• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaKeniaHakuna Matata & rantaloma Mombasassa
16 päivää

Hakuna Matata & rantaloma Mombasassa

Koe unohtumattomia safarielämyksiä Samburan, Naivashajärven ja Masai Maran kansallispuistoissa ja huipenna matka rentouttavaan rantalomaan Mombasan valkoisilla hiekkarannoilla.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Hakuna Matata & rantaloma Mombasassa Hakuna Matata & rantaloma Mombasassa
16 päivää

Hakuna Matata & rantaloma Mombasassa

Koe unohtumattomia safarielämyksiä Samburan, Naivashajärven ja Masai Maran kansallispuistoissa ja huipenna matka rentouttavaan rantalomaan Mombasan valkoisilla hiekkarannoilla.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta Nairobiin, ml. kuljetus
 • Paikallinen englantia puhuva opas/kuljettaja
 • 7 yötä Keniassa täysihoidolla
 • Vierailu kirahvikeskuksessa ja lounas Karen Blixen Coffee Gardenissa
 • Vierailu Karen Blixenin museossa
 • Kulinaarisia elämyksiä Carnivore Restaurantissa
 • Samburun riistansuojelualue – ylitä päiväntasaaja ja lähde safarille leopardien, norsujen ja leijonien jäljille
 • Iso hautavajoama ja risteily Naivashajärvellä
 • Masai Mara – maailman suurin villieläinpopulaatio
 • Kuljetukset ja safariajelut nelivetoisella Land Cruiserilla, jossa WiFi ja sähkö
 • Pullo vettä joka päivä safariajeluilla
 • Sisäänpääsy- ja muut maksut mainittuihin kansallispuistoihin ja suojelualueille
 • Lento Nairobista Mombasaan, ml. kuljetus
 • 6 yötä Mombasassa 5 tähden Leopard Beach Resort & Spassa puolihoidoll
 • Mahdollisuus jatkaa rantalomaa Mombasassa
 • Lento Mombasasta Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

 

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti

Tällä matkalla kuljet Karen Blixenin jalanjäljissä ja huomaat pian syyn sille, miksi hän hurmaantui tästä itäafrikkalaisesta maasta. Ylität päiväntasaajan ja pääset lähelle kiehtovia eläimiä Samburun ja Masai Maran kansallispuistoissa, joiden maisemia hallitsevat savannin eläimille suojaa antavat akaasiapuut. Näet 6000 kilometriä pitkän Ison hautavajoaman henkeäsalpaavat maisemat vesiputouksineen ja kraattereineen sekä Naivasha-järven, joka on tunnettu virtahevoistaan ja monipuolisesta linnustostaan. Halutessasi voit myös vierailla punapukuisten masaiden luona oikeassa masai-kylässä.

Seikkailun jälkeen on aika rentoutua Mombasassa, jossa voit nauttia valkoisista hiekkarannoista ja pulahtaa Intian valtameren turkoosinsinisiin aaltoihin. Voit myös tutustua Mombasan kaupunkiin kiertelemällä sen kapeilla kujilla, huumaantua eksoottisten mausteiden tuoksuista ja uppoutua kaupungin kiehtovaan historiaan ja kulttuuriin.

Miksi valita tämä matka?

 • Ihastu Masai Maran ainutlaatuiseen luontoon ja eläimiin ja huipenna matka rentoon oleskeluun Intian valtameren maisemissa
 • Tutustu Nairobiin, nauti Samburun karujen maisemien ja Naivashajärven rikkaan linnuston muodostamista kontrasteista ja ihastu upeaan Masai Maraan
 • Majoitut Masai Marassa kokonaiset kolme yötä, joten sinulla on hyvät mahdollisuudet nähdä kaikki Big 5 -eläimet
 • Safariajelut tehdään Afrikkasafarin omalla Land Cruiserilla, jossa on sähköt ja WiFi

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Keniaan

Lähtöpäivä. Matka alkaa lennolla Keniaan välilaskujen kautta.

Päivä 2: Nairobi – Karen Blixen & Giraffe Centre

Saavuttuasi Nairobiin sinua on vastassa lentokentällä paikallinen kuljettajamme, joka vie sinut hotelliisi. Kirjaudut sisään ja voit levähtää hetkisen ennen kuin on aika lähteä tutustumaan Nairobin tarjoamiin elämyksiin.

Päivän aikana vieraillaan ”The Giraffe Centre” -kirahvikeskuksessa, jossa pääset kokemaan Afrikan-matkasi ensimmäiset eläinelämykset. Keskuksessa pääset ihan lähelle kirahveja ja voit ruokkia niitä käsin, silittää ja jopa halata niitä. Lounas nautitaan Karen Blixen Coffee Gardenissa, jonka rakennus toimi aikoinaan Blixenin kahviplantaasin toimistona. Lounaan jälkeen vierailemme legendaariselle kirjailijalle omistetussa Karen Blixenin museossa. Jos aikaa riittää, vieraillaan myös lähistöllä sijaitsevassa Kazurin keramiikkapajassa ja korutehtaassa, jossa yksinhuoltajaäidit valmistavat upeita keramiikkahelmiä – mikä on alueellisesti merkittävä työllistämishanke – tai norsujen orpokodissa David Sheldrick Wildlife Trustissa.

Illallinen nautitaan maailmankuulussa Carnivore-ravintolassa.

Päivä 3: Nairobi - Samburun riistansuojelualue

Aamiaisen jälkeen alkaa automatka pohjoiseen, jonka aikana ylitetään päiväntasaaja Mount Kenyan lähellä. Pääset todistamaan kiehtovaa Coriolis-ilmiötä, jossa tuulet kääntyvät pohjoisella pallonpuoliskolla oikealle ja etelässä vasemmalle.

Kun olet kokeillut seisomista toinen jalka eteläisellä ja toinen jalka pohjoisella pallonpuoliskolla, on aika jatkaa matkaa kohti Samburun kansallispuistoa. Matkalla ohitamme monia ilmasto- ja kasvillisuusalueita: ylänköjä, vuoristoja ja kuivia aromaisemia. Lounaan jälkeen on matkan ensimmäisen varsinaisen game drive -safariajelun aika. Samburu tunnetaan monista eläimistä, joita tavataan vain tällä alueella. Näitä ovat esimerkiksi grevynseepra eli kuningasseepra, valtavan kokoinen beisa eli keihäsantilooppi, somalianstrutsi ja verkkokirahvi. Matkan aikana voit itse asiassa nähdä kolme eri kirahvilajia: verkkokirahveja Samburussa, rothschildinkirahveja Naivasha-järvellä ja masaikirahveja Masai Marassa.

Päivä 4: Samburun riistansuojelualue

Tänään edessä on kokopäivän safariajelu, jonne pakkaamme mukaan lounaan ja mahdollisesti myös aamiaisen, jotta voimme viettää mahdollisimman paljon aikaa itse safarilla.

Alueelle ominaisten ”special five” -eläinten lisäksi voit nähdä norsuja, leopardeja, leijonia, gepardeja, impaloja ja lukemattomia eri lintuja. Paikalliset uskovat, että Samburussa kuultavat lintujen laulut ovat täysin ainutlaatuisia. Maisemat ovat vaihtelevia ja erittäin kauniita, ja hyvällä onnella voit päästä näkemään myös masaiden heimosukulaisten samburujen kamelikaravaanin.

 

Päivä 5: Samburu – Naivasha-järvi

Aamiaisen jälkeen on edessä ajomatka kohti Isoa hautavajoamaa. Iso hautavajoama eli Great Rift Valley on 6000 kilometrin pituinen vajoamakokonaisuus, joka levittäytyy koko Itä-Afrikan alueelle ja on täynnä vanhoja vulkaanisia kraattereita.

Matkan varrella tehdään pari pysähdystä, ja lounas nautitaan Thomson’s Falls -putouksilla.

Jos liikenne ja aika sallii, iltapäivällä on vuorossa risteily Naivashajärvellä, joka on Ison hautavajoaman korkeimmassa kohdassa 1890 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva makean veden järvi. Alue on tunnettu virtahevoista, kirahveista, vesiantiloopeista ja vihermarakateista eli verveteistä sekä monipuolisesta linnustosta, johon kuuluu sekä paikallisia lajeja että muuttolintuja. Nousemme maihin pienellä Crescent Islandin saarella, jossa elää sekä seeproja että kirahveja ja gnuuantilooppeja. Voit päästä todella lähelle eläimiä, sillä ne ovat suhteellisen kesyjä. Jos ruuhkaa on liiaksi ja aika ei riitä, risteilylle lähdetään seuraavana aamuna ennen lähtöä kohti Masai Maraa.

Päivä 6: Naivasha-järvi – Masai Mara

Masai Mara on jokaisen Kenian-matkan kohokohta, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Tänään on vihdoin sinun vuorosi. Heti aamusta otamme suunnaksi Masai Maran kansallispuiston, joka muodostaa Kenian puoleisen osan valtavasta Serengetin ekosysteemistä. Sadekaudella suojelualueella elää maailman suurin villieläinpopulaatio. Valmistaudu siihen, että ajomatka vie suuren osan päivästä. Autossa on kuitenkin Wifi ja sähköt, joten sinulla on hyvä tilaisuus ladata lomakuvia nettiin, ottaa nokoset tai vain nauttia ohi kiitävistä kenialaisista maisemista. Matka vie läpi pienten maalaiskylien, joissa on lähes aina meneillään vilkkaat markkinat, ja matkan varrella tehdään myös pari pysähdystä.

Masai Maran laajoilla tasangoilla voit nähdä laumoittain norsuja, gnuuantilooppeja, seeproja, virtahepoja, kirahveja, gaselleja ja muita ruohoa syöviä saaliseläimiä sekä niitä saalistavia leijonia, hyeenoja, leopardeja ja gepardeja.

Pääset ihan lähelle monia eläimiä, joita voit ihailla Land Cruiserin suojista.

Heinäkuusta lokakuuhun voit nähdä täällä yli miljoona gnuuantilooppia, satojatuhansia seeproja ja lukemattomia thomsoningaselleja, jotka joka vuosi taittavat 1200 kilometrin matkan Serengetiltä. Vaelluksen aikana monet niistä joutuvat Mara-joessa vaanivien niilinkrokotiilien saaliiksi.

Monien mielestä Masai Marassa kannattaa vierailla juuri suuren eläinvaelluksen aikoihin, vaikka ruohotasangot vilisevätkin eläimiä ympäri vuoden.

Päivät 7-8: Masai Mara

Seuraavina päivinä on vuorossa safariajeluja sekä aamulla että iltapäivällä. Joinain päivinä ajelulle otetaan mukaan aamiainen ja pikniklounas, jota syödessäsi voit samalla nauttia upeista maisemista. Ruokailuista ja levähdyspaikoista sovitaan yhdessä oppaan kanssa, joka tietää kaiken eläimistä ja sääolosuhteista.

Masai Maraan ei koskaan kyllästy, sillä savannin luonto on niin monipuolinen: valot, varjot, värit ja tuoksut vaihtelevat jatkuvasti, aina liikkeellä olevista eläimistä puhumattakaan.

Jos haluat vierailla masaikylässä, voit sopia retkestä safarioppaasi kanssa. Retki maksaa 25 USD per henki (ei sisälly matkan hintaan), ja se maksetaan suoraan masaille. Masait ovat ylpeä kansa, jotka elävät edelleen samaan tapaan kuin esi-isänsä 400 vuotta sitten. Masait mittaavat varallisuuttaan lehmien ja vaimojen määrän perusteella. Mitä enemmän lehmiä ja vaimoja, sitä rikkaampana masaimiestä pidetään. Kukin vaimo asuu omassa majassaan. Miesten rentoutuessa naiset huolehtivat raskaista töistä, kuten majojen rakentamisesta ja polttopuiden keräämisestä. Päivittäinen ruokavalio koostuu lehmänmaidosta ja -verestä, minkä lisäksi ruokalistalla voi olla maissipuuroa. Juhlatilaisuuksissa tarjoillaan omasta karjasta saatua lihaa.

Päivä 9: Masai Mara – Nairobi – Mombasa

Tänään on ikävä kyllä aika sanoa savannille näkemiin ja jatkaa matkaa kohti Nairobia. Nairobista jatkat kohti uusia seikkailuja Mombasassa, jossa sinua odottavat liidunvalkeat hiekkarannat, vihreät palmut, turkoosi meri, värikkäät koralliriutat ja vilkkaan rannikkokaupungin mielenkiintoinen historia.

Masai Marasta voi ostaa suoran lennon Nairobiin ja välttää siten ajomatkan. Kysy meiltä lisämaksusta.

Päivät 10-14: Rentoutumista ja elämyksiä Mombasassa
Päivä 15: Kotimatka alkaa
Päivä 16: Kotiinpaluu

Saavut Suomeen ihanan loman jälkeen.

Päivä Etäisyys Noin km
Dag 3 Nairobi – Samburu: n. 6 tuntia 320
Dag 5 Samburu – Naivasha: n. 6-7 tuntia 340
Dag 6 Naivasha – Masai Mara: n. 4-6 tuntia 250
Dag 9 Masai Mara – Nairobi: n. 6-7 tuntia 265

Yhteensä n. 1175 km – game drive -ajelua lukuun ottamatta

Muista, että kaikki etäisyydet ja ajat ovat suuntaa-antavia ja riippuvat sää- ja tieolosuhteista. Huomaa, että teiden kuntoa Keniassa ei voi verrata pohjoiseurooppalaisiin tiestandardeihin.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1 082 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 4 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.