• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaKeniaHakuna Matata & rantaloma Sansibarilla
16 päivää

Hakuna Matata & rantaloma Sansibarilla

Pääset lähelle Kenian ainutlaatuisen kaunista luontoa ja upeita eläimiä maan parhaissa kansallispuistoissa, ja lopuksi voit rentoutua ja sulatella kokemuksiasi Sansibarin paratiisirannoilla.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Hakuna Matata & rantaloma Sansibarilla Hakuna Matata & rantaloma Sansibarilla
16 päivää

Hakuna Matata & rantaloma Sansibarilla

Pääset lähelle Kenian ainutlaatuisen kaunista luontoa ja upeita eläimiä maan parhaissa kansallispuistoissa, ja lopuksi voit rentoutua ja sulatella kokemuksiasi Sansibarin paratiisirannoilla.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta Nairobiin, ml. kuljetus
 • Paikallinen englantia puhuva opas/kuljettaja
 • 7 yötä Keniassa täysihoidolla
 • Vierailu kirahvikeskuksessa ja lounas Karen Blixen Coffee Gardenissa
 • Vierailu Karen Blixenin museossa
 • Kulinaarisia elämyksiä Carnivore Restaurantissa
 • Samburun riistansuojelualue – ylitä päiväntasaaja ja lähde safarille leopardien, norsujen ja leijonien jäljille
 • Iso hautavajoama ja risteily Naivashajärvellä
 • Masai Mara – maailman suurin villieläinpopulaatio
 • Kuljetukset ja safariajelut nelivetoisella Land Cruiserilla, jossa WiFi ja sähkö
 • Pullo vettä joka päivä safariajeluilla
 • Sisäänpääsy- ja muut maksut mainittuihin kansallispuistoihin ja suojelualueille
 • Lento Nairobista Sansibarille, ml. kuljetus
 • 6 yötä Sansibarilla, Sultan Sands/Bluebay Beach Resort ***** sis. puolihoito
 • Mahdollisuus jatkaa rantalomaa Sansibarilla
 • Lento Sansibarilta Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti:

Tämä matka on sinulle, joka haluat tutustua Keniaan perinpohjaisesti ja huipentaa safarin rentoon rantalomaan.

Tällä matkalla kuljet myös tanskalaisen kirjailijan Karen Blixenin jalanjäljissä ja huomaat pian, miksi hän ihastui tähän itäafrikkalaiseen helmeen. Ylität päiväntasaajan ja pääset lähelle monia kiehtovia eläimiä Samburun ja Masai Maran kansallispuistoissa. Samburu tarjoaa mahtavia maisemia ja eläimiä, joita muualla et näe, kun taas Masai Maraa luonnehtivat kauniit akaasiapuut, jotka antavat varjoa savannin eläimille. Näet 6000 kilometriä pitkän Ison hautavajoaman henkeäsalpaavat maisemat vesiputouksineen ja kraattereineen sekä Naivasha-järven, joka on tunnettu virtahevoistaan ja monipuolisesta linnustostaan. Halutessasi voit myös vierailla punapukuisten masaiden luona oikeassa masai-kylässä.

Safariseikkailun jälkeen sinua odottaa rentouttava rantaloma eksoottisella Sansibarilla. Täällä voit rentoutua liidunvalkeilla hiekkarannoilla, tutustua Stone Townin historialliseen kaupunkiin, maistella saarella tuotettuja mausteita ja eksoottisia hedelmiä, purjehtia perinteisessä dhowissa tai tutkia Jozani Chwaka Bayn kansallispuiston luonnonihmeitä.

Miksi valita tämä matka?

 • Tutustu Kenian upeaan luontoon ja eläimiin ja rentoudu lopuksi leppoisalla rantalomalla
 • Tunne perhoset vatsassasi, kun bongaat uljaan gepardilauman Masai Marassa
 • Sinua odottavat sekä safarielämykset Keniassa että rantaloma Tansanian Sansibarilla
 • Safariajelut tehdään Afrikkasafarin omalla Land Cruiserilla, jossa on sähköt ja WiFi

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Keniaan

Lähtöpäivä. Matka alkaa lennolla Keniaan välilaskujen kautta.

Päivä 2: Nairobi - Karen Blixen & Giraffe Centre

Saapuessasi Nairobiin sinua on vastassa lentokentällä paikallinen oppaamme/kuljettajamme, joka vie sinut hotelliisi.

Lyhyen lepotauon jälkeen on aika lähteä tutkimaan Nairobia ja sen lähiseutuja. Tänään vierailemme ”The Giraffe Centre” -kirahvikeskuksessa, jossa pääset kokemaan ensimmäisen afrikkalaisen eläinelämyksesi. Voit syöttää, paijata ja jopa halata majesteettisia kirahveja.

Lounas nautitaan Karen Blixen Coffee Gardenissa, jonka rakennus toimi aikoinaan Blixenin kahviplantaasin toimistona. Lounaan jälkeen vierailemme legendaariselle kirjailijalle omistetussa Karen Blixenin museossa. Jos aikaa riittää, voidaan vierailla myös lähistöllä sijaitsevassa keramiikkapaja ja korutehdas Kazurissa tai norsujen orpokodissa David Sheldrick Wildlife Trustissa.

Illallinen nautitaan maailmankuulussa Carnivore-ravintolassa.

Päivä 3: Nairobi - Samburun riistansuojelualue

Aamiaisen jälkeen alkaa ajomatka kohti pohjoista. Ylitämme päiväntasaajan Mount Kenya -vuoren lähellä. Täällä pääsemme todistamaan coriolis-ilmiötä, joka ”pakottaa” tuulten suunnan oikealle pohjoisella pallonpuoliskolla ja vasemmalle eteläisellä pallonpuoliskolla.

Kun olet kokeillut seisomista toinen jalka eteläisellä ja toinen jalka pohjoisella pallonpuoliskolla, on aika jatkaa matkaa kohti Samburun kansallispuistoa. Matkalla ohitamme monia ilmasto- ja kasvillisuusalueita: ylänköjä, vuoristoja ja kuivia aromaisemia. Samburussa kirjaudut sisään lodgeen, jonka jälkeen on aika nauttia lounasta.

Lounaan jälkeen on matkan ensimmäisen varsinaisen game drive -safariajelun aika. Samburun kansallispuistolle luonteenomaisia ovat monet eläimet, joita tavataan vain täällä, kuten verkkokirahvi, grevynseepra eli kuningasseepra, gerenukki eli kirahviantilooppi, valtavan kokoinen beisa eli keihäsantilooppi, somalianstrutsi ja monet muut. Matkan aikana voit itse asiassa nähdä kolme eri kirahvilajia: verkkokirahveja Samburussa, rothschildinkirahveja Naivashajärvellä ja masaikirahveja Masai Marassa.

Päivä 4: Samburun riistansuojelualue

Samburun kansallispuisto koostuu todellisuudesta kolmesta riistansuojelualueesta, jotka ovat Samburu, Buffalo Hills ja Shaba. Tänään pakataan mukaan pikniklounas – ehkä myös aamiainen – ja pääset viettämään koko päivän safarilla monipuolisista maisemista ja eläimistä nauttien. Alueelle ominaisten ”special five” -eläinten lisäksi voit nähdä norsuja, leopardeja, leijonia, gepardeja, impaloja ja lukemattomia eri lintuja. Paikalliset uskovat, että Samburussa kuultavat lintujen laulut ovat täysin ainutlaatuisia.

 

Päivä 5: Samburu – Naivasha-järvi

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Isoa hautavajoamaa. Iso hautavajoama eli Great Rift Valley on 6000 kilometrin pituinen vajoamakokonaisuus, joka levittäytyy koko Itä-Afrikan alueelle ja on täynnä vanhoja vulkaanisia kraattereita.

Lounas nautitaan Thomson’s Falls -putouksilla.

Jos liikenne ja aika sallii, iltapäivällä on vuorossa risteily Naivashajärvellä, joka on Ison hautavajoaman korkeimmassa kohdassa 1890 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva makean veden järvi. Alue on tunnettu virtahevoista, kirahveista, vesiantiloopeista ja vihermarakateista eli verveteistä sekä monipuolisesta linnustosta, johon kuuluu sekä paikallisia lajeja että muuttolintuja. Nousemme maihin pienellä Crescent Islandin saarella, jossa elää sekä seeproja että kirahveja ja gnuuantilooppeja. Voit päästä todella lähelle eläimiä, sillä ne ovat suhteellisen kesyjä. Jos ruuhkaa on liiaksi ja aika ei riitä, risteily tehdään seuraavana aamuna ennen lähtöä kohti Masai Maraa.

Päivä 6: Naivasha-järvi – Masai Mara

Tänään matka suuntautuu Masai Maran kansallispuistoon, joka muodostaa Kenian puoleisen osan valtavasta Serengetin ekosysteemistä. Sadekaudella suojelualueella elää maailman suurin villieläinpopulaatio.

Masai Maran laajoilla tasangoilla voit nähdä laumoittain norsuja, gnuuantilooppeja, seeproja, virtahepoja, kirahveja, gaselleja ja muita ruohoa syöviä saaliseläimiä sekä niitä saalistavia leijonia, hyeenoja, leopardeja ja gepardeja.

Pääset lähelle eläimiä Land Cruiserin suojissa.

Heinäkuusta lokakuuhun tapahtuvan suuren eläinvaelluksen aikana voit nähdä täällä yli miljoona gnuuantilooppia, satojatuhansia seeproja ja lukemattomia thomsoningaselleja, jotka joka vuosi taittavat 1200 kilometrin matkan Serengetiltä. Vaelluksen aikana monet niistä joutuvat Mara-joessa vaanivien niilinkrokotiilien saaliiksi.

Jännittävän safarin jälkeen on aika rentoutua Afrikan lumoavan tähtitaivaan alla savannin ääniä kuunnellen.

 

Päivät 7-8: Masai Mara

Seuraavina päivinä on vuorossa safariajeluja sekä aamulla että iltapäivällä. Joinain päivinä ajelulle otetaan mukaan aamiainen ja pikniklounas, jota syödessäsi voit samalla nauttia upeista maisemista. Ruokailuista ja levähdyspaikoista sovitaan yhdessä oppaan kanssa, joka tietää kaiken eläimistä ja sääolosuhteista.

Masai Maraan ei koskaan kyllästy, sillä savannin luonto on niin monipuolinen: valot, varjot, värit ja tuoksut vaihtelevat jatkuvasti, aina liikkeellä olevista eläimistä puhumattakaan.

Jos haluat vierailla masaikylässä, voit sopia retkestä safarioppaasi kanssa. Retki maksaa 25 USD per henki (ei sisälly matkan hintaan), ja se maksetaan suoraan masaille. Masait ovat ylpeä kansa, jotka elävät edelleen samaan tapaan kuin esi-isänsä 400 vuotta sitten. Masait mittaavat varallisuuttaan lehmien ja vaimojen määrän perusteella. Mitä enemmän lehmiä ja vaimoja, sitä rikkaampana masaimiestä pidetään. Kukin vaimo asuu omassa majassaan. Miesten rentoutuessa naiset huolehtivat raskaista töistä, kuten majojen rakentamisesta ja polttopuiden keräämisestä. Päivittäinen ruokavalio koostuu lehmänmaidosta ja -verestä, minkä lisäksi ruokalistalla voi olla maissipuuroa. Juhlatilaisuuksissa tarjoillaan omasta karjasta saatua lihaa.

Päivä 9: Masai Mara - Nairobi – Sansibar

Aamiaisen jälkeen jätämme Masai Maran upeat eläimet taaksemme ja suuntaamme Nairobiin. Nairobista lennät eksoottiselle Sansibarin saarelle, jossa yövyt 6 yötä.

Edustajamme odottaa sinua Sansibarin lentokentällä ja ajaa sinut hotellille, jossa ystävällinen henkilökunta toivottaa sinut tervetulleeksi.

Masai Marasta voi ostaa suoran lennon Nairobiin ja välttää siten ajomatkan. Kysy meiltä lisämaksusta.

Päivät 10-14: Rentoutumista ja elämyksiä Sansibarilla

Päivät ovat vapaita.

Sansibar sijaitsee Intian valtameressä ja koostuu Unguja- (joka tunnetaan epävirallisesti nimellä Sansibar) ja Pemba-pääsaarista sekä lukemattomista pienemmistä saarista. Sansibarin saarelta löytyy yltäkylläisesti kaikkea, sekä kulttuuria että luonnonkauneutta. Liidunvalkeat hiekkarannat, turkoosinsininen meri ja upeat koralliriutat. Lämmin ja aurinkoinen ilmasto ympäri vuoden. Dramaattinen historia, joka vilisee arabialaisia sulttaaneja, portugalilaisia merenkulkijoita, orjakauppiaita ja eurooppalaisia tutkimusmatkailijoita, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä saarelle. Ja yksi Afrikan kiehtovimmista kaupungeista, jonka arkkitehtuurissa näkyvät arabialaiset vaikutteet. Swahilikeittiön herkullisia antimia ja saaren ystävällisiä asukkaita unohtamatta.

Päivä 15: Kotimatka alkaa

Sinut noudetaan hotellilta ja kuljetetaan lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Päivä 16: Saapuminen Suomeen

Saavut Suomeen ihanan loman jälkeen.

Päivä Etäisyys Noin km
Dag 3 Nairobi – Samburu: n. 6 tuntia 320
Dag 5 Samburu – Naivasha: n. 6-7 tuntia 340
Dag 6 Naivasha – Masai Mara: n. 4-6 tuntia 250
Dag 9 Masai Mara – Nairobi: n. 6-7 tuntia 265

Yhteensä n. 1175 km – game drive -ajelua lukuun ottamatta

Muista, että kaikki etäisyydet ja ajat ovat suuntaa-antavia ja riippuvat sää- ja tieolosuhteista. Huomaa, että teiden kuntoa Keniassa ei voi verrata pohjoiseurooppalaisiin tiestandardeihin.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Elämyksiä Stone Townissa, 2 yötä

Jos rakastat Marrakechiä, rakastut takuulla myös Stone Towniin. Kaupungille ovat ominaisia kapeat, kiemurtelevat kadut ja kujat, jotka jalkakäytävien puutteesta huolimatta vilisevät lapsia ja aikuisia, polkupyöriä, aaseja ja kauppiaita, jotka myyvät tienvarren pikkuisissa kaupoissa kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Siellä täällä katujen muodostaman labyrintin keskellä on aukioita, joita reunustavilla ”barazoilla” (sisäänrakennettu kivipenkki) miehet istuvat nauttimassa vahvasta kahvista ja juttuseurasta samalla kun lapset potkivat palloa ja raukeat kissat venyttelevät auringon lämmössä.

Ensi silmäyksellä kaupunki vaikuttaa ränsistyneeltä, mutta tarkemmin katsoessasi et voi olla kiinnittämättä huomiota talojen oviin! Isoja, raskaita ja kauniisti koristeltuja puuovia pidetään Sansibarin suurimman kaupungin tunnusmerkkinä.

Stone Town tarjoaa markkinoita ja museoita, paljon erilaisia retkivaihtoehtoja ja eksoottista satamakaupunkitunnelmaa. Päiväsaikaan satama houkuttelee paikallisia kävelylle ja nuorukaisia kokeilemaan huikeita uimahyppyjä laiturin nokasta. Kalastaja- ja turistiveneitä saapuu ja lähtee jatkuvasti, ja illalla täällä pidetään värikkäät markkinat.

Stone Town on monella tapaa ja kaikilla aisteilla nautittava elämys. Tuoksut, äänet, makuelämykset, värit, historia ja kulttuuri – Stone Town tarjoaa kaikkea. Ei ihme, että kaupunki on valittu UNESCO:n maailmanperintökohteeksi.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1 000 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 4 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.