• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen

Käytännön tietoa Etelä-Afrikasta

Näiltä sivuilta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin mm. rokotuksista, säästä ja viisumista, kun aiot matkustaa safarimatkalle Etelä-Afrikkaan. Jos et löydä vastausta täältä, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

Käytännön tietoa Etelä-Afrikasta

Käytännön tietoa Etelä-Afrikasta

Näiltä sivuilta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin mm. rokotuksista, säästä ja viisumista, kun aiot matkustaa safarimatkalle Etelä-Afrikkaan. Jos et löydä vastausta täältä, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

1. Etelä-Afrikan sää

Etelä-Afrikka on kiehtova matkakohde ympäri vuoden. Kun meillä on talvi, Etelä-Afrikassa on kesä. Talvellakaan siellä ei koskaan tule kovin kylmä. Etelä-Afrikassa sadekausi on marraskuusta helmikuuhun, ja sen aikana sää vaihtelee poutaisesta sateiseen – trooppiset myrskytkin voivat olla mahdollisia, tosin eivät todennäköisiä. Enimmäkseen on kuitenkin aurinkoista.

Säätilastot
Tammi
Helmi
Maalis
Huhti
Touko
Kesä
Heinä
Elo
Syys
Loka
Marras
Joulu
Keskilämpöt.
29
29
28
27
25
23
23
25
27
27
27
28
Yölämpötila
19
19
18
14
10
6
6
9
12
14
17
18
Säätilastot Keskilämpöt. Yölämpötila
Tammi 29 19
Helmi 29 19
Maalis 28 18
Huhti 27 14
Touko 25 10
Kesä 23 6
Heinä 23 6
Elo 25 9
Syys 27 12
Loka 27 14
Marras 27 17
Joulu 28 18

Yllä olevat ovat keskilämpötiloja. Kesäkuukausina (loka-helmikuu) odotettavissa on erittäin korkeita lämpötiloja ja myös ilmankosteus on huipussaan. Keskikesällä (marras-, joulu ja helmikuu) 40 astetta ylittyy lähestulkoon joka päivä. Ilmankosteus voi olla jopa 90 %, ja siksi niin kutsuttu ”real feel temperature” tuntuu usein huomattavasti korkeammalta kuin mitä lämpömittari näyttää.

2. Matkaehdot

Tutustu huolellisesti matkaehtoihimme, sillä nämä muodostavat osan www.afrikkasafari.fi-valmismatkoja koskevista sopimusehdoista. Meiltä ostetut matkat Etelä-Afrikkaan kuuluvat Valmismatkalain piiriin.
Klikkaa tästä lukeaksesi matkaehtomme.

3. Apua matkavakuutuksen hankkimiseen

Löydät kaiken tarvitsemasi tiedon vakuutuksia käsitteleviltä sivuiltamme.
Klikkaa tästä siirtyäksesi vakuutussivuillemme.

4. Rokotukset

Suosittelemme, että otat yhteyttä rokotuksiin erikoistuneeseen lääkäriin, omaan lääkäriisi tai valtuutettuun rokotusklinikkaan. Voit myös lukea lisää matkalle suositeltavista rokotuksista Matkailijan terveysoppaasta.

Ota huomioon keltakuumetta koskevat säännöt – etenkin, jos matkustat maahan jonkin toisen Afrikan maan kautta.

5. Viisumi

Suomen kansalainen ei tarvitse Etelä-Afrikkaan viisumia, jos matka kestää enintään 90 päivää. Passin on oltava voimassa 1 kuukauden ajan maastalähtöpäivästä lukien.

Jos olet varannut yhdistelmämatkan, johon kuuluu vierailu Victorian putouksilla, tarvitset Suomen kansalaisena viisumin myös Sambiaan. Viisumia voidaan hakea Tukholmassa sijaitsevasta Sambian suurlähetystöstä, ja se maksaa 50 USD. Sen lisäksi viisumi voidaan ostaa myös Livingstonen lentokentältä samaan hintaan. Muista, että tarvitset viisumin ostamiseen käteistä.

Lue lisää viisumiin liittyvistä säännöistä ja viisumin hakemisesta osoitteessa: www.zambiaembassy.se.

Etelä-Afrikka – kun matkustat alle 18-vuotiaiden lasten kanssa.

1. joulukuu 2018 astuivat voimaan uudet säännöt, jotka koskevat maahantuloa Etelä-Afrikkaan ja kauttakulkua Etelä-Afrikassa alle 18-vuotiaiden lasten kanssa.

Jos alle 18-vuotias lapsi matkustaa Etelä-Afrikkaan joko vain yhden vanhemman kanssa tai ilman vanhempiaan, suosittelemme ehdottomasti ottamaan mukaan toisen vanhemman tai vanhempien kirjallisen suostumuksen matkaan valtakirjan muodossa sekä lapsen syntymätodistuksen (englanninkielinen). Tämä koskee myös yhteishuoltajuutta.

Jos toinen vanhemmista on kuollut, mukana on oltava englanniksi käännetty kuolintodistus. Tämän lisäksi vaaditaan lapsen syntymätodistus (englanninkielinen).

Suosittelemme, että otat yhteyttä maistraattiin tilataksesi tarvittavat englanninkieliset asiakirjat.

Kaikkien asiakirjojen on oltava englanninkielisiä.

Lisätietoja

Lue lisää uusista maahantulomääräyksistä http://www.dha.gov.za/index.php/statements-speeches/1207-the-department-of-home-affairs-eases-requirements-for-children-travelling-through-sa-ports-of-entry

Voit tarkistaa viisumia koskevat säännöt ja maahantulomääräykset ottamalla yhteyttä kohdemaan edustustoon.

6. Lentovaraukset ja lentoliput

Lähetämme lentovarauksesi sinulle heti, kun varaat matkan. Matkasuunnitelmasta näet ajat ja matkareitit. On erittäin tärkeää, että tarkistat nimesi kirjoitusvirheiden varalta. Varauksessa olevan nimen on oltava tismalleen sama kuin passissa olevan nimen. Jos huomaat virheitä nimissä, ota meihin välittömästi yhteyttä.

Nykyään käytetään ainoastaan sähköisiä lentolippuja (e-lippuja), joten et saa fyysistä lentolippua. Lentoaseman lähtöselvityksessä käytetään passia ja varausnumeroa. Varausnumero näkyy matkasuunnitelmassasi.

7. Tietokirje

Kun olet varannut matkasi meiltä, lähetämme sinulle ennen matkaa tietokirjeen. Tietokirje sisältää tärkeää tietoa esimerkiksi online-lähtöselvityksestä, toimenpiteistä mahdollisen myöhästymisen yhteydessä, juomarahoja koskevia ohjeita jne. Sen lisäksi kirje sisältää tärkeitä puhelinnumeroita, kuten paikallisten edustajiemme numerot sekä oman hätänumeromme.

Tästä syystä on tärkeää, että tulostat tietokirjeen ja otat sen mukaasi matkalle.

8. Paikkavaraus, matkustusluokan korotus ja ylimääräinen jalkatila

Lentoyhtiö antaa sinulle istumapaikan lennolle lähtöselvityksen yhteydessä. Mikäli sinulla on erityisiä toiveita, voit lentoyhtiön sivustolla suorittaa istumapaikan varaamisen etukäteen. Useimmilla lentoyhtiöillä on verkkosivuillaan valikossa kohta ”manage my booking”. Huomioithan, että useat lentoyhtiöt perivät maksun istumapaikan varaamisesta, joten on hyvä pitää maksukortti esillä varausta tehdessään. Se, milloin lentoyhtiö aukaisee lennon istumapaikkojen varaamisen vaihtelee, mutta yleissääntönä voit varata istumapaikan varaushetkestä 48 tuntiin ennen lähtöä.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat usein lisäksi mahdollisuuden lentoluokan korotukselle, esim. lisää jalkatilaa tai muita mukavuuksia. Esimerkkeinä Economy Comfort KLM:n lennoilla ja Premium Voyageur Air France:n lennoilla. Tämän korotuksen pystyy tekemään lentoyhtiön sivuilla, maksua vastaan.

Huomioithan myös, että lentoyhtiöllä on täysi pääsy kaikkien paikkojen hallintaan ja heillä on siitä johtuen aina oikeus tehdä muutoksia varauksiin.
Jos et tee istumapaikan varausta ennen lähtöä, antaa lentoyhtiö lähtöselvityksen yhteydessä sinulle paikan.

9. Matkatavarat

Käytämme monia eri lentoyhtiöitä matkoillamme, joten sallitun matkatavaran määrä voi vaihdella sekä lähtöselvitettyjen matkalaukkujen että käsimatkatavaran osalta. Matkatavaroita koskevat tiedot löytyvät lentolipusta. Voit myös ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää matkatavaroista.

Varmista myös, että pakkaat kaikkein välttämättömimmät tavarat käsimatkatavaroihin. Tällaisia tavaroita ovat esim. passi, viisumi, vakuutusasiakirjat, luottokortti, rahat ja kamera sekä mahdolliset terveystiedot ja elintärkeät lääkkeet.

Ilmastoinnin vuoksi lentokoneessa voi tulla kylmä, joten ota esimerkiksi tuulitakki ja safarihattu mukaan käsimatkatavaroihin.

10. Kuljetukset Etelä-Afrikassa

Johannesburgin lentokentällä sinua on vastassa matkanjohtajamme, ja pääset heti ihastelemaan valloittavaa eteläafrikkalaista maisemaa ilmastoidussa safaribussissa, joka kuljettaa sinut Pestana Kruger Lodgelle. Matka kestää noin 4 tuntia ilman taukoja.

11. Etäisyydet safarilla

Ajoetäisyydet: Safari & Victorian putouksetSafari & Kapkaupunki ja Safari & Mauritius:

 • Johannesburgista Pestana Kruger Lodgeen: 410 km – n. 5 tuntia
 • Bushwalk: n. 25 km ajomatka Mjejane Private Game Reserveen, jonka jälkeen kävelyretki 3-5 km – n. 1,5 tuntia
 • Sunset Game Drive: n. 25 km ajomatka Mjejane Private Game Reserveen, jonka jälkeen n. 3 tunnin Game Drive
 • Iltapäivän Game Drive: n. 25 km ajomatka Mjejane Private Game Reserveen
 • Kokopäiväretki Krugerin kansallispuistoon:
  Malelane Gaten kautta, n. 2 km ajomatka portille, jonka jälkeen 10 tunnin Game Drive, n. 250 km
 • Crocodile Bridge Gaten kautta, n. 45 km ajomatka portille, jonka jälkeen 10 tunnin Game Drive, n. 250 km
  * Crocodile Bridge Gate -porttia käytetään siinä tapauksessa, että Malelane Gate on kiinni sää- ja ajo-olosuhteiden vuoksi
 • Kokopäiväretki Lohikäärmevuorille:
  200 km ajomatka ensimmäiselle näköalapaikalle, yhteensä n. 10 tunnin matka, n. 480 km koko päivän aikana

Yhteensä n. 1300 km – game drive -ajelua lukuun ottamatta

Ajoetäisyydet: Etelä-Afrikan safari, 12 päivää:

 • Johannesburgista Pestana Kruger Lodgelle: 410 km – n. 5 tuntia
 • Bushwalk: n. 15 km ajomatka suojelualueelle, jonka jälkeen kävelyretki 3-5 km – n. 1,5 tuntia
 • Sunset Game Drive: n. 2 km ajomatka Malelane Gatelle, jonka jälkeen n. 3 tunnin Game Drive
 • 2 Kokopäiväretki Krugerin kansallispuistoon:
  Malelane Gaten kautta, n. 2 km ajomatka portille, jonka jälkeen 10 tunnin Game Drive, n. 250 km
 • Crocodile Bridge Gaten kautta, n. 45 km ajomatka portille, jonka jälkeen 10 tunnin Game Drive, n. 250 km
  * Crocodile Bridge Gate -porttia käytetään siinä tapauksessa, että Malelane Gate on kiinni sää- ja ajo-olosuhteiden vuoksi
 • Kokopäiväretki Lohikäärmevuorille:
  200 km ajomatka ensimmäiselle näköalapaikalle, yhteensä n. 10 tunnin matka, n. 480 km koko päivän aikana
 • Swaziland Cultural Tour: n. 7-8 tunnin kierros, 300 km koko päivän

Yhteensä n. 2050 km – game drive -ajelua lukuun ottamatta

Muista, että kaikki etäisyydet ja ajat ovat suuntaa-antavia ja riippuvat sää- ja tieolosuhteista.

12. Pohjoismainen matkaopas

Pestana Kruger Lodgella on pohjoismainen matkaopas. Matkaopas tekee parhaansa, jotta matkasi olisi mahdollisimman sujuva ja täynnä positiivisia kokemuksia.
Matkaoppaan tavoittaa matkapuhelinnumerosta 0027 79 80 55 215.
Tallenna numero oman matkapuhelimesi yhteystietoihin jo ennen lähtöä, niin voit ottaa yhteyttä oppaaseen, jos saapumisenne jostain syystä myöhästyy.

Jos haluat soittaa huoneestasi Pestanassa tai lodgen vastaanotosta, numero on: 079 80 55 215.

Matkaoppaaseen saa yhteyden myös sähköpostitse osoitteessa: guide@afrika-safari.dk

13. Ateriat ja juomat

Matkan hintaan sisältyy Pestanan runsas buffet-aamiainen sekä illallinen seisovasta pöydästä, jossa on tarjolla lukuisia eri ruokalajeja. Lounaat ja juomat eivät sisälly. Suuntaa-antavana ohjeena voidaan sanoa, että asiakkaamme kuluttavat lounaisiin ja juomiin keskimäärin yhteensä n. 130 euroa per henki koko vierailunsa aikana.

14. Ruoka-ajat

Runsas aamiainen tarjoillaan hotellissa klo. 7.00-10.00, illallisaika on klo. 19.00-22.00. Nämä ateriat sisältyvät safarimatkan hintaan.

Lounas on omaan laskuun. Lounasta tarjoillaan lodgen ravintolassa klo. 11.00-17.00. Toisella puolella katua on ravintola Hamiltons – tunnelmallinen paikka, jossa ruokakin on hyvää.

Ruoka-aikojen ulkopuolella on mahdollista tilata aterioita huonepalvelusta omaan laskuun.

15. Etelä-Afrikan valuutta

Etelä-Afrikan valuutta on randi (ZAR). Yhdellä eurolla saa noin 15 randia. Kansainvälisellä luottokortilla voit nostaa rahaa pankkiautomaateista. Ensimmäinen automaatti löytyy lentokentältä. Voit nostaa korkeintaan 2000 randia päivässä korttia kohti.

Lisäretkiä lukuun ottamatta kaikki Pestana Lodgessa ostamasi lisätään huoneesi laskuun – sinun tarvitsee vain näyttää avaintasi. Lähtöpäivänä voit maksaa laskun kokonaisuudessaan kansainvälisellä luottokortillasi.

Suosittelemme, että pidät mukanasi jonkin verran euroja välilaskun aikana käytettäväksi.

16. Juomarahat

Juomarahat ovat tärkeä osa kulttuuria Etelä-Afrikan kaltaisissa maissa, joissa palveluammattilaisten palkat ovat niin alhaisia, että pelkästään palkoilla ei tule toimeen.

Juomarahojen antaminen on tietenkin vapaaehtoista, ja voit itse päättää, kuinka paljon juomarahaa haluat antaa.

Seuraavat summat ovat tyypillisiä:

Opas/kuljettaja: 100-150 randia kokopäiväretkestä kahta yhdessä matkustavaa henkilöä kohti

Tarjoilija: 10-30 randia tai 10 % laskusta

Kerrossiivoojat: 10-20 randia per päivä

Pestana Kruger Lodgen henkilökunnalle juomarahat annetaan käteisenä. Ravintoloissa/baareissa voit lisätä juomarahat laskuun.

17. Turistivero

Etelä-Afrikkaan matkustavalta peritään turistivero. Turistivero ei sisälly valmismatkojemme hintaan. Turistiveron määrä on n. 11-15 Etelä-Afrikan randia (ZAR) huonetta ja yötä kohti. Vero maksetaan huonekohtaisen laskun yhteydessä uloskirjautumisen yhteydessä. Pidätämme oikeuden veromuutoksiin.

18. Aikaero Suomen ja Etelä-Afrikan välillä

Talviaika on Suomessa ja Etelä-Afrikassa sama. Kesäaikaan Suomi on tunnin edellä. Kun kello Suomessa on 12, Etelä-Afrikassa kello on 11.

19. Lisäretkien varaaminen

Matkaohjelmaamme kuuluu matkasta riippuen 1-3 vapaata päivää, jolloin on mahdollista järjestää omia retkiä yksilöllisten toivomusten perusteella.

Lisäretket varataan pohjoismaiselta matkanjohtajalta, joka vastaa käytännön järjestelyistä. Retket maksetaan vähintään 24 tuntia etukäteen Etelä-Afrikan randeissa (ZAR). Myös luottokortit käyvät maksuvälineinä.

Tutustu eri matkoilla saatavilla oleviin lisäretkiin kotisivuillamme.

20. Safariajelut

Ohjelmaan kuuluvia safariajeluja voidaan muuttaa säästä tai muista olosuhteista riippuen. Lähtökohtaisesti ajelua ei voi vaihtaa toiseen, eivätkä muutokset oikeuta palautuksiin. Safariajelut tapahtuvat avoimissa ajoneuvoissa. Kaikki muut kuljetukset tapahtuvat ilmastoiduissa minibusseissa.

Joku pohjoismaisista matkaoppaistamme on mukana ajelulla, jos tämä on käytännössä mahdollista. Muussa tapauksessa ajelulla on englanninkielinen opas.

21. Hyttysverkko

Hyttyset tulevat esiin, kun aurinko laskee ja lämpötila viilenee. Ne pistävät useimmiten pimeän aikaan, joten on hyvä pukeutua pitkiin housuihin ja ehkä myös pitkähihaiseen paitaan. Sen lisäksi on huolehdittava hyttyssuihkeen suihkuttamisesta myös nilkkoihin, ranteisiin, käsiin, kaulaan ja niskaan.

Kaikissa huoneissa on hyttysvoidetta.

22. Juhlapäivät

Juhlapäivien vietto ja perinteisiin tutustuminen ulkomailla on aina mielenkiintoinen kokemus. Alle olemme koonneet listan pyhäpäivistä, juhlapäivistä, festivaaleista ja muista merkittävistä päivistä.

Huomaa, että jotkut museot ja nähtävyydet voivat olla suljettuina tällaisina päivinä.

23. Lapset safarilla Etelä-Afrikassa

Eteläafrikkalaiset safarilodget ja safariajelumme ovat erittäin lapsiystävällisiä. Afrikkalaisen savannin eläimet ovat kiehtovia myös lasten mielestä, ja lapset ovat tervetulleita kaikille safareillemme.

Turvallisuussyistä alaikäraja kävelysafarille (bush walk) oppaan kanssa on kuitenkin 12 vuotta. Avoimessa ajoneuvossa ajettavalle iltasafarille ikäraja on 6 vuotta.

24. Pesula

Pestana Kruger Lodgessa on mahdollisuus käyttää pesulapalveluja. Laita pestävät pyykit niille tarkoitettuun pussiin, kirjoita huoneesi numero pyykkilistaan ja merkitse listaan myös pyykkipussin sisältö. Saat puhtaat vaatteet takaisin jo samana iltana.

Voit pestä vaatteita myös itse, mutta älä ripusta niitä ulos kuivumaan, koska kärpäset saattavat munia kosteisiin vaatteisiin. Alla ovat pesulapalvelujen hinnat Pestana Kruger Lodgessa.

25. Internet-yhteys

Pestana Kruger Lodgessa on hotellivieraiden käytössä tietokone, jossa on internet-yhteys. Tietokoneen käyttö on maksutonta. Jos tuot mukanasi kannettavan tietokoneen, käytettävissäsi on myös ilmainen langaton yhteys. Yhteys on käytettävissäsi kaikkialla Pestanan päärakennuksessa, vastaanotossa, baarissa, ravintolassa ja TV-tilassa, ei kuitenkaan huoneissa.

26. Juhlapäivä

Vinkkaa oppaalle muutamaa päivää etukäteen, jos tulossa on jotain juhlistettavaa, kuten hääpäivä, syntymäpäivä tai vastaavaa. Näin voimme järjestää yhdessä yllätyksen.

27. Tärkeät matkatavarat
 • Vaaleat kesävaatteet safariajelulle (voimakkaat värit voivat houkutella tsetsekärpäsiä, joita esiintyy vain joillain alueilla).
 • Siistimmät vaatteet illaksi hotelliin tai lodgeen, esim. pitkät housut ja pitkähihaiset paidat, jotka suojaavat hyttysiltä auringonlaskun jälkeen ja tarvittaessa myös paahtavalta auringolta päiväsaikaan.
 • Tuulitakki, koska aamulla ja illalla voi olla viileää.
 • Kesäjalkineet (esim. urheilukengät ja puuvillasukat). Vältä paljain jaloin ja paljain säärin oleskelua iltaisin hyttysten takia.
 • Valitse adapteri, jossa on useampi liitäntä, jolloin voit ladata akut ja sähköhammasharjan samalla kun ajat parran.
 • Pieni taskulamppu ja muutama ylimääräinen paristo.
 • Hattu, joka suojaa auringolta
 • Aurinkovoide ja huulirasva
 • Hyttyskarkote, esim Autan (karkottaa hyttyset ja lievittää kutinaa)
 • Kynsileikkuri ja -viila
28. Tärkeät käsimatkatavarat
 • Passi, rahat, liput
 • Adapteri, jossa 3 paksua pyöreää pinniä
 • Aurinkolasit
 • Säännöllisesti käyttämäsi reseptilääkkeet (aina käsimatkatavaroihin siltä varalta, että matkalaukku katoaa!)
 • Käsikauppalääkkeet: kipulääkkeet, allergiatabletit, ripulilääke (kuten Imodium), malariatabletit, laastarit ja desinfioivat käsipyyhkeet.
 • Kiikarit (joilla voit nähdä kaukaisimmissakin puissa loikoilevat leopardit)
 • Kamera ja useampi muistikortti, kuin mitä suunnittelet tarvitsevasi + laturi ja muovipussi, jolla voit suojata kameran Afrikan hienolta punaiselta pölyltä.
 • Olkalaukku, jossa on tukeva hihna ja vetoketju tai vyölaukku/kaulalaukku tai suljettavat povitaskut.
 • Muutama valokopio kaikista henkilökohtaisista asiakirjoista, kuten passista, viisumista, lentolipuista, matkavakuutuksesta, rokotuskortista, kansainvälisistä maksukorteista (Mastercard, Visa), ajokortista ja oikeastaan kaikesta lompakon sisällöstä – yksi kopiosetti kuhunkin laukkuun.
 • Lista tärkeistä puhelinnumeroista, mm. vakuutusyhtiön numero ja numero, johon voidaan ilmoittaa kadonneesta maksukortista.
 • Postiosoitteet, joihin haluat lähettää postikortin, ja sähköpostiosoitteet niille, joille haluat lähettää lomaterveisiä sähköpostitse. Pestana Kruger Lodgessa on internet-yhteys
 • Muistikirja ja kyniä
 • Hyvä kirja – tai useampi – pitkille lentomatkoille
 • Mahdollisesti englanti/suomi – suomi/englanti-taskusanakirja
29. Liikuntarajoitteiset matkustajat

Huomioithan, että matkamme eivät yleisesti ottaen sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa omien erityistarpeidesi mukaisista mahdollisuuksista.

Suosituimmat matkamme
Muut matkustavat tänne
Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@afrikkasafari.fi

Soita:
09 424 15 833

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa.

Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Afrikkasafarin uudistuneille kotisivuille

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.