• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaKeniaKenian safari: sarvikuonoja & Masai Mara
8 päivää

Kenian safari: sarvikuonoja & Masai Mara

Ota kosketus Keniaan. Näe Ison hautavajoaman sarvikuonot, lähde pyöräsafarille ja pääse lähelle maailmankuulun Masai Maran upeita eläimiä. Mahdollisuus pidentää matkaa rantalomalla.

Kenian safari: sarvikuonoja & Masai Mara Kenian safari: sarvikuonoja & Masai Mara
8 päivää

Kenian safari: sarvikuonoja & Masai Mara

Ota kosketus Keniaan. Näe Ison hautavajoaman sarvikuonot, lähde pyöräsafarille ja pääse lähelle maailmankuulun Masai Maran upeita eläimiä. Mahdollisuus pidentää matkaa rantalomalla.

Valitse tämä matka, koska…

Tällä matkalla saat hyvän maistiaisen siitä, mitä kaikkea Kenialla on tarjottavanaan. Tämä matka on täydellinen silloin, kun aikaa on rajoitetusti. Jos aikaa riittää, kiertomatkan safariosuus voidaan kätevästi yhdistää myös rantalomaan, jolloin pääset kokemaan kaksi hyvin erilaista lomaa saman matkan aikana.

Matkan kohokohta on luonnollisesti Masai Mara ja sen upeat eläimet.

Ennen Masai Maraa vieraillaan Isossa hautavajoamassa sijaitsevalla Naivashajärvellä. Tämä suuri makean veden järvi ja sitä ympäröivät alueet tarjoavat paljon tehtävää ja nähtävää. Visiitin aikana muun muassa risteillään järvellä, patikoidaan Crescent Islandin saarella ja käydään jännittävällä pyöräretkellä Hell’s Gaten kansallispuistossa.

Naivashajärveltä matka jatkuu Masai Maran suojelualueelle, jossa odottavat maailmanluokan eläinelämykset. Masai Maran tarjoamia kokemuksia ei oikeastaan voi etukäteen ennustaa – ja juuri siinä onkin luontoretkien suurin viehätys! Voimme kuitenkin taata, että yksikään päivä ei ole samanlainen ja että palaat kotiin kamera täynnä toinen toistaan hienompia otoksia.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Nairobiin, ml. kuljetus
 • Paikallinen englantia puhuva opas/kuljettaja
 • 5 yön majoitus täysihoidolla
 • Risteily Isossa hautavajoamassa sijaitsevalla Naivasha-järvellä
 • Patikkaretki Crescent Islandilla – pääse ihan lähelle eläimiä
 • Pyöräretki Hell’s Gaten kansallispuistossa
 • Kokopäiväretki Nakurujärvelle, hyvät mahdollisuudet nähdä sarvikuonoja
 • Masai Mara – maailman suurin villieläinpopulaatio
 • Kuljetukset ja safariajelut nelivetoisella Land Cruiserilla, jossa WiFi ja sähkö
 • Pullo vettä joka päivä safariajeluilla
 • Sisäänpääsy- ja muut maksut mainittuihin kansallispuistoihin ja suojelualueille
 • Lento Nairobista Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Keniaan

Lähtöpäivä. Matka alkaa lennolla Keniaan välilaskun/välilaskujen kautta.

Päivä 2: Saapuminen Nairobiin – automatka kohti Isoa hautavajoamaa ja Naivashajärveä

Kuljettajamme on sinua vastassa Nairobin lentokentällä. Ensimmäisenä edessä on automatka koilliseen kohti Isoa hautavajoamaa, joka ulottuu 6000 km matkan Itä-Afrikan läpi Jordaninlaaksosta Mosambikiin. Iso hautavajoama koostuu rotkoista ja kanjoneista, jotka vaihtelevat kooltaan melko pienistä jopa 100 km levyisiin. Isossa hautavajoamassa sijaitseva Naivasha on makean veden järvi, joka on koti lukemattomille virtahevoille ja monille eri linnuille.

Heti Naivashajärvelle saavuttua on vuorossa järviristeily, joka on yksi koko kiertomatkan kohokohdista. Keloutuneet, lehdettömät puut kohoavat järvestä kuin veistokset ja muodostavat erinomaisia levähdyspaikkoja haikaroille, pelikaaneille, iibislinnuille ja monille muille linnuille.

Matka suuntautuu järven itäpuolella sijaitsevalle pienelle Crescent Island -saarelle, jossa noustaan maihin. Saarella elää laumoittain seeproja, kirahveja, gnuuantilooppeja ja muita antilooppeja. Saarella ei ole lainkaan petoeläimiä, joten siellä on mahdollista tehdä ”walking safari” eli kävelysafari. Koska eläimillä ei ole saarella luonnollisia vihollisia, ne eivät kaihda ihmisiäkään. Voit siis päästä ihan lähelle eläimiä ja nähdä esimerkiksi, miten pitkiä kirahvit oikeastaan ovatkaan.

Päivä huipentuu jännittävään pyöräretkeen Hell’s Gaten kansallispuistossa. Hell’s Gate on yksi Kenian pienimmistä kansallispuistoista, ja kuten Crescent Islandillakin, myös täällä on mahdollista liikkua eläinten keskuudessa eri tavalla kuin perinteisillä safareilla. Retki koostuu sekä pyörällä ajettavasta osuudesta että lyhyestä patikkaretkestä Hell’s Gaten kansallispuiston sisällä. Puisto tunnetaan etenkin monista upeista kalliomuodostelmistaan ja kuumista lähteistään.

Päivä 3: Kokopäiväretki Nakurujärven kansallispuistoon

Naivashan pohjoispuolella sijaitseva Nakurujärven kansallispuisto on yksi parhaista paikoista koko Afrikan mantereella, kun haluat nähdä uhanalaisia sarvikuonoja omin silmin. Todennäköisimmin bongaat täällä isosarvikuonon, mutta hyvällä tuurilla voit nähdä vilauksen vielä sitäkin uhanalaisemmasta pensassarvikuonosta. Tämä päivä vietetään kokopäiväsafarin merkeissä Nakurujärven kansallispuistossa.

Sarvikuonojen lisäksi puistossa elää puhveleita, seeproja, antilooppeja ja ajoittain myös isoja kissaeläimiä. Norsuja täällä ei kuitenkaan ole.

Päivä 4: Naivashajärvi – Masai Mara

Aamiaisen jälkeen on edessä ajomatka Masai Maraan, ja suurin osa päivästä on varattu matkantekoon. Keniassa liikenne voi olla arvaamatonta, joten on vaikea arvioida etukäteen, kuinka kauan matka tulee kestämään. Toisaalta ajomatka itsessään on mielenkiintoinen kokemus ja vie sinut Kenian vaihtelevien mutta aina yhtä upeiden maisemien läpi. Matkan varrella nähdään myös paikallisia kyliä vilkkaine markkinoineen sekä tienvarsikauppiaita, jotka kaupittelevat ohi ajaville autoilijoille tuoreita hedelmiä ja vihanneksia.

Nojaa taaksepäin, kuuntele äänikirjaa tai hyvää musiikkia kuulokkeista ja nauti ikkunasta näkyvistä upeista maisemista. Autossa on WiFi ja sähkö, joten voit myös käyttää tilaisuutta hyväksesi ja lähettää vaikka kotiväelle muutaman lomakuvan!

Mitä lähemmäs Masai Maraa tullaan, sitä enemmän kauniin punaisia asuja tienvarren kulkijoilla näkyy. Reitti vie läpi paikallisten kylien, joissa kauppa käy sutjakasti ja monet kauppiaat viittoilevat autoissa istuvia matkustajia tutustumaan tuotteisiinsa. Jos haluat, voit ostaa välipalaksi esimerkiksi hedelmiä – mainitse vain asiasta kuljettajalle.

Masaiden pääkaupungissa Narokissa tehdään lyhyt pysähdys, jonka jälkeen jatketaan kohti Masai Maraa. Suojelualuetta lähestyttäessä kyliä on harvemmassa, mutta vastaavasti villieläimiä näkyy enemmän.

Halutessasi voit vierailla masai-kylässä. Vierailusta on sovittava erikseen safarioppaan kanssa. Retki maksaa 25 USD per henki (ei sisälly matkan hintaan) ja se maksetaan suoraan masaille.

Masai Marasta voi ostaa suoran lennon Nairobiin ja välttää siten ajomatkan. Kysy meiltä lisämaksusta.

Päivät 5-6: Elämyksiä Masai Marassa

Seuraavat päivät vietetään Masai Maran suojelualueella, joka muodostaa Kenian puoleisen osan valtavasta Serengetin ekosysteemistä. Sadekaudella suojelualueella elää maailman suurin villieläinpopulaatio.

Masai Maran laajoilla tasangoilla voit nähdä laumoittain norsuja, gnuuantilooppeja, seeproja, virtahepoja, kirahveja, gaselleja ja muita ruohoa syöviä saaliseläimiä sekä niitä saalistavia leijonia, hyeenoja, leopardeja ja gepardeja.

Pääset ihan lähelle monia eläimiä, joita voit ihailla Land Cruiserin suojista.

Heinäkuusta lokakuuhun voit nähdä täällä yli miljoona gnuuantilooppia, satojatuhansia seeproja ja lukemattomia thomsoningaselleja, jotka joka vuosi taittavat 1200 kilometrin matkan Serengetiltä. Vaelluksen aikana monet niistä joutuvat Mara-joessa vaanivien valtavien niilinkrokotiilien saaliiksi.

Monien mielestä Masai Marassa kannattaa vierailla juuri suuren eläinvaelluksen aikoihin, vaikka ruohotasangot vilisevätkin eläimiä ympäri vuoden.

Seuraavat päivät kuluvat game drive -ajelujen merkeissä. Päivien tarkka ohjelma riippuu säästä, eläimistä ja omista mieltymyksistäsi. Useimmiten päivän ajelu suunnitellaan etukäteen oppaan kanssa, jolloin voit kertoa oppaalle omista toivomuksistasi ja hyödyntää oppaan laajaa tietämystä alueesta ja sen eläimistöstä.

Päivä 7: Masai Mara – Nairobi – Kotimatka

Tänään on viimein aika jättää hyvästit savannille. Edessä on vielä viimeinen game drive -ajelu Masai Marassa, jonka jälkeen otetaan suunta kohti Nairobia ja lentokenttää.

Voit luonnollisesti vielä jatkaa matkaasi rantalomalla tai viettää muutaman ylimääräisen päivän Nairobissa kaupunkiin tutustuen.

Päivä 8: Saapuminen Suomeen

Laskeudut Suomeen vietettyäsi upean loman Keniassa.

Pidennä matkaasi

Rantaloma Sansibarilla, 6 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 866 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 576 €

Sansibar sijaitsee Intian valtamerellä ja koostuu Unguja- (joka tunnetaan epävirallisesti nimellä Sansibar) ja Pemba-pääsaarista sekä lukemattomista pienemmistä saarista. Sansibarin saarelta löytyy yltäkylläisesti sekä kulttuuria että luonnonkauneutta. Liidunvalkeat hiekkarannat, turkoosinsininen meri ja upeat koralliriutat. Lämmin ja aurinkoinen ilmasto ympäri vuoden. Dramaattinen historia, joka vilisee arabialaisia sulttaaneja, portugalilaisia merenkulkijoita, orjakauppiaita ja eurooppalaisia tutkimusmatkailijoita, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä saarelle. Ja yksi Afrikan kiehtovimmista kaupungeista, jonka arkkitehtuurissa näkyvät arabialaiset vaikutteet. Swahilikeittiön herkullisia antimia ja ystävällisiä paikallisasukkaita unohtamatta.

Mauritius aikuisille, 5 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 1290 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 135 €

Trooppinen Mauritius on yksi Intian valtameren kiehtovimmista saarista. Miellyttävä ilmasto ja paikallisten ystävällisyys tekevät tästä pikku paratiisisaaresta täydellisen lomakohteen. Mauritiuksesta tulee mieleen rentoutuminen ja romantiikka, mutta se sopii erinomaisesti myös gastronomiasta, vesiurheilulajeista ja luontoelämyksistä kiinnostuneille. Mauritiusta ympäröivät kauniit hiekkarannat huojuvine palmuineen, kristallinkirkkaat vedet ja värikkäät koralliriutat. Saaren maisemaan kuuluvat myös vehreät metsät, sokeriruokopellot, vuoret, kuohuvat vesiputoukset ja rannikon pienet laguunit. Pääkaupunki Port Louisista löytyy tasokkaita liikkeitä shoppailijoille sekä mielenkiintoisia museoita kulttuurinnälkäisille.

Mauritiuksella päivät ovat vapaita.

Majoitukseen sisältyy puolihoito.

Huomaa: Hotelli Le Meridien on suljettu 31. lokakuuta 2019 asti remontista johtuen. Kyseisenä ajankohtana majoitut sen sijaan The Westin Turtle Bay & Spa -hotellissa.

Rantaloma Sansibarilla, 6 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 813 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 375 €

Sansibar sijaitsee Intian valtamerellä ja koostuu Unguja- (joka tunnetaan epävirallisesti nimellä Sansibar) ja Pemba-pääsaarista sekä lukemattomista pienemmistä saarista. Sansibarin saarelta löytyy yltäkylläisesti sekä kulttuuria että luonnonkauneutta. Liidunvalkeat hiekkarannat, turkoosinsininen meri ja upeat koralliriutat. Lämmin ja aurinkoinen ilmasto ympäri vuoden. Dramaattinen historia, joka vilisee arabialaisia sulttaaneja, portugalilaisia merenkulkijoita, orjakauppiaita ja eurooppalaisia tutkimusmatkailijoita, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä saarelle. Ja yksi Afrikan kiehtovimmista kaupungeista, jonka arkkitehtuurissa näkyvät arabialaiset vaikutteet. Swahilikeittiön herkullisia antimia ja ystävällisiä paikallisasukkaita unohtamatta.

Mahdollisuus huonetason korotukseen

Rantaloma Mombasassa, 6 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 575 €
Per lapsi (alle 12 v.): + 555 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 115 €

Päätä safarimatkasi rantalomaan Mombasassa.

Vietä viikko rentoutuen valkeilla hiekkarannoilla palmujen katveessa, pulahda turkoosinsiniseen mereen ja snorklaile upeiden koralliriuttojen lomassa. Lomalla on aikaa myös tutustua Mombasaan, joka on Kenian toiseksi suurin kaupunki. Kaupungin kapeilla kaduilla voit nähdä merkkejä sekä swahili- että arabikulttuurista. Markkinoilla myyntipöydät notkuvat paikallisia ruokia ja eksoottisia mausteita.

Päivät Mombasassa ovat vapaasti käytettävissä, mutta voit halutessasi ostaa myös lisäretkiä, jos haluat tutustua paremmin Mombasan kaupunkiin tai sen ympäristöön.

Koe Nairobin nähtävyydet, 2 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 380 €
Per lapsi (alle 12 v.): + 380 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 380 €

Nairobi on Kenian pääkaupunki ja suurin kaupunki. Se perustettiin vuonna 1899 väliasemaksi brittiläiselle rautatielle, joka kulki Afrikan helmeksikin kutsuttuun Ugandaan. Tänä päivänä Nairobi on yksi Itä-Afrikan kosmopoliittisimpia kaupunkeja ja todellinen kulttuurien ja elämysten sulatusuuni, jonka tunnelmaan pääset sukeltamaan tällä jatkomatkalla.

Olet ehkä jo kuullutkin Nairobissa sijaitsevasta norsujen orpokodista, joka on nimeltään David Sheldrick Wildlife Trust. Joka keskipäivä ”orpokoti” avaa ovensa vierailijoille, jolloin sinulla on mahdollisuus päästä seuraamaan pikkunorsujen ruokintaa tuttipulloilla. Kokemus on sekä hauska että koskettava, ja orpokodissa vierailun aikana voit päästä ihan lähelle pieniä norsuja ja opit paljon säätiön toiminnasta.

Olet varmasti kuullut myös tanskalaisen kirjailijan Karen Blixenin elämästä Afrikassa tai nähnyt elokuvan Minun Afrikkani, jota tähdittivät Meryl Streep ja Robert Redford. Elokuva alkaa sanoilla: ”I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills”. Karen Blixenin entinen kotitalo on muutettu museoksi, ja se on ehdoton vierailukohde Nairobissa käydessäsi. Karen Blixen on jättänyt merkittävän jäljen Nairobin alueen historiaan. Hänen mukaansa on nimetty esimerkiksi kokonainen kaupunginosa, Karen.

Tiesitkö, että Giraffe Centressä voit ruokkia kirahveja käsin? Kirahvikeskus kuuluu myös päivän ohjelmaan, samoin kuin vierailu Kazuri-korutehtaassa, joka työllistää yksinhuoltajaäitejä niin, että he voivat huolehtia lapsistaan.

Kaiken tämän pääset kokemaan tällä jatkomatkalla, johon kuuluu kahden yön majoitus Nairobissa sekä yksi kokopäiväretki.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 589 €
Alennus isoille ryhmille
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Arvostelut
Matkakertomuksia
Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@afrikkasafari.fi

Soita:
09 424 15 833

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa.

Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Afrikkasafarin uudistuneille kotisivuille

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.