• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaKeniaKaribu Kenia & rantaloma Sansibarilla
13 päivää

Karibu Kenia & rantaloma Sansibarilla

Tällä matkalla koet Kenian suurimmat vetonaulat Amboselin, Naivasha-järven ja Masai Maran. Matka huipentuu rentouttavaan rantalomaan eksoottisella Sansibarin saarella.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Karibu Kenia & rantaloma Sansibarilla Karibu Kenia & rantaloma Sansibarilla
13 päivää

Karibu Kenia & rantaloma Sansibarilla

Tällä matkalla koet Kenian suurimmat vetonaulat Amboselin, Naivasha-järven ja Masai Maran. Matka huipentuu rentouttavaan rantalomaan eksoottisella Sansibarin saarella.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Nairobiin, ml. lentokenttäkuljetus
 • Paikallinen englantia puhuva opas/kuljettaja
 • 5 yötä Keniassa täysihoidolla
 • 1 yö Keniassa aamiaisella
 • Amboselin kansallispuisto – näe norsulaumat Kilimanjaron juurella
 • Iso hautavajoama ja risteily Naivasha-järvellä
 • Masai Mara – maailman suurin villieläinpopulaatio
 • Kuljetukset ja safariajelut nelivetoisessa Land Cruiserissa, jossa on WiFi ja sähköt
 • Pullo vettä joka päivä safariajeluilla
 • Sisäänpääsymaksut ja muut maksut mainittuihin kansallispuistoihin ja suojelualueille
 • Lento Nairobista Sansibarille, ml. lentokenttäkuljetus
 • 4 yötä Sansibarilla, Sultan Sands **** / Bluebay Beach Resort *****, sis. puolihoito
 • Mahdollisuus jatkaa rantalomaa Sansibarilla
 • Lento Sansibarilta Suomeen, ml. lentokenttäkuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti

Tämä matka alkaa jännittävällä safariseikkailulla Keniassa ja päättyy rentouttavaan rantalomaan.

Ensimmäiseksi ohjelmassa on safari yhdessä Kenian pienimmistä kansallispuistoista. Amboselin kansallispuiston maisemaa hallitsee majesteettinen lumihuippuinen Kilimanjaro. Alueen ilmasto on kuiva ja kasvillisuus harvaa, joten eläimiä on helppo nähdä.

Nairobissa voit päättää itse aamupäivän ohjelman ja käydä lisäretkellä haluamassasi nähtävyydessä.

Nairobista matka jatkuu Isossa hautavajoamassa sijaitsevalle Naivasha-järvelle. Ohjelmassa on risteily järvellä, joka tunnetaan etenkin virtahevoistaan ja monipuolisesta eläimistöstään.

Maailmankuululla Masai Maran suojelualueella voit päästä lähelle kaikkia Big 5 -eläimiä ja nähdä lukemattomia muita eläimiä. Halutessasi voit myös vierailla punapukuisten masaiden luona aidossa masai-kylässä.

Safariseikkailun jälkeen sinua odottaa rentouttava rantaloma eksoottisella Sansibarilla. Täällä voit rentoutua liidunvalkeilla hiekkarannoilla, tutustua Stone Townin historialliseen kaupunkiin, maistella saarella viljeltyjä mausteita ja eksoottisia hedelmiä, purjehtia perinteisessä dhow’ssa tai tutkia Jozani Chwaka Bayn kansallispuiston luonnonihmeitä.

Miksi valita tämä matka?

 • Koet kaikki Kenian tärkeimmät kohokohdat klassisella safarimatkalla ja rentoudut lopuksi rantalomalla
 • Näet Masai Maran massiiviset eläinlaumat, jotka tekevät unohtumattoman vaikutuksen
 • Matka huipentuu rentouttavaan neljän tähden rantalomaan Sansibarin valkoisilla hiekkarannoilla
 • Safariajelut tehdään Afrikkasafarin omalla Land Cruiserilla, jossa on sähköt ja WiFi

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Keniaan

Tänään on lähtöpäivä, ja matka alkaa lennolla Keniaan välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 2: Nairobi – Amboselin kansallispuisto

Lentokentällä sinua on vastassa kuljettajasi, joka huolehtii kuljetuksista myös seuraavina päivinä. Suunnaksi otetaan etelä ja Amboselin kansallispuisto. Saapumisajankohdasta riippuen syöt lounasta joko matkan varrella tai saavuttuasi lodgeesi Amboselissa. Pienen lepotauon jälkeen heti samana iltapäivänä on edessä ensimmäinen game drive -safariajelu.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 3: Amboselin kansallispuisto

Amboselin kansallispuisto on yksi Kenian pienimmistä, mutta pienestä koostaan huolimatta se tarjoaa suuria elämyksiä. Puisto tunnetaan erityisesti alueella vaeltavista suurista norsulaumoista ja monien norsujen mahtavista syöksyhampaista. Amboselin kasvillisuus on harvaa, joten eläimiä on helpompi löytää ja nähdä. Jos sinussa on lintuharrastajan vikaa, et tule pettymään Amboseliin, sillä osa puiston alueesta on käytännössä suomaata ympäri vuoden. Tänään ajelulle pakataan eväät mukaan, joten pääset viettämään koko päivän puistossa ilman turhia keskeytyksiä.

Päivä 4: Amboseli – Nairobin kansallispuisto

Norsulauma ja taustalla kohoava Kilimanjaro on varmasti yksi legendaarisimmista afrikkalaisista valukuvausaiheista. Vuori näkyy parhaiten varhain aamulla ja myöhään päivällä, joten jos et saanut napattua haluamaasi otosta edellisenä päivänä, tänään sinulla on siihen uusi mahdollisuus. Päivä alkaa nimittäin vielä yhdellä game drive -ajelulla Amboselissa, ja vasta lounaan jälkeen lähdetään ajamaan takaisin kohti pohjoista ja Nairobin kansallispuistoa. Täällä majoitut yhden yön, ja illalla voit halutessasi käydä syömässä maailmankuulussa Carnivore-ravintolassa.

Päivä 5: Nairobi – Naivasha-järvi

Aamupäivän ohjelman voit päättää itse. Voit valita jonkin mielenkiintoisista lisäretkistä, jotka vievät sinut Nairobin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Voit esimerkiksi vierailla Minun Afrikkani -elokuvasta tunnetun Karen Blixenin kotitilalla tai David Sheldrickin norsujen orpokodissa.

Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Naivasha-järveä, joka on Ison hautavajoaman korkeimmassa kohdassa 1890 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva makean veden järvi. Iltapäivällä on vuorossa risteily järvellä. Järvi on tunnettu virtahevoista, kirahveista, vesiantiloopeista ja vihermarakateista eli verveteistä sekä monipuolisesta linnustosta, johon kuuluu sekä paikallisia lajeja että muuttolintuja.

Päivä 6: Naivasha-järvi – Masai Mara

Tänään matka vie Naivasha-järveltä Masai Maraan. Ajomatka on pitkä, mutta se antaa hyvän käsityksen kenialaisesta maaseudusta ja sen elämästä. Nojaa taaksepäin ja nauti ohi vilistävistä maisemista ja viehättävistä maalaiskylistä. Autossa on sekä WiFi että sähkö, joten voit myös ladata tai lähettää lomakuvia kotona odottavien iloksi.

Ensimmäiseksi ajetaan ohi vanhan Longnot-tulivuoren. Täältä käännytään kohti länttä ja masaiden maita, ja tien varrella voitkin jo nähdä paljon masaimiehiä värikkään punaisissa asuissaan. Masait eivät ole maanviljelyskansa. Sen sijaan he laiduntavat karjaa, jotka kilpailevat ruohosta kirahvien, seeprojen ja monien muiden savannin kasvinsyöjien kanssa.

Liikenteestä riippuen voidaan tehdä lyhyt pysähdys Narokissa, joka on masaiden pääkaupunki. Pikkuhiljaa auton ikkunoista avautuvassa maisemassa alkaa näkyä enemmän ja enemmän villieläimiä, mistä tiedät, että ollaan tulossa perille Masai Maraan.

Halutessasi voit vierailla masai-kylässä. Vierailusta on sovittava erikseen oppaan kanssa. Retki maksaa 25 USD per henki (ei sisälly matkan hintaan), ja se maksetaan suoraan masaille.

Päivä 7: Masai Mara

Koko päivä on omistettu game drive -safariajelulle Masai Maran suojelualueella. Usein mukaan otetaan eväspaketti ja pikniklounas nautitaan ajelun aikana, jotta luonnossa voidaan viettää mahdollisimman paljon aikaa. On mahdotonta ennustaa, mitä kaikkea tulet näkemään safariajelun aikana. Voimme lähes taata, että törmäät ainakin norsulaumoihin, gnuuantilooppeihin, seeproihin, virtahepoihin, gaselleihin ja puhveleihin. Saaliseläinten perässä kulkevat tietenkin myös saalistajat, eli leijonat, hyeenat, gepardit ja leopardit. Kannattaa kuitenkin pitää silmät auki myös pienempien eläinten varalta. Alueen linnusto on rikas, ja pensaissa piileskelee värikkäitä liskoja.

Pääset ihan lähelle monia eläimiä, joita voit ihailla Land Cruiserin suojista.

Heinäkuusta lokakuuhun tapahtuvan suuren eläinvaelluksen aikana voit nähdä täällä yli miljoona gnuuantilooppia, satojatuhansia seeproja ja lukemattomia thomsoningaselleja, jotka joka vuosi taittavat 1200 kilometrin matkan Serengetiltä. Vaelluksen aikana monet niistä joutuvat Mara-joessa vaanivien niilinkrokotiilien saaliiksi.

Päivä 8: Masai Mara – Nairobi – Sansibar

Aamiaisen jälkeen jätät Masai Maran kiehtovat eläimet taaksesi ja palaat Nairobiin, josta suuntaat edelleen kohti Sansibaria ja rentouttavaa rantalomaa.

Sansibarilla sinua on vastassa paikallisen yhteistyökumppanimme edustaja, joka vie sinut hotelliisi.

Voit valita lisämaksusta myös suoran lennon Masai Marasta ja välttää siten ajomatkan. Kysy meiltä lisätietoja.

Päivät 9-11: Rentoutumista ja elämyksiä Sansibarilla

Sansibarilla päivät ovat vapaita.

Sansibar sijaitsee Intian valtameressä ja koostuu Unguja- (joka tunnetaan epävirallisesti nimellä Sansibar) ja Pemba-pääsaarista sekä lukemattomista pienemmistä saarista. Sansibarin saarelta löytyy yltäkylläisesti kaikkea, sekä kulttuuria että luonnonkauneutta. Liidunvalkeat hiekkarannat, turkoosinsininen meri ja upeat koralliriutat. Lämmin ja aurinkoinen ilmasto ympäri vuoden. Dramaattinen historia, joka vilisee arabialaisia sulttaaneja, portugalilaisia merenkulkijoita, orjakauppiaita ja eurooppalaisia tutkimusmatkailijoita, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä saarelle. Ja yksi Afrikan kiehtovimmista kaupungeista, jonka arkkitehtuurissa näkyvät arabialaiset vaikutteet. Swahilikeittiön herkullisia antimia ja saaren ystävällisiä asukkaita unohtamatta.

Päivä 12: Kotimatka alkaa

Sinut noudetaan hotellilta ja kuljetetaan lentokentälle, josta matka jatkuu välilaskun/-laskujen kautta Suomeen.

Päivä 13: Paluu Suomeen

Laskeudut takaisin Suomeen jännittävän ja tapahtumarikkaan loman jälkeen.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Elämyksiä Stone Townissa, 2 yötä

Jos rakastat Marrakechiä, rakastut takuulla myös Stone Towniin. Kaupungille ovat ominaisia kapeat, kiemurtelevat kadut ja kujat, jotka jalkakäytävien puutteesta huolimatta vilisevät lapsia ja aikuisia, polkupyöriä, aaseja ja kauppiaita, jotka myyvät tienvarren pikkuisissa kaupoissa kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Siellä täällä katujen muodostaman labyrintin keskellä on aukioita, joita reunustavilla ”barazoilla” (sisäänrakennettu kivipenkki) miehet istuvat nauttimassa vahvasta kahvista ja juttuseurasta samalla kun lapset potkivat palloa ja raukeat kissat venyttelevät auringon lämmössä.

Ensi silmäyksellä kaupunki vaikuttaa ränsistyneeltä, mutta tarkemmin katsoessasi et voi olla kiinnittämättä huomiota talojen oviin! Isoja, raskaita ja kauniisti koristeltuja puuovia pidetään Sansibarin suurimman kaupungin tunnusmerkkinä.

Stone Town tarjoaa markkinoita ja museoita, paljon erilaisia retkivaihtoehtoja ja eksoottista satamakaupunkitunnelmaa. Päiväsaikaan satama houkuttelee paikallisia kävelylle ja nuorukaisia kokeilemaan huikeita uimahyppyjä laiturin nokasta. Kalastaja- ja turistiveneitä saapuu ja lähtee jatkuvasti, ja illalla täällä pidetään värikkäät markkinat.

Stone Town on monella tapaa ja kaikilla aisteilla nautittava elämys. Tuoksut, äänet, makuelämykset, värit, historia ja kulttuuri – Stone Town tarjoaa kaikkea. Ei ihme, että kaupunki on valittu UNESCO:n maailmanperintökohteeksi.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 890 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 4 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.