• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
9 päivää

Karibu Kenia safari

Koe klassinen Kenian-kiertomatka, jonka aikana näet kaikki maan tärkeimmät vetonaulat. Reitti kulkee Amboselin norsujen luota ihastelemaan Naivashajärven virtahepoja ja lopuksi Masai Maraan.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Karibu Kenia safari Karibu Kenia safari
9 päivää

Karibu Kenia safari

Koe klassinen Kenian-kiertomatka, jonka aikana näet kaikki maan tärkeimmät vetonaulat. Reitti kulkee Amboselin norsujen luota ihastelemaan Naivashajärven virtahepoja ja lopuksi Masai Maraan.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Nairobiin, ml. lentokenttäkuljetus
 • Paikallinen englantia puhuva opas/kuljettaja
 • 5 yötä Keniassa täysihoidolla
 • 1 yö Keniassa aamiaisella
 • Amboselin kansallispuisto – näe norsulaumat Kilimanjaron juurella
 • Iso hautavajoama ja risteily Naivasha-järvellä
 • Masai Mara – maailman suurin villieläinpopulaatio
 • Kuljetukset ja safariajelut nelivetoisella Land Cruiserilla, jossa WiFi ja sähkö
 • Pullo vettä joka päivä safariajeluilla
 • Sisäänpääsymaksut ja muut maksut mainittuihin kansallispuistoihin ja suojelualueille
 • Lento Nairobista Suomeen, sis. lentokenttäkuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti

Tämä matka on sinulle, joka haluat kokea Kenian kohokohdat.

Matka alkaa Amboselin kansallispuistosta, joka on yksi Kenian pienimmistä kansallispuistoista. Puisto on erityisen tunnettu suurista norsulaumoistaan, jotka usein muodostavat vaikuttavan sommitelman taustalla kohoavan Kilimanjaron kanssa. Puisto on tasainen kuin pannukakku, alueen ilmasto on kuiva ja kasvillisuus harvaa, joten eläimiä on helppo nähdä.

Ajomatkalla Amboselista Naivasha-järvelle majoitut yhden yön aivan Nairobin kansallispuiston ulkopuolella. Täällä sinulla on mahdollisuus vierailla David Sheldrickin kuuluisassa norsujen orpokodissa ja Minun Afrikkani -elokuvasta tunnetun Karen Blixenin kotitilalla. Seuraavaksi suuntaat kohti Ison hautavajoaman henkeäsalpaavia maisemia ja Naivasha-järveä, joka tunnetaan virtahevoistaan ja monipuolisesta linnustostaan. Maailmankuulun Masai Maran suojelualueen todellinen vetonaula ovat Big 5 -eläimet, joiden lisäksi alueella elää monia muita eläinlajeja. Halutessasi voit myös vierailla punapukuisten masaiden luona aidossa masai-kylässä.

Tämä on klassinen Kenian-kiertomatka, jonka aikana kierrät kaikki tärkeimmät nähtävyydet ja näet maan kiehtovimmat kohokohdat.

Miksi valita tämä matka?

 • Koet kaikki Kenian tärkeimmät kohokohdat klassisella safarimatkalla, joka vie sinut Amboseliin, Naivasha-järvelle ja Masai Maraan
 • Koet luonnon upeat kontrastit Amboselin äärettömiltä tasangoilta Naivashan vehreyteen, Isoon hautavajoamaan ja Masai Maran savannimaisemiin
 • Voit vierailla esim. Karen Blixenin kotitilalla, Nairobin kansallilspuistossa tai David Sheldrickin norsujen orpokodissa
 • Safariajelut tehdään Afrikkasafarin omalla Land Cruiserilla, jossa on sähköt ja WiFi

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Keniaan

Ensimmäisenä päivänä on edessä lento Suomesta Keniaan. Matkan varrella on välilasku/välilaskuja.

Päivä 2: Nairobi – Amboselin kansallispuisto

Saavuttuasi Keniaan sinua on vastassa kuljettajamme, jonka kyydissä suuntaat etelään kohti Amboselin kansallispuistoa. Lennon laskeutumisajankohdasta riippuen syöt lounasta joko matkan varrella tai saavuttuasi lodgeesi Amboselissa. Jos aikaa riittää, matkan ensimmäiselle game drive -safariajelulle lähdetään jo samana iltapäivänä.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 3: Amboselin kansallispuisto

Amboselin kansallispuisto on yksi Kenian pienimmistä, mutta pienestä koostaan huolimatta se tarjoaa suuria elämyksiä. Kaikki ovat varmasti joskus nähneet kuvan Amboselin norsuista ja taustalla kohoavasta Kilimanjarosta. Kun näet saman maiseman omin silmin, tiedät olevasi Afrikassa. Kannattaa nousta aikaisin aamulla nauttimaan komeasta auringonnoususta, sillä vuori näkyy parhaiten useimmiten juuri aamun valjetessa.

Amboseli tunnetaan juuri norsulaumoistaan. Yhtä isokokoisia norsuja – tai yhtä mahtavia syöksyhampaita – et näe missään muualla Afrikassa. Puiston harvan kasvillisuuden ansiosta eläinten näkeminen on täällä helpompaa kuin monissa muissa kansallispuistoissa. Myös Amboselin linnusto on monipuolinen ja huomion arvoinen. Tänään saat mukaasi pikniklounaan, joten voit viettää koko päivän puistossa ilman keskeytyksiä. Eväät nautitaan useimmiten pienen kukkulan huipulta, josta avautuu upea näköala niin Amboselin suoalueille kuin kuivalle savannille.

Päivä 4: Amboseli – Nairobin kansallispuisto

Aamulla on ohjelmassa vielä yksi game drive -ajelu Amboselissa, joten jos et ehtinyt napata kuvaa Kilimanjarosta edellisenä päivänä, nyt sinulla on vielä yksi mahdollisuus!

Lounas nautitaan lodgessa, jonka jälkeen otetaan kurssi kohti pohjoista, ja Nairobiin ehditään perille ennen illallista – miltä kuulostaisi esimerkiksi herkullinen ateria kuuluisassa ravintola Carnivoressa?

Majoitut aivan lähellä Nairobin kansallispuistoa, joka sijaitsee Nairobista hieman etelään.

Päivä 5: Nairobi – Naivasha-järvi

Uusi päivä ja uudet elämykset odottavat.

Tänään voit päättää aamupäivän ohjelman itse valitsemalla jonkin tarjolla olevista retkistä. Voit esimerkiksi vierailla Karen Blixenin kotitilalla tai David Sheldrickin norsujen orpokodissa. Opastettu safari Nairobin kansallispuistossa on ainutkertainen kokemus, jonka aikana sinulla on myös mahdollisuus nähdä harvinainen pensassarvikuono!

Keskipäivällä matka jatkuu kohti pohjoista ja Isoa hautavajoamaa. Määränpäänä on Naivasha-järvi. Matkan varrella tehdään lyhyt pysähdys paikassa, jossa voit nauttia lounasta ja ottaa valokuvia Ison hautavajoaman mahtavista maisemista.

Naivashajärvi on Ison hautavajoaman korkeimmassa kohdassa 1890 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva makean veden järvi. Yksi visiitin kohokohdista onkin järviristeily. Alue on tunnettu virtahevoista, kirahveista, vesiantiloopeista ja vihermarakateista eli verveteistä sekä monipuolisesta linnustosta, johon kuuluu sekä paikallisia lajeja että muuttolintuja.

Päivä 6: Naivashajärvi – Masai Mara

Aamiaisen jälkeen on edessä ajomatka Masai Maraan. Liikennettä on Keniassa vaikea ennustaa, joten suurin osa päivästä on varattu matkantekoon. Nojaa taaksepäin, nauti välipala, kuuntele äänikirjaa tai musiikkia kuulokkeista ja ihaile ikkunasta näkyviä upeita maisemia. Autossa on WiFi ja sähkö, joten voit myös käyttää tilaisuutta hyväksesi ja lähettää vaikka kotiväelle muutaman lomakuvan.

Ensimmäinen etappi on vanha tulivuori Longonot, josta jatketaan kohti länttä ja masaiden maita. Tien varrella voit jo nähdä paljon masaimiehiä värikkään punaisissa asuissaan. Masait eivät ole maanviljelyskansa. Sen sijaan he laiduntavat karjaa, jotka kilpailevat ruohosta kirahvien, seeprojen ja monien muiden savannin kasvinsyöjien kanssa. Reitti vie läpi paikallisten kylien, joissa kauppa käy sutjakasti, ja monet tien päällä liikkuvat vilkuttavat innokkaasti autossa istuville.

Masaiden pääkaupungissa Narokissa voidaan tehdä lyhyt pysähdys, jonka jälkeen jatketaan kohti Masai Maraa. Suojelualuetta lähestyttäessä kyliä on harvemmassa, mutta vastaavasti villieläimiä näkyy enemmän.

Halutessasi voit vierailla masai-kylässä. Vierailusta on sovittava erikseen oppaan kanssa. Retki maksaa 25 USD per henki (ei sisälly matkan hintaan), ja se maksetaan suoraan masaille.

Päivä 7: Masai Mara

Vuorossa on kokopäivän game drive -safariajelu Masai Maran suojelualueella, joka muodostaa Kenian puoleisen osan valtavasta Serengetin ekosysteemistä. Sadekaudella suojelualueella elää maailman suurin villieläinpopulaatio.

Masai Mara ei juuri esittelyjä kaipaa. Suojelualueen laajoilla tasangoilla voit nähdä laumoittain norsuja, gnuuantilooppeja, seeproja, virtahepoja, kirahveja, gaselleja ja muita ruohoa syöviä saaliseläimiä sekä niitä saalistavia leijonia, hyeenoja, leopardeja ja gepardeja.

Pääset ihan lähelle eläimiä, joita voit ihailla Land Cruiserin suojista.

Heinäkuusta lokakuuhun tapahtuvan suuren eläinvaelluksen aikana voit nähdä täällä yli miljoona gnuuantilooppia, satojatuhansia seeproja ja lukemattomia thomsoningaselleja, jotka joka vuosi taittavat 1200 kilometrin matkan Serengetiltä. Vaelluksensa aikana monet niistä joutuvat Mara-joessa vaanivien niilinkrokotiilien saaliiksi.

Päivä 8: Masai Mara – Nairobi – Kotimatka alkaa

Aamiaisen jälkeen on aika jättää hyvästit Masai Maran upeille eläimille ja suunnata auton nokka kohti Nairobia –  kaupunkiin vievä reitti kulkee jälleen vaikuttavan Ison hautavajoaman ja Narokin kaupungin kautta.

Lounaan jälkeen jatketaan lentokentälle, josta lennät välilaskun/-laskujen kautta takaisin Suomeen. Halutessasi voit myös varata lisämatkan Ugandan vehreään Bwindin kansallispuistoon, jossa sinulla on mahdollisuus päästä lähelle ainutlaatuisia vuorigorilloja. Näiden lempeiden jättiläisten näkeminen niiden luonnollisessa elinympäristössä on vaikuttava kokemus.

Voit valita lisämaksusta myös suoran lennon Masai Marasta ja välttää siten ajomatkan. Kysy meiltä lisätietoja.

Päivä 9: Kotiinpaluu

Laskeudut takaisin Suomeen jännittävän ja tapahtumarikkaan loman jälkeen.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Gorilla-tracking Ugandassa, 4 yötä

Olet varmasti nähnyt valokuvia vuorigorilloista, Ugandan Bwindi Impenetrable National Park -kansallispuistossa elävistä lempeistä jättiläisistä.

Nyt sinulla on mahdollisuus yhdistää Itä-Afrikan-matkaasi jännittävä gorillasafari Ugandassa.

Tämä viiden päivän jatkomatka vie sinut sekä gorillojen luokse että ”walking safari” -kävelysafarille Mburo-järven kansallispuistoon.

Hintaan sisältyvät luonnollisesti lennot, gorillaluvat ja täysihoito lähes koko matkan ajan.

Tämän helpommaksi gorillojen jäljitys ei tule!

Huomaa: Tämä jatkomatka järjestetään vain, kun matkustajia on väh. 2.

Jatkomatka on varattava viimeistään 70 päivää ennen lähtöä.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 589 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 4 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.