• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaEtelä-AfrikkaEtelä-Afrikan safari & Victorian putoukset
12 päivää

Etelä-Afrikan safari & Victorian putoukset

Nauti Etelä-Afrikan kauniista luonnosta safarilla Krugerissa ja majoitu lodgessa aivan Krugerin kansallispuiston vieressä. Matka huipentuu vierailuun mahtavilla Victorian putouksilla.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Etelä-Afrikan safari & Victorian putoukset Etelä-Afrikan safari & Victorian putoukset
12 päivää

Etelä-Afrikan safari & Victorian putoukset

Nauti Etelä-Afrikan kauniista luonnosta safarilla Krugerissa ja majoitu lodgessa aivan Krugerin kansallispuiston vieressä. Matka huipentuu vierailuun mahtavilla Victorian putouksilla.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Johannesburgiin, ml. kuljetus
 • Paikallinen englanninkielinen opas/kuljettaja
 • Pohjoismainen matkaopas kohteessa
 • 6 yötä Pestana Kruger Lodgessa **** sis. puolihoito
 • Bushwalk asiantuntevan oppaan kanssa Boulders Game Reservessä
 • Sunset Game Drive ja sundowner Boulders Game Reservessä
 • Kokopäiväsafari Krugerin kansallispuistossa
 • Kokopäiväretki maisemareitillä Lohikäärmevuorilla
 • Puolipäiväsafari Krugerin kansallispuistossa
 • Pääsymaksut mainittuihin kansallispuistoihin ja riistansuojelualueille
 • Lento Nelspruitista Livingstoneen, Sambiaan, ml. kuljetus
 • 3 yötä David Livingstone Safari Lodge and Spa -lodgessa Livingstonessa lähellä Victorian putouksia, sis. aamiainen
 • Mahdollisuus pidentää matkaa Victorian putouksilla
 • Lento Livingstonesta Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

 

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti:

Tällä matkalla majoitut Crocodile River -joen rannalla sijaitsevassa Pestana Kruger Lodgessa, jossa nautit upeista näköaloista yli maailmankuulun Krugerin luonnonpuiston. Sinulla on tilaisuus päästä lähelle ”Big 5” -villieläimiä ja oppia tulkitsemaan luonnon merkkejä kokeneen rangerin eli safarioppaan vetämällä bushwalk-retkellä.

Pääset vierailemaan myös Lohikäärmevuorilla, jotka muodostavat Etelä-Afrikan pisimmän ja korkeimman vuoristojonon. Lohikäärmevuorilta on henkeäsalpaavat näkymät Blyde River Canyoniin, joka on maailman kolmanneksi suurin kanjoni ja yksi matkan kohokohdista. Voit ihailla maisemia myös God’s Window -näköalapaikalta sekä ihastella Blyde- ja Treur-jokien vuosien saatossa kallioon vuolemia Bourke’s Luck Potholes -hiidenkirnuja.

Jos mielit kokea vielä enemmän, voit panna adrenaliinin virtaamaan canopy tour -vaijeriliukuretkellä, pelata golfia, tutustua miljoonia vuosia vanhoihin Sudwalan luoliin, vierailla Swazimaassa tai käydä uhanalaisten/orpojen eläinten kuntoutuskeskuksessa – mahdollisuuksia on monia.

Matka huipentuu vierailuun Victorian putouksilla, jotka muodostavat yhden maailman suurimmista vesiputouksista. Aivan Sambian ja Zimbabwen rajalla sijaitsevien putousten kupeessa sijaitsevassa viihtyisässä hotellissa vietetään 3 yötä. Vierailun aikana sinulla on mahdollisuus ostaa jokin monista eri lisäretkistä, joiden joukosta löytyy sopivia niin extremekokemuksia etsiville kuin myös niille, jotka haaveilevat rauhallisemmista elämyksistä Sambesi-joella.

Miksi valita tämä matka?

 • Näe Big 5 -eläimet safarilla Krugerin kansallispuistossa Etelä-Afrikassa ja huipenna matka vierailuun mahtavilla Victorian putouksilla
 • Nauti huikeista näköaloista Lohikäärmevuorten God’s Window -näköalapaikalla
 • Pääse lähelle luontoa bushwalk-kävelysafarilla kokeneen rangerin johdolla ja näe yöaikaan aktiivisia eläimiä iltasafarilla
 • Virkistäydy mahtavan vesiputouksen pärskeissä ja näe, missä Dr Livingstone nousi maihin

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Iltalento Suomesta Johannesburgiin välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 2: Saapuminen Pestana Kruger Lodgeen

Johannesburgiin saavuttuasi ajat kauniiden maisemien läpi kohti neljän tähden Pestana Kruger Lodgea. Pestana Kruger sijaitsee Crocodile River -joen rannalla, ja lodgesta on upea näköala yli värikkään Krugerin kansallispuiston. Voit käyttää iltapäivän näkymistä nauttimiseen tai rentoutua uima-altaalla.

Päivä 3: Bushwalk ja Sunset Game Drive

Bushwalk

Sinut noudetaan lodgelta aikaisin aamulla ja kuljetetaan Boulders Game Reserve -riistansuojelualueelle. Täällä on edessä bushwalk-kävelysafari rangerin eli safarioppaan kanssa. Opas on erityisesti koulutettu ohjaamaan bushwalkeja. Retkellä opitaan tulkitsemaan luonnon merkkejä haistamalla, kuuntelemalla, havainnoimalla ja tutkimalla. Opas kertoo eri eläinten käyttäytymisestä ja näyttää, miten eläimet voi tunnistaa niiden jättämien jälkien perusteella. Retkellä saat paljon lisätietoa pienistä eläimistä ja kasveista, joita et välttämättä pääse näkemään safariauton kyydissä istuessasi.

Sunset Game Drive

Auringonlaskun aikaan on vuorossa tunnelmallinen safariajelu. Kun saavut yksityiselle Boulders Game Reserve -riistansuojelualueelle, sinulle tarjoillaan ensimmäiseksi ”Sundowner” – drinkki, joka nautitaan luonnon helmassa laskevan auringon kajossa. Hämärän laskeutuessa alkaa jännittävä iltasafari, jonka aikana eläimiä etsitään kohdevaloilla safariautosta käsin. Näin pääset näkemään myös sellaisia eläimiä, jotka viettävät päivänsä lepäillen omissa piilopaikoissaan mutta aktivoituvat pimeällä. Pääset myös lähemmäs päivänvalossa näkemiäsi eläimiä. Jos sää on selkeä, opas voi myös kertoa joistain eteläisen pallonpuoliskon kauniista tähtikuvioista. Pyydä häntä osoittamaan esimerkiksi Etelän risti tai Orionin vyö.

Huomaa, että sekä Bushwalk että Sunset Game Drive ovat sallittuja kaikenikäisille. Suosittelemme kuitenkin, että bushwalkille osallistuvat lapset ovat yli 12-vuotiaita ja sunset game drive -ajelulle osallistuvat lapset ovat yli 6-vuotiaita.

Päivä 4: Kokopäiväretki Krugerin kansallispuistossa

Kokopäiväsafari avoimessa safariautossa Krugerin kansallispuistossa, joka on yksi maailman suurimmista kansallispuistoista. Krugerin kansallispuisto perustettiin riistanhoitoalueena jo vuonna 1898 ja se määritettiin kansallispuistoksi vuonna 1926. Puisto ulottuu noin 350 km etelästä pohjoiseen ja noin 65 km idästä länteen. Pinta-alaltaan lähes 20.000 km² kokoinen puisto on yksi Etelä-Afrikan – ja koko maailman – suurimmista kansallispuistoista. Puistossa elää peräti 146 eri nisäkäslajia, noin 520 lintulajia ja 120 matelijalajia. Monien eläinlajien lisäksi kunkin lajin edustajia on paljon. Kansallispuistossa arvioidaan elävän n. 11000 norsua, 2000 leijonaa, 1000 leopardia, 25000 puhvelia, 35000 seepraa ja pitkälti yli 150000 antilooppia.  Krugerin kasvillisuus on luku erikseen. Alueella kasvaa noin 2000 eri kasvilajia sammaleista ruohoihin ja puista liaaneihin ja kaktuksiin.

Villieläimet ovat tyypillisesti aktiivisimmillaan varhain aamulla ja myöhään iltapäivällä. Tästä syystä safariajelulle lähdetään lodgelta jo aikaisin, jotta pääsisit näkemään mahdollisimman paljon eläimiä, ennen kuin ne vetäytyvät varjoisiin paikkoihin pakoon keskipäivän kuumuudelta. Saat lodgelta mukaasi aamiaispaketin, joka nautitaan sopivalla hetkellä ja sopivan paikan löydyttyä. Lounasaikaan pysähdytään jollain puiston virallisista levähdysalueista, joista löytyy kahvila ja minimarket.

Palaat takaisin lodgelle päivän päätteeksi – toivon mukaan kamera täynnä muistoja!

Päivä 5: Puolipäiväsafari Krugerin kansallispuistossa

Aamupäivä on vapaata aikaa. Iltapäivällä ohjelmassa on game drive -ajelu nelivetoisessa safariautossa Krugerin kansallispuistossa. Puistossa on sekä aukeita ruohotasankoja että kalliomaisemia, järviä ja jokia. Iltapäivisin eläimet kerääntyvät järvien ja jokien luo juomaan, ja hyvällä onnella voit päästä todistamaan jopa norsujen kylpyhetkeä. Opas pyrkii löytämään mahdollisimman monta eri eläintä – etenkin antilooppeja, koska antilooppien lähistöllä oleilevat myös niitä saalistavat petoeläimet. Hyvällä tuurilla voit nähdä myös ujon leopardin.

Päivä 6: Kokopäiväretki Lohikäärmevuorille

Tänään on ohjelmassa uskomattoman kauniita maisemia tarjoava kokopäiväretki Lohikäärmevuorten kuuluisaa Panoraamareittiä pitkin. Punaiset Lohikäärmevuoret muodostavat upean kontrastin vihreitä puita ja kasveja vasten. Matkalla käydään myös Blyde River Canyonissa, joka on 700 metrin syvyisenä ja 60 km pituisena maailman kolmanneksi suurin kanjoni. Retkellä pysähdytään kolmella näköalapaikalla, jotka ovat God’s Window, Bourke’s Luck Potholes ja Kolme rondavelia. Kolme rondavelia viittaa kolmeen kauniiseen ja erikoisen muotoiseen kukkulanhuippuun, jotka muistuttavat perinteisiä pyöreitä afrikkalaisia majoja, jotka olivat ennen vanhaan tavallinen näky eteläafrikkalaisissa maaseutukylissä. Panoraamareitin varrella on myös lukuisia vesiputouksia, joista yhden kohdalla tehdään lyhyt pysähdys. Pysähdyspaikka voi olla esimerkiksi Berlin Falls, jossa vesi putoaa 150 metrin matkan alla odottavaan järveen. Toinen mahdollisuus on Lisbon Falls, joka sijaitsee Blyde-joen haarautumiskohdassa. Vesi putoaa 92 metriä lähes pystysuoraa kalliota pitkin ja jatkaa pohjalla kulkuaan jokena. Vesiputouksia on monta, ja opas päättää, missä milloinkin kannattaa pysähtyä. Yksi päivän unohtumattomimmista nähtävyyksistä on Bourke’s Luck Potholes, jotka ovat veden ja hiekan kallioon tuhansien vuosien saatossa kovertamia hiidenkirnuja. Näiden erikoisten kolojen välille on rakennettu siltoja, joten voit päästä ihailemaan tätä luonnonilmiötä aivan läheltä.

Päivä 7: Vapaata aikaa

Päivä on vapaata aikaa. Voit rentoutua uima-altaalla tai lähteä jollekin Afrikkasafarin järjestämistä lisäretkistä.

Haluatko vierailla eteläafrikkalaisessa esikoulussa?

Afrikkasafari tukee Loving God Pre-School -esikoulua, joka on perustettu vuonna 2001. Vierailulla esikoulussa pääset tutustumaan lasten jokapäiväiseen elämään, jossa riittää aikaa sekä koululle että leikeille  – ja saat takuulla hymyn huulillesi! Esikoulun kustannukset katetaan lahjoituksilla, joista maksetaan niin opettajien palkat kuin lasten lelut, ateriat, juomat, sähkö ja vesi . Vierailu lasten luona on antoisa kokemus, joka tuo hyvän mielen pitkäksi aikaa.

Lue lisää tukemistamme hankkeista täällä: Sosiaalinen vastuu.

Päivä 8: Nelspruitista Livingstoneen, Sambiaan

Sinut noudetaan lodgelta ja kuljetetaan Nelspruitin lentokentälle, josta lennät Sambian Livingstoneen. Tuloaulassa sinua on vastassa kuljettaja, joka ajaa sinut lodgellesi. Lodge sijaitsee Sambesi-joen rannalla lähellä vaikuttavia Victorian putouksia. Majoitut täällä kolme yötä, joten sinulla on runsaasti aikaa tutkia kiehtovaa ympäristöä.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivät 9-10: Elämyksiä Victorian putouksilla

Usein saat ensimmäisen silmäyksen majesteettisista Victorian putouksista jo lentokoneesta. Vesisumu putousten yllä kohoaa useiden satojen metrien korkeuteen, ja sen nähdessäsi ymmärrät heti, miksi paikalliset kutsuvat vesiputousta nimellä ”Mosi-oa-Tunya” – savu, joka jylisee. Vesihöyry muistuttaa todellakin savua, mutta auringossa kimaltelevista sateenkaarista voit nähdä, että se on kuin onkin puhdasta vettä.

Läheltä katsottuna putoukset ovat lähes epätodellisia. Yli 1000 kuutiometriä vettä sekunnissa putoaa n. 100 metriä alas Batoka Gorgen basalttikanjoniin. Putoukset ovat leveydeltään 1,7 km ja muodostavat Sambian ja Zimbabwen välisen rajan.

On sekä päätä huimaavaa että uskomattoman vaikuttavaa seistä todistamassa tätä valtavan voimakasta luonnonilmiötä, joka toistuu joka hetki, päivästä toiseen ja vuoden ympäri.

Päivät Victorian putouksilla ovat vapaita. Suosittelemme kuitenkin, että varaat jo kotoa käsin muutaman mielenkiintoisen retken. Alueella on runsaasti nähtävyyksiä, historiaa, kulttuuria, hyvää ruokaa, ja adrenaliinin virtaamaan saavia aktiviteetteja. Paikkoja on usein rajoitetusti, joten suosittelemme, että varaat omasi hyvissä ajoin etukäteen.

Yksi parhaista elämyksistä on ehdottomasti helikopterilento vesiputousten yllä. Vain yläilmoista on mahdollista nähdä vesiputoukset kokonaisuudessaan. Suosittelemme myös vierailua Elephant Café -ravintolassa. Elämys on ainutlaatuinen ja ruoka yksinkertaisesti herkullista. Auringonlaskuristeily Zambezi-joella jää taatusti mieleen, ja junamatka The Royal Livingstone Expressillä vie sinut takaisin historialliseen siirtomaa-aikaan. Valinta on tietenkin sinun, mutta olemme koonneet alle valikoiman retkiä, jotka meidän mielestämme ovat kokemisen arvoisia.

Päivä 11: Kotimatka alkaa

Tänään on aika jättää hyvästit upealle Afrikalle. Sinut noudetaan lodgeltasi ja ajetaan Livingstonen lentokentälle, josta lennät välilaskun/-laskujen kautta Suomeen.

Päivä 12: Kotiinpaluu

Saavut takaisin Suomeen jännittävän ja tapahtumarikkaan loman jälkeen.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Choben kansallispuiston norsut, 3 yötä

Jos haluat varmistaa näkeväsi matkallasi norsuja, sinun kannattaa valita kohteeksi Choben kansallispuisto Botswanassa. Täällä voit nimittäin nähdä enemmän norsuja kuin missään muualla Afrikan mantereella. Chobessa elää vähintään 50000 norsua – joidenkin mukaan peräti 120000 yksilöä. Lisäksi voit nähdä laumoittain puhveleita, gnuuantilooppeja, seeproja, kirahveja, antilooppeja, leijonia, virtahepoja ja krokotiileja sekä lukuisia eri lintuja, kuten esimerkiksi haikaroita, mehiläissyöjiä ja korppikotkia. Ei ole myöskään harvinaista bongata hyeenoja, leopardeja tai jopa villikoiria. Botswanaa ei suotta pidetä yhtenä Afrikan parhaista safarikohteista!

Choben kansallispuisto tarjoaa ainutlaatuisen ja monipuolisen safarielämyksen, johon kuuluvat niin perinteiset gamedrive-ajelut kuin erilaiset aktiviteetit elämää kuhisevalla Chobe-joella.

Tämä neljän päivän jatkosafari Chobessa tarjoaa parasta, mitä kansallispuistolla on tarjottavanaan niin maalla kuin vesilläkin. Olemme lisänneet ohjelmaan myös yhden vapaan päivän, jolloin voit lisämaksusta osallistua retkelle esimerkiksi majesteetillisille Victorian putouksille tai ylimääräiselle jokiristeilylle tai safariajelulle. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea Botswanan parhaat puolet matkallasi Afrikassa.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 540 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.