• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
13 päivää

Autoloma Garden Routella

Etelä-Afrikka tarjoaa paljon muutakin kuin safareja! Nauti vapaudesta ja kauniista luonnosta omatoimisella autolomalla kuuluisalla Garden Routella. Koe myös upea Kapkaupunki osana matkaa!

Autoloma Garden Routella Autoloma Garden Routella
13 päivää

Autoloma Garden Routella

Etelä-Afrikka tarjoaa paljon muutakin kuin safareja! Nauti vapaudesta ja kauniista luonnosta omatoimisella autolomalla kuuluisalla Garden Routella. Koe myös upea Kapkaupunki osana matkaa!

Valitse tämä matka, koska…

Etelä-Afrikka on muutakin kuin safari. Maa ei ole turhaan saanut lempinimeä ”A World in One Country” (maailma yhdessä maassa).

Maan eteläisimmässä osassa on maailmankuulu rantareitti, Garden Route. Se sopii loistavasti autolomailuun, ja juuri sille lähdet tällä matkalla. Pääset omalla autolla tutkimaan luontoa, vaeltamaan vuorille, nauttimaan näkymistä moniin laguuneihin, maistamaan hyvää paikallista ruokaa ja kokemaan, miksi alueella vierailevat arvostavat sitä niin suuresti.

Koko alueella on miellyttävä leuto ilmasto. Lämpötila laskee talvella harvoin 10 asteen alapuolelle eikä kesällä juuri koskaan tule 28 astetta kuumemmaksi. Alueella sataa tasaisesti vuoden ympäri, mikä pitää sen vehreänä.

On vaikea sanoa, onko reitin kohokohta strutsifarmit Oudtshoornissa, valaat Hermanuksessa vai pingviinit Bettys Bayssä. Ehkäpä vain kuohuvan Intian valtameren ja Klein Karoon kauniiden vuorimaisemien väliset kontrastit lumoavat sinut. Uskallamme joka tapauksessa luvata sinulle oikean elämyspaletin.

Matkan päättää pari päivää upeassa ja suuressa Kapkaupungissa, mutta se voidaan myös pidentää retkeen Victorian putouksille – tai ehkä rantalomaan Mauritiuksella.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Port Elizabethiin
 • 7 vuorokauden autonvuokraus, sis. vapaat kilometrit ja tarvittavat vakuutukset
 • 10 yöpymistä hyvissä hotelleissa
 • 10 x aamiainen
 • Aktiviteettipassi: ”Nelson Mandela Bay Pass”, jolla saa hyviä alennuksia pitkin Garden Routea
 • Yksilöllinen kiertomatka
 • Mahdollisuus pidentää oleskelua Kapkaupungissa
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

Mahdollisuus pidentää matkaa Victorian putouksille tai Mauritiukselle

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Matka alkaa Suomesta ja suuntautuu välilaskujen kautta Etelä-Afrikkaan.

Päivä 2: Saapuminen Port Elizabethiin

Saavuttuasi Port Elizabethin lentokentälle siirryt ensin maahantulotarkastukseen, sitten noudat matkatavarasi ja jatkat tullin läpi. Haet lentokentältä myös Nelson Mandela Bay Passisi. Se on nähtävyyspassi, joka antaa hyviä alennuksia ja jota voit käyttää tulevalla viikolla. Passi on valmiina Mandela Bay Tourism Information -toimistossa, joka on tuloaulassa. Tämän jälkeen haet autosi autovuokraamosta ja suunnistat hotelliisi. Vietät kaksi ensimmäistä yötä Port Elizabethissa.

Päivä 3: Port Elizabeth

Sinulla on päivä aikaa tutustua Port Elizabethin, Etelä-Afrikan viidenneksi suurimman kaupungin, ympäristöön. PE, kuten kaupunkia kutsutaan puhekielessä, ei ole itsessään kovin kiinnostava, mutta sen ympäristössä on aktiviteettejä sekä pienille että suurille. Voit esimerkiksi ajaa Addon elefanttipuistoon, joka on n. puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungista pohjoiseen. Nelson Mandela Bay Passilla pääset ilmaiseksi sisään puistoon. Sinun on tosin varattava vierailu päivää aikaisemmin (minkä voit tehdä lentokentällä olevassa toimistossa, kun haet passin). Addossa voit itse tehdä game drive -ajelun vuokra-autollasi. On myös mahdollista ostaa opastettu game drive. Jos olet onnekas, voit elefanttien lisäksi nähdä leijonia, puhveleita ja virtahepoja – ja ehkä leopardinkin.

Voit myös tehdä ajoretken rannalle ja pulahtaa aaltoihin – tai etsiä hyvän näköalapaikan, josta voit bongata usein rannan lähelle tulevia delfiinejä. Nelson Mandela Bay Passisi antaa myös ilmaisen pääsyn tai alennuksen pääsystä useisiin nähtävyyksiin.

Päivä 4: Port Elisabeth – Knysna (n. 270 km – 3 tuntia)

Tänään eteläafrikkalainen autolomasi alkaa toden teolla.

Suuntaat Port Elizabethista länteen. Lopullinen tavoite on Kapkaupunki viiden päivän päästä, mutta sitä ennen edessä on useita elämyksiä matkalla pitkin maailmankuulua Garden Route -rannikkoreittiä.

Matka Port Elizabethista Kapkaupunkiin on n. 800 kilometriä, mutta itse asiassa Garden Route on vain 300 kilometrin osuus Mossel Baysta Storms-joelle. Pohjoisempana vuorijonot Outeniqua ja Tsitsikamma tarjoavat upeita vaellusreittejä ja etelämpänä Intian valtameren aallot huuhtovat rantaa.

Garden Route ei ole – ehkä vastoin odotusta – saanut nimeään siisteistä maisemapuutarhoista tai maissi-, porkkana- ja kurpitsaplantaaseista. Nimitys ”Garden Route” on vain tulosta erityisen tehokkaasta markkinointikampanjasta. Nimi ei kuitenkaan ole aivan harhaanjohtava reitin suuri biodiversiteetin, pitkien valkoisten hiekkarantojen, eläimistöltään rikkaiden suojattujen laguunien sekä pienten, mukavien ja persoonallisten kylien ansiosta. Kontrastit ovat suuria, etäisyydet suhteellisen pieniä, ja alue sopii erinomaisesti luontoa ja autolomailua rakastaville.

Voit päivän reitillä valita pysähtymisen Jeffrey’s Bayssa, jonka loistava ranta houkuttelee surffaajia koko maailmasta. Toinen mahdollisuus on pistäytyä St. Francis Bayssa, maalauksellisessa pikkukaupungissa, jossa on mukavia kanavia. Siellä ei käy paljoa turisteja, ja Seal Point Lighthouse -majakka on erittäin kuvauksellinen.

Voit pian Garden Routen Storms Riverissä tapahtuvan virallisen aloituksen jälkeen pysähtyä Tsitsikamman kansallispuistossa. Siellä on useita lyhyitä ja pitkiä vaellusreittejä, jotka vievät sinut lähemmäksi korkeita yellowwood-puita. Vähän matkan päässä sieltä on Bloukrans-silta, joka on maailman korkein benjihyppysilta, ja pelkkä rohkeiden hyppääjien näkeminenkin voi salvata hengen! Täällä ylität myös Itä-Kap-provinssin rajan ja ajat Länsi-Kap-provinssiin.

Puolen tunnin ajomatkan päässä itään kohti Knysnaa on Plettenberg Bay, jota puhekielessä kutsutaan vain nimellä ”Plett”. Nauti kuppi kahvia kaupungin monissa mukavissa kahviloissa, ennen kuin suuntaat Knysnaan.

Päivä 5: Knysna

Loppupäivä Knysnassa on vapaata aikaa. Voit halutessasi lähteä purjehdusretkelle laguuniin, joka sisältää vierailun Featherbedin luonnonsuojelupuistoon. Tai ehkä voit käydä Knysnan elefanttipuistossa, jossa hoidetaan orpoja elefantteja. Muista myös ajaa ”Headsiin” ja nauttia kauniista tuloreitistä laguuniin. Knysna on mukava kaupunki, jossa kannattaa viettää osan päivää kävelyretkellä ja tarkkailla paikallista elämää kahvikupin äärellä. Sinä päätät.

Päivä 6: Knysna – Oudtshoorn (n. 130 km - 2 tuntia)

Suosittelemme, että lähdet Knysnasta tänään aamupäivästä, jotta ehdit iltapäiväksi Oudtshoorniin. Knysnasta matka kulkee Georgen kautta ja pohjoiseen N12-valtatietä Oudtshoorniin: Ajat 800 metrin korkeudessa olevan Outeniqua-solan läpi. Olet nyt alueella, jonka nimi on ”Klein Karoo”. Se koostuu pääasiassa puoliaavikosta ja pienistä kylistä, joita ympäröivät viljelyalueet. Luonto muodostaa vahvan kontrastin loivien kukkuloiden, kuohuvien aaltojen ja rannikon sinisten laguunien kanssa.

Klein Karoon pääkaupunki on Oudtshoorn, maailman strutsipääkaupunki. Kaikkialla on strutsifarmeja, ja kaikki ravintolat tarjoavat strutsinliha-aterioita. Strutsinlihaa muuten pidetään yhtenä terveellisimmistä, sillä sen rasvapitoisuus on lähellä nollaa. Täällä ollessa kannattaa vierailla strutsifarmilla. Toinen suuri nähtävyys on kaupungin ulkopuolella olevien Cango Caves -luolien tippukivet.

Sinulla on yksi yöpyminen kaupungissa. Jos uskallat maistaa strutsinlihaa, tämä on oikea paikka – ja lähes kaikilla ravintoloilla on sitä ruokalistalla.

Päivä 7: Oudtshoorn – Hermanus (n. 370 km - 4 tuntia / vaihtoehtoinen reitti n. 425 km - 5 tuntia)

Jätät hyvästit Oudtshoornille ja strutseille sekä jatkat autolomaa R62-valtatiellä, joka tunnetaan myös maailman pisimpänä viinireittinä. Etenkin Calitzdorpia ympäröivä alue on kuuluisa erinomaisista portviineistään. Kuiva ja lämmin ilmasto antaa portviineille syvyyttä ja intensiteettiä, ja on suositeltavaa vierailla viinitilalla, jolloin myös saa tietoja portviinin tuotannosta. Käytä aikaa siihen, että nautit kauniista Tradouw-solasta Langeberg-vuorilla. Tee halutessasi lounaspysähdys Swellendamissa. Siellä voit ihailla kauniita taloja, jotka on rakennettu ainutlaatuiseen kap-hollantilaiseen tyyliin.

Swellendamista on n. 1½ tunnin ajomatka Etelä-Afrikan valaspääkaupunkiin, Hermanukseen, joka on päivän tavoitteesi. Vietät siellä yhden yön.

Jos aika sallii, voit ajaa Swellendamista pientä kiertotietä Hermanukseen. Jos valitset tämän reitin, ajomatka Swellendamista Hermanukseen kestää n. 2½ tuntia. Swellendamista ajat kohti Bredasdorpia R319-tietä ja edelleen R43-tietä rannikolle, jossa voit nauttia kauniista luonnosta. Pearly Beachillä on Länsi-Kapin pisimmän rannan maine. Afrikkalainen meriharakka pesii usein rannalla, ja siellä on yleensäkin rikas linnusto. Jos olet onnekas, voit nähdä lahdella delfiinejä. Pearly Beachin ulkopuolella on Dyerin saari ja Geyserin saari. Näiden kahden saaren välistä pientä salmea kutsutaan “haisalmeksi”. Pienillä saarilla elää nimittäin suuria hyljelaumoja, ja siksi saarten välinen välien salmi ja niiden ympäristö on valkohain suuri noutopöytä.

Vähän kauempana luoteeseen mentäessä päädyt Gansbaaiin ja olet nyt Walker Bay -alueella. Walker Bay on joka vuosi suunnilleen kesä- ja joulukuun välillä eteläisten silovalaiden koti, ja ne käyttävät lahden rauhallisia vesiä pariutumiseen ja poikastensa kasvattamiseen. Walker Bayta pidetään yhtenä maailman parhaimmista paikoista valassafariin – eikä tarvitse edes lähteä vesille! Sinulla on rannikolta loistava näkymä leikkisiin pikkuvalaisiin ja rentoihin suuriin valaisiin, jotka nauttivat runsaasta ruoasta. Ne hyppivät mielellään, ja sinulla on todella huono onni, jos pari valasta ei tule aivan rannan lähelle. Välillä ne jopa tulevat aivan Hermanuksen satamaan.

Päivä 8: Hermanus – Kapkaupunki (n. 140 km – 2 tuntia)

Linnuntietä Hermanuksesta Kapkaupunkiin on runsaat 120 km, ja voit ajaa reitin runsaassa 1½ tunnissa. Suosittelemme kuitenkin niin kuin aina, ettet käytä aivan suorinta reittiä, vaan nautit kauniista luonnosta ja matkalla olevista nähtävyyksistä. Rannikkoreitti kulkee Kogelbergin luonnonsuojelualueen kautta, joka tunnetaan monista vaellusreiteistään ja valtavasta biodiversiteetistään.

Bettys Bayssä on suuri pingviiniyhdyskunta, ja Gordon’s Bay on ihanteellinen lounaspysähdykseen. Bikini Beachillä on hyvät palvelut, joten ehkäpä sinua kiinnostaa pulahtaa aaltoihin ennen aamupäivän ajomatkaa? Gordon’s Baysta on runsaan tunnin ajomatka Kapkaupunkiin. Siellä luovutat auton ja kirjaudut hotelliisi, jossa olet seuraavat 4 yötä.

Päivät 9-11: Rentoutumista ja elämyksiä Kapkaupungissa

Päivät ovat vapaita.

Kapkaupunki sijaitsee kauniin ja kuuluisan Pöytävuoren juurella, josta voit nauttia näkymistä Hyväntoivonniemelle, viininviljelysalueille, tummansiniselle Atlantille ja Nelson Mandelan vankilasaarelle Robben Islandille. Kapkaupungissa on myös monia historiallisia nähtävyyksiä ja rakennuksia sekä museoita ja hyviä ravintoloita.

Päivä 12: Kotimatka

Sinut noudetaan hotelliltasi ja viedään Kapkaupungin kansainväliselle lentokentälle, josta lennät välilaskun/-laskujen kautta Suomeen.

Päivä 13: Kotiinpaluu

Saavut Suomeen ihanan loman jälkeen monta kokemusta rikkaampana.

Pidennä matkaasi

Victorian putoukset, 3 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 860 €
Per lapsi (alle 12 v.): + 400 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 270 €

Victorian putoukset kuuluvat maailman hienoimpien vesiputousten joukkoon. Putous on yksi maailman mahtavimmista ja vaikuttavimmista luonnonilmiöistä, minkä lisäksi sen sijainti on erinomainen keskellä trooppista Afrikkaa.

Päivät Victorian putouksilla ovat vapaita.

Majoitukseen sisältyy aamiainen.

Lisäretket

Mauritius aikuisille, 5 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 1290 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 135 €

Trooppinen Mauritius on yksi Intian valtameren kiehtovimmista saarista. Miellyttävä ilmasto ja paikallisten ystävällisyys tekevät tästä pikku paratiisisaaresta täydellisen lomakohteen. Mauritiuksesta tulee mieleen rentoutuminen ja romantiikka, mutta se sopii erinomaisesti myös gastronomiasta, vesiurheilulajeista ja luontoelämyksistä kiinnostuneille. Mauritiusta ympäröivät kauniit hiekkarannat huojuvine palmuineen, kristallinkirkkaat vedet ja värikkäät koralliriutat. Saaren maisemaan kuuluvat myös vehreät metsät, sokeriruokopellot, vuoret, kuohuvat vesiputoukset ja rannikon pienet laguunit. Pääkaupunki Port Louisista löytyy tasokkaita liikkeitä shoppailijoille sekä mielenkiintoisia museoita kulttuurinnälkäisille.

Mauritiuksella päivät ovat vapaita.

Majoitukseen sisältyy puolihoito.

Huomaa: Hotelli Le Meridien on suljettu 31. lokakuuta 2019 asti remontista johtuen. Kyseisenä ajankohtana majoitut sen sijaan The Westin Turtle Bay & Spa -hotellissa.

Choben kansallispuisto, 3 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 950 €
per lapsi (alle 12 v.): + 590 €
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: + 250 €

Jos haluat varmistaa näkeväsi matkallasi norsuja, sinun kannattaa valita kohteeksi Choben kansallispuisto Botswanassa. Täällä voit nimittäin nähdä enemmän norsuja kuin missään muualla Afrikan mantereella. Chobessa elää vähintään 50000 norsua – joidenkin mukaan peräti 120000 yksilöä. Lisäksi voit nähdä laumoittain puhveleita, gnuuantilooppeja, seeproja, kirahveja, antilooppeja, leijonia, virtahepoja ja krokotiileja sekä lukuisia eri lintuja, kuten esimerkiksi haikaroita, mehiläissyöjiä ja korppikotkia. Ei ole myöskään harvinaista bongata hyeenoja, leopardeja tai jopa villikoiria. Botswanaa ei suotta pidetä yhtenä Afrikan parhaista safarikohteista!

Choben kansallispuisto tarjoaa ainutlaatuisen ja monipuolisen safarielämyksen, johon kuuluvat niin perinteiset gamedrive-ajelut kuin erilaiset aktiviteetit elämää kuhisevalla Chobe-joella.

Tämä neljän päivän jatkosafari Chobessa tarjoaa parasta, mitä kansallispuistolla on tarjottavanaan niin maalla kuin vesilläkin. Olemme lisänneet ohjelmaan myös yhden vapaan päivän, jolloin voit lisämaksusta osallistua retkelle esimerkiksi majesteetillisille Victorian putouksille tai ylimääräiselle jokiristeilylle tai safariajelulle. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea Botswanan parhaat puolet matkallasi Afrikassa.

Mauritius lapsiperheille, 5 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 1.290 €
Per lapsi (alle 12 v.): + 740 €
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: + 135 €

Trooppinen Mauritius on yksi Intian valtameren kiehtovimmista saarista ja todellinen paratiisi, kun matkustat lasten kanssa. Saaren ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden ja paikalliset ovat erittäin ystävällisiä. Saarta ympäröivät kristallinkirkkaat vedet, ja sen lapsiystävällisiä rantoja suojaavat värikkäät koralliriutat, jotka tekevät saaresta täydellisen snorklauspaikan. Mauritiuksen luonto on uskomattoman kaunis, ja saaren maisemaan kuuluvat niin vehreät metsät ja pienet laguunit kuin vuorten rinteitä alas pulppuavat vesiputoukset.

Mauritius on ihanteellinen kohde koko perheelle, ja siellä riittää tekemistä kaikille niin vedessä kuin maallakin. 8 kilometrin päässä Flic-en-Flac-rannalta sijaitsee Casela Nature Park, jossa voit nähdä jättiläiskilpikonnia, seeproja, tiikereitä, leijonia, kirahveja, apinoita ja yli 1500 lintua. Voit esimerkiksi lähteä segway-ajelulle tai jännittävälle retkelle riippusiltoja pitkin – vaihtoehtoja on paljon.

Mauritiuksella päivät ovat vapaita.

Majoitukseen sisältyy puolihoito.

Huomaa: Hotelli Le Meridien on suljettu 31. lokakuuta 2019 asti remontista johtuen. Kyseisenä ajankohtana majoitut sen sijaan The Westin Turtle Bay & Spa -hotellissa.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 640 €
Alennus suuremmille ryhmille
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Arvostelut
Matkakertomuksia
Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@afrikkasafari.fi

Soita:
09 424 15 833

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa.

Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Afrikkasafarin uudistuneille kotisivuille

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.