• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
10 päivää

Hakuna Matata safari

Tämä matka on sinulle, joka haluat tutustua Keniaan hieman paremmin. Koe ihmeellinen luonto ja näe upeita eläimiä Kenian parhaissa ja monipuolisimmissa kansallispuistoissa.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Hakuna Matata safari Hakuna Matata safari
10 päivää

Hakuna Matata safari

Tämä matka on sinulle, joka haluat tutustua Keniaan hieman paremmin. Koe ihmeellinen luonto ja näe upeita eläimiä Kenian parhaissa ja monipuolisimmissa kansallispuistoissa.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Nairobiin, ml. kuljetus
 • Paikallinen englantia puhuva opas/kuljettaja
 • 7 yön majoitus täysihoidolla
 • Vierailu kirahvikeskuksessa ja lounas Karen Blixen Coffee Gardenissa
 • Vierailu Karen Blixenin museossa
 • Kulinaarisia elämyksiä Carnivore Restaurantissa
 • Samburun riistansuojelualue – ylitä päiväntasaaja ja lähde safarille leopardien, norsujen ja leijonien jäljille
 • Iso hautavajoama ja risteily Naivashajärvellä
 • Masai Mara – maailman suurin villieläinpopulaatio
 • Kuljetukset ja safariajelut nelivetoisella Land Cruiserilla, jossa WiFi ja sähkö
 • Pullo vettä joka päivä safariajeluilla
 • Sisäänpääsy- ja muut maksut mainittuihin kansallispuistoihin ja suojelualueille
 • Lento Nairobista Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

 

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti:

Tämä matka on sinulle, joka haluat tutustua Keniaan hieman laajemmin. Tällä matkalla kuljet tanskalaisen kirjailija Karen Blixenin jalanjäljissä ja huomaat pian syyn sille, miksi hän hurmaantui tästä itäafrikkalaisesta maasta. Matkan aikana koet lukemattomia luonto- ja eläinelämyksiä ja kohtaat erilaisia ihmisiä, jotka yhdessä tekevät matkastasi aidon ja autenttisen afrikkalaisen elämyksen.

Ylität päiväntasaajan ja pääset lähelle monia kiehtovia eläimiä Samburun kansallispuistossa ja Masai Maran suojelualueella. Ensin mainitussa pääset näkemään ”special five” -eläimet, joita tavataan vain tällä alueella, ja viimeksi mainitussa voit ihailla luonteenomaisia akaasiapuita, jotka tarjoavat varjoisia lepopaikkoja savannin eläimille. Näet Ison hautavajoaman henkeäsalpaavat maisemat vesiputouksineen ja kraattereineen sekä Naivasha-järven, joka on tunnettu virtahevoistaan ja monipuolisesta linnustostaan. Halutessasi voit myös vierailla punapukuisten masaiden luona oikeassa masai-kylässä.

Miksi valita tämä matka?

 • Koe Nairobi, Samburu, Iso hautavajoama ja Masai Mara yhden kiertomatkan aikana
 • Näe Special 5 -eläimet Samburussa ja Big 5 -eläimet Masai Maran ruohotasangoilla
 • Vieraile norsujen orpokodissa Nairobissa, käy Karen Blixenin maatilalla ja herkuttele maailmankuulussa ”Carnivore”-ravintolassa
 • Safariajelut tehdään Afrikkasafarin omalla Land Cruiserilla, jossa on sähköt ja WiFi

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Keniaan

Lähtöpäivä. Matka alkaa lennolla Keniaan muutaman välilaskun kautta.

Päivä 2: Nairobi - Karen Blixen & Giraffe Centre

Saapuessasi Nairobiin sinua on vastassa lentokentällä paikallinen oppaamme, joka vie sinut hotelliisi. Lyhyen lepotauon jälkeen on aika lähteä kiertelemään Nairobia ja sen lähiseutuja. Päivän aikana vieraillaan ”The Giraffe Centre” -kirahvikeskuksessa, jossa pääset kokemaan Afrikan-matkasi ensimmäiset eläinelämykset. Keskuksessa pääset ihan lähelle kirahveja ja voit ruokkia niitä käsin, silittää ja jopa halata niitä. Lounas nautitaan Karen Blixen Coffee Gardenissa, jonka rakennus toimi aikoinaan Blixenin kahviplantaasin toimistona. Lounaan jälkeen vierailemme legendaariselle kirjailijalle omistetussa Karen Blixenin museossa. Jos aikaa riittää, vieraillaan myös lähistöllä sijaitsevassa Kazurin keramiikkapajassa ja korutehtaassa, jossa yksinhuoltajaäidit valmistavat upeita keramiikkahelmiä – ja joka on alueellisesti merkittävä työllistämishanke – tai norsujen orpokodissa David Sheldrick Wildlife Trustissa.

Illallinen nautitaan maailmankuulussa Carnivore-ravintolassa.

Päivä 3: Nairobi - Samburun riistansuojelualue

Aamiaisen jälkeen alkaa ajomatka kohti pohjoista. Ylitämme päiväntasaajan Mount Kenya -vuoren lähellä. Täällä pääsemme todistamaan coriolis-ilmiötä, joka ”pakottaa” tuulten suunnan oikealle pohjoisella pallonpuoliskolla ja vasemmalle eteläisellä pallonpuoliskolla.

Kun olet kokeillut seisomista toinen jalka eteläisellä ja toinen jalka pohjoisella pallonpuoliskolla, on aika jatkaa matkaa kohti Samburun kansallispuistoa. Matkalla ohitamme monia ilmasto- ja kasvillisuusalueita: ylänköjä, vuoristoja ja kuivia aromaisemia. Kirjaudut sisään lodgeesi Samburussa, jossa sinua odottaakin jo lounas.

Lounaan jälkeen on matkan ensimmäisen varsinaisen game drive -safariajelun aika. Samburu tunnetaan monista eläimistä, joita tavataan vain tällä alueella. Näitä ovat esimerkiksi grevynseepra eli kuningasseepra, valtavan kokoinen beisa eli keihäsantilooppi, somalianstrutsi ja verkkokirahvi. Matkan aikana voit itse asiassa nähdä kolme eri kirahvilajia: verkkokirahveja Samburussa, rothschildinkirahveja Naivasha-järvellä ja masaikirahveja Masai Marassa.

Päivä 4: Samburun riistansuojelualue

Tänään edessä on kokopäivän safariajelu, jonne pakkaamme mukaan lounaan ja mahdollisesti myös aamiaisen, jotta voimme viettää mahdollisimman paljon aikaa itse safarilla.

Alueelle ominaisten ”special five” -eläinten lisäksi voit nähdä norsuja, leopardeja, leijonia, gepardeja, impaloja ja lukemattomia eri lintuja. Paikalliset uskovat, että Samburussa kuultavat lintujen laulut ovat täysin ainutlaatuisia. Maisemat ovat vaihtelevia ja erittäin kauniita, ja hyvällä onnella voit päästä näkemään myös masaiden heimosukulaisten samburujen kamelikaravaanin.

 

Päivä 5: Samburu – Naivasha-järvi

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Isoa hautavajoamaa. Iso hautavajoama eli Great Rift Valley on 6000 kilometrin pituinen vajoamakokonaisuus, joka levittäytyy koko Itä-Afrikan alueelle ja on täynnä vanhoja vulkaanisia kraattereita ja muodostaa vaikuttavan kontrastin Samburuun.

Matkan varrella tehdään pari pysähdystä, ja lounas nautitaan Thomson’s Falls -putouksilla.

Jos liikenne ja aika sallii, iltapäivällä on vuorossa risteily Naivashajärvellä, joka on Ison hautavajoaman korkeimmassa kohdassa 1890 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva makean veden järvi. Alue on tunnettu virtahevoista, kirahveista, vesiantiloopeista ja vihermarakateista eli verveteistä sekä monipuolisesta linnustosta, johon kuuluu sekä paikallisia lajeja että muuttolintuja. Nousemme maihin pienellä Crescent Islandin saarella, jossa elää sekä seeproja että kirahveja ja gnuuantilooppeja. Voit päästä todella lähelle eläimiä, sillä ne ovat suhteellisen kesyjä. Jos ruuhkaa on liiaksi ja aika ei riitä, risteily tehdään seuraavana aamuna ennen lähtöä kohti Masai Maraa.

Päivä 6: Naivasha-järvi – Masai Mara

Masai Mara on jokaisen Kenian-matkan kohokohta, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ja tänään on vihdoin sinun vuorosi nähdä se omin silmin. Heti aamusta otamme suunnaksi Masai Maran kansallispuiston, joka muodostaa Kenian puoleisen osan valtavasta Serengetin ekosysteemistä. Sadekaudella suojelualueella elää maailman suurin villieläinpopulaatio. Valmistaudu siihen, että ajomatka vie suuren osan päivästä. Autossa on kuitenkin Wifi ja sähköt, joten sinulla on hyvä tilaisuus ladata lomakuvia nettiin, ottaa nokoset tai vain nauttia ohi kiitävistä kenialaisista maisemista. Matka vie läpi pienten maalaiskylien, joissa on lähes aina meneillään vilkkaat markkinat, ja matkan varrella tehdään myös pari pysähdystä.

Masai Maran laajoilla tasangoilla voit nähdä laumoittain norsuja, gnuuantilooppeja, seeproja, virtahepoja, kirahveja, gaselleja ja muita ruohoa syöviä saaliseläimiä sekä niitä saalistavia leijonia, hyeenoja, leopardeja ja gepardeja.

Pääset ihan lähelle monia eläimiä, joita voit ihailla Land Cruiserin suojista.

Heinäkuusta lokakuuhun tapahtuvan suuren eläinvaelluksen aikana voit nähdä täällä yli miljoona gnuuantilooppia, satojatuhansia seeproja ja lukemattomia thomsoningaselleja, jotka joka vuosi taittavat 1200 kilometrin matkan Serengetiltä. Vaelluksen aikana monet niistä joutuvat Mara-joessa vaanivien niilinkrokotiilien saaliiksi.

Monien mielestä Masai Marassa kannattaa vierailla juuri suuren eläinvaelluksen aikoihin, vaikka ruohotasangot vilisevätkin eläimiä ympäri vuoden.

Päivät 7-8: Masai Mara

Seuraavina päivinä on vuorossa safariajeluja sekä aamulla että iltapäivällä. Joinain päivinä ajelulle otetaan mukaan aamiainen ja pikniklounas, jota syödessäsi voit samalla nauttia upeista maisemista. Ruokailuista ja levähdyspaikoista sovitaan yhdessä oppaan kanssa, joka tietää kaiken eläimistä ja sääolosuhteista.

Masai Maraan ei koskaan kyllästy, sillä savannin luonto on niin monipuolinen: valot, varjot, värit ja tuoksut vaihtelevat jatkuvasti, aina liikkeellä olevista eläimistä puhumattakaan.

Jos haluat vierailla masaikylässä, voit sopia retkestä safarioppaasi kanssa. Retki maksaa 25 USD per henki (ei sisälly matkan hintaan), ja se maksetaan suoraan masaille. Masait ovat ylpeä kansa, jotka elävät edelleen samaan tapaan kuin esi-isänsä 400 vuotta sitten. Masait mittaavat varallisuuttaan lehmien ja vaimojen määrän perusteella. Mitä enemmän lehmiä ja vaimoja, sitä rikkaampana masaimiestä pidetään. Kukin vaimo asuu omassa majassaan. Miesten rentoutuessa naiset huolehtivat raskaista töistä, kuten majojen rakentamisesta ja polttopuiden keräämisestä. Päivittäinen ruokavalio koostuu lehmänmaidosta ja -verestä, minkä lisäksi ruokalistalla voi olla maissipuuroa. Juhlatilaisuuksissa tarjoillaan omasta karjasta saatua lihaa.

Päivä 9: Masai Mara – Nairobi

Tänään on viimein aika jättää hyvästit savannille. Edessä on ajomatka Nairobiin, josta lähtee lento takaisin koti-Suomeen.

Masai Marasta voi ostaa suoran lennon Nairobiin ja välttää siten ajomatkan. Kysy meiltä lisämaksusta.

Tämä safari on mahdollista yhdistää rantalomaan Mombasassa tai Sansibarin saarella. Jos haluat yhdistää safariin rantaloman, suosittelemme tutustumista seuraaviin matkoihin:

Hakuna Matata & rantaloma Mombasassa

Hakuna Matata & rantaloma Sansibarilla

 

Päivä 10: Saapuminen Suomeen

Lento laskeutuu Suomeen aamupäivällä.

Päivä Etäisyys Noin km
Dag 3 Nairobi – Samburu: n. 6 tuntia 320
Dag 5 Samburu – Naivasha: n. 6-7 tuntia 340
Dag 6 Naivasha – Masai Mara: n. 4-6 tuntia 250
Dag 9 Masai Mara – Nairobi: n. 6-7 tuntia 265

Yhteensä n. 1175 km – game drive -ajelua lukuun ottamatta

Muista, että kaikki etäisyydet ja ajat ovat suuntaa-antavia ja riippuvat sää- ja tieolosuhteista. Huomaa, että teiden kuntoa Keniassa ei voi verrata pohjoiseurooppalaisiin tiestandardeihin.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Gorilla-tracking Ugandassa, 4 yötä

Olet varmasti nähnyt valokuvia vuorigorilloista, Ugandan Bwindi Impenetrable National Park -kansallispuistossa elävistä lempeistä jättiläisistä.

Nyt sinulla on mahdollisuus yhdistää Itä-Afrikan-matkaasi jännittävä gorillasafari Ugandassa.

Tämä viiden päivän jatkomatka vie sinut sekä gorillojen luokse että ”walking safari” -kävelysafarille Mburo-järven kansallispuistoon.

Hintaan sisältyvät luonnollisesti lennot, gorillaluvat ja täysihoito lähes koko matkan ajan.

Tämän helpommaksi gorillojen jäljitys ei tule!

Huomaa: Tämä jatkomatka järjestetään vain, kun matkustajia on väh. 2.

Jatkomatka on varattava viimeistään 70 päivää ennen lähtöä.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 589 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 4 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.