• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaEtelä-AfrikkaEtelä-Afrikan telttasafari
10 päivää

Etelä-Afrikan telttasafari

Nkambeni Tented Camp sijaitsee maailmankuulun Krugerin luonnonpuiston sisällä. Majoitut mukavissa ja upean näköalan tarjoavissa teltoissa, joista käsin lähdet safariajeluille luonnonpuistoon.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Etelä-Afrikan telttasafari Etelä-Afrikan telttasafari
10 päivää

Etelä-Afrikan telttasafari

Nkambeni Tented Camp sijaitsee maailmankuulun Krugerin luonnonpuiston sisällä. Majoitut mukavissa ja upean näköalan tarjoavissa teltoissa, joista käsin lähdet safariajeluille luonnonpuistoon.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Johannesburgiin, ml. kuljetus
 • Paikallinen englanninkielinen opas/kuljettaja
 • 7 yötä Nkambeni Safari Tented Campissa Krugerin kansallispuistossa, sis. puolihoito
 • Kansallispuistomaksut
 • Lento Johannesburgista Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

Kattava retkipaketti:

 • Sunset game drive ja sundowner
 • Kaksi kokopäivän safariajelua
 • Bushwalk asiantuntevien rangereiden eli safarioppaiden kanssa
 • Puolen päivän safari ja bush braai Afrikan taivaan alla
 • Kokopäiväretki maisemareitillä Lohikäärmevuorilla
 • Vierailu Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centressä ja Khamai Reptile Centressä

 

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti:

Tällä matkalla majoitutaan Nkambeni Safari Tented Camp -leirissä, joka sijaitsee Krugerin kansallispuiston sisällä. Kansallispuiston upeissa maisemissa, kauniiden graniittivuorten ympäröimien äärettömien ruohotasankojen keskellä voit päästä aivan lähelle kaikkia Big 5 -eläimiä ja nähdä monia muita eläimiä, kuten kirahveja, seeproja, gnuuantilooppeja, impaloja ja paljon muuta. Saat nauttia aidon eteläafrikkalaisen illallisen Afrikan tähtikirkkaan taivaan alla ja tarkkailla yöaikaan aktiivisia eläimiä ”Sunset Game Drive” -ajelulla, joka on täysin erilainen tapa kokea safarielämys. Jos et saa tarpeeksesi savannin monista eläimistä, voit vierailla loukkaantuneiden ja orpojen eläinten kuntoutus- ja suojelukeskuksessa, jossa hoidetaan myös Etelä-Afrikan uhanalaisia eläinlajeja. Jos kaipaat enemmän vauhtia ja hiukan hurjempia seikkailuja, voit lähteä lisäretkelle Hazyview’iin, jossa voit tutkia Afrikkaa mönkijän selästä tai laittaa adrenaliinin virtaamaan canopy tour -latvustokierroksella.

Tämä on erinomainen matka myös silloin, kun haluat antaa lapsillesi unohtumattoman safarielämyksen. Nkambenissa on kerrossängyillä varustettuja telttoja, joihin mahtuu mukavasti yöpymään kaksi aikuista ja kaksi lasta samaan huoneeseen.

Miksi valita tämä matka?

 • Majoitut Krugerin kansallispuiston sisällä
 • Majoitut ”tented camp” -telttaleirissä – keskellä villiä luontoa mutta mukavuuksista tinkimättä
 • Pääse lähelle Big 5 -eläimiä safarilla Krugerin kansallispuistossa
 • Voit jatkaa matkaa Mauritiuksella, Victorian putouksilla, Kapkaupungissa tai Choben kansallispuistossa

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Matka alkaa Suomesta ja suuntautuu välilaskujen kautta Etelä-Afrikkaan.

Päivä 2: Saapuminen Johannesburgiin – Sunset Game Drive Krugerin kansallispuistossa

Saavuttuasi Johannesburgin kansainväliselle lentokentälle siirryt ensin maahantulotarkastukseen, sitten noudat matkatavarasi ja jatkat tullin läpi. Tuloaulassa sinua on vastassa englanninkielinen kuljettaja. Hän ajaa sinut Nkambeni Safari Campiin, joka sijaitsee maailmankuulun Krugerin kansallispuiston eteläosassa. Puisto ulottuu noin 350 km etelästä pohjoiseen ja noin 65 km idästä länteen, mikä tekee siitä yhden maailman suurimmista kansallispuistoista.

Reitti lentokentältä vie ohi Nelspruitin ja edelleen pohjoiseen Numbi Gate -portille, joka on yksi Krugerin kansallispuiston sisäänkäynneistä. Noin 5 tunnin ajomatkan jälkeen saavut perille Nkambeni Safari Campiin, joka on majoituspaikkasi koko matkan ajan.

Auringon laskiessa on edessä ensimmäinen tunnelmallinen safariajelu Krugerin kansallispuistossa. Safari aloitetaan ”sundownerilla”, joka on auringon laskiessa tarjoiltava perinteinen drinkki. Hämärän laskeutuessa alkaa jännittävä iltasafari, jonka aikana eläimiä etsitään kohdevaloilla safariautosta käsin. Näin pääset näkemään myös sellaisia eläimiä, jotka viettävät päivänsä lepäillen omissa piilopaikoissaan mutta aktivoituvat pimeällä.

Jos sää on selkeä, opas voi myös kertoa joistain eteläisen pallonpuoliskon kauniista tähtikuvioista, kuten Etelän rististä ja Orionin vyöstä.

Päivä 3: Kokopäiväsafari Krugerin kansallispuistossa

Krugerin kansallispuisto perustettiin vuonna 1898, kun Paul Kruger (Transvaalin presidentti) määräsi Sabie- ja Crocodile-jokien välillä olevan Sabie Game Reserven rauhoittamisesta metsästyskäyttöön tarkoitetuksi luonnonpuistoksi. Vuonna 1926 Sabien vieressä sijaitseva Shingwedzi Game Reserve sekä muutamia yksityisiä tiluksia liitettiin osaksi Sabie Game Reserveä, ja koko alue nimettiin Krugerin kansallispuistoksi. Puisto avattiin yleisölle vuonna 1927. Vuonna 2002 Krugerin kansallispuisto, Gonarezhoun kansallispuisto Zimbabwessa ja Limpopon kansallispuisto Mosambikissa yhdistettiin ”The Great Limpopo Transfrontier Park” -puistoksi.

Tänään on vuorossa koko päivän kestävä safariajelu Krugerin kansallispuiston lounaisosissa. Tätä aluetta pidetään puiston kauneimpana osana, ja sen pensaikkomaisemaa hallitsevat mahtavat graniittivuoret eli kopjet. Tiheä kasvillisuus koostuu muun muassa akaasiapuista, koripajusta, sykomoriviikunapuista ja kukkivista lajeista, kuten puna- ja oranssikukkaisista korallipuista.

Matkaan lähdetään jo varhain aamulla, koska tähän aikaan päivästä eläimet ovat aktiivisimmillaan etsiessään syötävää. Krugerin kansallispuistossa voit nähdä muun muassa norsuja, impaloja, virtahepoja, kirahveja, sarvikuonoja, puhveleita, seeproja, gnuuantilooppeja, kuduja, vesiantilooppeja, paviaaneja, marakatteja, leopardeja ja muita pienempiä petoeläimiä. Puistossa elää yli 147 eri nisäkäslajia ja 114 eri lintulajia. Myös alueen linnusto on uskomattoman rikas. Puistossa elää peräti 517 eri lintulajia, kuten sarvekkaita, värikkäitä mehiläissyöjiä, kuningastrappeja ja afrikansatulahaikaroita, joita näkee parhaiten juomapaikoilla. Samalla kun sinä bongaat eläimiä, asiantunteva opas kertoo puiston eläimistä ja luonnosta.

Palaat takaisin lodgelle päivän päätteeksi – toivon mukaan kamera täynnä muistoja!

Päivä 4: Bushwalk, Sunset Game Drive, perinteinen eteläafrikkalainen illallinen

Aamiaisen jälkeen sinua odottaa ainutlaatuinen elämys, nimittäin bushwalk kahden asiantuntevan rangerin eli safarioppaan kanssa, jotka on erityisesti koulutettu vetämään kävelysafareja. Yksi kulkee edellä ja toinen ryhmän perässä – ja molemmat ovat turvallisuussyistä aseistautuneet kivääreillä. Oppaat vievät sinut kiehtovalle retkelle, jonka aikana opit tulkitsemaan luonnon merkkejä haistelemalla, kuuntelemalla, havainnoimalla ja tutkimalla. Opas kertoo eri eläinten käyttäytymisestä ja näyttää, miten eläimet voi tunnistaa niiden jättämien jälkien perusteella. Hyvällä onnella voit nähdä norsuja, sarvikuonoja, leijonia tai joitain puiston pienemmistä saaliseläimistä ja muista eläimistä, joita safariajelulla ei välttämättä huomaa.
Ei alle 12-vuotiaille lapsille.

Iltapäivällä on vuorossa game drive -ajelu auringon laskiessa. Hämärän laskeutuessa pääset näkemään eläimiä uudesta ja erilaisesta näkökulmasta. Ei alle 6-vuotiaille lapsille.

Sään salliessa tänään tarjoillaan lihasta, vihanneksista ja salaatista koostuva perinteinen eteläafrikkalainen illallinen avoimen taivaan alla. Sytytetyt lyhdyt ja nuotio luovat taianomaista tunnelmaa Afrikan pimenevässä illassa. Voit nauttia illasta ja seurasta kirkkaan tähtitaivaan alla. Muista ottaa mukaan lämmin pusero, sillä auringonlaskun jälkeen ilta voi olla viileä.

Päivä 5: Kokopäiväretki Lohikäärmevuorille

Tänään on ohjelmassa uskomattoman kauniita maisemia tarjoava kokopäiväretki Lohikäärmevuorten kuuluisaa Panoraamareittiä pitkin. Punaiset Lohikäärmevuoret muodostavat upean kontrastin vihreitä puita ja kasveja vasten. Matkalla käydään myös Blyde River Canyonissa, joka on 700 metrin syvyisenä ja 60 km pituisena maailman kolmanneksi suurin kanjoni. Retkellä pysähdytään kolmella näköalapaikalla, jotka ovat God’s Window, Bourke’s Luck Potholes ja Kolme rondavelia. Kolme rondavelia viittaa kolmeen kauniiseen ja erikoisen muotoiseen kukkulanhuippuun, jotka muistuttavat perinteisiä pyöreitä afrikkalaisia majoja, jotka olivat ennen vanhaan tavallinen näky eteläafrikkalaisissa maaseutukylissä. Panoraamareitin varrella on myös lukuisia vesiputouksia, joista yhden kohdalla tehdään lyhyt pysähdys. Pysähdyspaikka voi olla esimerkiksi Berlin Falls, jossa vesi putoaa 150 metrin matkan alla odottavaan järveen. Toinen mahdollisuus on Lisbon Falls, joka sijaitsee Blyde-joen haarautumiskohdassa. Vesi putoaa 92 metriä lähes pystysuoraa kalliota pitkin ja jatkaa pohjalla kulkuaan jokena. Vesiputouksia on monta, ja opas päättää, missä milloinkin kannattaa pysähtyä. Yksi päivän unohtumattomimmista nähtävyyksistä on Bourke’s Luck Potholes, jotka ovat veden ja hiekan kallioon tuhansien vuosien saatossa kovertamia hiidenkirnuja. Näiden erikoisten kolojen välille on rakennettu siltoja, joten voit päästä ihailemaan tätä luonnonilmiötä aivan läheltä.

Päivä 6: Päivä on vapaata aikaa

Päivä on vapaasti käytettävissäsi. Voit esimerkiksi rentoutua uima-altaalla tai osallistua lisäretkelle. Lisätietoa retkistä on alla:

Päivä 7: Vierailu Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centressä ja Khamai Reptile Parkissa

Vierailu Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centressä ja Khamai Reptile Centressä

Moholoholo Wildlife
Rehabilitation Centre

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre on kuntoutuskeskus orvoille, myrkytetyille, haavoittuneille tai muuten loukkaantuneille eteläafrikkalaisille villieläimille. Liikemies Johan Strijdom perusti keskuksen vuonna 1991 ja antoi sen päivittäisen toiminnan Brian Jonesin vastuulle. Brian Jones on auttanut ja hoitanut loukkaantuneita ja orpoja eläimiä jo nelivuotiaasta asti, minkä ansiosta hän voi tarjota keskukselle valtavat määrät tietoa ja kokemusta. Keskuksessa hoidetaan muun muassa leijonia, leopardeja, servaaleja, ilveksiä, mäyriä, villikoiria, kotkia ja korppikotkia.

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centressä pyritään siihen, että mahdollisimman moni eläin voidaan palauttaa takaisin luontoon. Keskuksen hankkeisiin kuuluu myös menestyksekäs lisääntymisohjelma. Keskus on hoitanut ja vapauttanut yli 160 eläintä takaisin luontoon, ja raporttien mukaan jotkut naarasleijonista ovat pariutuneet villien urosten kanssa.

Keskus kokee tehtäväkseen tiedon levittämisen ja sitä kautta eläinten pelastamisen. Pääset opastetulle kierrokselle keskukseen, jossa saat paljon tietoa eläimistä ja niiden taustasta ja eläinten elinympäristön suojeluun liittyvistä haasteista.

Khamai Reptile Centre

Khamai Reptile Centre on Donald Strydomin omistama suojelukeskus Etelä-Afrikan sammakkoeläimille ja matelijoille. Keskuksen tavoitteena on näiden kiehtovien eläinten ja niiden elinympäristöjen suojelu, mihin se pyrkii muun muassa opetuksen ja tutkimuksen kautta. Keskuksen asialleen omistautunut henkilökunta uskoo, että tiedon jakaminen on yksi tärkeimpiä keinoja edistää suojelutyötä, ja siksi tällä kierroksella pääset tutustumaan keskuksen työhön ja opit paljon monista eläinlajeista, kuten krokotiileistä, liskoista, käärmeistä, sammakoista, kameleonteista, kilpikonnista ja hämähäkeistä.

Päivä 8: Kokopäiväsafari Krugerin kansallispuistossa

Aamiaisen jälkeen on edessä kokopäiväsafari Krugerin kansallispuistossa. Safariajelu suuntautuu isoille ruohotasangoille, jossa vaeltavat suuret antilooppien ja muiden saaliseläinten laumat houkuttelevat pitkän yön jäljiltä nälkäisiä petoja, kuten leijonia ja leopardeja. Muista kamera!

Iltapäivällä voit nähdä norsuja, puhveleita, seeproja ja kirahveja, jotka kokoontuvat juomapaikoille.

Hyvällä onnella voit napata kuvan kaikista Big 5 -eläimistä. Big Five -eläimet ovat puhveli, norsu, leijona, leopardi ja sarvikuono. Nimensä ne ovat saaneet siitä, että niitä on perinteisesti pidetty vaikeimpina metsästettävinä.

Päivä 9: Kotimatka

Sinut noudetaan hotelliltasi ja viedään Johannesburgin lentokentälle, josta lennät välilaskun/-laskujen kautta Suomeen.

Päivä 10: Kotiinpaluu

Saavut Suomeen ihanan loman jälkeen monta kokemusta rikkaampana.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Elämyksiä Victorian putouksilla, 2 yötä

Victorian putoukset kuuluvat maailman hienoimpien vesiputousten joukkoon. Putous on yksi maailman mahtavimmista ja vaikuttavimmista luonnonilmiöistä, minkä lisäksi sen sijainti on erinomainen keskellä trooppista Afrikkaa.

Päivät Victorian putouksilla ovat vapaita.

Majoitukseen sisältyy aamiainen.

Safarielämyksiä Okavangon suistossa, 4 yötä

Jatka matkaasi safarilla ainutlaatuisella luontoalueella.

Tammikuun alussa sateet saapuvat Angolan vuoristoseuduille. Sadevedet valuvat alas vuorten rinteitä ja vesimassat valtaavat suuria maa-alueita. Kun maahan ei mahdu imeytymään enää pisaraakaan enempää, sadevesi aloittaa pitkän matkansa kohti etelää – mereltä poispäin. Kuukauden tai parin sisällä se saavuttaa Okavangojoen, joka alkaa sekin pikku hiljaa täyttyä ääriään myöten. Jokea ympäröivät alueet jäävät upoksiin, ja vesivirrat jatkavat matkaansa kohti etelää ja Botswanaa. Noin kuuden kuukauden kuluttua siitä, kun sadevesi on aloittanut pitkän matkansa Angolan vuoristoista, se saavuttaa Kalaharin aavikon Botswanassa. Vesi ei kuitenkaan virtaa mereen tai jokeen. Sitä on vastassa vain karu aavikko, joka ilman pohjoisesta virtaavaa vettä olisi suurimman osan vuodesta kuiva ja eloton, jos Angolasta saapuvat sadevedet eivät muodostaisi siitä maailman suurinta sisämaan suistoa. Okavangon eläimistö on yksi Afrikan monipuolisimmista, joten se on myös erinomainen safarikohde.

Okavango on etenkin lintubongareille paratiisi maan päällä. Täällä elää nimittäin peräti 530 eri lintulajia. Lintujen lisäksi voit nähdä virtahepoja, krokotiileja, norsuja, kirahveja, seeproja ja valtavasti erilaisia antilooppeja. Saaliseläimet houkuttelevat tietenkin paikalle myös saalistajia, joten safarilla voit nähdä niin leijonia kuin leopardeja ja villikoiria.

Majoitus tapahtuu rustiikkisessa mutta mukavassa ja erittäin viihtyisässä telttaleirissä, jossa jokaisessa teltassa on oma kylpyhuone ja bush-tyyppinen WC. Leiri toimii tukikohtana suistoon suuntautuville safariretkille. Voit myös osallistua lisämaksusta jännittävälle kanoottiretkelle, joka tehdään perinteisellä paikallisella kanootilla.

Huomaa: tämä jatkomatka järjestetään vain, kun matkustajia on väh. 2. Tätä matkaa ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille.

Mahdollisuus huonetason korotukseen: Voit halutessasi päivittää permanent-telttaleiriin, johon kuuluu uima-allas, ks. alla. Jos valitset päivityksen, lennät Maunista deltaan (menopaluu).

Huomaa, että Okavango-deltan telttaleireillä on yleensä vähän huoneita (telttoja) ja että ne on usein myyty loppuun kuukausia etukäteen. Siksi suosittelemme, että tilaat hyvissä ajoin, jos haluat päivittää. Olemme valinneet kolme leiriä, jotka ovat lähellä toisiaan ja muistuttavat erittäin paljon toisiaan sisustuksen ja tyylin suhteen. Emme voi etukäteen sanoa, missä näistä kolmesta asut, mutta haluamme tietenkin tehdä parhaamme, että voimme täyttää toiveesi!

Jatkomatka on varattava viimeistään 60 päivää ennen lähtöä.

Kaupunkiloma Kapkaupungissa, 4 yötä

Kapkaupunki sijaitsee upealla paikalla Pöytävuoren juurella Atlantin rannikolla. Trendikkäät kahvilat ja ravintolat, rento ilmapiiri, kuhisevat markkinat ja mielenkiintoiset nähtävyydet tekevät Kapkaupungista kiehtovan suurkaupungin, joka sopii erinomaisesti niin shoppailuun kuin retkiin ja rentoutumiseenkin.

Päivät Kapkaupungissa ovat vapaita.

Majoitukseen sisältyy aamiainen.

Choben kansallispuiston norsut, 3 yötä

Jos haluat varmistaa näkeväsi matkallasi norsuja, sinun kannattaa valita kohteeksi Choben kansallispuisto Botswanassa. Täällä voit nimittäin nähdä enemmän norsuja kuin missään muualla Afrikan mantereella. Chobessa elää vähintään 50000 norsua – joidenkin mukaan peräti 120000 yksilöä. Lisäksi voit nähdä laumoittain puhveleita, gnuuantilooppeja, seeproja, kirahveja, antilooppeja, leijonia, virtahepoja ja krokotiileja sekä lukuisia eri lintuja, kuten esimerkiksi haikaroita, mehiläissyöjiä ja korppikotkia. Ei ole myöskään harvinaista bongata hyeenoja, leopardeja tai jopa villikoiria. Botswanaa ei suotta pidetä yhtenä Afrikan parhaista safarikohteista!

Choben kansallispuisto tarjoaa ainutlaatuisen ja monipuolisen safarielämyksen, johon kuuluvat niin perinteiset gamedrive-ajelut kuin erilaiset aktiviteetit elämää kuhisevalla Chobe-joella.

Tämä neljän päivän jatkosafari Chobessa tarjoaa parasta, mitä kansallispuistolla on tarjottavanaan niin maalla kuin vesilläkin. Olemme lisänneet ohjelmaan myös yhden vapaan päivän, jolloin voit lisämaksusta osallistua retkelle esimerkiksi majesteetillisille Victorian putouksille tai ylimääräiselle jokiristeilylle tai safariajelulle. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea Botswanan parhaat puolet matkallasi Afrikassa.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 295 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.