• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
8 päivää

Karibu Kenia safari

Koe klassinen Kenian-kiertomatka, jonka aikana näet kaikki maan tärkeimmät vetonaulat. Reitti kulkee Amboselin norsujen luota ihastelemaan Naivashajärven virtahepoja ja lopuksi Masai Maraan.

Karibu Kenia safari Karibu Kenia safari
8 päivää

Karibu Kenia safari

Koe klassinen Kenian-kiertomatka, jonka aikana näet kaikki maan tärkeimmät vetonaulat. Reitti kulkee Amboselin norsujen luota ihastelemaan Naivashajärven virtahepoja ja lopuksi Masai Maraan.

Miksi valita tämä matka?

 • Koet kaikki Kenian tärkeimmät kohokohdat klassisella safarimatkalla, joka vie sinut Amboseliin, Naivashajärvelle ja Masai Maraan
 • Koe luonnon upeat kontrastit Amboselin äärettömiltä tasangoilta Naivashajärven vehreyteen, Isoon hautavajoamaan ja Masai Maran savannimaisemiin
 • Ihastele norsuja Amboselissa, virtahepoja Naivashajärvellä ja valtavia eläinlaumoja Masai Marassa
 • Safariajelut tehdään Afrikkasafarin omalla Land Cruiserilla, jossa on sähköt ja WiFi

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset

Matka lyhyesti:

Tämä matka on sinulle, joka haluat kokea Kenian kohokohdat.

Matka alkaa Amboselin kansallispuistosta, joka on yksi Kenian pienimmistä kansallispuistoista. Puisto on erityisen tunnettu suurista norsulaumoistaan, jotka usein muodostavat vaikuttavan sommitelman taustalla kohoavan Kilimanjaron kanssa. Puisto on tasainen kuin pannukakku, alueen ilmasto on kuiva ja kasvillisuus harvaa, joten eläimiä on helppo nähdä.

Amboselista ajat kohti Ison hautavajoaman henkeäsalpaavia maisemia ja Naivasha-järveä, joka on tunnettu virtahevoistaan ja monipuolisesta linnustostaan. Maailmankuululla Masai Maran suojelualueella pääset näkemään kaikki Big 5 -eläimet ja monia muita saalistajia ja saaliseläimiä. Halutessasi voit myös vierailla punapukuisten masaiden luona oikeassa masai-kylässä.

Tämä on klassinen Kenian-kiertomatka, joka sisältää kaikki tärkeimmät nähtävyydet ja kohokohdat.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Nairobiin, ml. kuljetus
 • Paikallinen englantia puhuva opas/kuljettaja
 • 5 yötä Keniassa täysihoidolla
 • Amboselin kansallispuisto – näe norsulaumat Kilimanjaron juurella
 • Iso hautavajoama ja risteily Naivashajärvellä
 • Masai Mara – maailman suurin villieläinpopulaatio
 • Kuljetukset ja safariajelut nelivetoisella Land Cruiserilla, jossa WiFi ja sähkö
 • Pullo vettä joka päivä safariajeluilla
 • Sisäänpääsy- ja muut maksut mainittuihin kansallispuistoihin ja suojelualueille
 • Lento Nairobista Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen hätäpuhelinpalvelu koko matkan ajan
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

 

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Keniaan

Ensimmäisenä päivänä on edessä lento Suomesta Keniaan. Matkan varrella on välilaskuja.

Päivä 2: Nairobi - Amboselin kansallispuisto

Saavuttuasi Keniaan sinua on vastassa kuljettajamme, jonka kyydissä suuntaat etelään kohti Amboselin kansallispuistoa. Lennon laskeutumisajankohdasta riippuen syöt lounasta joko matkan varrella tai saavuttuasi lodgeesi Amboselissa. Jos aikaa riittää, matkan ensimmäiselle gamedrive-safariajelulle lähdetään jo samana iltapäivänä.

Päivä 3: Amboselin kansallispuisto

Amboselin kansallispuisto on yksi Kenian pienimmistä, mutta pienestä koostaan huolimatta se tarjoaa suuria elämyksiä. Kaikki ovat varmasti joskus nähneet kuvan Amboselin norsuista ja taustalla kohoavasta Kilimanjarosta. Kun näet saman maiseman omin silmin, tiedät olevasi Afrikassa. Kannattaa nousta aikaisin aamulla nauttimaan komeasta auringonnoususta, sillä vuori näkyy parhaiten useimmiten juuri aamun valjetessa.

Amboseli tunnetaan juuri norsulaumoistaan. Yhtä isokokoisia norsuja – tai yhtä mahtavia syöksyhampaita – et näe missään muualla Afrikassa. Puiston harvan kasvillisuuden ansiosta eläinten näkeminen on täällä myös helpompaa kuin monissa muissa kansallispuistoissa. Myös Amboselin linnusto on monipuolinen ja huomion arvoinen. Tänään saat mukaasi pikniklounaan, joten voit viettää koko päivän puistossa ilman keskeytyksiä. Eväät nautitaan useimmiten pienen kukkulan huipulta, josta avautuu upea näköala niin Amboselin suoalueille kuin kuivalle savannille.

Päivä 4: Amboseli - Naivasha

Uusi päivä ja uudet elämykset odottavat. Tasaisesta Amboselista suunnataan nyt pohjoiseen ja kohti Ison hautavajoaman mäkisiä maisemia. Määränpäänä on Naivashajärvi. Matkan varrella tehdään lyhyt pysähdys paikassa, jossa voit nauttia lounasta ja ottaa valokuvia Ison hautavajoaman mahtavista maisemista.

Naivashajärvi on Ison hautavajoaman korkeimmassa kohdassa 1890 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva makean veden järvi. Yksi visiitin kohokohdista onkin järviristeily. Alue on tunnettu virtahevoista, kirahveista, vesiantiloopeista ja vihermarakateista eli verveteistä sekä monipuolisesta linnustosta, johon kuuluu sekä paikallisia lajeja että muuttolintuja.

Päivä 5: Masai Mara

Aamiaisen jälkeen on edessä ajomatka Masai Maraan, Liikennettä on Keniassa vaikea ennustaa, joten suurin osa päivästä on varattu matkantekoon. Nojaa taaksepäin, nauti välipala, kuuntele äänikirjaa tai hyvää musiikkia kuulokkeista ja ihaile ikkunasta näkyviä upeita maisemia. Autossa on WiFi ja sähkö, joten voit myös käyttää tilaisuutta hyväksesi ja lähettää vaikka kotiväelle muutaman lomakuvan.

Ensimmäinen etappi on vanha tulivuori Longonot, josta jatketaan kohti länttä ja masaiden maita. Tien varrella voit jo nähdä paljon masaimiehiä värikkään punaisissa asuissaan. Masait eivät ole maanviljelyskansa. Sen sijaan he laiduntavat karjaa, jotka kilpailevat ruohosta kirahvien, seeprojen ja monien muiden savannin kasvinsyöjien kanssa. Reitti vie läpi paikallisten kylien, joissa kauppa käy sutjakasti ja monet kauppiaat viittoilevat autoissa istuvia matkustajia tutustumaan tuotteisiinsa.

Masaiden pääkaupungissa Narokissa tehdään lyhyt pysähdys, jonka jälkeen jatketaan kohti Masai Maraa. Suojelualuetta lähestyttäessä kyliä on harvemmassa, mutta vastaavasti villieläimiä näkyy enemmän.

Halutessasi voit vierailla masai-kylässä. Vierailusta on sovittava erikseen safarioppaan kanssa. Retki maksaa 25 USD per henki (ei sisälly matkan hintaan) ja se maksetaan suoraan masaille.

Päivä 6: Masai Mara

Vuorossa on kokopäivän game drive -safariajelu Masai Maran suojelualueella, joka muodostaa Kenian puoleisen osan valtavasta Serengetin ekosysteemistä. Sadekaudella suojelualueella elää maailman suurin villieläinpopulaatio.

Masai Mara ei juuri esittelyjä kaipaa. Masai Maran laajoilla tasangoilla voit nähdä laumoittain norsuja, gnuuantilooppeja, seeproja, virtahepoja, kirahveja, gaselleja ja muita ruohoa syöviä saaliseläimiä sekä niitä saalistavia leijonia, hyeenoja, leopardeja ja gepardeja.

Pääset ihan lähelle monia eläimiä, joita voit ihailla Land Cruiserin suojista.

Heinäkuusta lokakuuhun tapahtuvan suuren eläinvaelluksen aikana voit nähdä täällä yli miljoona gnuuantilooppia, satojatuhansia seeproja ja lukemattomia thomsoningaselleja, jotka joka vuosi taittavat 1200 kilometrin matkan Serengetiltä.

Vaelluksen aikana monet niistä joutuvat Mara-joessa vaanivien niilinkrokotiilien saaliiksi.

Miltä kuulostaisi nähdä auringonnousu savannilla – kuumailmapallosta käsin?

Kuumailmapallossa savannin yllä

Päivä 7: Masai Mara – Nairobi – Kotimatka alkaa

Aamiaisen jälkeen on aika jättää hyvästit Masai Maran upeille eläimille ja suunnata auton nokka kohti Nairobia. Reitti kulkee vaikuttavan Ison hautavajoaman ja Narokin kaupungin kautta.

Lounaan jälkeen jatketaan lentokentälle, josta lennät välilaskun/-laskujen kautta takaisin Suomeen. Halutessasi voit myös lisätä matkaasi kaksi yötä Nairobissa ja kokopäiväretken, jonka aikana pääset kokemaan kaupungin tärkeimmät kohokohdat, kuten norsujen orpokodin ja kirjailija Karen Blixenin entisen kahvitilan.

Masai Marasta voi ostaa suoran lennon Nairobiin ja välttää siten ajomatkan. Kysy meiltä lisämaksusta.

Päivä 8: Kotiinpaluu

Laskeudut takaisin Suomeen jännittävän ja tapahtumarikkaan loman jälkeen.

Yhdistä matkaan

Koe Nairobin nähtävyydet, 2 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 380 €
Per lapsi (alle 12 v.): + 380 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 380 €

Nairobi on Kenian pääkaupunki ja suurin kaupunki. Se perustettiin vuonna 1899 väliasemaksi brittiläiselle rautatielle, joka kulki Afrikan helmeksikin kutsuttuun Ugandaan. Tänä päivänä Nairobi on yksi Itä-Afrikan kosmopoliittisimpia kaupunkeja ja todellinen kulttuurien ja elämysten sulatusuuni, jonka tunnelmaan pääset sukeltamaan tällä jatkomatkalla.

Olet ehkä jo kuullutkin Nairobissa sijaitsevasta norsujen orpokodista, joka on nimeltään David Sheldrick Wildlife Trust. Joka keskipäivä ”orpokoti” avaa ovensa vierailijoille, jolloin sinulla on mahdollisuus päästä seuraamaan pikkunorsujen ruokintaa tuttipulloilla. Kokemus on sekä hauska että koskettava, ja orpokodissa vierailun aikana voit päästä ihan lähelle pieniä norsuja ja opit paljon säätiön toiminnasta.

Olet varmasti kuullut myös tanskalaisen kirjailijan Karen Blixenin elämästä Afrikassa tai nähnyt elokuvan Minun Afrikkani, jota tähdittivät Meryl Streep ja Robert Redford. Elokuva alkaa sanoilla: ”I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills”. Karen Blixenin entinen kotitalo on muutettu museoksi, ja se on ehdoton vierailukohde Nairobissa käydessäsi. Karen Blixen on jättänyt merkittävän jäljen Nairobin alueen historiaan. Hänen mukaansa on nimetty esimerkiksi kokonainen kaupunginosa, Karen.

Tiesitkö, että Giraffe Centressä voit ruokkia kirahveja käsin? Kirahvikeskus kuuluu myös päivän ohjelmaan, samoin kuin vierailu Kazuri-korutehtaassa, joka työllistää yksinhuoltajaäitejä niin, että he voivat huolehtia lapsistaan.

Kaiken tämän pääset kokemaan tällä jatkomatkalla, johon kuuluu kahden yön majoitus Nairobissa sekä yksi kokopäiväretki.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 479 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 4 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Arvostelut
Matkakertomuksia
Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@afrikkasafari.fi

Soita:
09 424 15 833

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa.

Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Afrikkasafarin uudistuneille kotisivuille

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.