• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkakohteet AfrikassaBotswanaBotswana & Victorian putoukset
13 päivää

Botswana & Victorian putoukset

Lähde safarille yhteen parhaista safarimaista. Majoitu viihtyisässä telttaleirissä keskellä Okavangon suistoa, näe Choben lukemattomat norsut ja vaikutu mahtavien Victorian putousten maisemista.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Botswana & Victorian putoukset Botswana & Victorian putoukset
13 päivää

Botswana & Victorian putoukset

Lähde safarille yhteen parhaista safarimaista. Majoitu viihtyisässä telttaleirissä keskellä Okavangon suistoa, näe Choben lukemattomat norsut ja vaikutu mahtavien Victorian putousten maisemista.

Tuemme kestävää kehitystä Afrikassa. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta Sambiaan. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Botswanan Mauniin, ml. kuljetus
 • Paikallinen englantia puhuva opas/kuljettaja
 • 2 yötä Maunissa, sis. aamiainen
 • 3 päivän leirisafari Okavangon suistossa, sis. 2 yötä telttaleirissä, kaikki kuljetukset, opas, kaikki ateriat ja kaikki kansallispuistomaksut.
 • Kuljetus hotellilta lentokentälle Maunissa
 • Lento Maunista Kasaneen
 • Kuljetus Kasanen lentokentältä Choben kansallispuistoon
 • 3 yötä Choben kansallispuistossa Botswanassa, sis. aamiainen ja illallinen

 

 • Risteily Chobe-joella
 • Gamedrive-ajelu Choben kansallispuistossa
 • Kuljetus Choben kansallispuistosta Sambian Livingstoneen, ml. rajanylitys
 • 3 yötä Livingstonessa Victorian putousten läheisyydessä, sis. aamiainen
 • Lento Livingstonesta Suomeen, ml. kuljetus kentälle
 • Mahdollisuus jatkaa matkaa rantalomalla Mauritiuksella tai kaupunkilomalla Kapkaupungissa
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka toteutetaan, kun matkustajia on väh. 2

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti:

Kaikki ovat varmasti nähneet ainakin yhden Okavangon suistosta kertovan BBC:n luonto-ohjelman. Kaikille tuttu on myös tarina tohtori Livingstonesta, joka ”löysi” ja nimesi uudelleen Victorian putoukset. Ja kukapa ei haluaisi nähdä tuhansien norsujen laumoja omin silmin?

Tällä matkalla voit kokea nämä kaikki!

Botswana tunnetaan yhtenä maailman parhaista safarimaista – ja sillä on myös maine kalliina kohteena, paitsi jos nukkuu teltassa eikä pelkää pitkien matkojen ajamista joka päivä. Suolainen hinta ei kuitenkaan ole mikään kiveen kirjoitettu sääntö. Me olemme onnistuneet kokoamaan edullisen matkan, jonka aikana pääset näkemään, mistä maan maine upeana safarikohteena on peräisin – ilman, että sinun tarvitsee majoittua kaikkia kymmentä päivää teltassa.

Pääset lähelle luontoa ja eläimiä autenttisella leirisafarilla suurenmoisessa Okavangon suistossa. Yövyt teltassa, jossa käytössäsi on oma bush-WC ja bush-suihku ja voit kuulla norsujen, leijonien ja impalojen äänet telttakankaan läpi. Käyt safariajeluilla luontokohteissa, joissa myös offroad-ajelut ja yölliset ajelut ovat sallittuja. Pääset ihan lähelle!

Chobessa majoitut viihtyisässä lodgessa, josta on upea näköala leveälle Chobejoelle. Nautit jännittävistä game drive -ajeluista ja veneretkistä ja bongaat isoja norsulaumoja ja valtavia krokotiileja.

Lopuksi vietät vielä muutaman yön viehättävässä lodgessa mahtavilla Victorian putouksilla, jossa voit joko keskittyä vapaaseen oleskeluun ja maisemista nauttimiseen tai varata jonkin jännittävistä lisäretkistämme.

Miksi valita tämä matka?

 • Majoitut sekä autenttisessa safarileirissä että mukavissa neljän tähden lodgeissa
 • Koet mahtavia safarielämyksiä maailman suurimmassa sisämaasuistossa
 • Näet Choben kansallispuiston valtavat norsulaumat ja lähdet leppoisalle veneretkelle Chobejoelle
 • Tunnet Victorian putousten kuohusta syntyvät vesipisarat kasvoillasi

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Tänään on lähtöpäivä, ja matka alkaa lennolla Botswanaan välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 2: Saapuminen Mauniin, Botswanaan

Sinut noudetaan Maunin lentokentältä, josta saat kyydin hotelliisi. Majoitut Maunissa yhden yön, ja seuraavana päivänä suistoseikkailusi vihdoin alkaa. Sisäänkirjautumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa rentoutua pitkän lentomatkan jälkeen.

Päivä 3: Maun – Okavangon suisto

Varhain aamulla on aika lähteä hotellilta matkaan kohti Okavangon suiston itäosia. Maunista ajetaan Moremi Game Reserve -riistansuojelualueelle, joka sijaitsee n. 100 km päässä. Matkan varrella sinun tarvitsee vain rentoutua ja katsella ohi vilistäviä paikallisia kyliä ja mopanepuita – ja hyvällä tuurilla voit bongata jo ensimmäiset villieläimetkin. Botswanalaiset kansallispuistot ja riistansuojelualueet eivät ole aidattuja, joten kuivalla kaudella norsut saattavat vaeltaa keskelle kyliä etsiessään juotavaa.

Määränpäänä on Khwain alue, jonne päästäkseen on ajettava kuuluisan Moremi Game Reserve -safarialueen läpi. Tässä osassa suistoa maisemat ovat hyvin vaihtelevia. Korkeat mopanepuut ja tiheät pensaskasvustot antavat paikoin tilaa kuiville tasangoille, joiden aavemaiset kelopuut ovat osan vuodesta veden peitossa. Kaiken keskellä virtaavat joet, joita sadat virtahevot pitävät kotinaan.

Majoitut Khwai-alueella, joka on Moremin rajanaapuri. Maisemallisesti Khwai ei juurikaan eroa Moremista, mutta toisin kuin Moremi, Khwai ei ole riistansuojelualue, joten safarisäännöt ovat täällä hieman erilaiset. Khwaissa on esimerkiksi sallittua lähteä safariajelulle myös pimeän tultua, jolloin voit nähdä monia yöaikaan aktiivisia eläimiä. Täällä on myös mahdollista ajella maastossa offroad-tyyliin ja siten päästä vielä lähemmäs eläimiä. Eläimet eivät luonnollisestikaan tiedä oleskelevansa ei-suojellulla ”concession”-alueella, ja koska ympäristö on samanlainen kuin Moremissa, myös eläimistö on täällä yhtä rikas ja monipuolinen, ellei jopa monipuolisempi.

Illan tullen on aika siirtyä telttaleiriin, jossa majoitus tapahtuu keskellä villiä luontoa. Saapuessasi leiriin sinua odottavat valmiiksi pystytetyt teltat, iso messiteltta, nuotiopaikka ja ystävällinen henkilökunta, joka on parhaillaan valmistamassa illallista. Lyhdyt luovat tunnelmaa, mutta ne eivät valaise niin paljon, että ne haittaisivat yötaivaan tarkkailua. Istahda siis nuotiolle, nappaa kylmä juoma käteesi ja nosta katseesi yläilmoihin. Tähtitaivas on yksinkertaisesti henkeäsalpaavan upea!

Päivä 4: Elämyksiä Okavangon suistossa

Tänään on ohjelmassa aikainen herätys jo ennen auringonnousua. Olet todennäköisesti havahtunut ulkoa kuuluviin eläinten ääniin jo pariin otteeseen. Useimmiten äänessä ovat toisilleen korskuvat impalat. Norsujen töräytykset eivät nekään ole epätavallisia, ja jos kuuntelet tarkkaan, voit kuulla kaukaisuudessa myös leijonien syviä murahduksia. Teltassasi olet kuitenkin täysin turvassa, ja siksi onkin niin ihmeellinen elämys maata hiljaa Afrikan yössä villin luonnon ääniä kuunnellen.

Sinulle tuodaan lämmintä vettä telttasi ulkopuolella seisovaan pieneen pesualtaaseen, jonka jälkeen voit peseytyä viileässä aamuilmassa. Aamiaisella on tarjolla teetä, kahvia, mehua, mysliä, paahtoleipää ja muffineja, ja nyt kannattaakin syödä kunnolla, sillä edessä on koko aamupäivän kestävä safariajelu. Päivän ensimmäiselle game drivelle lähdetään heti, kun aurinko pilkistää horisontin takaa. On mahdotonta ennustaa, mitä kaikkea aamupäivä tuo tullessaan! Tulet näkemään todennäköisesti ainakin norsuja, seeproja, kirahveja, pahkasikoja, virtahepoja, leijonia, impaloja, vesiantilooppeja ja hyvällä onnella ehkä jopa leopardin, villikoiran tai mustahevosantilooppilauman. Matkan varrella nautitaan kupillinen kahvia ja jotain makeaa syötävää.

Puolenpäivän aikaan palataan takaisin leiriin, jossa odottaa lounas. Safariajeluilla tulee tavallisesti kova nälkä, ja väsymyskin voi iskeä. Jännitys, raitis ilma ja aikainen lähtö saavat virkeimmänkin kaipaamaan pieniä päivänokosia. Päiväunille on onneksi aikaa, ja kun heräät, voit pyytää henkilökuntaa valmistelemaan sinulle suihkun. Vesi lämmitetään suuressa padassa ja kaadetaan saaviin, joka nostetaan kylpyhuoneesi katonrajaan – ja ”bucket shower” on valmis!

Suihkun ja kahvikupillisen jälkeen on aika lähteä päivän toiselle game drive -ajelulle. Opas on ehkä kuullut huhuja leopardista, jota lähdette jäljittämään. Voitte myös käydä vilkaisemassa, ovatko leijonat edelleen samassa paikassa kuin missä ne aamupäivän viettivät, tai suunnata norsujen juomapaikalle katsomaan, kun janoiset eläimet nauttivat osan 200 litran päiväannoksestaan.

Auringonlaskut Okavangon suistossa ovat sanoinkuvaamattoman kauniita. Aavemaiset puut peilautuvat veden pintaan, norsut muuttuvat tummiksi silueteiksi ja taivas värjäytyy violetin ja vaaleanpunaisen kaikilla sävyillä – näky on henkeäsalpaava.

Kun aurinko laskee ja ilma viilenee, yöaikaan aktiiviset eläimet tulevat esiin piiloistaan. Opas valaisee yön pimeyttä erityisellä lyhdyllä, joka saa eläinten silmät kiilumaan. Kukaan ei taaskaan voi tietää, mitä tapahtuu. Voit päästä seuraamaan leijonien tai hyeenojen saalistusta tai nähdä kameleontin. Ainakin jäniksiä näkyy takuuvarmasti. Pidä vain silmät auki!

Leirissä odottaa herkullinen illallinen, jonka jälkeen voit vetäytyä yöpuulle omaan mukavaan telttaasi.

Päivä 5: Okavangon suisto – Maun

Myös tänään on aikainen herätys. Aamutoimet sujuvat samaan tapaan kuin edellisenä päivänäkin, mutta tänään on myös pakattava tavarat, sillä aamuisen safariajelun jälkeen palataan takaisin Mauniin. Teltan purkamisesta ei tarvitse huolehtia, sillä leirin henkilökunta hoitaa asian lähdettyäsi. Sinun tarvitsee vain nauttia jännittävästä safarimatkasta!

Maunissa sinua odottaa viihtyisä hotelli, jossa vietät vielä yhden yön – vaikkakin varmasti luonnon ääniä ikävöiden.

Päivä 6: Maun – Kasane, Choben kansallispuisto

Hyvissä ajoin ennen lentosi lähtöä saat kyydin kentälle, josta matkaat edelleen Kasaneen. Kasanessa sinut noudetaan lentokentältä, josta saat kyydin hotelliisi. Täällä majoitut seuraavat kolme yötä. Kasane on pieni kaupunki, joten ajomatka kestää vain 10 minuuttia – jos norsut eivät satu tukkimaan tietä. Se ei nimittäin ole Kasanessa kovinkaan harvinainen tapahtuma! Sisäänkäynti norsuistaan tunnettuun Choben kansallispuistoon on vain kivenheiton päässä kaupungista. Chobessa elää yli 120000 norsua, joten ei ihme, että yksi tai kaksi aina silloin tällöin eksyy kaupunkiin. Loppupäivä on vapaata aikaa tutustua alueen hienoihin jokimaisemiin ja monipuoliseen luontoon.

Päivä 7: Choben kansallispuisto

Tänään tutustutaan kansallispuistoon. Päivän ohjelmaan kuuluu sekä perinteinen game drive -ajelu että leppoisa jokiristeily, jonka aikana sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä lähelle virtahepoja.

Botswanan hallitus on sitoutunut kestävään matkailuun, ja sen ansiosta pääset nauttimaan täällä vielä varsin koskemattomasta luonnosta ja rikkaasta eläimistöstä. Choben kansallispuistossa voit nähdä mm. puhveleita, norsuja, leijonia, gepardeja ja leopardeja. Kannattaa kääntää katse välillä myös yläilmoihin ja alueen rikkaaseen linnustoon. Täällä elää mm. Botswanan kaunis kansallislintu sininärhi.

Illan tullen palataan takaisin lodgelle, jossa odottaa illallinen.

Päivä 8: Choben kansallispuisto

Päivä on vapaata aikaa. Voit vaikkapa vain rentoutua uima-altaalla ja nauttia kauniista näköaloista joelle. Voit myös varata lisäretkiä kansallispuistoon, joko ennen matkaa kotoa käsin tai paikan päällä lodgesta.

Päivä 9: Choben kansallispuisto – Victorian putoukset

Sinut noudetaan hotelliltasi, josta alkaa ajomatka kohti Sambiaa. Matka kestää n. 2-4 tuntia riippuen siitä, kuinka pitkään joudutaan odottamaan rajanylityspaikalla Kazungulassa. Kazungula on pieni kylä, joka sijaitsee Sambesi-joen varrella peräti neljän maan eli Sambian, Zimbabwen, Botswanan ja Namibian rajalla. Matkasi vie Botswanasta Sambiaan, ja joki ylitetään paikallisella lautalla. Kuljet itsenäisesti maahantulotarkistuksen läpi Sambiaan, mutta opas on kuitenkin mukana koko ajan.

Rajanylityksen jälkeen saat kyydin Sambian Livingstonessa Sambesijoen varrella sijaitsevalle hotellillesi, jossa majoitut seuraavat kolme yötä.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivät 10-11: Elämyksiä Victorian putouksilla

Päivät Victorian putouksilla ovat vapaita. Suosittelemme kuitenkin, että varaat yhden tai useamman retken jo kotoa käsin, sillä paikkoja on usein rajoitetusti ja joillain retkillä osallistujien lukumäärä on rajoitettu.

Kävelyretki vesiputouksilla on luonnollisesti yksi asia, mitä et saa missata. Erityisesti Knife Edge Bridge- sillalle kannattaa ehdottomasti kävellä. Sillalta avautuu ainutlaatuisen upea näköala vesiputouksille, mutta sadekaudella (n. marras-huhtikuussa) sinun kannattaa varautua siihen, että kastut lähes läpimäräksi. Ilma on kuitenkin lämmin, joten luonnonvoimien todistaminen läheltä on kastumisen uhallakin hieno kokemus!

Tekemisestä ei ole täällä pulaa. Putouksia ympäröivällä alueella on tarjolla valtavasti erilaisia aktiviteetteja ja unohtumattomia elämyksiä.

Päivä 12: Kotimatka alkaa

Tänään on aika sanoa Afrikalle näkemiin – paitsi jos olet päättänyt jatkaa matkaa esim. kaupunkilomalla Kapkaupungissa tai rantalomalla Mauritiuksella.

Sinut noudetaan hotelliltasi ja viedään lentokentälle, josta lennät joko takaisin koti-Suomeen tai seuraavaan lomakohteeseesi.

Päivä 13: Kotiinpaluu

Laskeudut takaisin Suomeen upean matkan jälkeen.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Rantaloma Mauritiuksella, 5 yötä

Trooppinen Mauritius on yksi Intian valtameren kiehtovimmista saarista. Miellyttävä ilmasto ja paikallisten ystävällisyys tekevät tästä pikku paratiisisaaresta täydellisen lomakohteen. Mauritiuksesta tulee mieleen rentoutuminen ja romantiikka, mutta se sopii erinomaisesti myös gastronomiasta, vesiurheilulajeista ja luontoelämyksistä kiinnostuneille. Mauritiusta ympäröivät kauniit hiekkarannat huojuvine palmuineen, kristallinkirkkaat vedet ja värikkäät koralliriutat. Saaren maisemaan kuuluvat myös vehreät metsät, sokeriruokopellot, vuoret, kuohuvat vesiputoukset ja rannikon pienet laguunit. Pääkaupunki Port Louisista löytyy tasokkaita liikkeitä shoppailijoille sekä mielenkiintoisia museoita kulttuurinnälkäisille.

Mauritiuksella päivät ovat vapaita.

Majoitukseen sisältyy puolihoito.

Kaupunkiloma Kapkaupungissa, 4 yötä

Kapkaupunki sijaitsee upealla paikalla Pöytävuoren juurella Atlantin rannikolla. Trendikkäät kahvilat ja ravintolat, rento ilmapiiri, kuhisevat markkinat ja mielenkiintoiset nähtävyydet tekevät Kapkaupungista kiehtovan suurkaupungin, joka sopii erinomaisesti niin shoppailuun kuin retkiin ja rentoutumiseenkin.

Päivät Kapkaupungissa ovat vapaita.

Majoitukseen sisältyy aamiainen.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 939 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miksi kannattaa valita Afrikkasafari?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan afrikkalaisten kumppaneiden verkostoon

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.