• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen

Käytännön tietoa Dubaista

Näiltä sivuilta löydät vastauksia käytännön kysymyksiin, jotka koskevat matkustamista Dubaihin. Sivuilla on tietoa esim. aikaerosta, viisumista ja säästä.

Käytännön tietoa Dubaista

Käytännön tietoa Dubaista

Näiltä sivuilta löydät vastauksia käytännön kysymyksiin, jotka koskevat matkustamista Dubaihin. Sivuilla on tietoa esim. aikaerosta, viisumista ja säästä.

1. Sää ja ilmasto

Paras aika vierailla Dubaissa on marraskuusta huhtikuuhun. Tähän aikaan sää vastaa melko lailla lämpimimpiä kesäpäiviä Suomessa. Toukokuusta lokakuuhun lämpötilat voivat nousta jopa 45 asteeseen, ja ilmankosteus voi olla suuri.

Säätilastot
Tammi
Helmi
Maalis
Huhti
Touko
Kesä
Heinä
Elo
Syys
Loka
Marras
Joulu
Keskim. päivälämpöt.
24
25
28
33
38
40
41
41
39
35
30
26
Keskim. yölämpöt.
14
15
17
21
25
27
30
30
27
24
20
16
Keskim. sademäärä mm
15
25
21
7
0,4
0
0,8
0
0
1
3
15
Säätilastot Keskim. päivälämpöt. Keskim. yölämpöt. Keskim. sademäärä mm
Tammi 24 14 15
Helmi 25 15 25
Maalis 28 17 21
Huhti 33 21 7
Touko 38 25 0,4
Kesä 40 27 0
Heinä 41 30 0,8
Elo 41 30 0
Syys 39 27 0
Loka 35 24 1
Marras 30 20 3
Joulu 26 16 15
2. Matkaehdot

Tutustu huolellisesti matkaehtoihimme, sillä nämä muodostavat osan www.afrikkasafari.fi-valmismatkoja koskevista sopimusehdoista. Meiltä ostetut matkat Dubaihin kuuluvat Valmismatkalain piiriin.
Klikkaa tästä lukeaksesi matkaehtomme.

3. Apua matkavakuutuksen hankkimiseen

Löydät kaiken tarvitsemasi tiedon vakuutuksia käsitteleviltä sivuiltamme.
Klikkaa tästä siirtyäksesi vakuutussivuillemme.

4. Rokotukset

Tällä hetkellä Dubaihin ei vaadita mitään erityisiä rokotuksia. Jos aiot oleskella maassa pidempään, suosittelemme, että otat yhteyttä erikoislääkäriin tai omalääkäriisi tai rokotusklinikkaan.

5. Viisumi

Suomen kansalaiset tarvitsevat Dubaihin viisumin, joka hankitaan lentokentällä maahantulon yhteydessä. Maahan päästäkseen matkailijalla on oltava myös voimassa oleva paluulippu.
Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta maassa oleskelun päättymisestä lukien, ja lapsilla on oltava maahan saavuttaessa omat passit.

Voit tarkistaa viisumia koskevat säännöt ja maahantulomääräykset ottamalla yhteyttä kohdemaan edustustoon.

6. Lentovaraukset ja lentoliput

Lähetämme lentovarauksesi sinulle heti, kun varaat matkan. Matkasuunnitelmasta näet ajat ja matkareitit. On erittäin tärkeää, että tarkistat nimesi kirjoitusvirheiden varalta. Varauksessa olevan nimen on oltava tismalleen sama kuin passissa olevan nimen. Jos huomaat virheitä nimissä, ota meihin välittömästi yhteyttä.

Nykyään käytetään ainoastaan sähköisiä lentolippuja (e-lippuja), joten et saa fyysistä lentolippua. Lentoaseman lähtöselvityksessä käytetään passia ja varausnumeroa. Varausnumero näkyy matkasuunnitelmassasi.

7. Tietokirje

Kun olet varannut matkasi meiltä, lähetämme sinulle ennen matkaa tietokirjeen. Tietokirje sisältää tärkeää tietoa esimerkiksi online-lähtöselvityksestä, toimenpiteistä mahdollisen myöhästymisen yhteydessä, juomarahoja koskevia ohjeita jne. Sen lisäksi kirje sisältää tärkeitä puhelinnumeroita, kuten paikallisten edustajiemme numerot sekä oman hätänumeromme.

Tästä syystä on tärkeää, että tulostat tietokirjeen ja otat sen mukaasi matkalle.

8. Paikkavaraus, matkustusluokan korotus ja ylimääräinen jalkatila

Lentoyhtiö antaa sinulle istumapaikan lennolle lähtöselvityksen yhteydessä. Mikäli sinulla on erityisiä toiveita, voit lentoyhtiön sivustolla suorittaa istumapaikan varaamisen etukäteen. Useimmilla lentoyhtiöillä on verkkosivuillaan valikossa kohta ”manage my booking”. Huomioithan, että useat lentoyhtiöt perivät maksun istumapaikan varaamisesta, joten on hyvä pitää maksukortti esillä varausta tehdessään. Se, milloin lentoyhtiö aukaisee lennon istumapaikkojen varaamisen vaihtelee, mutta yleissääntönä voit varata istumapaikan varaushetkestä 48 tuntiin ennen lähtöä.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat usein lisäksi mahdollisuuden lentoluokan korotukselle, esim. lisää jalkatilaa tai muita mukavuuksia. Esimerkkeinä Economy Comfort KLM:n lennoilla ja Premium Voyageur Air France:n lennoilla. Tämän korotuksen pystyy tekemään lentoyhtiön sivuilla, maksua vastaan.

Huomioithan myös, että lentoyhtiöllä on täysi pääsy kaikkien paikkojen hallintaan ja heillä on siitä johtuen aina oikeus tehdä muutoksia varauksiin.
Jos et tee istumapaikan varausta ennen lähtöä, antaa lentoyhtiö lähtöselvityksen yhteydessä sinulle paikan.

9. Kuljetukset lentokentältä ja lentokentälle

Kun saavut Dubain lentokentälle, vastassasi on paikallinen edustajamme.
Sinut kuljetetaan lentokentälle myös lähtöpäivänä.

10. Ateriat

Hotelliaamiaiset sisältyvät matkan hintaan. Muut ateriat eivät sisälly.

11. Valuutta

Dubain valuutta on dirhami (AED). 1 AED = n. 0,2 euroa. Yleiset luottokortit käyvät hotelleissa ja isommissa liikkeissä. Visa ja Mastercard käyvät maksuvälineinä useammin kuin Diners ja Amex.

12. Juomarahat

Jos laskuun ei jo sisälly palvelumaksua (”service charge”), on tavallista jättää juomaraha, joka on 10 % laskun loppusummasta. Taksinkuljettajille ei tavallisesti anneta juomarahaa.

13. Aikaero Suomen ja Dubain välillä

Aikaero Suomen ja Dubain välillä on talvella +2 tuntia, kesällä +1 tunti.

14. Kielet

Dubain virallinen kieli on arabia, mutta englantia puhutaan yleisesti hotelleissa ja muissa turistikohteissa.
Maan asukkaista suuri osa on ulkomaalaisia, jotka tulevat mm. muista arabimaista, Iranista, Intiasta ja lähes kaikkialta Euroopasta.

15. Juhlapäivät

Juhlapäivien vietto ja perinteisiin tutustuminen ulkomailla on aina mielenkiintoinen kokemus. Alle olemme koonneet listan pyhäpäivistä, juhlapäivistä, festivaaleista ja muista merkittävistä päivistä.

Huomaa, että jotkut museot ja nähtävyydet voivat olla suljettuina tällaisina päivinä.

16. Sähkö/puhelin

Jännite on 220 V, mutta pistokkeet ovat erilaiset kuin Suomessa. Suosittelemme, että pakkaat mukaasi adapterin.

Hyvä GSM-kuuluvuus. Voit käyttää suomalaista matkapuhelinta.

17. Hyvä tietää

Dubai on yksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien seitsemästä emiraatista. Myös pääkaupungin nimi on Dubai.

Arabiemiirikuntiin matkustamisen katsotaan olevan tällä hetkellä suhteellisen turvallista. Rikollisuus on vähäistä, väkivalta on harvinaista ja varkaat eivät ole suuri ongelma. Useimmat matkustajat pitävät Dubaita turvallisena kohteena. Dubai on kansainvälinen kaupunki, jossa on monipuolinen ja kukoistava kulttuurielämä.

Kyseessä on islamilainen maa, joten vierailijan tulee noudattaa maan tapoja. Älä koskaan käytä oikeaa kättä tervehtimiseen tai ojenna kenellekään mitään oikealla kädelläsi. Kun istut tuolilla tai sohvalla ja ristit jalkasi, katso, että jalkapohjasi eivät näy kenellekään vaan osoittavat aina lattiaan päin. Alkoholin nauttiminen on sallittua hotellin alueella. Rukoushetki on 5 kertaa päivässä. Tupakointi on yleensä hyväksyttyä.

Lähtökohtaisesti voit pukeutua haluamallasi tavalla, mutta maassa arvostetaan konservatiivisempaa pukeutumistyyliä kuin lännessä, joten olkapäät ja polvet kannattaa peittää. Tämä koskee etenkin Ramadanin aikaa sekä vierailuja suurten kaupunkien ulkopuolella.

Ramadan kestää 30 päivää, ja pyynnöstäsi voimme ilmoittaa sen alkamisajankohdasta. Ramadanin aikana ovat voimassa määrätyt erityssäännöt, joita maassa vierailevan on myös syytä kunnioittaa. Vältä syömistä, juomista ja tupakoimista avoimesti auringonnousun ja auringonlaskun välillä, kun muslimit paastoavat. Joissain hotelleissa on Ramadanin aikana rajoituksia sille, missä hotellivieraat voivat oleskella ja missä he voivat nauttia ruokansa ja juomansa.

Pyydä aina lupaa, kun haluat ottaa valokuvan yksityishenkilöstä, etenkin paikallisista naisista.

18. Tärkeät käsimatkatavarat
 • Passi, rahat, liput
 • Aurinkolasit
 • Säännöllisesti käyttämäsi lääkkeet (aina käsimatkatavaroihin siltä varalta, että matkalaukku katoaa!)
 • Käsikauppalääkkeet: kipulääkkeet, allergiatabletit, ripulilääke (kuten Imodium), laastarit ja desinfioivat käsipyyhkeet.
 • Kiikarit
 • Kamera ja useampi muistikortti, kuin mitä suunnittelet tarvitsevasi + laturi ja muovipussi, jolla voit suojata kameran aavikon hiekalta.
 • Olkalaukku, jossa on tukeva hihna ja vetoketju tai vyölaukku/kaulalaukku tai suljettavat povitaskut.
 • Muutama valokopio kaikista henkilökohtaisista asiakirjoista, kuten passista, viisumista, lentolipuista, matkavakuutuksesta, rokotuskortista, kansainvälisistä maksukorteista (Mastercard, Visa), ajokortista ja oikeastaan kaikesta lompakon sisällöstä – yksi kopiosetti kuhunkin laukkuun.
 • Lista tärkeistä puhelinnumeroista, mm. vakuutusyhtiön numero ja numero, johon voidaan ilmoittaa kadonneesta maksukortista.
 • Postiosoitteet, joihin haluat lähettää postikortin, ja sähköpostiosoitteet niille, joille haluat lähettää lomaterveisiä sähköpostitse. Hotelissa on internet-yhteys
 • Muistikirja ja kyniä
 • Hyvä kirja – tai useampi – pitkille lentomatkoille
 • Mahdollisesti englanti/suomi – suomi/englanti-taskusanakirja
19. Mitä matkalla kannattaa välttää
 • Älä juo vesijohtovettä – osta juomavesi pulloissa
 • Syö vain sellaisia tuoreita hedelmiä tai vihanneksia, joita tarjoillaan hotellissa tai jotka olet itse huuhdellut huolellisesti
 • Pysyttele loitolla ihmisistä, jotka yskivät tai niiskuttavat
 • Jos joudut jostain syystä esim. sairaalaan, älä anna kenenkään pistää sinua neulalla (jotkut turistit ottavat varmuuden vuoksi kotimaasta mukaan steriilejä neuloja)
20. Liikuntarajoitteiset matkustajat

Huomioithan, että matkamme eivät yleisesti ottaen sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa omien erityistarpeidesi mukaisista mahdollisuuksista.

Suosituimmat matkamme
Muut matkustavat tänne
Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@afrikkasafari.fi

Soita:
09 424 15 833

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa.

Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Afrikkasafarin uudistuneille kotisivuille

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.