• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaKeniaKaribu Kenia & rantaloma Mombasassa
13 päivää

Karibu Kenia & rantaloma Mombasassa

Jännittäviä seikkailuja ja rentoa meininkiä. Yhdistä monipuolinen ja klassinen viiden päivän Kenian safari rentouttavaan rantalomaan Mombasassa Intian valtameren rannikolla.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Karibu Kenia & rantaloma Mombasassa Karibu Kenia & rantaloma Mombasassa
13 päivää

Karibu Kenia & rantaloma Mombasassa

Jännittäviä seikkailuja ja rentoa meininkiä. Yhdistä monipuolinen ja klassinen viiden päivän Kenian safari rentouttavaan rantalomaan Mombasassa Intian valtameren rannikolla.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Nairobiin, ml. lentokenttäkuljetus
 • Paikallinen englantia puhuva opas/kuljettaja
 • 5 yötä Keniassa täysihoidolla
 • 1 yö Keniassa aamiaisella
 • Amboselin kansallispuisto – näe norsulaumat Kilimanjaron juurella
 • Iso hautavajoama ja risteily Naivasha-järvellä
 • Masai Mara – maailman suurin villieläinpopulaatio
 • Kuljetukset ja safariajelut nelivetoisessa Land Cruiserissa, jossa on WiFi ja sähköt
 • Pullo vettä joka päivä safariajeluilla
 • Sisäänpääsymaksut ja muut maksut mainittuihin kansallispuistoihin ja suojelualueille
 • Lento Nairobista Mombasaan, ml. kuljetus
 • 4 yötä Mombasassa 5 tähden Leopard Beach Resort & Spassa puolihoidoll
 • Mahdollisuus jatkaa rantalomaa Mombasassa
 • Lento Mombasasta Suomeen, ml. lentokenttäkuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

 

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti

Tällä matkalla pääset sekä seikkailun makuun että rentoutumaan. Matkan kohokohtiin kuuluu safari Amboselin kansallispuistossa, joka on yksi Kenian pienimmistä luonnonpuistoista. Kansallispuiston maisemaa hallitsee majesteettinen lumihuippuinen Kilimanjaro, ja se tunnetaan erityisesti suurista norsulaumoistaan.

Nairobissa voit päättää ohjelman itse valitsemalla jonkin mielenkiintoisista lisäretkistä, jonka jälkeen matka jatkuu kohti Ison hautavajoaman vaikuttavia maisemia ja Naivasha-järveä, joka tunnetaan virtahevoistaan ja monipuolisesta linnustostaan.

Maailmankuululla Masai Maran luonnonsuojelualueella voit päästä lähelle kaikkia Big 5 -eläimiä ja nähdä lukemattomia muita eläimiä. Halutessasi voit myös vierailla punapukuisten masaiden luona aidossa masai-kylässä.

Safariseikkailun jälkeen on aika rentoutua Mombasassa, jossa voit nauttia valkoisista hiekkarannoista ja pulahtaa Intian valtameren turkoosinsinisiin aaltoihin. Voit myös tutustua Mombasaan kiertelemällä sen kapeilla kujilla, huumaantua eksoottisten mausteiden tuoksuista ja uppoutua kaupungin kiehtovaan historiaan ja kulttuuriin.

Miksi valita tämä matka?

 • Nauti täydellisestä matkayhdistelmästä, jonka ohjelmaan kuuluu sekä jännittäviä safarielämyksiä että viiden tähden rantaloma Mombasassa
 • Ihastu Masai Maran monipuoliseen ja rikkaaseen eläimistöön – kansallispuiston luonto lumoaa tottuneimmankin maailmanmatkaajan
 • Rentoudu uima-altaalla, lähde rantakävelylle tai kiertele kaupungilla – Mombasalla on paljon tarjottavaa
 • Safariajelut Afrikkasafarin omalla Land Cruiserilla, jossa on sähköt ja WiFi

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Keniaan

Tänään on lähtöpäivä, ja matka alkaa lennolla Keniaan välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 2: Nairobi – Amboselin kansallispuisto

Lentokentällä sinua on vastassa opas/kuljettaja, jonka kyydissä lähdet ajamaan etelään kohti Amboselin kansallispuistoa.

Lennon laskeutumisajankohdasta riippuen syöt lounasta joko matkan varrella tai saavuttuasi lodgeesi Amboselissa. Matkan ensimmäinen safariajelu on ohjelmassa jo samana iltapäivänä!

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 3: Amboselin kansallispuisto

Amboselin kansallispuisto on yksi Kenian pienimmistä, mutta pienestä koostaan huolimatta se tarjoaa suuria elämyksiä. Puisto tunnetaan erityisesti alueella vaeltavista suurista norsulaumoista ja monien norsujen mahtavista syöksyhampaista. Norsulauma ja taustalla kohoava Kilimanjaro on varmasti yksi legendaarisimmista afrikkalaisista otoksista. Amboselin kasvillisuus on harvaa, joten eläimiä on helpompi löytää ja nähdä. Jos sinussa on lintuharrastajan vikaa, et tule pettymään Amboseliin, sillä osa puiston alueesta on käytännössä suomaata ympäri vuoden. Tänään ajelulle pakataan eväät mukaan, joten pääset viettämään koko päivän puistossa ilman turhia keskeytyksiä.

Päivä 4: Amboseli – Nairobin kansallispuisto

Päivä alkaa vielä yhdellä game drive -ajelulla Amboselissa. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti pohjoista. Saavut Nairobin kansallispuiston lähellä sijaitsevaan majoituspaikkaan myöhään iltapäivällä, ja halutessasi voit nauttia illallisen maailmankuulussa Carnivore-ravintolassa.

Päivä 5: Nairobi – Naivasha-järvi

Uusi päivä ja uudet kokemukset odottavat.

Voit päättää itse aamupäivän ohjelman ja käydä lisäretkellä haluamassasi nairobilaisessa nähtävyydessä. Luonnollisesti voit myös nukkua pitkään ja vain rentoutua hotellilla. Puoliltapäivin otetaan suunnaksi Naivasha-järvi. Matkan varrella nautitaan lounas, ja aterian jälkeen jatketaan kohti Naivasha-järveä, joka on Ison hautavajoaman korkeimmassa kohdassa 1890 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva makean veden järvi. Iltapäivällä on vuorossa risteily järvellä. Järvi on tunnettu virtahevoista, kirahveista, vesiantiloopeista ja vihermarakateista eli verveteistä sekä monipuolisesta linnustosta, johon kuuluu sekä paikallisia lajeja että muuttolintuja.

Päivä 6: Naivasha-järvi – Masai Mara

Tänään on aika sanoa näkemiin Naivashajärvelle ja suunnata Masai Maraan. Ajomatka on pitkä, mutta se antaa hyvän käsityksen kenialaisesta maaseudusta ja sen elämästä. Nojaa taaksepäin ja nauti ohi vilistävistä maisemista ja viehättävistä maalaiskylistä. Autossa on sekä WiFi että sähkö, joten voit myös ladata tai lähettää lomakuvia kotona odottavien iloksi.

Ensimmäiseksi ajetaan ohi vanhan Longonot-tulivuoren. Täältä käännytään kohti länttä ja masaiden maita, ja tien varrella voitkin jo nähdä paljon masaimiehiä värikkään punaisissa asuissaan. Masait eivät ole maanviljelyskansa. Sen sijaan he laiduntavat karjaa, jotka kilpailevat ruohosta kirahvien, seeprojen ja monien muiden savannin kasvinsyöjien kanssa.

Liikenteestä riippuen voidaan tehdä lyhyt pysähdys Narokissa, joka on masaiden pääkaupunki. Pikkuhiljaa auton ikkunoista avautuvassa maisemassa alkaa näkyä enemmän ja enemmän villieläimiä, mistä tiedät, että ollaan tulossa perille Masai Maraan.

Halutessasi voit vierailla masai-kylässä. Vierailusta on sovittava erikseen oppaan kanssa. Retki maksaa 25 USD per henki (ei sisälly matkan hintaan), ja se maksetaan suoraan masaille.

Päivä 7: Masai Mara

Koko päivä on omistettu game drive -safariajelulle Masai Maran suojelualueella. Usein mukaan otetaan eväspaketti ja pikniklounas nautitaan ajelun aikana, jotta luonnossa voidaan viettää mahdollisimman paljon aikaa. On mahdotonta ennustaa, mitä kaikkea tulet näkemään game drive -ajelun aikana, mutta lähes takuuvarmasti näet ainakin isoja norsulaumoja, gnuuantilooppeja, seeproja, virtahepoja, gaselleja ja puhveleita. Saaliseläinten perässä kulkevat tietenkin myös saalistajat, eli leijonat, hyeenat, gepardit ja leopardit. Kannattaa kuitenkin pitää silmät auki myös pienempien eläinten varalta. Alueen linnusto on rikas, ja pensaissa piileskelee värikkäitä liskoja.

Pääset ihan lähelle eläimiä, joita voit ihailla Land Cruiserin suojista.

Heinäkuusta lokakuuhun tapahtuvan suuren eläinvaelluksen aikana voit nähdä täällä yli miljoona gnuuantilooppia, satojatuhansia seeproja ja lukemattomia thomsoningaselleja, jotka joka vuosi taittavat 1200 kilometrin matkan Serengetiltä. Vaelluksen aikana monet niistä joutuvat Mara-joessa vaanivien niilinkrokotiilien saaliiksi.

Päivä 8: Masai Mara – Nairobi – Mombasa

Aamiaisen jälkeen on aika jättää hyvästit savannille ja ottaa kurssi kohti Nairobia. Reitin ensimmäinen osuus kulkee kuitenkin suojelualueen läpi, joten tämänkin matkan aikana voit nähdä paljon eläimiä auton ikkunoista!

Nairobista suuntaat kohti uusia seikkailuja Mombasassa, jossa sinua odottavat liidunvalkeat hiekkarannat, vihreät palmut, turkoosi meri, värikkäät koralliriutat ja vilkkaan rannikkokaupungin mielenkiintoinen historia.

Voit valita lisämaksusta myös suoran lennon Masai Marasta ja välttää siten ajomatkan. Kysy meiltä lisätietoja.

Päivät 9-11: Rentoutumista ja elämyksiä Mombasassa
Päivä 12: Kotimatka alkaa

Sinut noudetaan hotellilta ja kuljetetaan lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Päivä 13: Saapuminen Suomeen

Lento laskeutuu Suomeen aamupäivällä.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 973 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 4 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.