• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen

Käytännön tietoa Keniasta

Näiltä sivuilta löydät vastauksia käytännön kysymyksiin, jotka koskevat matkustamista Keniaan. Sivuilla on tietoa esim. viisumista, valuutasta ja rokotuksista.

Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit aina ottaa meihin yhteyttä. Tutustu myös kaikkiin Safareihimme Keniassa.

Käytännön tietoa Keniasta

Käytännön tietoa Keniasta

Näiltä sivuilta löydät vastauksia käytännön kysymyksiin, jotka koskevat matkustamista Keniaan. Sivuilla on tietoa esim. viisumista, valuutasta ja rokotuksista.

Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit aina ottaa meihin yhteyttä. Tutustu myös kaikkiin Safareihimme Keniassa.

1. Kenian sää ja eläimistö kuukausi kuukaudelta

Safarimatkailu on mahdollista Keniassa ympäri vuoden.

Tammikuu, helmikuu ja maaliskuu
Kaikki kolme ovat hyvä safarikuukausia. Pieni sadekausi on juuri päättynyt, ja voit nähdä runsaasti Euroopasta tulleita muuttolintuja. Ruoho ei ole vielä niin korkeaa, että eläimet jäisivät ”piiloon”. Hyvät mahdollisuudet nähdä suuria norsulaumoja.

Huhtikuu ja toukokuun ensimmäinen puolisko
Normaalisti tähän aikaan on ”suuri” sadekausi, mutta se ei estä safariajeluja. Sateet eivät ole samanlaista surkeaa, loputonta ropinaa kuin Suomessa, vaan nyt puhutaan massiivisista rankkasadekuuroista, jotka kestävät kerrallaan vain muutaman tunnin – ja luonto tuntuu sateen jälkeen vain raikkaammalta.

Toukokuun jälkimmäinen puolisko ja kesäkuu
Tämä on hyvä aika safarille, koska suuri sadekausi on päättynyt ja kasvillisuus kasvaa kaikkialla kohisten. Kesäkuun lopussa suuret seepralaumat alkavat saapua Tansaniasta Masai Maran suojelualueelle suuren eläinvaelluksen etuvartiona. Kasvava ruoho houkuttelee seeproja.

Heinäkuu, elokuu, syyskuu ja lokakuun ensimmäinen puolisko
Valtavan suuret gnuuantilooppilaumat alkavat saapua etelästä. Aiemmin eläinlaumojen saapuminen voitiin ennustaa lähes kellon tarkkuudella, mutta koska ilmastonmuutos on vaikuttanut myös Afrikkaan, eläinten aikatauluja ei voida taata. Gnuuantiloopit aloittavat paluumatkansa Tansaniaan syys-lokakuussa, jolloin voit päästä seuraamaan suurta draamaa eläinten rymistellessä Mara-joen yli krokotiilien kitoja vältellen.

Marraskuu ja joulukuu
Rauha laskeutuu savannille. Normaalisti tähän aikaan on pieni sadekausi, joka virkistää luonnon gnuuantilooppien jäljiltä. Ruoho alkaa kasvaa ja norsut palaavat takaisin laitumilleen. Norsut siirtyvät pois gnuuantilooppien tieltä, koska ne eivät pidä suurten laumojen tuomasta levottomuudesta – eivätkä niiden mukana tulleista kärpäsistä.

Säätilastot
Tammi
Helmi
Maalis
Huhti
Touko
Kesä
Heinä
Elo
Syys
Loka
Marras
Joulu
Sademäärä (mm)
58
50
92
242
190
39
18
24
31
61
150
108
Sademäärä/päivä
4
4
8
15
13
5
3
4
4
7
14
9
Päivälämpötila
26
27
27
25
24
23
22
23
25
26
24
24
Yölämpötila
11
11
12
13
12
10
9
9
10
11
13
12
Aurinkotunteja
288
266
267
204
189
159
130
127
180
226
198
257
Säätilastot Sademäärä (mm) Sademäärä/päivä Päivälämpötila Yölämpötila Aurinkotunteja
Tammi 58 4 26 11 288
Helmi 50 4 27 11 266
Maalis 92 8 27 12 267
Huhti 242 15 25 13 204
Touko 190 13 24 12 189
Kesä 39 5 23 10 159
Heinä 18 3 22 9 130
Elo 24 4 23 9 127
Syys 31 4 25 10 180
Loka 61 7 26 11 226
Marras 150 14 24 13 198
Joulu 108 9 24 12 257
2. Matkaehdot

Tutustu huolellisesti matkaehtoihimme, sillä nämä muodostavat osan www.afrikkasafari.fi-valmismatkoja koskevista sopimusehdoista. Meiltä ostetut matkat kuuluvat Valmismatkalain piiriin.
Klikkaa tästä lukeaksesi matkaehtomme.

3. Apua matkavakuutuksen hankkimiseen

Löydät kaiken tarvitsemasi tiedon vakuutuksia käsitteleviltä sivuiltamme.
Klikkaa tästä siirtyäksesi vakuutussivuillemme.

4. Rokotukset

Suosittelemme, että otat yhteyttä rokotuksiin erikoistuneeseen lääkäriin, omaan lääkäriisi tai valtuutettuun rokotusklinikkaan. Voit myös lukea lisää matkalle suositeltavista rokotuksista Matkailijan terveysoppaasta.

Ota huomioon keltakuumetta koskevat säännöt – etenkin, jos matkustat maahan jonkin toisen Afrikan maan kautta.

5. Viisumi

Suomen kansalaiset tarvitsevat voimassa olevan viisumin Keniaan. Muista, että passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta Keniaan saapumisesta lukien.

Voit hakea viisumia Keniaan joko saapuessasi lentokentälle tai verkossa ennen matkaa.

Manuaalinen viisumihakemus Keniaan saapumisen yhteydessä:
Lentokentälle saapuessasi sinun on täytettävä hakemuslomake ja maksettava 50 USD:n viisumimaksu. Hakemusprosessi tapahtuu tavallisesti suhteellisen nopeasti. Muista kuulakärkikynä! Kohtaan, jossa kysytään osoitetta Keniassa, täytetään ensimmäisen yöpymispaikan eli hotellin tai lodgen osoite.

Sähköinen viisumihakemus ennen matkaa Keniaan:
Osoitteessa www.evisa.go.ke voit täyttää eVisa-hakemuksen sähköisesti ja maksaa luottokortilla. Viisumimaksu on USD 50, minkä lisäksi veloitetaan palvelumaksu, joka on USD 1.
Voit hakea viisumia Keniaan aikaisintaan 3 kuukautta ennen lähtöä.

Hakemuksen yhteydessä sinun on ladattava kuva passistasi sekä passikuva (enint. 500×500 kuvapistettä). Kun hakemus on lähetetty verkkopalvelussa, viisumin myöntämiseen menee noin 5 päivää. Sähköinen viisumi on tulostettava ja esitettävä Keniaan saapumisen yhteydessä passin kanssa.

Jos kohtaat ongelmia tai sinulla on kysyttävää eVisa-viisumista, ota yhteyttä Kenian suurlähetystöön Tukholmassa, puhelinnro. +46 (0) 8 21 83 009.

Kun matkustat alle 16-vuotiaiden lasten kanssa:

Alle 16-vuotiaiden lasten ei tarvitse maksaa viisumimaksua, jos he matkustavat toisen tai molempien vanhempiensa seurassa. Maksuvapautus koskee vain manuaalista viisumihakemusta saapumisen yhteydessä. Elektronisen eVisa-viisumin hakemisen yhteydessä veloitetaan viisumimaksu sekä lapsilta että aikuisilta.

Viisumia koskevia seikkoja, jotka on syytä ottaa huomioon:

• Saapuessasi Keniaan sinun on täytettävä maahantulokortti. Saat kortin lentokoneessa tai lentokentän viisumitiskiltä
• Lähtiessäsi Keniasta sinun on täytettävä maastapoistumiskortti, jonka saat lähtöterminaalista

Voit tarkistaa viisumia koskevat säännöt ja maahantulomääräykset ottamalla yhteyttä kohdemaan edustustoon.

Jos matka on yhdistelmämatka, johon kuuluu safari Keniassa ja Tansaniassa ja/tai rantaloma Sansibarilla (Tansania), tarvitset Suomen kansalaisena viisumin sekä Keniaan että Tansaniaan. Käytännön tietoa -sivulta löydät ajankohtaiset tiedot viisumin hakemisesta Tansaniaan.

Keniaan haettava viisumi on nk. ”single entry” -viisumi, joka on voimassa myös palatessasi takaisin Keniaan.

6. Lentovaraukset ja lentoliput

Lähetämme lentovarauksesi sinulle heti, kun varaat matkan. Matkasuunnitelmasta näet ajat ja matkareitit. On erittäin tärkeää, että tarkistat nimesi kirjoitusvirheiden varalta. Varauksessa olevan nimen on oltava tismalleen sama kuin passissa olevan nimen. Jos huomaat virheitä nimissä, ota meihin välittömästi yhteyttä.

Nykyään käytetään ainoastaan sähköisiä lentolippuja (e-lippuja), joten et saa fyysistä lentolippua. Lentoaseman lähtöselvityksessä käytetään passia ja varausnumeroa. Varausnumero näkyy matkasuunnitelmassasi.

7. Tietokirje

Kun olet varannut matkasi meiltä, lähetämme sinulle ennen matkaa tietokirjeen. Tietokirje sisältää tärkeää tietoa esimerkiksi online-lähtöselvityksestä, toimenpiteistä mahdollisen myöhästymisen yhteydessä, juomarahoja koskevia ohjeita jne. Sen lisäksi kirje sisältää tärkeitä puhelinnumeroita, kuten paikallisten edustajiemme numerot sekä oman hätänumeromme.

Tästä syystä on tärkeää, että tulostat tietokirjeen ja otat sen mukaasi matkalle.

8. Paikkavaraus, matkustusluokan korotus ja ylimääräinen jalkatila

Lentoyhtiö antaa sinulle istumapaikan lennolle lähtöselvityksen yhteydessä. Mikäli sinulla on erityisiä toiveita, voit lentoyhtiön sivustolla suorittaa istumapaikan varaamisen etukäteen. Useimmilla lentoyhtiöillä on verkkosivuillaan valikossa kohta ”manage my booking”. Huomioithan, että useat lentoyhtiöt perivät maksun istumapaikan varaamisesta, joten on hyvä pitää maksukortti esillä varausta tehdessään. Se, milloin lentoyhtiö aukaisee lennon istumapaikkojen varaamisen vaihtelee, mutta yleissääntönä voit varata istumapaikan varaushetkestä 48 tuntiin ennen lähtöä.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat usein lisäksi mahdollisuuden lentoluokan korotukselle, esim. lisää jalkatilaa tai muita mukavuuksia. Esimerkkeinä Economy Comfort KLM:n lennoilla ja Premium Voyageur Air France:n lennoilla. Tämän korotuksen pystyy tekemään lentoyhtiön sivuilla, maksua vastaan.

Huomioithan myös, että lentoyhtiöllä on täysi pääsy kaikkien paikkojen hallintaan ja heillä on siitä johtuen aina oikeus tehdä muutoksia varauksiin.
Jos et tee istumapaikan varausta ennen lähtöä, antaa lentoyhtiö lähtöselvityksen yhteydessä sinulle paikan.

9. Matkatavarat

Käytämme monia eri lentoyhtiöitä Kenian-matkoillamme, joten sallitun matkatavaran määrä voi vaihdella sekä lähtöselvitettyjen matkalaukkujen että käsimatkatavaran osalta. Matkatavaroita koskevat tiedot löytyvät lentolipusta. Voit myös ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää matkatavaroista.

Suosittelemme, että käytät safarimatkoilla pehmeitä matkalaukkuja. Pehmeiden laukkujen pakkaaminen safariautoon on huomattavasti helpompaa kuin kovien matkalaukkujen. Erityisesti hard case -laukut vievät paljon tilaa safariautossa. Vältä siis kovareunaisia matkalaukkuja.

Varmista myös, että pakkaat kaikkein välttämättömimmät tavarat käsimatkatavaroihin. Tällaisia tavaroita ovat esim. passi, viisumi, vakuutusasiakirjat, luottokortti, rahat ja kamera sekä mahdolliset terveystiedot ja elintärkeät lääkkeet.

Ilmastoinnin vuoksi lentokoneessa voi tulla kylmä, joten ota esimerkiksi tuulitakki ja safarihattu mukaan käsimatkatavaroihin.

Huomaa, että tavallisten, ruokakaupoista tuttujen muovipussien käyttö, tuonti ja tuotanto on Keniassa kiellettyä.

Suosittelemme siksi, että vältät muovipussien käyttöä pakatessasi matkatavaroitasi. Käytä niiden sijasta kangaskasseja tai muusta vedenpitävästä materiaalista valmistettuja kasseja. Jos kuljetat esimerkiksi Keniaan saapuessasi käsimatkatavaroita näkyvästi muovipussissa, voit joutua luovuttamaan kassin viranomaisille. Tämä koskee myös esimerkiksi tax free -kaupasta saatuja kasseja.

10. Kuljetukset lentokentältä ja lentokentälle

Kun saavut lentokentälle Nairobiin tai Mombasaan, paikallinen edustajamme noutaa sinut.
Sinut kuljetetaan lentokentälle myös lähtöpäivänä.

11. Kuljetukset Keniassa

Osaava ja asiantunteva kuljettaja-oppaamme noutaa sinut lentokentältä Keniassa. Hän ajaa sinut hotellille, on mukanasi päiväsaikaan koko matkan ajan ja kuljettaa sinut esimerkiksi safariajeluille ja muiden nähtävyyksien luo.
Matkan viimeisenä päivänä kuljettaja vie sinut lentokentälle.

12. Etäisyydet safarilla

Nairobi – Amboseli: n. 250 km, n. 4-5 tuntia

Nairobi – Samburu: n. 320 km, n. 6 tuntia

Nairobi – Naivashajärvi: n. 110 km, n. 3 tuntia

Samburu – Naivashajärvi: n. 340 km, n. 6-7 tuntia

Amboseli – Naivashajärvi: n. 350 km, n. 6-7 tuntia

Naivashajärvi – Masai Mara: n. 250 km, n. 4-6 tuntia

Masai Mara – Nairobi: n. 265 km, n. 6-7 tuntia

Mombasa – Tsavo: n. 120 km, n. 3 tuntia

Tsavo – Amboseli: n. 290 km, n. 4 tuntia

Amboseli – Tsavo: n. 110 km, n. 2 tuntia

Tsavo – Mombasa: n. 280 km, n. 6 tuntia

Huomaa, että kaikki etäisyydet ja ajat ovat suuntaa-antavia ja riippuvat sää- ja tieolosuhteista. Huomaa, että teiden kuntoa Keniassa ei voi verrata eurooppalaisiin tiestandardeihin.

13. Safari nelivetoisissa Land Cruisereissa

Olemme yhdessä kenialaisen yhteistyökumppanimme kanssa investoineet uusiin nelivetoisiin Land Cruisereihin, voidaksemme antaa kaikille asiakkaillemme parhaan mahdollisen safarielämyksen Afrikkasafarin omissa autoissa.

Kaikki safariautot on varustettu pistorasioilla, joten voit helposti ladata matkapuhelimesi tai kamerasi ajon aikana (muista adapteri). Kaikissa autoissa on myös WiFi. Kaikissa autoissa on myös kiikarit, joiden avulla voit nähdä safariajelun aikana bongaamasi eläimet mahdollisimman tarkasti.

Autossa on avattava katto, minkä ansiosta eläimiä ja luontoa on helpompi tarkkailla. Yhdessä Land Cruiserissa on tilaa 5-7 henkilölle.

Lisämaksusta voit saada käyttöösi myös yksityisen Land Cruiserin. Ota meihin yhteyttä, jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta.

Jotta auton pakkaaminen ja matkatavaroiden kuljettaminen olisi helpompaa, suosittelemme, että valitset kovan laukun sijasta pehmeän matkalaukun.

Kuvia uusista autoista löytyy täältä.

14. Sosiaalinen vastuu

Meille on tärkeää kantaa kortemme kekoon ja tarjota vastavuoroisesti apuamme Afrikan maanosalle ja ihmisille, jotka joka päivä antavat meille ja asiakkaillemme monia upeita kokemuksia. Haluamme olla mukana parantamassa sekä ihmisten että eläinten elinolosuhteita.

Siksi työskentelemme eri puolilla Afrikkaa eri järjestöjen kanssa, jotka toimivat eri tavoin muun muassa ympäristön, elinolojen ja työehtojen parantamiseksi. Valitsemme yhteistyökumppanimme usein sen perusteella, miten aktiivisesti ne toimivat yhteiskunnallisten olojen parantamiseksi ja ympäristön suojelemiseksi omalla alueellaan. Jotkut niistä järjestävät roskankeruukampanjoita rannikkoseuduilla, toiset tukevat paikallisia orpokoteja ja toiset istuttavat puita, rakentavat kouluja tai toimivat aktiivisesti uhanalaisten eläinten tai kasvien hyväksi.

Monissa kohteissa sinulla on mahdollisuus itse osallistua tällaiseen toimintaan. Hankkeiden tukeminen on luonnollisesti täysin vapaaehtoista.

Lue lisää tukemistamme hankkeista täällä.

15. Vierailu masaikylässä Masai Maran suojelualueella

Jos haluat vierailla masaikylässä, voit sopia retkestä safarioppaasi kanssa. Retki maksaa 25 USD per henki ja se maksetaan suoraan masaille.

16. Lounas ja juomat safarilla

Kaikki ateriat, mukaan lukien piknik-lounas, sisältyvät hintaan. Juomat eivät sisälly.

17. Kenian valuutta

Kenian valuutta on Kenian shillinki (KSH). Googlen suuntaa-antava valuuttakurssi löytyy täältä. Voit vaihtaa dollareita shillingeiksi, ja parhaan kurssin saat lentokentältä. Varmista, että sinulla on pieniä seteleitä (1-5 dollarin), sillä niitä käytetään yleisesti markkinoilla, juomarahoina ja vastaavissa tilanteissa. Pankkiautomaateista voit nostaa rahaa Visa- ja Mastercard-korteilla, ja joissain paikoissa kortit käyvät myös maksuvälineinä. Keniassa maksuvälineenä käyvät myös USD (yleisimmin käytetty valuutta), euro ja Englannin punta.

18. Juomarahat

Keniassa on tapana antaa oppaille, tarjoilijoille ja muille palveluhenkilökunnan edustajille juomarahaa.
Juomarahaa odotetaan, mutta on tietenkin sinun päätettävissäsi, kuinka paljon haluat antaa.
Anna juomaraha henkilökohtaisesti ja varmista, että lompakossasi on aina pieniä seteleitä juomarahoja varten.

Nyrkkisääntö on:

 • 10-15 USD per henki per päivä oppaalle
 • 2 USD matkatavaroitasi kuljettavalle kantajalle
 • 10 % baareissa ja ravintoloissa
 • 2 USD päivässä kerrossiivoojalle

Suosittelemme, että annat juomarahan oppaalle/kuljettajalle matkan päätteeksi – ja mieluiten suljetussa kirjekuoressa.

19. Aikaero Kenian ja Suomen välillä

Kenia on 3 tuntia edellä GMT-aikaa. Tämä tarkoittaa, että aikaero Suomeen on talvella +1 tunti, mutta kesällä aikaeroa ei maiden välillä ole.

20. Hyttysverkko

Hyttyset tulevat esiin, kun aurinko laskee ja lämpötila viilenee. Ne pistävät useimmiten pimeän aikaan, joten on hyvä pukeutua pitkiin housuihin ja ehkä myös pitkähihaiseen paitaan. Sen lisäksi on huolehdittava hyttyssuihkeen suihkuttamisesta myös nilkkoihin, ranteisiin, käsiin, kaulaan ja niskaan.

Sinun ei tarvitse ottaa mukaan omaa hyttysverkkoa. Useimmissa majoituspaikoissa on vuoteiden yläpuolella hyönteisverkot. Jos verkkoja ei ole, huoneet käsitellään hyönteissuihkeella sillä aikaa, kun itse olet safariajelulla.

21. Juhlapäivät

Juhlapäivien vietto ja perinteisiin tutustuminen ulkomailla on aina mielenkiintoinen kokemus. Alle olemme koonneet listan pyhäpäivistä, juhlapäivistä, festivaaleista ja muista merkittävistä päivistä.

Huomaa, että jotkut museot ja nähtävyydet voivat olla suljettuina tällaisina päivinä.

22. Kenian kielet

Keniassa puhutaan monia eri murteita ja paikallisia kieliä. Viralliset kielet ovat swahili ja englanti, jotka antavat suurelle maalle yhtenäisen identiteetin. Koulussa kaikki oppivat englantia jo ensimmäiseltä luokalta alkaen.

23. Sähkö

Useimmat hotellit ja lodget saavat sähkönsä omista generaattoreistaan, joita ei tavallisesti sammuteta yöksi. Näin voi kuitenkin silloin tällöin käydä, joten ota mukaan taskulamppu. Jännite on 240 volttia ja pistokkeet ovat kolmipinnisiä (englantilainen malli). Hotellien vastaanotoista voi usein lainata adapteria.

24. Sisään- ja uloskirjautuminen hotelleissa

Tervetulotoivotusten jälkeen sinun on täytettävä hotellin vastaanotossa matkustajakortti, jonka jälkeen saat avaimesi. Sisäänkirjautuminen on alkaen klo. 11.00 ja uloskirjautuminen viimeistään klo. 10.00. Uloskirjautumisen yhteydessä maksetaan lasku mahdollisista baarissa ja ravintolassa nautituista juomista jne.

Huomaa, että hotellit pyytävät lähes aina valokopiota passistasi. Tämä on kansallisen matkailuviranomaisen edellyttämä vaatimus.

25. Tärkeät matkatavarat
 • Vaaleat kesävaatteet safariajelulle (voimakkaat värit voivat houkutella tsetsekärpäsiä, joita esiintyy vain joillain alueilla).
 • Siistimmät vaatteet illaksi hotelliin tai lodgeen, esim. pitkät housut ja pitkähihaiset paidat, jotka suojaavat hyttysiltä auringonlaskun jälkeen ja tarvittaessa myös paahtavalta auringolta päiväsaikaan.
 • Tuulitakki, koska aamulla ja illalla voi olla viileää.
 • Kesäjalkineet (esim. urheilukengät ja puuvillasukat). Vältä paljain jaloin oleskelua iltaisin hyttysten takia.
 • Adapteri 3-4 liitännällä – näin voit käyttää vaikkapa parranajokonetta, trimmeriä ja  sähköhammasharjaa samalla kun lataat esimerkiksi matkapuhelinta.
 • Pieni taskulamppu ja muutama ylimääräinen paristo.
 • Hattu, joka suojaa auringolta
 • Aurinkovoide ja huulirasva
 • Hyttyskarkote, esim Autan (karkottaa hyttyset ja lievittää kutinaa)
 • Kynsileikkuri ja -viila
26. Tärkeät käsimatkatavarat
 • Passi, rahat, liput
 • Aurinkolasit
 • Säännöllisesti käyttämäsi reseptilääkkeet (aina käsimatkatavaroihin siltä varalta, että matkalaukku katoaa!)
 • Käsikauppalääkkeet: kipulääkkeet, allergiatabletit, vatsalääkkeet (kuten Imodium), malariatabletit, laastarit ja desinfioivat käsipyyhkeet.
 • Kiikarit (joilla voit nähdä kaukaisimmissakin puissa loikoilevat leopardit)
 • Kamera ja useampi muistikortti, kuin mitä suunnittelet tarvitsevasi + laturi ja pussi, jolla voit suojata kameran Afrikan hienolta punaiselta pölyltä.
 • Olkalaukku, jossa on tukeva hihna ja vetoketju tai vyölaukku/kaulalaukku tai suljettavat povitaskut.
 • Muutama valokopio kaikista henkilökohtaisista asiakirjoista, kuten passista, viisumista, lentolipuista, matkavakuutuksesta, rokotuskortista, kansainvälisistä maksukorteista (Mastercard, Visa), ajokortista ja oikeastaan kaikesta lompakon sisällöstä – yksi kopiosetti kuhunkin laukkuun.
 • Lista tärkeistä puhelinnumeroista, mm. vakuutusyhtiön numero ja numero, johon voidaan ilmoittaa kadonneesta maksukortista.
 • Postiosoitteet, joihin haluat lähettää postikortin, ja sähköpostiosoitteet niille, joille haluat lähettää lomaterveisiä sähköpostitse. Highview Hotelissa on internet-yhteys
 • Muistikirja ja kyniä
 • Hyvä kirja – tai useampi – pitkille lentomatkoille
 • Mahdollisesti englanti/suomi – suomi/englanti -taskusanakirja
27. Liikuntarajoitteiset matkustajat

Huomioithan, että matkamme eivät yleisesti ottaen sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa omien erityistarpeidesi mukaisista mahdollisuuksista.

Suosituimmat matkamme
Muut matkustavat tänne

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.