TURVATAKUU - Lue lisää
KotiBlogi10 parasta matkakohdetta vuonna 2023

10 parasta matkakohdetta vuonna 2023

27.01.2023
Näytä kaikki

Ha Long Bay Vietnamissa

Oppaamme vuodelle 2024 on täällä! Katso 10 parasta matkakohdetta vuonna 2024.

Uusi vuosi tuo tullessaan uusia mahdollisuuksia matkustaa maailmalle. Maapallomme on väärällään kiehtovia matkakohteita, ja joskus voi olla vaikea valita, mihin maahan seuraavaksi suuntaisi. Siksi kysyimme kokeneilta matkailuasiantuntijoiltamme, mitkä ovat heidän suosikkikohteensa vuonna 2023. Kokosimme tähän heidän suositustensa pohjalta 10 parasta matkakohdetta, joista on hyvä aloittaa vuoden 2023 mahtavimman lomaseikkailun suunnittelu.

Tässä on oppaamme vuoden 2023 matkakohteiden valintaan.

1. Rakastu Vietnamin viehättävään monimuotoisuuteen

Mekong Delta Vietnamissa

Pohjoisen vuoristomaisemista ja Halonginlahden smaragdinvihreistä vesistä Keski-Vietnamin rannikon viehättäviin kaupunkeihin ja eteläisen Mekong-joen suiston reheville riisiterasseille: Vietnam on kaunis ja monimuotoinen maa. Valitsit sitten matkan Vietnamin pohjoisosiin tai eteläisemmille seuduille – tai seikkailun, joka vie sinut pohjoisesta etelään – kokemus on taatusti fantastinen.

Ota kaikki irti Vietnamista:

  •  Vieraile kauniissa Hanoissa ja UNESCOn maailmanperintökohteissa Hoi Anissa
  • Lähde miniristeilylle Halonginlahdelle
  • Sukella Ho Chi Minhin kaupungin sykkeeseen ja testaa katukeittiöiden herkkuja

Tutustu Vietnamin-matkoihimme alla:

2. Palaa ajassa taaksepäin ja tapaa Meksikon mayat

Chichen Itza Meksikossa

Sukella Meksikon mielenkiintoiseen historiaan ja tutki kiehtovia esikolumbiaanisia raunioita. Tiedossa on upeita hiekkarantoja, kiehtovaa historiaa, ainutlaatuista luontoa, suurkaupunkielämää ja maukasta meksikolaista ruokaa. Meksiko on täydellinen trooppinen matkakohde sinulle, joka haluat lomaltasi vähän kaikkea.

Ota kaikki irti Meksikosta:

  • Koe Meksikon mayarauniot, etenkin Chichen Itza, joka on yksi maailman uudesta seitsemästä ihmeestä
  • Vieraile San Cristóbalin viehättävässä siirtomaakaupungissa ja pääkaupunki Mexico Cityssä
  • Rentoudu lopuksi rantalomalla jollain maan upeimmista hiekkarannoista esim. Playa Del Carmenissa tai Tulumissa

Tutustu Meksikon-matkoihimme alla:

3. Koe villi Afrikka safarilla Tansaniassa

Seepra Serengetin kansallispuistossa

Koe maailman monipuolisin ja vaikuttavin villieläinpopulaatio ja näe leijonia, norsuja, sarvikuonoja, kirahveja, leopardeja ja puhveleita. Huipenna kiertomatka rantalomaan kauniilla Sansibarin saarella. Tansanian rannikon edustalla sijaitseva Sansibar tunnetaan pitkistä valkoisista hiekkarannoistaan, kristallinkirkkaista vesistään ja palmujen varjostamista rantabulevardeistaan.

Ota kaikki irti Tansaniasta:

  • Serengetin kansallispuisto on yksi Tansanian suurimmista vetonauloista, ja täällä voit nähdä norsuja, leijonia, gnuuantilooppeja, seeproja ja paljon muuta!
  • Aja läpi Ngorongoron kumpuilevan ylängön, joka on ikivanha tulivuoren kraatteri ja yksi maailman suurimmista luonnonihmeistä.
  • Nauti lopuksi rantalomasta Sansibarin paratiisisaarella.

Tutustu Tansanian-matkoihimme alla:

4. Uppoudu Japanin vanhaan kulttuuriin ja kiehtovaan nykyaikaan

Näkymä Fuji-vuorelle Kiotossa

Japani on maa, jossa historia kohtaa tulevaisuuden. Ikivanhat perinteet ja kulttuurit elävät täällä sulassa sovussa robottien ja puhuvien vessojen kanssa. Neonvaloissa hehkuva Tokio ei ole hetkeäkään paikallaan, kun taas perinteiset teeseremoniat saavat ajan melkein pysähtymään. Vinkki: jos haluat nähdä kirsikankukinnan vuonna 2023, matka kannattaa varata nyt, sillä paikkoja on enää vähän jäljellä!

Ota kaikki irti Japanista:

  • Koe japanin syvin olemus kahdessa tärkeimmässä kulttuurikaupungissa: Tokiossa ja Kiotossa
  • Kiotossa voit nähdä kauniin UNESCOn maailmanperintökohteen Ginkaku-ji-temppelin, kuuluisan Filosofin polun ja Nanzen-ji-temppelin.

Tutustu Japanin-matkoihimme alla:

5. Päästä sisäinen seikkailijasi valloilleen Okavangon suistossa Botswanassa

Elefantti Okavango Deltassa

Botswana tunnetaan uskomattoman vaikuttavista ja autenttisista safarielämyksistään ja henkeäsalpaavista maisemistaan, kuten Okavangon suistosta. Jos meiltä kysytään, ainoa oikea tapa kokea Okavangon suisto on majoittua teltassa norsujen, impalojen ja leijonien ääniä kuunnellen. Aamulla heräät lintujen viserrykseen, ja illan päättää kylmä olut nuotion äärellä.

Ota kaikki irti Botswanasta:

• Näe Choben kansallispuiston isot norsulaumat
• Majoitu autenttisessa telttaleirissä keskellä Okavangon suistoa ja nukahda eläinten ääniin

Tutustu Botswanan-matkoihimme alla:

6. Koe Ecuadorin henkeäsalpaavat luontoelämykset

Quilotoa-kraatterijärvi Ecuadorissa

Luontoharrastajille Ecuador on ehdoton kohde, sillä maan luonto on yksinkertaisesti lumoavan vaikuttava. Lähde seikkailulle kiehtoville Galápagossaarille, joiden ainutlaatuiseen eläimistöön kuuluvat galápagoksenjättiläiskilpikonnat, lohikäärmettä muistuttavat leguaanit ja veikeät sinijalkasuulat. Täällä henkeäsalpaavat luontonähtävyydet seuraavat toisiaan. Koe myös lumihuippuiset tulivuoret Cotopaxin kansallispuistossa ja kiehtova Quilotoan kraatterijärvi!

Ota kaikki irti Ecuadorista/Galápagossaarista:

  • Monet pitävät risteilyä parhaana tapana tutustua kiehtoviin Galápagossaariin. Risteily tarjoaa mahdollisuuden nähdä useita eri saaria ja nauttia niiden ainutlaatuisesta luonnosta ja tunnelmasta
  • Jos etsit edullisempaa vaihtoehtoa, voit valita saarihyppelyn. Saarihyppely on erinomainen ratkaisu, jos haluat tutustua paikalliseen elämään ja kaipaat enemmän joustavuutta ja vapaata aikaa (tai jos tulet helposti merisairaaksi)

Tutustu Galápagossaarten-matkoihimme alla:

7. Kävele Monteverden pilvimetsän puiden latvoissa Costa Ricassa

Monteverde Costa Ricassa

Seikkaile Costa Rican kauniissa luontomaisemissa ja näe korkeita vuorenhuippuja, tulivuorikraattereita, upeita hiekkarantoja ja vehreitä sademetsiä. Monteverden pilvimetsä on yksi Costa Rican henkeäsalpaavimmista nähtävyyksistä, jonka rehevä kasvillisuus, kauniit vesiputoukset ja korkeat, pilviä hipovat puut ovat ainutlaatuinen elämys. Täällä voit saada sykkeen kiihtymään kokeilemalla jotain monista jännittävistä aktiviteeteista, kuten zipline-vaijeriliukua tai patikointia riippusilloilla.

Ota kaikki irti Costa Ricasta:

  • Koe Tortugueron kansallispuiston ja Arenal-tulivuoren vaikuttava luonto
  • Jos haluat nauttia matkan lopuksi rennosta rantalomailusta, valitse joko Playa Sámaran tai Manuel Antonion kauniit hiekkarannat

Tutustu Costa Rican -matkoihimme alla:

8. Näe ”Big Five” Kenian Masai Marassa

Lionit Masai Marassa Keniassa

Jos haluat nähdä ja kokea luonnon ja eläimet ihan läheltä, Kenia on ultimaattinen safarikohde. Afrikan kuuluisimmissa kansallispuistoissa voit nähdä leijonia, leopardeja, norsuja ja puhveleita. Asiantuntijan vinkki: ajoita matkasi heinäkuun ja syyskuun väliseen aikaan, jos haluat kokea suuren gnuuvaelluksen ja katsella, kun eläimet ylittävät Mara-joen valtavina laumoina.

Ota kaikki irti Keniasta:

  • Ihastele Kilimanjaron juurella laiduntavia norsuja, näe virtahevot ja flamingot vieri vieressä Amboselin kansallispuistossa ja tutki Naivasha-järven kiehtovaa luontoa
  • Yhdistä safariin ihana rantaloma Mombasan valkoisilla hiekkarannoilla Diani Beachilla

Tutustu Kenian-matkoihimme alla:

9. Anna Sri Lankan viehättävän luonnon lumota sinut

Sigiriya Sri Lankassa

Tällä Intian valtameren pienellä trooppisella saarella on paljon tarjottavaa – ja vieraanvaraisilla paikallisilla on aina hymy huulillaan! Sri Lanka on kuuluisa kauniista maisemista, vehreistä riisiterasseista sekä historiallisista temppeleistä ja kulttuurista. Voit myös yhdistää Sri Lankan -matkaasi rantaloman Malediivien liidunvalkoisilla hiekkarannoilla.

Ota kaikki irti Sri Lankasta:

  • Koe maan upea luonto jeeppisafarilla Yalan kansallispuistossa ja näe norsuja, krokotiileja ja karhuja – ja hyvällä tuurilla myös leopardeja
  • Nauti näköaloista Sri Lankan kuuluisimmalla maamerkillä Sigiriyan Leijonakalliolla

Tutustu Sri Lankan -matkoihimme alla:

10. Sano ”G’day” Australian suurille ja kauniille kontrasteille

Suuri valliriutta Australiassa

Australia on täydellinen matkakohde sinulle, joka haluat kokea vähän kaikkea, oli mielessäsi sitten valkoiset hiekkarannat, aavikot, koralliriutat, vilkas moderni kaupunkielämä, henkeäsalpaavat maisemat tai kiehtova historia ja mielenkiintoiset alkuperäisyhteisöt. ”Down Under” tarjoaa loputtoman valikoiman mahtavia matkakokemuksia. Tänne kannattaa myös tulla nauttimaan ihanasta kesäsäästä, kun Suomessa on pitkä ja kylmä talvi.

Ota kaikki irti Australiasta:

  • Vaikka maa tarjoaa lukemattomia ikimuistoisia luontokokemuksia, uskomme, että erityisesti auringonnousu Ulurulla, sukellus Isolla valliriutalla ja kävely Sydney Harbour Bridgellä tekevät lähtemättömän vaikutuksen kehen tahansa

Tutustu Australian-matkoihimme alla:

Oletko valmis lähtemään elämysmatkalle vuonna 2023?

Jos sinulla on kysyttävää eri kohteista, voit ottaa yhteyttä matkailuneuvojiimme, jotka auttavat sinua mielellään elämäsi matkan suunnittelussa.

TourCompass – Pääse vielä lähemmäs!