittävät sitä innolla ja rakkaudella ja saavat vierailijan tuntemaan itsensä tervetulleeksi ja hemmotelluksi. Oleskelu tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia tutustua tähän mielenkiintoiseen puolipaimentolaisheimoon paremmin.

Majoitus tapahtuu perinteisessä masaihytissä, jonka yksinkertainen arkkitehtuuri pitää kuitenkin sisällään kaikki mukavuudet, kuten WC:n, sähkön ja suihkun, josta tulee lämmintä vettä. Mökit on sijoiteltu strategisesti siten, että voit aamuisin ihailla auringonnousua Kilimanjaron ylle – vuoteestasi nousematta.

Majoitukseen sisältyvät kaikki ateriat ja paljon erilaisia aktiviteetteja, kuten keihäänheittoa. Voit myös nauttia masaiden perinteisistä tanssi- ja lauluesityksistä auringon laskiessa Mount Merun taakse. Halutessasi voit varata maksullisia lisäretkiä ja muita aktiviteetteja, tai voit vain keskittyä rentoutumiseen uima-altaan reunalla kylmästä oluesta ja hyvästä kirjasta nauttien ja näköalaa ihaillen.

Safari Serengetissä, Ngorongorossa ja Manyara-järvellä, 4 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 1450 €

Tansania on tunnettu kauniista maisemistaan ja upeista kansallispuistoistaan. Matka vie sinut Tansanian kolmeen tärkeimpään kansallispuistoon. Ngorongoron suojelualueella pääset myös vierailemaan punapukuisten masaiden luona paikallisessa kylässä.

Serengetin kansallispuisto on Tansanian vanhin. Loputtomia savanneja rikkovat vain akaasiapuut, muutamat lammet ja yksittäiset vesialueet. Puiston alueella elävät käytännössä kaikki legendaarisimmat afrikkalaiset eläinlajit. Serengeti pitää hallussaan eläinmäärän maailmanennätystä, ja kansallispuisto toimii myös suuren eläinvaelluksen näyttämönä. Suuri eläinvaellus saa vuosittain sadat tuhannet gnuuantiloopit, seeprat ja gasellit vaeltamaan paikasta toiseen sadekauden mukaan.

Harva paikka vetää vertoja Serengetille, mutta yksi sellainen on Ngorongoron kraatteri, joka on kuin kadonnut paratiisi Serengetin lounaispuolella. Sammuneen tulivuoren jättämän kraatterin pohjalla elävät kaikki tunnetut savannieläimet.

Manyara-järven kansallispuisto on kooltaan vain 330 km2, mikä tekee siitä yhden Tansanian pienimmistä kansallispuistoista. Vaikka puistolla ei ole kokoa, siellä on sitäkin enemmän kaunista luontoa ja eläimiä. Kansallispuisto on Tansanian monipuolisin, sillä sen 200 km2 alueelta löytyy sademetsiä, jokia, savanneja ja tietenkin myös puiston nimeä kantava järvi. Täällä voit nähdä paviaaneja, vaaleanpunaisia flamingoja, harvinaisia puussa kiipeileviä leijonia, norsuja, virtahepoja ja monia saaliseläimiä.

Safari Tarangiren kansallispuistossa ja Manyara-järven kansallispuistossa, 1 yö

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 470 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 215 €

Tarangiren kansallispuisto Tansanian kuudenneksi suurin kansallispuisto, ja siellä on toiseksi eniten eläimiä. Puistoa pitää kotinaan noin 3000 norsua, ja voit nähdä siellä jopa 300 yksilön laumoja. Toinen tunnettu Tarangiren asukki on puunlatvoissa kiemurteleva pytonkäärme. Lisäksi voit nähdä leijonia, leopardeja, hyeenoja ja pahkasikoja. Kansallispuiston alueella vaeltaa myös laumoittain seeproja, gnuuantilooppeja, gaselleja, lehmäantilooppeja, vesiantilooppeja ja impaloja. Pieni naamiokaijanen on vain yksi puiston 550 lintulajista.

Manyara-järven kansallispuisto on yksi Tansanian pienimmistä kansallispuistoista, mutta se on niistä monipuolisin. Heti kansallispuiston sisäänkäynnin jälkeen aukeaa rehevä sademetsä, jonka läpi virtaavat kirkasvetiset purot. Täällä voit nähdä paviaaneja ja Sykes-apinoita. Manyara-järvi muodostaa kolmasosan puiston pinta-alasta, ja sitä reunustavilla savanneilla laiduntaa puhveleita ja gnuuantilooppeja sekä norsu- ja seepralaumoja. Hyvällä tuurilla voit nähdä myös leopardeja, hyeenoja ja harvinaisia puissa kiipeileviä leijonia. Itse Manyara-järvessä viihtyvät mm. virtahevot, flamingot ja pelikaanit.

Safari Tarangiren kansallispuistossa ja Manyara-järven kansallispuistossa (1 yö) & rantaloma Sansibarilla (6 yötä), 7 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 1320 €
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: + 790 €

Tarangiren kansallispuisto Tansanian kuudenneksi suurin kansallispuisto, ja siellä on toiseksi eniten eläimiä. Puistoa pitää kotinaan noin 3000 norsua, ja voit nähdä siellä jopa 300 yksilön laumoja. Toinen tunnettu Tarangiren asukki on puunlatvoissa kiemurteleva pytonkäärme. Lisäksi voit nähdä leijonia, leopardeja, hyeenoja ja pahkasikoja. Kansallispuiston alueella vaeltaa myös laumoittain seeproja, gnuuantilooppeja, gaselleja, lehmäantilooppeja, vesiantilooppeja ja impaloja. Pieni naamiokaijanen on vain yksi puiston 550 lintulajista.

Manyara-järven kansallispuisto on yksi Tansanian pienimmistä kansallispuistoista, mutta se on niistä monipuolisin. Heti kansallispuiston sisäänkäynnin jälkeen aukeaa rehevä sademetsä, jonka läpi virtaavat kirkasvetiset purot. Täällä voit nähdä paviaaneja ja Sykes-apinoita. Manyara-järvi muodostaa kolmasosan puiston pinta-alasta, ja sitä reunustavilla savanneilla laiduntaa puhveleita ja gnuuantilooppeja sekä norsu- ja seepralaumoja. Hyvällä tuurilla voit nähdä myös leopardeja, hyeenoja ja harvinaisia puissa kiipeileviä leijonia. Itse Manyara-järvessä viihtyvät mm. virtahevot, flamingot ja pelikaanit.

Sansibar sijaitsee Intian valtameressä ja koostuu Unguja- (joka tunnetaan epävirallisesti nimellä Sansibar) ja Pemba-pääsaarista sekä lukemattomista pienemmistä saarista. Sansibarin saarelta löytyy yltäkylläisesti sekä kulttuuria että luonnonkauneutta. Liidunvalkeat hiekkarannat, turkoosinsininen meri ja upeat koralliriutat. Lämmin ja aurinkoinen ilmasto ympäri vuoden. Dramaattinen historia, joka vilisee arabialaisia sulttaaneja, portugalilaisia merenkulkijoita, orjakauppiaita ja eurooppalaisia tutkimusmatkailijoita, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä saarelle. Ja yksi Afrikan kiehtovimmista kaupungeista, jonka arkkitehtuurissa näkyvät arabialaiset vaikutteet. Swahilikeittiön herkullisia antimia ja ystävällisiä paikallisasukkaita unohtamatta.

Rantaloma Sansibarilla, 6 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 866 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 576 €

Sansibar sijaitsee Intian valtamerellä ja koostuu Unguja- (joka tunnetaan epävirallisesti nimellä Sansibar) ja Pemba-pääsaarista sekä lukemattomista pienemmistä saarista. Sansibarin saarelta löytyy yltäkylläisesti sekä kulttuuria että luonnonkauneutta. Liidunvalkeat hiekkarannat, turkoosinsininen meri ja upeat koralliriutat. Lämmin ja aurinkoinen ilmasto ympäri vuoden. Dramaattinen historia, joka vilisee arabialaisia sulttaaneja, portugalilaisia merenkulkijoita, orjakauppiaita ja eurooppalaisia tutkimusmatkailijoita, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä saarelle. Ja yksi Afrikan kiehtovimmista kaupungeista, jonka arkkitehtuurissa näkyvät arabialaiset vaikutteet. Swahilikeittiön herkullisia antimia ja ystävällisiä paikallisasukkaita unohtamatta.

Safari Serengetissä, Ngorongorossa ja Manyara-järvellä (4 yötä) & rantaloma Sansibarilla (6 yötä), 10 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 2286 €

Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 804 €

Tansania on tunnettu kauniista maisemistaan ja upeista kansallispuistoistaan. Matka vie sinut Tansanian kolmeen tärkeimpään kansallispuistoon. Ngorongoron suojelualueella pääset myös vierailemaan punapukuisten masaiden luona paikallisessa kylässä.

Serengetin kansallispuisto on Tansanian vanhin. Loputtomia savanneja rikkovat vain akaasiapuut, muutamat lammet ja yksittäiset vesialueet. Puiston alueella elävät käytännössä kaikki legendaarisimmat afrikkalaiset eläinlajit. Serengeti pitää hallussaan eläinmäärän maailmanennätystä, ja kansallispuisto toimii myös suuren eläinvaelluksen näyttämönä. Suuri eläinvaellus saa vuosittain sadat tuhannet gnuuantiloopit, seeprat ja gasellit vaeltamaan paikasta toiseen sadekauden mukaan.

Harva paikka vetää vertoja Serengetille, mutta yksi sellainen on Ngorongoron kraatteri, joka on kuin kadonnut paratiisi Serengetin lounaispuolella. Sammuneen tulivuoren jättämän kraatterin pohjalla elävät kaikki tunnetut savannieläimet.

Manyara-järven kansallispuisto on kooltaan vain 330 km2, mikä tekee siitä yhden Tansanian pienimmistä kansallispuistoista. Vaikka puistolla ei ole kokoa, pienellä alueella on sitäkin enemmän kaunista luontoa ja eläimiä. Kansallispuisto on Tansanian monipuolisin, sillä sen 200 km2 alueelta löytyy sademetsiä, jokia, savanneja ja tietenkin myös puiston nimeä kantava järvi. Täällä voit nähdä paviaaneja, vaaleanpunaisia flamingoja, harvinaisia puussa kiipeileviä leijonia, norsuja, virtahepoja ja monia saaliseläimiä.

Sansibar sijaitsee Intian valtameressä ja koostuu Unguja- (joka tunnetaan epävirallisesti nimellä Sansibar) ja Pemba-pääsaarista sekä lukemattomista pienemmistä saarista. Sansibarin saarelta löytyy yltäkylläisesti sekä kulttuuria että luonnonkauneutta. Liidunvalkeat hiekkarannat, turkoosinsininen meri ja upeat koralliriutat. Lämmin ja aurinkoinen ilmasto ympäri vuoden. Dramaattinen historia, joka vilisee arabialaisia sulttaaneja, portugalilaisia merenkulkijoita, orjakauppiaita ja eurooppalaisia tutkimusmatkailijoita, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä saarelle. Ja yksi Afrikan kiehtovimmista kaupungeista, jonka arkkitehtuurissa näkyvät arabialaiset vaikutteet. Swahilikeittiön herkullisia antimia ja ystävällisiä paikallisasukkaita unohtamatta.

Alennus suuremmille ryhmille
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Arvostelut
Matkakertomuksia
Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@afrikkasafari.fi

Soita:
09 424 15 833

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa.

Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Afrikkasafarin uudistuneille kotisivuille

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.